Inlägg

Inlägg som Kaerigan har skrivit i forumet
Av Kaerigan

Jag vill gärna ha en invite till att köpa en 64 GB-version, sandstone. Min gamla telefon råkade ut för en olycka och hade inte direkt planerat att köpa en ny mobil så snart (byter vanligtvis nästan var 5:e år, nu blev det visst bara knappt 1 år jag fick ha min LG G2).

Av Kaerigan

http://www.anandtech.com/show/6102/fractal-design-define-r4-c... <- såg här ett test på R4 med lite mer detaljerade siffror (temperatur samt dB), men kan någon säga mig vad "delta over ambient" betyder? Är dessa temperaturer/ljudnivåer de faktiska temperaturerna/ljudnivåerna eller är det hur mycket varmare/högre än rumstemperatur/"rumsljud" de är?

Av Kaerigan
Skrivet av halojoy:

Cooler Master Silencio 550 är gjort för att vara Silent.
Det kostar 720kr och det ingår 2 fläktar.
http://www.inet.se/produkt/6901313/cooler-master-silencio-550...

Men när du har så mycket som 1.500kr kanske du vill ha en dyrare

Silencio 550 verkar tjusigt det med men nu efter att jag läst ytterligare recensioner är jag, liksom du, helt såld på R4. Har jag stått ut med denna skitdator i i två år kan jag stå ut i tre veckor till. Tack för hjälpen!

Av Kaerigan
Skrivet av halojoy:

Jag skulle vänta till 11 augusti.
Då kommer Fractal Design Define R4, 899:-
https://www.inet.se/produkt/6909739/fractal-design-define-r4-...

Det är ett dämpat chassi som är rymligt. Bredare.
Det ska både kunna kyla bra och vara tyst.

Jag läste sweclockers artikel på framsidan om det.
Och jag blev genast frälst

Jo, jag är väldigt intresserad av R4. Den största nackdelen med det är att jag då får vänta ytterligare tre veckor innan jag kan bygga datorn (har suttit på denna skruttdator alltför länge!), men det kanske jag får ta om jag inte hittar något chassi som kyler hyfsat och inte låter som en orkan.

Av Kaerigan

Köpråd angående (gärna tyst) chassi, upp till 1500 kr

Tjena,

först och främst, här är datorn jag planerar att bygga ihop nu till veckan:

HDD: Seagate Barracuda Green ST2000DL003 64MB 2TB
SSD: Samsung 830 Series MZ-7PC256 256GB
GPU: Gigabyte GeForce GTX 670 OC
CPU: Intel Core i5 3570K
PSU: Corsair CMPSU-650HX 650W
Chassi: Fractal Design Arc
CPU-kylare: Noctua NH-D14
Moderkort: Asus P8Z77-V
RAM: 4x Corsair Vengeance 1600 MHz LP

På senare tid har jag dock blivit osäker på om jag valt rätt chassi. På många ställen sägs Arc låta en hel del, bland annat i Sweclockers officiella recension där de säger nått i stil med "man kan dock inte anklaga chassit för att vara det jättetystaste", "det är ändå nått för entusiastbyggaren", vilket säger mig ungefär ingenting då detta är den första datorn jag skall bygga ihop på egen hand.

Chassit verkar bra i övrigt men jag vill inte gärna bygga ihop datorn och köra igång den bara för att märka att den låter som en jävla lövblås. Är jag överdrivet nojig eller har ni andra chassin att rekommendera?

Jag har kollat en del på Antec P280 också som sägs vara tystare, men hur är det med kylningen i det (verkar som man får välja mellan låg temperatur eller lågt ljud)?

Ett annat chassi jag fick upp ögonen för var FD Define R4, bör jag kanske vänta på den istället? R3:an tycks ha diverse problem som de fixat i R4:an och R3 ska väl vara tystare än Arc så det kanske är ett bra alternativ.

Tacksam för svar!

Av Kaerigan
Skrivet av fantomsmurfen:

Med Noctua NH-D14 bör du väl använda minnen med låg profil.

Jo, tackar, det stämmer. Uppdaterar inlägget.

Av Kaerigan

Läser på flera ställen att standardfläktarna i Obsidian 650D väsnas en hel del. Nån som kan rekommendera bättre fläktar? Alternativt rekommendera ett chassi där de medföljande fläktarna inte för ett sånt liv.

