Inlägg

Inlägg som limparion har skrivit i forumet
Av limparion
Skrivet av Ralleballe:

Har nu ätit taco och lyssnat på podcast, precis som du sa.

Vad jag kunnat läsa mig till så är en ökning på 1 dB en ökning med 26% i ljudstyrka (10*log10(1.26) = 1) och en minskning med 1 dB motsvarar en minskning i ljudstyrka på 21% (1/1,26).
78 dB är alltså 26% ljudligare än 77 dB, alternativt är 77 dB 21% tystare än 78 dB.

wee, jag kommer bli ännu mer intressant (läs irriterande) nu när jag kan rabbla procentenheterna också=)
bra info fö.

Skrivet av Marcusk:

En ökning på tre decibel motsvarar inte en fördubbling av upplevd ljudvolym, däremot en fördubbling av ljudtrycket. Runt 10dB brukar räknas motsvara en fördubbling av upplevd ljudvolym, alltså att det låter dubbelt så högt för en människa.

ok, jag som har missuppfattat. det var väl 8 år sen jag hade den där kursen i akustik. trevligt att få lära sig lite nytt.

Av limparion

decibelskalan är logaritmisk, det gör att en ökning på tre decibel utgör en fördubbling av upplevd ljudvolym. 80 dBA är till exempel dubbelt så högt som 77 dBA. därför är det mycket större skillnad än vad flygbolaget gör sken av, vilket är korkat. hade varit enkelt att ta vettigare exempel att jämföra med.

besserwissertime over.

Av limparion

På mitt gigabytekort har jag kopplat ssdn till port 0, då den är märkt med sata 3. Tror också att 0an prioriteras vid boot, jämfört med de andra portarna... Eller hur det nu var.

Det funkar toppen iaf.

Av limparion

Hur ser det ur på undersidan? Några skruvar eller fästen där?

Av limparion

Mus för dasslockshänder

Ja, som titeln antyder letar jag efter en mus som passar stora händer. Jag ser alltid till att välja modell större när jag köper mus, likväl ser min sambo lite besviken ut över att hans hand krampar efter en stund. Jag tycker själv också det är irriterande med för små möss, speciellt om de är för smala, så man måste klämma ihop musen med tumme och ringfinger för att styra och lyfta den emellan.

Har ni några stora möss att rekommendera?

Av limparion
Skrivet av Lotisen:

Hej jag behöver hjälp med att välja nytt chassi. det får kosta 500-600kr. Har kollat på Fråntas Design 200r är det något att ha?

Det är inte lätt att mena vilket chassi du menar. Kan det vara Corsair Carbide 200r, eller menar du egentligen ett Fractal Design-chassi?

Av limparion

Köpte AMD senast när jag var 24 tror jag, och sen har jag nog mest kört på intel. Kände mig varken gubbig eller nördig när jag körde på AMD. Känner mig inte kvinnligare nu.

Vad ska man köpa för processor för att bli tant-tönt då?

Av limparion

Jag hade nog testat att koppla power till resetknappen på toppen istället. Om inte jäntan ser att det lyser så kommer hon nog inte tycka det är lika roligt. Förhoppningsvis kommer det inte vara lika spännande att trycka på reset, då det inte händer så mycket (förutom att fläktar tystnar). Min tvååring trycker glatt på allt, främst om det får något att lysa eller så. Lycka till.

Av limparion

Tropico 4 är rätt skoj.

Av limparion

Min nya, svarta skönhet

Jag har satt ihop min andra dator! Den första var bara en dator-i-delar från netonnet, men nu har jag valt ut varje pinne själv (med lite rådgivning av sweclockers forum) och jag tycker överlag att resultatet blev rätt ok.

