Inlägg

Inlägg som franz4 har skrivit i forumet
Av franz4

Gillade windows 10 till att börja med. Men....ärligt. Jag är så-inni-helvete trött på det nu. Min stationära som jag byggt själv funkar bra men min bärbara hp-dator har jag haft så mycket problem med att jag håller på att bli galen. Inte minst med drivrutiner. 2 gånger nu så har OS upphört att fungera så att jag har fått installera om.Har precis fått klart en ny installation och vad händer då? Start menyn funkar inte.... Kan bara använda vad som finns på skrivbordet och kommer inte in någon annanstans. Fy fan.

Av franz4

@Gustenrocks: Låter intressant.har du snackat med honom?

Av franz4

Inkomplett stationär dator

Har du en inkomplett dator med typ moderkort,processor,ram och kanske psu i som står och tar plats? Tänkte sätta ihop något till min lille son och har en del bra grejer som jag plockade från min gamla som egentligen är alldeles för bra för att bara ligga och skräpa. Bl.a ssd och grafikkort. Så har du något kadaver som står och som du troligen inte kommer att använda mer så hör av dig så diskuterar vi priset.

Läs hela annonsen här

Av franz4
Skrivet av Grönahunden:

självklart kan du ha snurrande fläkt men samtidigt ha ett förstört moderkort.
använde du ESD-armband när du skruva i datorn?

Jo det hade jag. Däremot har jag hittat en skruv som ramlat ned och låg inkilad mellan chassi och mb. Kqn tänka mig att det är den som har ställt till det.

Av franz4

Har jag blåst moderkortet?

Slaktade min gamla stationära på det bästa ( psu,gpu,ssd) för ett tag sedan. Fick nu för mig att sätta dit lite delar i den gamla så att min son skulle kunna ha den. Moderkort,cpu och ram satt kvar i chassit. Satte dit https://www.inet.se/produkt/6909983 som ny psu. Satte även i ssd och cd rom.Det verkar inte funka. Den har ström till cd läsaren och till cpu fläkten men datorn startar inte upp och chassifläkten snurrar inte. Innebär det att moderkortet har pajat? Kan jag ha ström till cpu fläkten om mb är sönder? Mb är ett gammalt intel dg33bu.

Av franz4

Haft min encore sedan augusti 2014. Har använt den ytterst begränsat då den till att börja med krävdes massor av jobb för att få den brukbar överhuvudtaget. Sedan kan man väl säga att win8 var ett minst sagt uselt os på surfplatta. Så den fick helt klart ett lyft när tian kom även om den fortfarande inte var särskilt bra. Hittade ett keyboard cover som passade i förra veckan. Testade det, mitt i alltihopa fick jag en notifiering från hjälpprogrammet toshiba service station. Då gick allt käpprätt åt pipan. Tryckkänligheten försvann och det blev ännu värre när jag startade om den. Nu gick det varken logga in på den eller göra systemåterställning.
Återställningspartitionen la jag jag på ett usb minne en gång i tiden men det vet i fan om jag ens orkar klabba med det. Först lägga i 8:an och sedan uppgradera till tian. Tveksamt om det ens är värt att lägga ned arbete på något så uselt som det här?
Usch.
edit: Nu fick jag till slut igång OS. Men tryckkänsligheten är borta.....Aah.Orka.

Av franz4

Lånar tråden lite. Har fiber från netatonce med ip telefoni. Har faktiskt aldrig upplevt en sämre tjänst måste jag säga. Tog mängder av timmar innan man fick det att fungera och sedan var det småstruligt men funktionellt några månader för att sedan sluta fungera helt. Nu har den inte funkat på 2 månader och jag har varit i kontakt med deras kundservice otaliga gånger utan resultat.Går helt enkelt inte få igång det igen. Dom har skickat nya telefonidosor, switchrar osv men utan resultat. Har varit medhjälplig men nu lägger jag fan inte ned mer tid på det hela. Jag har köpt sladdar, switchrar och lagt ned otaliga timmar men nu får det fan vara bra. Dock så har jag familj och barn så jag vill väldigt gärna ha en fast telefon.
Bahnhof finns tillgänglig som fiberoperatör. Är det värt att satsa på deras ip-telefoni? Eller är det en massa strulande och grejande med dom också? Orkar liksom inte hålla på en vända till utan nu får det banne mig funka riktigt från start.

Av franz4

@Vonbulbo: Drivisarna skulle jag tippa på. Kolla i enhetshanteraren ifall de finns t.ex drivisar som inte är "digitalt signerade" eller något sånt. Hade problem med ljudet själv p.g.a detta. Annars prova med någon 3;e parts mjukvara som hanterar drivisar. Windows update är enbart bra för uppdateringar av..... windows.

