Inlägg

Inlägg som franz4 har skrivit i forumet
Av franz4
Skrivet av ArcticFire:

Vilken i5:a är det?
G610 är ju sämre än det inbyggda.
HD5450 är väl ungefär lika "bra".
R7 240 är lite bättre.

GTX 750Ti är det bästa om du vill ha något användbart.
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?o=produkt_pris_inkmoms&m=...

Intel i5 650 är processorn. Tror inte nätaggregatet klarar det kortet du förslog. Eller har jag fel?

Av franz4
Skrivet av HåkaN Teknik:

75W är max så det bör gå bra.... men om du köper välj lite mer prestanda?
http://www.asus.com/Graphics-Cards/EAH5450_SILENTDI1GD3LP/spe...

ALTERNATIV 2G minne ha mer en intern grafik
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/167558-asus_r...

ASUS Radeon R7 240 2GB Silent (R7240-SL-2GD3-L)
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/197771-asus_r...

ASUS GeForce GT 610 2GB LP
http://www.inet.se/produkt/5405182/asus-geforce-gt-610-2gb-lp...

Ag! Asusen har jag kollat på innan... Den hade jag glömt, absolut ett bättre alternativ. Dom andra 2 är alltså också lågprofil?

Av franz4

Nätaggregat vs grafikkort.

Polaren plockade överblivna företagsdatorer på sitt jobb, han fick ta vad han ville. Nåväl jag fick en levono thinkcentre m-series. En kompakt liten rackare med schysst i5 processor och 8 gig ram. Skickade i en hyperx ssd och kör den lite som mediacenter till tv´n. Funderar på att skicka i ett grafikkort. Problemet är ju storleken..Hittade några lågprofilkort, bl.a http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/108019-asus_r.... Men är tveksam om nätaggregatet kan hantera detta då det bara är på 250w. Någon som har koll på detta? Går det att köra ett sådant grafikkort i burken? Om inte, finns det andra alternativ?

Av franz4

Priset

Tänkte alltså lägga det i prisintervall 1100-1500 men blev lite paff när det inte gick att ha prisintervall utan en specifik summa i texten. Skulle naturligtvis skrivit det i texten. Det skall vara till en relativt gammal dator så jag vill inte lägga ner några jättesummor liksom.

Av franz4

GeForce GTX 960 WFOC 2GB köpes

Tänkte kolla om någon här har ett GeForce GTX WFOC 2GB i gott skick som du/ ni skulle kunna tänkas sälja för ett rimligt pris?

Läs hela annonsen här

Av franz4

Asus geforce

Bjuder 1300:- plus frakt. När slutar budgivningen?

Av franz4

Beg Ipod köpes 0-1000

Har du en ipod som du inte använder? Varför inte sälja den?
Söker en beg Ipod 5g 16,32 eller 64 gb. Helst i bra skick. Visst intresse för ipod 4g finns även det. Samma där: Vill ha mer minne än 8gb.

Beg Ipod köpes 0-1000

Av franz4

Bra. Tack.

Av franz4

Funkar ip-telefonin vid bryggning?

Såg att någon berört det innan i tråden men vill försäkra mig om en sak: Är evinnerligt trött på onlinespel som laggar och har börjat fundera på att brygga thomson tingesten. Det som får mig att tveka är att jag har ip-telefoni från telia. Är det bekräftat att ip-telefonin funkar som den ska vid bryggning? Skulle det funka med denna routern:https://www.alina.se/Produkt.aspx?T2=RT-N56U%20NORDIC ???

Av franz4

Ärligt talat så blir det nog att skicka tillbaka den här. I början så höll den på och fryste hela tiden. Fick bort det med uppdatering av bios. Nu håller skärmen på och jävlas. Ibland så vägrar den bara att slå på. Då får man vänta tills batteriet tar slut, ladda den och sedan starta den igen. Nu hade jag igång kameran. Jaha...Då svartnade skiten när jag skulle stoppa kameran. Fan alltså. Har haft den här i 10 dagar och det har varit någon skit med den varje dag. Synd, då plattan funkar så tycker jag att den är både bra och att windows 8 är riktigt bra på surfplattor.
När jag väl kan använda den..... Tråkigt.

Av franz4

Om man skickar i ett sd kort, hittar os det direkt då eller måste man fixa och dona lite? Har bara tänkt ha det till lagring för musik och bilder m.m.
Visst det är snålt med utrymme men skall flytta recovery partitionen till usb minne ( enligt guiden i tråden det länkades till här ovanför).

Av franz4
Skrivet av orig_rejser:

Kör spotify i webbläsaren, gör jag på min rt, spelar gör jag inte på platta så där kan jag inte hjälpa till. kör ju Surface så har Surface type, men det hjälper ju inte dig.
Men när man kommit igång så är windows plattan grym. Men den är inte riktigt ett alternativ för folk som kanske bara vill casual-använda dom i brist på appar (läs spel och konstiga sociala nätverksappar), utan mer som en lätt ersättare till laptop som ger möjligheter att göra det som man gör på en laptop, men som man 9/10 gånger inte använder utan mer bara kollar på lite play-kanaler, betalar räkningar osv. IE-webbläsaren är grym, och i princip allt finns ju på nätet

Håller med dig om att explorer faktiskt är grym på touch. Vad gäller spotify så vill jag ha offline funktionen då jag lyssnar en del när jag är offline. Finns ju ifs alternativ. Men som det är nu kör jag den i ipoden (jobbet),android plattan ( den som jag tänkte ersätta),boxee boxen (genom hemmabioanläggningen),telefonen ( kan kvitta, Batteriet tar slut direkt) samt stationär och bärbar dator. Blir svårt att ersätta den.Visst finns ju desktop varianten men den suger på pek...
Pennor? Vad kör ni med?

