Inlägg

Inlägg som Douglas920 har skrivit i forumet
Av Douglas920
Skrivet av Mordin:

1. Alla sladdar till allt ska följa med Du får eventuellt bara med 2 sata kablar så tänk på de om du har fler än 2 diskar, M.2 kräver ingen kabel.
(Det gjorde det med mitt Fractal R5 + det moderkortet iaf, aldrig varit med om att de saknats på mina 9-10 hemmabyggen?)

2. Har även själv den disken du länkade som OS-disk med några spel på, tror tyvärr inte man märker skillnaden på dem mer än att det är coolt med M.2 disk. Har faktiskt 1 M.2 samt 2st 500gb SSD, skulle väl rekommenderat 1TB SSD/M.2 för det är gött och ha lite olika spel på datorn om du gejmar lite olika.

Sålänge du väljer SSD är du nog hemma, men klart att har du råd så

Så en M.2 Disk är det optimala att gameya på?
2 TB vanlig disk räcker för allt skräp, spelar oftast inte så många olika spel så jag behöver mer än en 500GB SSD eller M.2

Tack för dina goa svar!

Av Douglas920
Skrivet av Mordin:

@Douglas920:

Lite lösa tankar från mig, hoppas du har någon nytta av dem:

Modertkort, oroa dig inte, det handlar mest om portar och idagsläget är det väl M.2 portar som skiljer mest, i något dyrare kort får du även wifi.

Nätagg - om du tänker SLI, okej öka till ett bättre - annars oroa dig inte 650-750 räcker.
(Tidigare har det visat sig lika bra att uppdatera GPU i framtiden till nyare modell istället för att lägga till ett till SLI.)
(Har själv använt corsair, evga & fractal i 4+ år utan problem, gått igenom både överklockade AMD kort samt Nvidia kort så som 6970, 7970, 980, 980Ti, du SKA inte behöva oroa dig att de går sönder inom ett antal ÅR åtminstone).

CPU, frågan är när 12 trådar används istället för 6. Idag är det nästintill 0fps skillnad mellan de två modellerna. Jag personligen skulle inte köpt i7-8700k med tanke på skillnaden idag och jag tror jag köper ny burk innan det gör ordentlig skillnad. Men visst, om 3 år kanske du har 10-15+ fps där

Några sista frågor om det är okej, kundvagnen som är länkad ovan är mer eller mindre så jag vill ha det nu efter allas råd, är väldigt kär i chassit så jag väntar tills leveransen kommer inom 25 dagar.

Första frågan, har jag med allt? jag vet att sist saknade jag 2-3 sladdar för usb portar till chassits front osv. Kan inte se att jag missat någon sladd som inte följer med.

Andra frågan, SSD 500gb, jag ser att vissa har länkat: https://www.inet.se/produkt/4300302/samsung-960-evo-500gb
denna som alternativ då den har en extremt hög hastighet i jämförelse med den SSD som jag har valt så undrar jag varför priset inte är så mycket högre? Är det något jag har missat, kanske ska jag ta den istället för min WB 500 tb.

Av Douglas920
Skrivet av Aeig:

Förstår ej varför det envisas med att lägga EVGA agg i korgarna när Seasonic har släppt Focus Plus serien, dom är bättre, längre garantier, och modernare plattform.

Mitt förslag är att byta till detta nätagg; https://www.inet.se/produkt/6902419/seasonic-focus-plus-750w-...

Mvh

750 W räcker för en singel OC ti? Och är denna bättre kvalle så byter jag gärna

Skickades från m.sweclockers.com

Av Douglas920
Skrivet av BoilInBagRis:

Beroende på vilka spel du har tänkt att spela samt vad du har för specs på din skärm kan det vara ett alternativ att gå på ett 1080 Ti istället men det är ett ganska stort hopp.
Du kan idag få ett bra 1080 med lite rabatter för 5.500 och ett bra Ti går på cirka 8.000 - 8.500

Jag är lite rädd för corsair nätagg då jag köpte en corsair brons 600W utan ett års garanti o den var halvt död efter 5 månader, den kunde bara leverera 70% av sin watt förbrukning så jag fick plocka ur saker för att datorn skulle kunna köra, innan jag tillslut bytte ut den.

Men det kan ha ändrats med åren, aldrig kört en evga nätagg så det kan va samma där.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Douglas920

Målet är 4K upplösning

Skickades från m.sweclockers.com

Av Douglas920
Skrivet av Mordin:

@Douglas920:

Hej!

Lite frågor som jag skulle frågat innan jag gav några exempel:
Spel enbart?
Streaming?
Skärm + upplösning ska du använda?
Hur många olika spel spelar du "samtidigt"?