Av franz4

Har alltid kört med "dölj aktivitetsfältet automatiskt" men det upphör att fungera allt som oftast i tian. Undrar vad det beror på? Irriterande.

Av franz4

Lånar tråden. Har helt ok drivisar som det är nu men geforce experience funkar inte. Får notifikation om nya drivare men när jag trycker på hämta händer just igenting. Har kollat så att alla processer som jag kan härleda till nvidia är igång samt brandvägg. Skumt.

Av franz4

@stormense: Nu är det typ mobilbilder,lite dokument och kanske någon mp3 fil jag synkar. Inga stora grejer. Men din iaktagelse var intressant.

Av franz4

@Juicis: Blev en jävla skillnad för mig i alla fall när jag spelar CSGO. Högst påtagligt.

Av franz4

One drive v/s dropbox

Kört med dropbox ett antal år nu. Men med windows senaste versioner har ju one drive gjort entré på allvar. Är nöjd med dropbox men funderar ändå på att byta. Microsoft erbjuder mig helt enkelt mycket mer lagringsutrymme delvis p.g.a att jag anammat Groove och kör den istället för spotify. Mest därför att jag införskaffade en xbox och det funkar förbaskat bra med mitt hemmabio system samt finns på alla plattformar som jag använder. Så vad tycker ni om one drives funktionalitet på t.ex android telfonen,surfplattan o.s.v. För och nackdelar? Should i stay or should i go? Det är främst funkionaliteten jag är osäker på. Speciellt i android.

Av franz4

Har varit mestadels nöjd med win10. Men så i helgen hände det något mycket märkligt. Min bärbara som hittills fungerat bra med win10 ända sedan releasen fick totalspelet. Utan förvarning. Skall börja med att säga att det jag använder min bärbara mer eller mindre enbart för surf.
Nåväl så satt jag i soffan och allt flöt som vanligt. Gick en kort sväng till toaletten och när jag kom tillbaka så fick datorn spelet. Den låste sig och efter ett tag kom ett meddelande om att ett fel uppstått och att den skulle samla information och sedan starta om.
Har lärt mig från min htpc att ( den enda av mina datorer som jag haft strul med win10 i tidigare) det brukar handla om drivisar.
Men inget hände den bara stod och inget hände och till slut ( efter säkert 30 minuter) fick jag bryta strömmen.
Trodde i det har stadiet på hårdvarufel ( gjorde mig sur då datorn inte är mer typ 18 månader och har använts ganska milt).
Men allt startade upp som det skulle tills jag skrivit lösen, sen hände inget mer. Försökte med precis all möjliga felsökningar och återställningar utan att lyckas komma "in i datorn".
Till slut plockade jag fram mina recovery skivor. Idag, 2 dagar senare funkar allt likadant som innan men jag ställer mig en fråga; Vad fan var det som hände och varför? Jag tror för min del att microsoft haft för bråttom. Dom har velat ha ut ett cross-platform os och kunna konkurrera med google play och app store och som funkar på både platta och vanlig dator. Man misslyckades med windows 8 ( som egentligen i grund och botten var bra men för krångligt för den genomsnittliga användaren och dessutom inte särskilt trevligt att använda på pekplattor) och släppte ett buggigt windows 10 i panik.
Har haft ett jäkla klabb med windows update och grafikdrivisar innan jag ansåg mig klar med min bärbara. Och frågan återstår:
Vad fan var det som hände egentligen?

Av franz4

@StegeSWE: Det blev den som jag köpte. 699:- hos maxfps. Verkar grymt prisvärt.

Av franz4

@Bobare: Köp med sladd för fan. Gaming möss skall vara sladdade.Punkt.

Av franz4

Blev en: http://www.maxgaming.se/tangentbord/mionix/zibal-60-mechanica...
Har använt den sedan igår och den verkar kanon. Kanonpris. Kostar tusenlappen på alla andra ställen men 699 hos maxfps alltså.

Av franz4

Nytt gamingtangentbord

Är trött på mitt Roccat Valo. Bakgrundsbelysningen krånglar, tangenter börjar hänga sig, fryser ibland i windows 10, allmänt hopplös att skriva på o.s.v.
Vill nu ha köptips av er!
Följande gäller:
Max 1500.
Mekaniska tangenter
Bakgrundsbelysning
Bra att både spela med och skriva på
Skall ligga stabilt på bordet
Trådat

Av franz4

@JackOfc: Kan ju vara usb drivarna som inte är på plats? Hur är det med tangentbord och mus?

Av franz4

@mrqaffe: Ska kika på det. Återkommer.