Inlägg

Inlägg som Obolla har skrivit i forumet
Av Obolla
Skrivet av timpeltoniem:

Var där och kolla men jag har ingen 4 pins bara 6..

http://i.imgur.com/9njFV6L.jpg

Den röda cirkeln innehåller strömkontakten för CPU. I ditt fall är detta en 4 pinnare. De "högpresterande" moderkort idag har en 8 pinnare på ungefär samma plats.
Den gröna cirkeln visar strömkontakten för moderkortet. En sådan kallas 24 pinnare.
Grejen är att inte alla nätagg har en 4+4 pin för CPU. En sådan här:

http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/eps4plus4.jpg

Du ska leta efter en kontakt från ditt nätagg som ser ut så där. /\
Eller en sån här:

http://www.electrical-res.com/EX/10-16-22/atx-4pin-molex-39-01-2...

Har du en sån här som är till CPU \/ , måste du inhandla en adapter.

http://www.nordichardware.se/skrivelser_img_swe/220/psu.8-pin.jp...

Av Obolla
Skrivet av lacrits:

Seriously off topic.. men kan inte låta bli!

När du köpt din snickers och kommer ut ur mack/kiosken, tror du bilen står kvar ute på plattan.. eller du tar med en polare och skickar in honom för att köpa snickers till dig?


Nä men en polare får ju sitta kvar. Min parallell var inte så igenomtänkt men ni förstår poängen.

Av Obolla

Själv tycker jag det är intressant med folk som stänger ner spelet för att gå in på battlelog och byta server.
Har inte gjort research på detta men kan tänka mig att det går snabbare att byta server genom att bara tabba ur BF och välja ut en ny server.

Låt oss säga att vi har en svårstartad bil. När du väl har bilen igång och stannar på bensinmacken och ska köpa en snickers, är det smart att stänga av bilen då?

Iallafall tycker jag om battlelog. Visst, det hade ju vart bra med en ingame serverbrowser för dem som hatar battlelog. Spelat både Team fortess 2, CSS och BC2 och jag tycker själv att hitta en bra server är mycket enklare med battlelog. Att bjuda in vänner är också mycket smidigare enligt mig. Jag tycker om att mycket är samlat som många tidigare nämnt. Forum, stats, server browser.

Av Obolla
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jag förstår inte syftet av mining? Olika former av folding avnänds för någongting gott. Men vad är syftet med kryptovalutor? Vilka betalar för vad jag tycker verkar som meningslösa beräkningar? Används beräkningarna till någonting? Mer än att skapa låtsaspengar som av någon outgrundlig anledning kan växlas in mot "riktiga" pengar? Vad är slutresultatet av alltihop? Strömförbrukning som belastar kraftverk som utarmar vår planet mot meningslösa beräkningar och att folk tjänar pengar på det? Har läst tutorials mm men ingen av dessa besvarar de här frågorna.

Var ett tag sen jag läste på om detta men vi kör iaf.

1: Det finns ingen centralbank som reglerar valutan och har hand om transaktioner. Detta leder till att transaktioner kan bli helt anonyma.
2: Detta gör att allting blir öppet för alla och kräver att transaktioner måste "låsas" in så att de inte kan utföras dubbelt och på så sätt få en vinst/förlust. Tex kan jag se att Greg i USA har köpt alpacka sockor. Eftersom att hela blockkedjan med alla transaktioner är öppen för alla.

Varje transaktion sparas i block. Ett nytt block var 10:e minut med alla transaktioner som skett sedan det senaste blocket.
För att spara och verifiera transaktionen och se till att den bara utförs en enda gång krävs datorkraft.
När ett block har blivit klart, verifierat och sparat i blockkedjan som behövs synkas med alla bitcoin clienter så ges 50 Bitcoins till den vinnande miner som har hittat rätt kryptografisk hashnyckel med hjälp av datorkraft.