En exempel, låter bli CPU kylning för alla har olika preferenser där, samt mekanisk disk.
Personligen skulle jag köpt 2x500GB SSD eller 1x1TB.
Windows skulle jag personligen köpt på ebay för 29-49kr och laddat ner orginal ISO-fil på Microsofts hemsida.
http://www.inet.se/kundvagn/bild/11257405/

Yes flera har frågat efter spel så kommer lägga in i top thread, jo jag lirar mycket Starcitizen 3.0 nu (I know I know, spelet e galet och inte alls optimerat och dessutom år från release så att bygga en dator för det spelet är svårt). Jag spelar annat runt omkring och därav var också tanken att moderkortet och nätagget/CPU m.m ska kunna hålla genom åren så kanske om 2-3 år så utvecklar jag till Volta istället för en Ti.

Starcitizen drar kopiösa mängder minne på datorn i all form. RAM ligger mellan 8-11 GB i peak och en GPU med 4GB klarar knappt av 10 fps.

Är inte så mycket för att ha flera spel eller program ingång samtidigt, bara full prestanda på ett stort istället om man kan säga så.

Av Douglas920
Skrivet av D-ryd:

@Douglas920:

Du klarar dig gott och väl med 16GB, men kör 2st (2x8 kitt) för att dra nytta av dual channel-prestandan.
Sen för en dator i 20K-klassen så kan du nog klämma in ett 1080ti.
Rekommenderar också 8700K.

Chassit (ej i lager) du valde har ingen 5.25" plats förresten, du hade lagt till en intern DVD.
(behöver du verkligen den så måste du byta chassi eller skaffa en extern).

Tog bort 1 16GB, är två 8gb bättre än en 16GB med "dual channel" eller är en 16gb alltid starkare än 2 8GB (förutsatt att de har samma frekvens)?

Sedan tog jag din CPU kylare o la in den, någon speciell anledningar till varför du föredrar MSI moderkortet framför Ausu Prime?

Tack för svaren!

Av Douglas920

Dessutom antar jag att jag måste köpa ett nytt windows 10 operativ system då jag inte kan på någotvis installera det som jag har på min gamla dator?

Av Douglas920
Skrivet av Woland:

Ang ljudkort så är inbyggda kretsar nuförtiden rätt bra. Ska du få ett ljudkort som är signifikant bättre får du nog hoppa upp ett par kliv i prisstegen.

Skrivet av jensen.:

Hej,

Sedan ser jag att du också har valt RAM minne som är till för bärbara datorer: https://www.inet.se/produkt/6110174/corsair-8gb-1x8gb-ddr4-21... väldigt viktigt att du ändrar detta till RAM minnen för stationära datorer, själv skulle jag rekommendera någon av Corsairs RAM minnen där ifrån. Listan hittar du här:
MVH
jensen.

Angående ljudkort, finns det något sätt att jämföra Asus prime med ett billigt ljudkort för gaming?
Jag är som sagt rätt dålig på ljud specs.

Angående RAM, tur att någon har koll på mig annars kommer detta sluta illa :PPP

Av Douglas920
Skrivet av BoilInBagRis:

Slutligen skulle jag ta en kraftigare kylare till processorn, exempelvis en Noctua som är fantastiska om än ruggigt fula.

1K tack båda två för era snabba och kloka svar, jag kör på 8700 istället då.
RAM 8gb, tänkte kombinera 3 stycken 8 GB till 24 totalt, men är det bättre att köra en 16GB?

Sedan 1080, kanske är värt att gå upp till 1080 ti 11gb prisklassen, eller är det värt priset?

Och sist, kan du länka en relativt billig Noctua som du tror klarar av ett högt kylbehov?

Av Douglas920

Speldator 20K behöver bolla frågor/råd :)

Hejsvejs sweclockare, nu var det dags igen för en ny speldator. Köpte och byggde ihop min gamla från inet med hjälp av sweclockers för ca 7-8 år sedan, nu är det dags igen.

Tänkte starta från scratch, har fixat ihop en dator för 20k och här är lite frågor som jag gärna hade fått svar på:

Intel CPU: Jag har lagt 2 stycken i kundvagnen för jag vet inte riktigt vilken jag föredrar mest, tar gärna lite feedback från er experter

Nvidia GPU: Samma här vet inte vilken jag vill ha, men jag behöver ett monster för det som den ska klara av, jag har också hört att Volta serien kommer snart "1100 serien", någon som vet när och hur dyr den är? är det värt att vänta?

Nätagg: Behöver jag 850W?