Detta köpte jag nytt:
CPU: Intel Core i5-3470
Moderkort: Gigabyte GA-B75M-D3H
RAM: Crucial Ballistix Sport 8GB 1600MHz
Chassi: Fractal Design Define R4
SSD: Kingston SSDNow V300 120GB,
PSU: Fractal Design Integra R2 500 W

Vilken känsla att plocka upp alla delar ur förpackningarna! Jag har nog aldrig sett ett vackrare nätagg någon gång=)

Sedan innan hade jag grafikkort och hårddisk:
GPU: HIS HD 4670 IceQ 512MB
WDl Caviar Green 2TB

Grafikkortet fungerar rätt bra. Just nu går det spela Skyrim på ultra, dock inte med HiRes Texture Pack, det klarar den nog inte. Min tanke är att jag ska kunna bygga på med bättre grafikkort och bättre kylning framöver när man får tid och pengar att dona med datorn. Nu när min setup är såpass tyst också kan det vara hög tid att fundera på att införskaffa ett hysat ljudkort så man kan börja spela in igen. Just nu låter vattenledningarna i min lägenhet mer än datorn, ja, med fläktarna i mellanläget då. Jag tänker att jag borde kunna förflytta mer luft med fler fläktar satta på lägre rpm, och få ner ljudnivån ytterliggare för när det behövs. Rätta mig gärna om jag har fel.

Lyckas jag med att uppgradera min darling så kommer det upp fler bilder allteftersom.

Min nya, svarta skönhet

Av limparion

Det är pushpins istället för skruvar, men det torde la fungera i chassit som vanligt skulle jag tro.

Av limparion
Skrivet av Henke420:

Vilken sida ska du köpa ifrån? http://www.inet.se/produkt/6909728/fractal-design-integra-r2-...
650 w modellen kostar iaf 600;- på Inet.

Jag tänkte åka ner till netonnet senare idag, för jag vill sätta mig och bygga NU. Jag blir knäpp av att vänta på posten. Vore kul om den var klar tills man fyller år, som present till en själv hade jag tänkt.

Av limparion

Det är 2x4GB minne. Har du nåt bra nätagg att rekommendera isf?

Vad sägs om Fractal Design Integra R2 500 W 589:-? Kommer det att räcka till min lilla setup?

Av limparion

Tror ni det här kommer funka?

Kommer det här fungera om jag sätter ihop det, eller kommer det vara inkompatibelt/börja brinna?

1 x Intel Core i5-3470
1 590:-
1 x Gigabyte GA-B75M-D3H
619:-
1 x Crucial Ballistix Sport 8GB 1600MHz
359:-
1 x Fractal Design Define R4 Grey
899:-
1 x Kingston SSDNow V300 120GB
749:-
1 x Corsair Builder Series CX 600 W
599:-

Jag har dvd-brännare redan, och ett Radeon HD 4600-nånting som har fått 6.8 på windows experience index, som jag tänkte säkert kan duga. Jag har lyckats spela Skyrim på High på det iaf. Bara hackat lite.

Av limparion

Tack, då kan jag shoppa loss. Jag återkommer och visar upp mästerverket.

Av limparion

Letar distanser

Ska äntligen bygga ny dator efter mkt länge. Den förra var en dator-i-delar från netonnet som har funkat rätt ok ändå.

Nu undrar jag: Ingår distanser någonstans i köpet av kanske moderkortet? För det är inte det lättaste att hitta bara distanser nu när jag jämför priser på olika sajter. Och vad är det mer som jag garanterat kommer glömma?

Av limparion

GYMNOPHORIA n. The sense that someone is mentally undressing you. Torde vara ledigt iaf.

Av limparion

Jag har varit bortrest i ett par veckor, och när jag kom hem hann jag precis sätta mig i soffan innan det ringde. Min sambo svarade och det var det här klassiska; en indier som ville berätta att vi hade en massa skit på datorn. Han lackade ur totalt och skällde ut honom efter noter, om inte han slutade ringa hit så skulle han allt se på annat. Tydligen har det pågått hela tiden jag varit borta. Om jag svarar nästa gång ska jag låtsas att han kommit till en sexlinje.