Inlägg

Inlägg som johhh har skrivit i forumet
Av johhh

är en 3700+ värd priskillnaden mellan den och en pentium D 805 (2,66 GHz 64bitars dualcore) till båda finns moderkort med både agp och pci-e.

1500 kr jämfört med 2600 kr? AMD kommer med ny plattform till hösten, Intel kommer med Conroe. Är det här bara övergångsplattformar i dagsläget?

är processorerna jämförbara i spel?

Av johhh

xeromem:
har du testat fler än en strömkontakt? jag har haft liknande problem med "sudden standby" med mitt 6800

Av johhh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av toffe
finns det inget sätt att göra så man kan fixa piporna genom biosen oxå?

Jo, det går och jag har patchat mitt BIOS med rivatuner så kortet alltid har alla pipor upplåsta. På Hardwareanalysforum finns en bra tråd, men längre ner bland kommentarerna finns det scriptet som verkligen fungerar. (har glömt bort länken..)

Av johhh

sunnis:
Jag har lite svårt att tro att det finns olika versioner av G550, kanske att mitt är low profile.. men low profile brukar ju annars ha lite mindre funktioner.

Det nya G550 till PCI-express kanske inte har det.

Iallafall så här är en länk till den sladden jag byggde:
http://forum.matrox.com/mga/viewtopic.php?t=4389

Jag köpte mitt som demo produkt bara för att testa

Av johhh

det borde väl fungera, men prova först utan några datorgrejer inkopplade. Om nätaggregatet har skydd mot felkopplingar så borde det bryta strömmen (inte hela husets) om det blir fel.

Av johhh

sunnis:
Matrox ger RGB ut, iallafall mitt Millenium G550. Enkelt utan att använda powerstrip.

Av johhh

jag har en zalman fläkt och då hålls temperaturen bara några grader (ca 4-6 grader högre) över det normala (42 grader med orginal fläkten i min xbox 1.6).

Av johhh

väldigt fint bygge, välputsat och stabilt

Jag undrar lite grejer: hur är den långa pinnen från volymratten fäst i potentiometern (vad är det där svarta)? ser jag fel eller är transistorerna inte isolerade från lådan?

Av johhh

metanol behöver inte bidra till växthuseffekten.

Källa: http://www.etanolmc.se/altbranslen.php

Av johhh

Re: Re: Re: TV-Adapter

Citat:

Ursprungligen inskrivet av joel123
Vad är det för skilnad på dom då

Moddning.com har gjort så att du inte behöver en massa utrustning för att tillverka kretskort. Pontus har gjort schemat väldigt litet.

Av johhh

ofta kan man klippa och få bort plast som håller stift ex agp port, sen lödar man bort pinnarna. Efter det lödar man dit en ny agp port.

PM:a om du vill göra dig av med kortet, jag tränar mig på att löda små lödningar.

Av johhh

jag hade samma problem, det löste sig genom att jag bytte till en nyare firmware och sedan satte fasta ip-nummer på alla datorer (dock inget över 50 för då crashar den, samt går inte att logga in på routern). Sedan dess har den fungerat helt utmärkt.

Av johhh

jag har ett liknande uttag på min usb-hårddisk. Det är 12 , 5 Volt och Jord som du behöver antagligen. Ett Amiga nätaggregat fungerar utmärkt som ersättare iaf för mig.

Av johhh

Bogey:
jag antar att du testade kortet med en kylare? för annars passar "syndromet" på otilräcklig kylning.

Har kortet flera video utgångar kan du testa några av de.

Av johhh

+_+:
Bra guide. Klipper du också i plasten på kortsidan? för jag får inte helt ner hårddiskhållaren. Jag har klippt fram till varningslappen.

Av johhh

aktuell flash av XBOX orginalBIOS

Hej,
Jag har tänkt mig att modifiera mitt XBOX med en ny BIOS version direkt på orginalBIOS:en. Jag har lite frågor eftersom jag inte vågar flasha hejvillt. Jag vill gärna ha lite oberoende svar, annars skulle jag fråga på någon chip-affär.

1. Om flashningen mot förmodan går fel, kan man chippa XBOX:en och får man Linux Cromewell BIOS:en förinstallerat på chipet om man lämnar XBOX:en till en chip-affär? kommer XBOX:en fungera efteråt med ett chip?

2. XBOX:en köpte jag helt ny igår och jag vet inte vilken version det är? XBOX:en är tillverkad 2005 08 01. Jag förstod inte så mycket av "XBOX identifieraren" förutom när den är tillverkad.

3. Var kan jag hitta en aktuell guide för att flasha orginalBIOS:et? eller är den här aktuell: http://www.console.se/forum/viewtopic.php?t=6027

4. Ska jag använda superdisc till själva flashningen eller rekomenderas något annat program?

5. Lägg gärna till saker/problem/lösningar som jag kommer möta

/tack på förhand

Av johhh

dom flesta sladdarna brukar ha samma färg i de flesta nätagg.. du kan ju mäta lite och se om det stämmer med dina: http://xtronics.com/reference/atx_pinout.htm

det stämde när jag byggde om från DELL ATX till vanlig ATX.

Av johhh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Boulevard

Själv har jag erfarenhet av att man inte kan driva till exempel hårddiskar, optiska enheter och liknande från tjuvkopplade nätagg. Jag förstår egentligen inte varför, eftersom när och hur enheten ska ha ström borde skötas mellan moderkortet och enheten i sig.

Vad jag har läst är det för att det tjuvkopplade nätagget kommer arbeta på max hela tiden och ge för mycket spänning, men å andra sidan har jag inte testat själv så det kanske inte gör det.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Boulevard (byggloggen)

Varför skulle de ha matning på en till pin utöver 5AUX, som dessutom inte är power on. Var är isåfall power on?

jag har för mig att på vissa potentialer i vissa kretsar man mäter så kan man inte alltid "hämta" speciellt mycket ström? Ungefär som när man seriekopplar ett batteri till ett motstånd och "hämtar" ström både innan och efter motståndet.

Vilket leder till att det bästa är att öppna nätagget och följa sladdana ...;)

Av johhh

det låter bra. Med vilken fläns kyler du processorn? den skapar ju 33 Watt

Av johhh

om det inte finns ändring multiplier på moderkortet finns det lite guider hur du kan få det.