Inlägg

Inlägg som mattias235 har skrivit i forumet
Av mattias235

@som99: Jag kör via en usb 3 port. Ska endast köra usb 2 så inte det ska vara felet
EDIT: Har varit inne i bios och ändrat så USB ska ha första prioritet.
Mvh Mattias

Av mattias235

@SirMacke: Jag har moderkortet: http://www.inet.se/produkt/1902494/asus-b85m-e#/specs
Ska pröva med rufus och återvända med resultat

Mvh Mattias

Av mattias235

Installera windows 8.1 via usb

Hejsan, jag står nu inför problemet att jag ska installera windows 8.1 pro på en dator men det fungerade inte första gången så söker er hjälp nu. Jag vet att det finns jättemånga bra guider här på Sweclockers hur man ska installera windows, men det fungerar inte för mig då jag antagligen gör något fel.

Jag har läst runt på internet och det verkar som att man måste ha windows 7 innan man kan installera windows 8.1. Stämmer det?
Jag försöker nämligen installera windows 8.1 på en helt nybyggd dator.

Sedan var det också snack om att göra om filen så att det ska fungera att boota ifrån usb.
Jag använde mig utav http://www.sweclockers.com/artikel/15673-guide-installera-win...
där de sa åt mig att installera Microsoft Windows USB/DVD Download Tool vilket jag gjorde. Men även det fungerade inte.

Så jag undrar hur ska jag gå tillväga för att installera windows 8.1 från USB. Moderkortet vi arbetar på har bios utility alltså inte den klassiska gamla utseendet på bios.

EDIT: Jag prövade sedan en gång till med att skapar ett medium via denna sida, windows 8.1
http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-8/create-reset-ref...
Mvh Mattias

Av mattias235

@MrBoXon: För att vi hjälps åt tillsammans. Han vill mest ha en med sig någon när han gör det. Jag har endast varit med och byggt en dator men det var för ett antal år sedan.

Mvh Mattias

Av mattias235

@SUMITOMO: Inet tog emot moderkortet även om han till en början var ganska misstänksam, att koppla ihop datorn gick ganska smärtfritt, förutom det i manualen inte alls var tydligt var du skulle placera ramminnena. Bytte även kylpasta. Putsade bort det gamla med t-röd och ersatte med Artic, kopplade sedan ihop allt. Hade laddat ner en Windows-isofil till usb, men glömt att köra filen i en sådant program som gör att man kan boota igång allt från USB. Så gjorde det ikväll och ska återvända dit imorgon för att fixa det sista. Sedan lär det bara återstå att fixa aktuella drivers.

Det är väll bara att gå in på hemsidorna söka på moderkortet och grafikkortet och ladda ned deras drivers sedan borde allt vara klart ?

Mvh Mattias

Av mattias235

Gustav.Henrik: För att jag var rädd att den återlämningsgarantin försvann :/. Hoppas nu att kunna genomföra bytet i affär för snabbare leverans.
Mvh Mattias

Av mattias235

@SUMITOMO: Vi stack till butiken, med de hade tagit dit några gamingproffs. Så vi möttes med en kö på runt 70 meter. Det lär bli en returmatch för oss imorgon då vi ska försöka igen. Däremot kundsupporten sa till oss att det borde fungera så det var iallafall skönt :).
Sedan när allt är installerat får man hoppas alla komponenter fungerar och att vi lyckas få rätt uppdateringar till mjukvaran.

Mvh Mattias

Av mattias235

@Brynolf: Tack så mycket, mår mycket bättre nu. Ångesten låg som ett täcke över en. Vill bara att polaren inte ska köpa en sådant paket
http://www.billigteknik.se/gamingdator-speldatorer/11519-bt-g... för samma peng när han kunde få så mycket bättre. Synd att det ska gå som det går när man försöker hjälpa, men men. Tack för allt. Kan sova betydligt bättre inatt

Mvh Mattias

Av mattias235

@mrqaffe: Tack du räddade min kväll. Vi får se vad butiken råder oss att göra imorgon. Om det inte går att lämna tillbaka så kommer vi nog köpa till de sakerna. Killen bryr sig inte alls om USB 3, utan det ska bara vara ett fungerande USB uttag. Fläktproblemet verkar också lösa sig då med en Y delare. Bara att hålla tummarna. Ska försöka återkomma imorgon hur det gick

Mvh Mattias

Av mattias235

@NewCamps: Det må ha stöd för USB 3. De USB 3 går ut från moderkortet där bak. Men Chassit vill koppla in en USB 3 i moderkortet och det finns det inga uttag för

Mvh Mattias

Av mattias235

@SUMITOMO: Det var bra rea på grafikkort, ram, nätaggregat. Sedan var budgeten pressad till 6k så var precis vi kom inom det med rean som gällde just då. Nödlösning lär väl bli att köpa de USB 3 till USB 2 omvandlaren, samt en sådan y kabel som gör ett uttag till 2. Vad säger ni om att ta med moderkortet till butiken och låta dem inspektera det att ingenting har hänt och inga skruvmärken har uppkommit och det kanske ökar våra chanser att skaffa ett nytt ?

