Inlägg

Inlägg som Douglas920 har skrivit i forumet
Av Douglas920

GPU visar bara svart skärm vid start, den har ström och moderkortet kan visa bild.

Som titeln säger så ibland när jag startar min dator så är GPU:n helt svart oavsett hur många gånger jag startar om den, efter någon dag eller flera timmar så kan den helt plötsligt funka igen. Jag har haft att den hängt sig i ett spel engång och sedan fått svartskärm efter omstart men annars kan jag inte framkalla felet.

Dator kan få bild via moderkortet enbart när GPU'n håller på så här, har lämnat in datorn till Inet säkert 3 gånger för detta felet och får alltid tillbaka det med att de inte kunde framkalla felet efter stresstest med olika spel i flera dagar. Efter att den kommit tillbaka brukar den funka utan fel i ca 20-30 dagar innan det börjar igen. Trodde det kunde vara min skärm först så testade att byta till en äldre skärm men samma fel kom även där. GPU'n har ström då den lyser i sin RGB färg när datorn startar.

Detta är en AORUS GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11G med inbyggd pump och fläkt till radiator. GPU ligger på låg temp när den funkar som den ska och låg belastning samt även tyst och visar inga som helts "varningstecken" på att något är fel.

Nu gick grafikkortet ut ur sin garanti då denna datorn som var byggd av inet själva, dålig smak i munnen efter jag lämnat in den så många gånger utan fix och nu börjar den krångla igen.

Snälla hjälp mig någon som är en guru på dessa grafikkort

Här är data speccen:

Chassi: Phanteks EVOLV Shift X Tempered Glass Svart
Moderkort: ASUS ROG STRIX Z370-I GAMING
Disk 1: Samsung 960 EVO 500GB
Disk 2: Seagate BarraCuda Laptop 2TB 5400rpm 128MB
CPU: Intel Core i7 8700K 3.7 GHz 12MB
GPU: Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti 11GB AORUS Waterforce
RAM: G.Skill 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL17 Trident
Fläktar: Noctua NF-A14 iPPC-3000 140mm PWM
Nätagg: Corsair SF600 600W
CPU Kyla: NZXT Kraken X42 140mm
Operativ system: Windows 10 Home Svensk 64-bit OEM

Av Douglas920

@Xerbee: haha nämen häng med Wurm är bra för själen!

Av Douglas920

@emeens: Jag lirar med en grupp svenskar på unlimited servern "1x new player friendly"

Servern kör orginal konceptet av Wurm med de 3 gamla rikerna och de klassiska 4 gudarna i en pve/pvp karta
Vi skapade riket HOTS från grunden och har nästan precis börjat bygga våran stad, vi är 7 stycken nu. De andra rikerna har runt 12 aktiva spelare var plus freedom (pve området). Väldigt kul joina oss om du vill, heter Foxzer i spelet.

Kör unlimited nu ett tag då jag tycker det är bekvämt att slippa premium kostnaden, men annars på WO lirar jag på Epic clustret.

*Värt att notera att servern har ca 3 GM's med åtminstående en online hela tiden samt en helt egen hemsida för andra hostade privat servrar i liknande spel, känner ingen risk alls att servern kommer stängas ner*

https://www.patreon.com/brewgamingworlds

Av Douglas920

Spelet lever än, titta tillbaka om ni fortfarande lirar. Ni kan nu även starta er egna server i Unlimited versionen av spelet.

Wurm behöver bli mer uppskattat, finns inget spel som liknar det än idag

Av Douglas920

@henkiii: Jo det kanske är svårt att komma undan utan snickeri (eller matta) vad tror du om racer blade? gjort av mjuk plast.
https://www.inet.se/produkt/6608229/dxracer-blade-hjul-5st-sv...

Är det något att ha eller lär de behöva matta ändå?

Av Douglas920

Behöver råd för Gamingstolar/kontorsstolar som är snäll mot hårdgolv samt bekväm :)

Hejsan clockers

Tänkte fixa en ny stol med en budget på max 4000kr.