Av franz4
Skrivet av Icte:

Tycker du har gjort ett bra köp. I mitt tycke är Android och iOS för instängt då jag vill att en surfplatta ska kunna hantera x86/x64 program också! Visst är apputbudet någorlunda dåligt på WP plattor MEN du kan ju köra hela program??

Och vad ska du med en Spotifyapp med om du kan installera datorversionen av Spotify på plattan? Beroende på vilken platta du har så kan du ju även köra med en penna vilket fungerar hyffsat bra om du ska klicka dig fram i desktopläget.

Vad har du för platta f.ö?

Toshiba encore. Har nu tagit mig lite tid och suttit och pulat som fan igår o inatt och tycker bättre om den nu. Jag har saknat det där med att köra riktiga program o så,var nog därför jag körde den. Köra android....är användarvänligt men känns lite...som en leksak. Det största problemet för mig är att desktop delen är för smått. Antar att du måste ha penna för att använda spotify? Vad skall man köpa för penna? Och hur bär man sig åt för att istallera program/flytta till sd kort? Den här plattan kom med en 32gb´s ssd. Men med återställningspartitionen,systemet och befintliga program så är det bara typ 6 gb kvar.

Av franz4
Skrivet av mackanj:

Det går att förstora upp menyraden på de vanliga skrivbordsprogrammen så att det i alla fall blir något enklare.
Men, jag håller med om att om man inte tänkt att koppla in extern mus/penna och tangentbord (och kanske skärm) så är det hopplöst att styra skrivbordsprogrammen. Det var därför jag bytte till en WinRT-platta.
Du kan alltid testa Wimp som alternativ för Spotify. De har en app för Modern UI.

Men det är ju faktiskt märkligt att det inte finns en spotify app. Tar dom inte windows på allvar eller?
Wimp är en utmärkt tjänst men tveksamt om jag vill byta då jag redan kör spotify i boxee boxen,båda datorerna,telefonen och surfplatta 1.
Fan måste vara ett av dom mer oöverlagda köpen jag gjort. Vore bra med alkolås på bankid-dosan.....

Av franz4

Finns inga förespråkare?

Jag är inte helt ensam om att såga skiten då. Finns det inga förespråkare här?
Hehe.

Av franz4

Råd till windows 8 på surfplatta.

Köpte av någon outgrundlig anledning en surfplatta med windows 8.1 på. Måste bara säga att jag ångrar det djupt. Det är ju ljusår från samma användarvänlighet som hos android och ios. Får nästan huvudvärk bara jag tänker på det...
Förutom att användarvänligheten är skräp så är ju utbudet av appar och spel snudd på obefintligt. Spel som Angry birds rio,nin jump och liknande finns inte ens. Inte ens en pekversion av spotify finns. Räknar inte med desktop versionen då jag i princip måste ha både förstoringsglas och pekpenna för att kunna använda det.
Så, nu söker jag råd av er här. Jag tar tacksamt emot alla förslag som kan förbättra användarvänligheten, alla tips på schyssta appar och spel. Tips om schyssta minitangentbord och pekpennor. Ja allt som kan hjälpa mig att ändra uppfattningen att os-utvecklarna på microsoft fullständigt har förlorat förståndet är välkommet.
Kan det dessutom få mig att använda min surfplatta utan att bli förbannad så är det ännu bättre.

Av franz4
Skrivet av jonatan80:

goddag yxskaft

vill du ha kvar widows 8 eller inte ?
ja tydde att leksaks os 8:an var negativt, men du verkar tycka resterande är "ful os"

Ful os = pirat.

Av franz4

Ful OS

Skrivet av jonatan80:

är det en dator med windows 8 så ska väl secure boot ställas som disable
varför inte testa göra en helt vanlig installation utan kloning eller recovery.

Får skicka i ett ful os då.

Av franz4

Går inte att byta hårddisk i HP Envy m6-1253eo!

Min gamla bärbara pajjade. Med lite begränsat med resurser bestämde jag mig för att istället införskaffa en HP Envy m6-1253eo demoex från billigteknik. Ifs med 5400rpm hdd men jag hade en nästan ny ssd i den gamla så mitt snikar-tänk var att skicka i ssd´n i den nya.
Har klonat hdd och bytt till ssd i otaliga datorer med olika OS innan detta. Sagt och gjort. Har använt EZGigIV. Nåväl. Jag klonade disken men det gick inte att boota. Försökte då istället att byta till ssd´n först och sedan köra i recovery skivorna.
Allt förflöt perfekt tills installationen var klar och datorn skulle boota om. Men tji fick jag... Det funkade inte heller.... Datorn står bara och startar om!. HP loggan kommer upp men när den skall komma vidare så kommer ett meddelande: vänta lite....och så startar den om igen.
Har provat med diverse tricks i bios men får det inte att funka. Har nu skickade i orginal hdd´n istället. Någon som känner igen detta och har en susning om hur man skall bära sig åt? Känns visset att sitta med en 5400 när det finns racer inom räckhåll....Behöver jag nämna att det handlar om leksaks-OS windows 8? Någon?

Av franz4

http://www.billigteknik.se/sv/surf/4930-hp-cq56-109so-demo-la...
Demoex men har köpt demoex av dom ett par gånger och det har varit prima vara med 1 års garanti.