Vad är det som är dåligt med nätdelen, fick den för 350 kr. Var det bästa jag kunde hitta inom budgeten?

Mvh Mattias

Av mattias235

@mrqaffe:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/8848892/2015-11-26
https://gyazo.com/24f7dbdcd877020cba31bede05f1842e
Detta var det som köptes. Var en snäv budget och hysteri på blackfriday som gjorde allt lite förhastat

Mvh Mattias

Av mattias235

@Superlight: Exakt sådan kontakt som saknas på moderkortet. Skönt att veta att det kanske finns någon backupplan som kan lösa detta åt han :). Nu när jag får hjälp så jag inte står där som ett fån imorgon.

Stöder moderkortet detta grafikkortet. Vet inte exakt vad man ska kolla på

https://www.komplett.se/product/844161/datorutrustning/grafik...
Såg att kortet vill ha DDR3 och inte DDR5, mår så dåligt när jag inser hur klantig jag varit

Mvh Mattias

Av mattias235

@mrqaffe: Jag har nu lärt mig en ordentlig läxa. Men i detta fall mår jag dåligt av konsekvenserna och jag undrar nu hur jag ska fixa mitt problemen jag ställt till med. I värsta fall får jag ta och köpa han ett nytt moderkort ur egen ficka, men inga roliga pengar för en 18 åring.

Mvh Mattias

Av mattias235

@Toivo83: I absolut värsta fall får jag nog köpa en sådan kontakt och så får kompisen vara utan usb på framsidan av datorn. Skäms duktigt mycket för att inte sett detta och förvarnat han.

Mvh Mattias

Av mattias235

@godspeed: Kan bara hålla med om vi har varit riktigt dumsnåla, och ångesten gnager mig därbak. Den ända vi har gjort är att montera processor, och kylaren. Inte brukat den på något sätt. Så det bästa du råder är att ringa dit imorgon och försöka få fram den bästa lösningen. Läste runt på internet och det verkar som folk kunnat lämna tillbaka saker de använt för de var missnöjde och tycke vårt fall låg betydligt bättre till.

Mvh Mattias

Av mattias235

@godspeed: Vi köpte allt via nätet, men tänkte det går snabbare att åka in till dem på butiken. Kanske kan vi köpa ett moderkort där och skicka tillbaka det andra? Eller hur tror du?

Mvh Mattias

Av mattias235

@mrqaffe: @NewCamps: När du läser tekniska specifikationer så stod det ingenting om hur många Fan connections det fanns. Kontakten som USB 3 från chassipanelen vet jag inte vad den heter, men trodde att moderkort borde ha det som standard, fast var nog naiv. Tror du inte det finns någon chans alls?
Såhär står det på inet, där vi beställde från internet:

I enlighet med svensk lagstiftning om konsumentskydd vid distansavtal har privatkonsument fjorton (14) dagar på sig att frånträda sitt köp från det att kunden har mottagit produkten. Kunden har rätt att öppna och kontrollera varan. I de fall där värdeminskning skett vid öppnandet och kontrollen av varan kommer Inet AB debitera kunden för denna värdeminskning.

Moderkortet: http://www.inet.se/produkt/1902537/asus-h81m-a#/specs

EDIT: Det finns ingen kontakt för att koppla in fram fläkten i chassit, och moderkortet saknar kontakt som chassit har för sin främre usb 3.0

Av mattias235

Lämna tillbaka moderkort till inet

Hejsan. Skulle hjälpa en kompis att bygga en ny dator idag och det gick inte som förväntat. Väl mitt inne i bygget där vi ska koppla in fläktar från chassit, samt usb från panelen så inser vi att det saknas de uttagen på moderkortet. Jag stoppade bygget direkt och imorgon vill vi lämna tillbaka moderkortet för att lägga till lite pengar för en dyrare variant. Jag undrar om inet kommer godta att vi gör detta eller kommer de ställa till med problem imorgon. Kan vi tvingas betala ett helt nytt eller lite för returen? Hur ska jag hjälpa kompisen imorgon att bemöta butiken?

/Mattias

Av mattias235

Köpråd: Gamingdator för 5-6 K

Hejsan, en polare ska köpa en gamindator för max 6k. På den kommer det kollas film, spelas LoL, cs go och diverse andra spel. Jag ska hjälpa han med att sätta ihop en rigg och har kommit fram till ett exempel. Vill gärna höra era synpunkter. Såsom kommer nätaggregatet räcka 500W, är det mest prestanda för pengarna samt tankar om hur det eventuellt kan förbättras. Undrar också hur jag ska lyckas fixa windows till han så billigt som möjligt. Är inte sugen på någon piratkopiering. Det jag länkar är dyrare än 6k, men tror det går att få billigare under Black Friday rean.

https://gyazo.com/8f861c551335c8572e6d9dc304feb76f

https://gyazo.com/8f861c551335c8572e6d9dc304feb76f

Mvh Mattias