Tidigare har jag haft Ikeas MARKUS stol som har 3 år på nacken nu, för pengarna så måste jag säga att den har varit helt okej, men inte optimal för ryggen under längre stunder. Största problemet jag har haft är att stolen började repa trägolvet, då fixade jag en plastmatta, funkade i typ 8 månader sedan blev den gul och dessutom drog den till sig allt damm som fanns i rummet.

Efter att jag nu kastade ut plastmattan så upptäckte jag även att den hade gett en fyrkantig rand längst med golvet och även lyckats repa golvet genom stolens tryck.

Så min fråga är, om man inte vill ha en ful matta (som ändå inte funkar) finns det några gamingstolar som är betydligt snällare mot golv?

Såg att DXRacer hade hjul som ett tillval som skulle vara bättre för golvet men räcker det för att undvika repor? Behöver knappt hjul känner jag, hade funkat med en fast stol, dock verkar det inte finnas några gamingstolar utan hjul haha

https://www.youtube.com/watch?v=yUZhHDtEtms

Den här snickaren hade en smart lösning som inte ser för jävlig ut, men inte hittat något liknande att köpa.

Snälla dela eran erfarenhet om gamingstolar utan matta, har ni fått repor? har ni hittat någon bättre lösning än matta?

Tack på förhand

Av Douglas920

@Inet: det hjälpte, tack så mycket :)!

Av Douglas920

@Inet: Nu när du ändå är här så hade jag en fråga till

Angående "G.Skill 64GB (4x16GB) DDR4 3600MHz CL17 Trident Z RGB" så finns 16 gb ram versionen bara i 4 pack eller 8 pack, det går inte på något sätt att beställa bara 2X16GB?

Då allt över 32 gb ram (och även 32 gb ram) är ganska överdrivet ifall man inte är en miner eller dylikt då.

Ifall inte, då går det antagligen inte att be om 2 av dessa ifall man har beställt montering av inet :)?

Tack!

Av Douglas920

@ågren: Ajdå :c jag trodde inte det va värt det på Ti då den är rätt mycket dyrare än vanliga serien för den där lilla extra "cherryn ontop" ,då de kanske var mer prisvärt med två kort i serien under istället.

Av Douglas920

Försenad Leverans - 1080 Ti

Hej Inet!

Jag undrade lite vad som hände med leveransen på eran "Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti 11GB AORUS Waterforce"
som först var försenad och sedan stod det osäkert datum av leverans.

Undrade bara ifall de tog slut direkt när de kom eller ifall de aldrig kom in i lagret och kan detta ha någonting med crypto-farmingen och dess efterfrågan på grafikkort generellt?

Vad jag har hört så är ti serien ganska säker från just den typen av datorer.

Vet ni ungefär hur långtid det tar innan ni får in fler av denna varan? Kan tyvärr inte byta till något annat för min build

Tack på förhand!

Av Douglas920

@yrfhar: bättre med bara en fläkt dock? har bara plats för en singel rad

Av Douglas920

@Beatnutz: Ah förstår din fråga och den är inte dryg :). Jag vet hur en dator skall monteras i praktiken, det jag är dålig på är upplägget och att få kablar snyggt osv i och med att jag inte byggt så många (1) datorer innan, speciellt inte tighta där det är viktigt att planera vilka bitar som man ska ta hand om först för att det inte ska köra ihop sig.

Men har nördat mig in på chassit och bitarna jag valt i typ en vecka så jag vet hur det skall placeras för bästa möjliga prestandad samt hade varit kul att fixa RGB i moderkortet innan allt är riggat (kolla färgerna, teman), små saker som det och som sagt i framtiden kommer jag behöva bygga vidare på den. Då är det en god erfarenhet att ha varit med när den monterades ihop från början för att undvika misstag så som korta kablar m.m

Av Douglas920

@yrfhar: vad hade du för cpu? jag hade tänkt skaffa en 8700K CPU med denna kylare då jag inte får plats med en 240/280 rad.

tror du den kommer orka kyla ner 8700 vid påfrestande spel?

Av Douglas920

@Inet: vad tar ni i timme :o?