Dock, så är det väldigt svårt att hitta hashnyckeln själv och därför används "miningpools" där man hjälps åt och när poolen mine:ar klart ett block så delas betalningen ut jämnt.

För att summera så är det inte riktigt slöseri med energi. Beräkningskraften behövs för att transaktioner ska gå att genomföra. Så som DavidTheDoom utryckte det var kort och gott rätt. Bitcoin är inte till för att tjäna pengar, det är en valuta. Men med en valuta kan folk tjäna pengar med att växla in en valuta mot en annan.
Och det leder till att folk kan tjäna pengar på att mine:a.

Tillgång och efterfrågan.

http://spectrum.ieee.org/img/06Bitcoin-1338412974774.jpg

Av Obolla

Någon som har en hum om varifrån smeknamnet leffe kommer ifrån på folk som går framför kameran?
Efter att ha läst igenom 4 kommentarssidor blev man lite fundersam...

Anyhoe, GOTT NYTT JÄVLA ÅR!

Av Obolla
Skrivet av Slimdex:

Försöker joina olika servers kommer upp en text där det står ERROR NO CONTACT WITH EA ONLINE PLEASE TRY AGAIN LATER.

Fler som har det problemet eller är det bara jag??? Skulle kunna infoga en bild men jag får det inte att fungera. Kan inte sweclcoekrs fixa så man kan infoga bilder utan webblänk??? Vill inte ha massa konton bara för att kunna ladda upp en bild på mitt problem...

Bf4 fiukar inte för mig heller.
http://imgur.com/ är en bra sajt för att ladda upp bilder enligt min mening. Ladda upp en bild, tryck på den, kopiera bildwebbadressen, tryck på infoga bild när du ska skriva ett inlägg här på SweC och kopiera in länken.

Av Obolla

Videojuegos XD

Av Obolla

Jag kan inte ens se servrar och statistics.
"The game Statistics engine is currently down." Säger bättlelog.

Av Obolla
Skrivet av Sisyfos:

MSI GTX 560 Ti Hawk.
Bra kort i teorin men fy f*n för den fläkten, värre än de flesta referenskorten som någonsing har släppts, R9 290X släng dig i väggen!

Video: http://www.youtube.com/watch?v=xzGMMH9Tq7U

http://www.msi.com/pic/product/five_pictures1_2376_2011042918292...

Det är ju ett jetplan på lådan. Vad förväntar du dig? XD

Av Obolla

Hold your horses, det är löst.
Windows 8 bootas och hittar båda diskarna.
Om jag skulle vilja ta bort Windows 7 mappen från HDDn. Hur gör jag på bästa sätt då?

Av Obolla
Skrivet av MacAllan:

Det man i princip kan göra är att ha din hdd som den var från början och koppla sedan in ssd så att båda diskarna syns under installationen.
Där formaterar du ssd och väljer att installera OS på denna, när du nu startar upp datorn har du en dualboot med ssd som D: enhet.

Sen blir det lite mer avancerat.
Ladda ner ett program som heter EasyBCD och använd detta för att ta bort win7 boot alternativet, nu har du vanlig boot direkt till win8 på din ssd som D: enhet.

Jag skulle dock inte vilja rekommendera att ha det så här eftersom bl.a. MBR kommer ligga kvar på din hdd så om du tar bort denna kommer du inte kunna boota datorn.
Visserligen kan man lägga till en ny MBR på ssd med EasyBCD också.
Har för mig att du även måste ha din hdd som bootdisk i bios om du inte gör en ny MBR på ssd.

Låt mig klargöra lite. Jag vill INTE ha kvar Windows 7. Jag vill endast ha Windows 8. Windows 7 ska bort från HDDn och W8 ska vara på SSDn.
Så det jag ska göra är att:
Installera om Windows 8 till SSDn så att drive letter problemet fixar sig.
Sedan använda EasyBCD för att ta bort Windows 7 boot alternativet och sen ta bort Windows mappen på HDDn i explorer?

