Inlägg

Inlägg som Dannekkk har skrivit i forumet
Av Dannekkk
Skrivet av ggustavsson:

Det är trial och eventuellt error som gäller, men testa 1,28 sen kör du prime 95 i ca 5 minuter, går det bra så gå ner till 1,27 osv, vid minsta error går du upp ett steg och kör ett längre test, eller kanske byter till intel burn test, som är bättre än prime95, finns ju som sagt en del mer inställningar som LLC och offset så man kan trimma in lite så du får lite lägre volt vid idle och högre vid belastning

Tack! använder intelburn test, ska testa när jag kommer hem

Av Dannekkk
Skrivet av ggustavsson:

Ställa in manuellt är bättre, då om inte annat man får en svalare CPU,
Dock man kan få fippla lite med andra inställninar också för att få optimalt

Tack för svar! vad ska jag sätta vcore på då ungefär? eller finns det något sätt att få reda på det?

Av Dannekkk

Fungerar det att köra med "auto" på Vcore under överklockning (i5 2500k)

Tjaa, har precis börjat överklocka min prolle efter att ha bytt Cpu kylare (Antec h20 620). Just nu ligger den på 4,5 ghz och det jag undrar är om det är bra att köra Auto på Vcore? just nu går vcore upp i 1.308 och det är väl inte så speciellt mycket? eller blir det bättre om jag ställer in Vcore manuellt?

Datorspecsen ser ni i sign

Av Dannekkk

tycker det nya Black ops är riktigt kul, både multiplayer och singleplayer, Zombie är inte riktigt min grej men annars är det skit roligt

Av Dannekkk

Hittar inga nya drivrutiner till ett 560Ti kort, kommer det bara till dom "nyare" korten eller kommer det till mitt kort också?(560ti)

Av Dannekkk

riktigt fult att göra så för dem som har råd att betala RBG boost får bättre gear än dom som kanske inte har så mycket guld MEN är mycket bättre spelare och förtjänar gearet. pvp gear ska man inte få igenom guld, utan man ska vara duktig!

Av Dannekkk

Tack så mycket! ska testa med nätaggs skruvar

EDIT: Funkade med nätaggs skruvar, tack så jättemycket!

Av Dannekkk

Skruvar till PnP Antec Kühler H20 620

Tjenare! köpte en ny Cpu kylare i veckan och det blev en Antec Kühler H20 620 och jag undrar om det är någon som vet vilka skruvar jag ska ha till PnP för den här kylaren, har testat med alla skruvar jag har i garaget men antingen så är det för smal eller för tjock så jag antar att det är något speciellt mått på skruven som inte är så vanlig i Sverige.

eller om det finns några andra lösningar att fästa fläkten på radiatorn.
har kollat på google men hittar inget
Tack på förhand!

Av Dannekkk

tycker du ska satsa på en 24" om du inte har råd med en 27" med större upplösning

Av Dannekkk

Fractal Design R4 är ett riktigt bra chassi för under tusenlappen och bland det snyggaste i priskalssen också! har inget själv men av vad jag har hört så är det de bästa chassit för dom pengarna.

Av Dannekkk

farma honor och köp det gearet

Av Dannekkk

du kan bara fixa en adapter mellan dvi och hdm och det blir lika bra bild förutom att du inte får ut ljud till skärmen

Av Dannekkk

Tack,

Av Dannekkk

Keybinda Standby

tjenare! har letat efter ett sätt att "keybinda" Standymode eller Strömsparläge som det heter på svenska men har inte hittat något åd jag inte är så bra på engelska, går det att binda sleep läget till någon knapp? för på vissa tangentbord finns det en speciell knapp som är för det så därför borde det väl kunna gå att fixa på ett vanligt tangentbord.
Det är Windows 7 det gäller.

MHV Daniel

Av Dannekkk

har exakt samma problem kör också telia trådat. dem håller på att bygga fibernät i mitt område vet inte om det är pga av det eller något annat.

Av Dannekkk

tack för snabba svar! känns som att D14 passar mig väldigt bra, men tycker att den är fruktansvärt ful men det viktigaste är att den är effektiv och tyst.
mina minnen bör inte vara för höga heller, får bli en D14

Av Dannekkk

Farliga temps? och tips på cpu kylare.

Tjaa! (är inte så jättre bra på olika förkortingar osv inom datorer så förklara gärna om ni använder er av förkortingar så jag lär mig något nytt!)

kan börja med att säga att jag kör på en intel core i5 2500 1155 med stockkylaren!

är lite orolig över tempsen på min cpu, på load ligger den på runt 40-45 (ibland när jag surfar kan den gå upp emot 50) grader och när jag lirar bf3 kan den gå upp emot 70 grader, är det mycket för en i5a eller är det normala temps?
sen har jag också funderat på att köpa en ny kylare eftersom jag inte vill att cpun ska gå för varm men är helt lost när det gäller vattenkylning/luftkylning och alla olika modeller osv, har även hört att det finns vattenkylare som låter väldigt mycket och det vill man ju såklart inte så det jag undrar är, vad föredrar ni, vatten eller luftkylning och vilken modell mm är den mest effektiva men även hyffsat tyst?
max höjd för cpu kylare i mitt chassi är 163 mm.

Känns som att tråden kanske blev lite rörig men det är bara att hojta till om något är oklart.

MHV danne

Av Dannekkk

anledningen till att du tar mycket skada är för att du inte har dodge.. på ringar,trinket, back och neck ska man ha dodge som druid tank (som på vilken annan tank). jag kör warrior tank och Hcs skadar en del nu. sen så tar druider ganska mycket mer stryk än andra tanks då dom inte har sköld eller kan parrya(stavning?) men bear form ger ju väldigt mycket mer hp så du överlever nästan lika mycket ändå fast du tar såklart mer skada än tex en warrior som kan blocka,parrya och dodga.

men som sagt, skaffa ringar, neck och back med dodge så ska du se att det blir bättre tror även att mastery gems ger extra överlevnad

Av Dannekkk

mitt asus GTX 560 TI klarar ultra hyffsat lätt på skyrim och det är inte speciellt stor skillnad i prestanda så antagligen har du fått ett trasigt kort

Av Dannekkk

Intel core i5 - hur mycket kan man överklocka den med stockkylaren Bl.a

Tjenare! har precis byggt ihop min första dator (Specs står i sign) och skulle nu vilja veta några saker som jag hoppas någon kan svara på.

- Har köpt en Intel core i5 2500k 3.4 Ghz och skulle vilja överklocka den en aning, det jag undrar är hur mycket man kan överklocka med stockkylaren utan att det blir värmeproblem?

-Nästa fråga är hur jag placerar fläktarna bäst i mitt CM elite 430? just nu har jag Utblås bak och en i toppen och insugen sitter fram och på sidan men vet inte riktigt hur jag får den ultimata konditionen i chassit.

- Om jag nu skulle behöva köpa en ny cpu kylare, vilken är då den bästa för ca 500 kr? och såklart så ska kylaren få plats i mitt chassie.