Inlägg

Inlägg som johhh har skrivit i forumet
Av johhh

tack för svaret, det sista blir nog att bygga vattentank på något hållbart sätt.

Av johhh

Martin K:
blev den gamla 1048 pumpen med 1005 impeller tystare än din nya?

Av johhh

F1113:
nu kanske det här låter lite trist och taskigt (det är inte menat att vara det), men jag tycker att du kanske borde fundera om du inte vill gå i en klass där det finns fler som har samma ambitioner.

Jag vet att det har hjälpt mig och utvecklat saker som jag absolut inte hade tänkt att jag kunde bli bra på eller var intreserad av. Jag tyckte det var viktigt med klasskamrater som också strävade efter något eftersom jag tycker det är kul att bli "utmanad" utanför lektionerna också. Dessutom blir det lite lättare att förstå alla ämnena med lärarledda lektioner.

(BTW så jag tycker du ska snacka lite med SYO och några vuxna)

Av johhh

försök med en ny spännings adapter. Det fungerade för min gamla 604.

Av johhh

jag har en sådan fast 1 GB version. Den fungerar bra, fast den kan vara lite märklig ibland att spela upp alla låtar i en mapp. Det är lite problem med att plastskyddet för skärmen ibland trillar av, men det är bara dålig kvalitet på dubbelhäftande tejpen (går att fixa med en droppe lim tror jag).

Tänk på att det i intsruktionsboken står att den bara klarar ner till 5 + grader och maximalt 40 +.

Av johhh

sYph: använder du ftp för att streama eller nätverksnamn från xboxen?

Av johhh

japp, jag använder en hexeditor som heter XVI32.

Just nu provar ja mig fram med att byta bilder som redan finns i firmwaren. Jag söker i koden och så hittar man html kod och något som liknar javscript.

Av johhh

tack, fwug.htm funkar fint.

Tyvärr verkar inte routern acceptera firmwares som har mer tecken i koden än den hade innan, men det går att fixa.

Av johhh

Dlink 604 litet problem

hej,
jag håller på och ändrar lite i firmwaren till min dlink 604. Jag har råkat ta bort länken till sidan där man laddar upp firmwaren.. om någon vänlig person vill gå in på sin router sedan skriva vad adressen till uppladdnings sidan är.

Det jag behöver är adressen exempelvis: http://192.168.0.xx/hwiz.htm
fast sidan för firmwaren.

Av johhh

nja, det står AC-DC på den och den funkar att driva små likströmsmotorer.

Spelar det någon roll vad man anväder som spänningsfall ex lysdioder eller motstånd?

Av johhh

Det är en trådlös ringklocka som ska byggas om.

Eftersom det ska bli en moment fjärrbrytare så går det ju inte att ha "DING DONG, DING DONG", den måste vara "DING". Så jag parallellkopplar signalen direkt precis innan ingången 9 på en Hex inverter (TC4069UB http://www.toshiba.com/taec/components2/Datasheet_Sync//152/1...) som redan finns i mottagaren.

det kanske är dumt att ta signalen innan hex invertern? men det fanns en ledig lödplats i kretskortet där

jag har provat att tända en lysdiod med en transistor och signalen innan hex invertern och det fungerar. Det måste betyda att signalspänningen är högre än 0.05 eftersom det inte är kopplat någon förförstärkning innan transistorn.

Jag förstår inte varför det går att tända lysdioden med [transistor + batteri] men inte [transistor + transformator].

Av johhh
Citat:

Om du fortfarande inte tror jag har rätt, så kan du ju fråga dig varför vi inte planterar en sjuherrejävlans massa träd överallt om nu det vore lösningen på växthuseffektsproblemen.

Hört talas om energiskogar? istället för att använda olja eldar man träd istället, det är en orsak att odla träd.

Av johhh

Går en NPN trasistor bra? ex BD139 ?datablad

Av johhh

0,05 volt till 5 volt?

Hej,
jag bygger om en liten fjärrbrytar krets som ska starta datorn. Tanken är att ut-signalen från kretsen ska öppna ett relä. Problemet är att utsignalen bara är 0,05 volt. Relät öppnar sig först vid 5 volt.

Så har ni någon ide hur det går att fixa?

OP-förstärkare, transistor, eller något helt annat? Helst ska det drivas på 5 volt likström från en transformator.

Av johhh

php, se om bilden visats

går det att med php eller nått annat kolla om en bild från en extern css fil har visats?

Jag vill skapa något som inte spambotar förstår genom att skriva till sessionen och sedan efter det bestämma om besökaren får skriva inlägg eller inte.

Av johhh

jag provade att koppla in min logitech till xboxen och det funkar, fast till halo får jag det inte att funka. Tråkigt på ett annars bra spel

Av johhh

hur gar det med programmet_, jag har iaf ett tips pa forbattring>

Om programmet bara tillater en inmatning per knapp (direkt fran fjarrkontrollen) under en halv sekund sa undviker man feltryckningar.

Av johhh

kan man inte lägga ett ESD skadat kort i solen och hoppas på att laddningen försvinner när fotoner träffar det

Av johhh

okej, men jag tänkte att om inte användaren har javascript aktiverat visas sidan med den andra stilmallen. Iaf ett nytt försök inte lika mycket hobbynivå:

I head:

<script language="JavaScript" type="text/javascript"> <!-- function change(id, newClass) { identity=document.getElementById(id); identity.className=newClass; } //-->

som anropas från body av:

<script language="JavaScript" type="text/javascript"> if ("index.htm"=="index.htm") { change('bild', 'tabort'); <!--tabort = den nya classen för objektet som ska ändras på index sidan--> <!--bild = id:et för objektet som ska ändras på index sidan--> } else { document.write("nemen inte index"); } </script>

Problemet finns kvar, inget ändras.

Såklart är det inga väsentliga grejer som försvinner för icke javascript användarna. Jag vill bara ta bort tillbaka knappen och datum från index sidan. Jämförelsen i if satsen hämtar sidans filnamn och jämför med den aktuella sidans namn (vem orkar läsa lång kod i första inlägget?).

Lite kort såhär ser koden för jämförelsen ut såhär:

var dir = location.href.substring(0,location.href.lastIndexOf('/')+1); var url = location.href.substring(dir.length,location.href.length+1); if (url=="index.htm")... osv

Edit: PHP verkar roligt, jag ska nog försöka med det istället. Jag såg den andra tråden med php och stilmallar

Av johhh

ändra stilmall med java

Jag vill åstadkomma att om "index.htm" == "index.htm" så ska funktionen index() skriva att index.css används istället för den befintliga. Så här ser den icke fungerande koden ut:

I head-taggarna:

<script language="JavaScript" type="text/javascript"> function index(b) { document.write("<link href="index.css" rel="stylesheet" type="text/css" />"); } </script> <link href="slowm.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

I body-taggarna:

<script language="JavaScript" type="text/javascript"> if ("index.htm"=="index.htm") { index('starta damn it'); } else { document.write("nemen inte index"); } </script>

Har ni några ider om hur index.css ska startas?