Shift X är en ganska "tight fit" speciellt med 1080 ti, ringde eran support igår och fick förklarat att AUROS Waterforce är mycket mindre än strix och med lite mätning så får den plats i Shift X, dock står det inte i chassit att 2.5 får plats men det är för att 2.5 kort skiftar så mycket i storlekar så inte alla får plats.

Jag är inte rädd att de inte gör ett bra jobb, hade bara velat vara med och se ifall jag byter kort i framtiden, dessutom kunde man testa kylkapaciteten samtidigt.

//Tack för det snabba svaret Inet

Av Douglas920

Montering av datorer.

Hej skulle vilja montera denna kundvagn hos er, kan man va med när ni monterar en dator hos en butik?

Vill gärna lära mig lite bättre hur ni gör och vara med då jag har lite synpunkter.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11267584/99

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/11267584/99

Av Douglas920

@Peppar2014:
Jag tittade på en asus Gaming-I först men när jag läste på chassit tyckte jag det stod ATX slots, måste läst fel.

och hade total missat GPU storleken, tack för heads up

*edit* är du säker på att GPU inte får plats då moderkortet är roterad 90 grader?

Av Douglas920

High End Speldator Shift X - Klarar den tempen?

Hej jag skapade en tråd för inte alls länge sedan och skapade en spel dator för 20K med ytterligare 5K för style med hjälp av er.

Jag är kär i evolve shift X tornet och älskar den smala designen med glas på båda sidor, det är det bästa chassit jag kan hitta i dess design för high end PC.

Jag vänder mig nu till er kära sweclockers för att ge mig råd om kylning, tror ni att 1080 Ti utan vattenblock kommer bli varm? Dessutom har jag en M.2 500gb som kommer sitta tight, kan det bli ett problem?
Designen för evolve shift X är lite knepig just för GPU, nu har jag inte hittat någon som har haft högre än 65C+ på deras builds under stress, men har hört att turbulensen just kring GPU kan höja tempen en del (vill inte ha en sämre frekvens).

Visar en bild hur den skulle sitta i chassit tillsammans med CPU vattenkylningen, GPU på bilden är en vanlig 1080.
(Dålig kvalle på bilderna dessvärre)

https://i.imgur.com/R6Wu6pl.jpg

https://i.imgur.com/URJVz89.jpg

https://i.imgur.com/GOAFTgA.jpg

Här är Kundvagns listan som jag byggt ihop tillsammans i tidigare tråd med er:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/11262791/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/11262791/

All hjälp innan jag sätter mig in i detta bygge uppskattas! Jag vet att det finns mycket bättre alternativ med chassin osv men då blir det ju ingen utmaning Style och performance går sällan hand i hand.

Här är även mer info om just Evolve shift X:
http://www.phanteks.com/Enthoo-Evolv-Shift-X.html

Av Douglas920

@Lolrudelola:

Fractal och mission är rätt lika i designen förutom glaset inte sant?, går det att fy det snyggt utan kyl problem så hade de ju så klart varit roligt. chassit sätter lite personlighet på datorn

https://www.netonnet.se/GetFile/ProductImagePrimary/datorkompone...

http://www.fractal-design.com/media/cf3586c1-aefc-4472-9eb6-2626...

Av Douglas920

@Mordin:

En sista fråga dök upp (ber om ursäkt)

Det visar sig att cooler master box lite 5 chassit har ganska lite luftintag i fronten och kan få överhettnings problem. Jag älskar RGB designen med glas i fronten men därav problemet också,
Vad tror du med min CPU och min 1080 Ti kommer jag överhetta chassits capacitet?

Här har jag även två andra alternativ som kanske klarar av att kyla bättre:

Versa C22
https://www.computersalg.se/i/1863795/thermaltake-versa-c22-r...

Mission SG GGX 3.5
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/datorchassi/towe...

Vore synd om man bygger en helt ny speldator och sedan kan man inte spela något ansträngande på den för att chassit inte klarar av att ventilera bort luften.

*edit, vattenkylning kanske är en lösning?*

Av Douglas920

@Nerxan: Vad är största skillnaden mellan Prime A och F?