Ljudkort: Hade ett gammalt som jag fick låna en gång i tiden och det gjorde så sjukt stor skillnad i jämförelse med den jag hade i mitt moderkort så tänkte kunde va kul att installera?

Moderkort: Jag är sämst på moderkort, storlekar och allt sådant. vill ha ett moderkort som klarar av det mesta och som supportar framtidens GPU'er o RAM-minnen med ett par år framöver så man kan uppgradera datorn utan att behöva starta från scratch igen.

Kylning: Allmänna råd om CPU fläktar o annat till chassit

Sedan vet jag att det finns folk här som säkert tycker att allt jag valt är på tok för dyrt och det finns bättre för samma pris, ni får gärna ge mig råd och byta ut varor hur ni vill!

Massor med tack på förhand ni är allmänt bäst //En tacksam gamer.

Spel:
Starcitizen (jag är en drömmare, inte en realist )
Balltefront II
Diverse high end spel

Allt helst i 4K

*Redigerat, ny länk, uppdaterad efter svar (Ytterligare)*
Kundvagnslänk:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/11257725/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/11257725/

Av Douglas920

@Paontuus: Najs, det här verkar bättre! tack för hjälpen ska du ha kollade på CPU vissa säger at 6400 är bättre än 7300, vilken av dessa datorer är starkast undrar jag? ser inte heller något mera minne än SSD

Av Douglas920

@Paontuus: den du länkade verkade skitbra ju 4 kärnor på CPU, tror du man kan uppgradera den i framtiden med ett så litet chassi?
kan man få 16 ram på den? eller sätta in själv?

Av Douglas920

@Grönahunden: jaha du menar så, har gett bort min gamla burk, har bara ett grafikkort kvar så det är nog bättre att skaffa en helt ny dator

Av Douglas920

@solhasse: Tittade runt lite, men tyckte bara jag hittade 1000 serien på komplett, inet och liknande hemsidor. Blocket känns sådär, tänkte mig något som fortfarande var oanvänt.

Av Douglas920

@Grönahunden: Med gamla delar tänkte jag mer äldre serier, typ som 800 serien och 900 serien som inet knappt säljer längre, dom är ju fortfarande starka. Något i den här stilen https://www.siba.se/dator/stationara-datorer/speldator/hp-env...
alternativt http://www.billigteknik.se/gamingdator-speldatorer/11520-bt-g...
Men finns säkert mycket bättre för 8k, dessutom är det en HP som i stora drag har ett ryckte av att ha många fel på sina speldatorer.

Av Douglas920

Behöver sweclockernas hjälp, en speldator för 5-7k Gamla delar funkar! :D

Tänkte skaffa en speldator "stationär" och börja spela nu igen, har inte lirat på något ordentligt i flera år men jag vill inte börja med något monster, tänker mig något som klarar av de flesta spel från 2014-15 på bra grafik

Gamla 770-780 nvidia serien kanske om de fortfarande säljer eller om ni vet något grymt pris på en gammal speldator som fortfarande finns att köpa. Såg ut som speldatorerna med den nya 1050 serien som såldes på komplett såg ut att prestera sämre än gamla 780-880 elitserien och ändå fick man betala en del för de. Verkar som en stor förlust för något som funkar halvt.

Så tänkte om ni visste något som är på prisjakt eller liknande, en gammal Taurus eller Alienware kom gärna med förslag. Budgeten är inte skriven i sten och kan tänka mig att gå över den ifall jag får ett riktigt bra erbjudande.

Tack så hemskt mycket på förhand, är väldigt tacksam för lite rådgivning Ni e bäst!

Av Douglas920

Laptop 5000kr (färre krav)

Hej nu behöver jag eran hjälp igen! Kära sweclockers

Ekonomin är inte på topp, jag har en gammal ihop byggd stark stationär gaming pc men nu behöver jag en laptop som klarar av spel i dagens marknad, absolut inte på högsta prestanda men den ska gärna inte behöva överklockas eller brinna för att spela ett AAA spel.

Tänkte något som skulle kunna klara av Battlefield 4 på medium settings och ändå ha en stabil FPS, går det att få för 5 laxar?

Av Douglas920

Jag tog översta/första alternativet ska jag ha Windows home 64 bitars eller 32?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Douglas920

Men det här ser ju jättefint ut vad är det där för en processor annivesary edition?
Den här datorn klarar alltså av de nya CoD spelen och kanske Battlefield/dragonage ifall man vill testa runt lite mer :)?
Jag känner ingen som är teknisk nog till detta och jag vågar inte försöka själv då jag kanske sabbar Ram-minnerna osv x)

Tack för alla snabba svar, ni är änglar