Av Kaerigan

Haha, jag hade knappt tänkt på utseendet faktiskt. Nu när ni säger det ser det faktiskt ut lite grann som ett "OMG PRO LEET HAXX GAMURRR"-chassi. Point taken.

Angående Kühlern, skulle ni rekommendera den över NH-D14?

Av Kaerigan
Skrivet av Stenkast:

Det ser bra ut, allt kommer passa in i chassit! Personligen hade jag valt ett annorlunda chassi, HAF X är så himla plottrigt. Detta är stilrent, gediget och lyxigt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=802863

Tack för svaret, men vad menar du med "plottrigt"? Har läst på många ställen att HAF X gör datorn lättbyggd (alltså lätt att dra kablar, gott om utrymme, etc.), är det samma sak med Obsidian 650D eller?

Av Kaerigan

Modifierad sommardator 2012 (lyxvarianten) - går denna att bygga?

Hej, jag var mycket intresserad av lyxvarianten av SweClockers sommardator 2012 men kände att jag ville ändra lite på de ingående komponenterna. Jag undrar alltså om följande kommer gå att bygga (och ifall ni har något tips om jag gjort ett dumt val):

CPU: Intel i7 3770K - istället för i5 3570K
CPU-kylare: Noctua NH-D14 - bytte Antec Kühler 620 mot denna då jag har hört att en del fått problem med ett rasslande oväsen i Kühler
SSD: Samsung 830 256 GB
HDD: WD Green WD20EARX 2 TB
Minne: 2x Corsair Vengeance LP 8 GB - 16GB istället för 8GB
Chassi: Cooler Master HAF X - valde detta chassi istället för Antec P280 då en kompis var mycket nöjd med det
Moderkort: Asus P8Z77-V
Nätaggregat: NZXT Hale90 650 W
Grafikkort: Asus Geforce GTX 680 DCII

Inga större förändringar med andra ord (tror jag i alla fall?), är mest orolig att uppsättningen inte skulle passa in i chassit.

Tacksam för svar!

Av Kaerigan

Tackar för svaret! Grafikkortet i lyxvarianten är ett Asus Geforce GTX 680 DCII, det borde väl duga?

Av Kaerigan

Sommardatorn 2012 (lyx): Vinner man något på 8GB+ RAM och i7 3770K ist. för i5 3570K?

(Ursäkta den långa rubriken, ville bara vara så tydlig jag kunde. Vill även be om ursäkt i förväg om jag missat något i de utmärkta klistrade trådarna ni har här.)

Hej, läste just guiden för SweClockers sommardator 2012 och är mycket intresserad av lyxvarianten. Det jag undrar är det jag skrivit i rubriken: är det dumt att köpa 16 GB RAM eller kanske till och med 32GB RAM och en i7 3770K istället för en i5 3570K för en dator som helst skall hålla ett tag?

Jag tänkte att mer RAM kan ju inte skada då jag har en tendens att ha igång väldigt många program samtidigt, men jag vet som sagt inte om det är total overkill med 16/32GB RAM.

Angående processorn, om jag förstått rätt (efter att ha sökt runt lite grann), så är det idag inte många spel som utnyttjar så pass många kärnor att det är värt att satsa på en i7 3770K, men detta kommer väl (förhoppningsvis) förändras i framtiden?

Tacksam för svar!

Av Kaerigan

Ny färdigmonterad speldator för 12000kr - 15000kr

Tjena! Min dator börjar nu kännas ganska skruttig. Den var nästan helt utdaterad redan när jag köpte den för drygt fyra år sen så tänkte att det kunde vara dags att köpa en ny.

Jag har dock inga kunskaper alls gällande att montera ihop datorer (inte heller några gällande komponenter egentligen) och skulle därför helst vilja köpa ett färdigmonterat paket. Har försökt kollat runt en del på olika sidor som erbjuder färdiga lösningar och fann då denna på komplett. Är denna prisvärd? Såg även att man kan byta ut processorn mot en I7 3770K, men har läst att den kan bli ganska varm, kan man göra nånting åt det?

Men det kanske är så att jag är inne på helt fel spår, om ni vet vart man kan hitta en mer prisvärd dator som kostar mellan 12000kr - 15000kr uppskattar jag tips.

Tacksam för svar!