Av Obolla
Skrivet av mrqaffe:

Jo den bör definitivt synas i bios annars är det nått hårdvarufel, men som sagt om du har portarna i raidläge så får du kolla hur diskarna är definierade i raidsetupen eller så ser du till att porten är i ahci eller ide läge.

SATA setup: AHCI. Varken RAID eller IDE var aktiverat.

Av Obolla
Skrivet av MacAllan:

Om jag förstår dig rätt så vill du ha en dualboot med både win 7 och win 8?

I så fall kan du inte koppla ur hdd (win 7) när du installerar win 8, vill du har win 8 på ssd så pekar du bara under installationen på den enheten som även blir D enhet.

Du har installerat win 8 på ssd:n som C partition och C kan man aldrig byta till annan "bokstav".
Så vad du har är egentligen 2 C: diskar i datan vilket ger konflikt när båda sitter i vid uppstart, därför ser du inte den andra.

Nej jag vill bara ha windows 8.

Går det att byta drive letter på en disk vid installation av windows? För jag tänkte att jag kanske kunde installera om windows och välja att SSDn ska vara D: .

Av Obolla
Skrivet av mrqaffe:

Syns disken i bios ?
Du kanske anslutit disken till en port i raidläge, då måste du definiera diskens funktion i raidinställningarna för att win ska "se" den, tex ange den som jbod.

Disken syns inte i BIOS och det borde den inte göra heller för det gjorde den inte när jag och min polare byggde hans dator (se tidigare länk) men jag kan kontrollera RAID inställningarna. Det gör man i BIOS?

Av Obolla
Skrivet av Modellören:

Har sökt nu och hittar bara fem servrar som är befolkade. Är det sökfunktionen som ballat ur eller är det verkligen ett masstapp av spelare...har ju sett spelat reas ut och det säger ju något.

Jag använder ju också sökfunktionerna och brukar kryssa i nordiska servrar som Sverige norge Finland i första hand...och i bland söker jag upp någon Kniv eller pistol eller Rush. Nä allt är övergivet! Särskilt med tanke att det är rätt speltid när det brukar vara fullt. Typ 12.00- 19.00 en ledig dag...

De befolkade servrar du får upp är de befolkade av de servrar du laddat.

Just nu såg jag att det var ca 4 svenska rush servrar som var "fulla".

Ladda alla servrar genom att bläddra längst ner om och om igen.

Av Obolla

Lägga till SSD

Tjena!
Slängde in min nya samsung 840 EVO 120 GB idag.

Har använt windows 7 på min hårddisk i mer än ett år nu så jag tänkte: varför inte prova windows 8 nu när vi ändå är igång.

Detta gjorde jag:
1:Koppla ur HDD
2:Koppla in SSD
3:Installera windows 8
4:Avstängning
5:Koppla in HDD
???
Jag ser ingen skymt av HDDn någonstans. Ja, jag vet att man ska in i storage managment och aktivera men i storage mangement visas inte min HDD som ska vara disk 1.
Jag kan fortfarande starta windows 7 men då måste SSDn vara urkopplad eftersom att bara en i taget kommer upp i både BIOS och Storage management.

http://i.imgur.com/TwMKNEV.png

Jag har gjort liknande förut: http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/1221460-nybyggd-da...

Jag försökte byta drive letter till D: för SSDn om det var det som var problemet men den sade:

http://i.imgur.com/ObEIo87.png

Och jag vill helst inte byta drive letter på HDDn eftersom då måste jag installera om inprincip allt?
Hur gör jag för att få min HDD att visas i Windows 8?

Av Obolla

Eftersom att jag ser att du bor i Stockholm så åk in till inet vid hötorget och pröva de olika tangentborden de har ställt upp vid sina datorer. Om du stormgillar känslan så kan du ju köpa t-bordet på plats

Av Obolla
Skrivet av ludde.andersson:

Här kommer lite skum plus lite ljud också för en gångs skull... :).
Jag vet inte vad ni tycker... ser det ut som skum?
Skummet följer inte vågorna som det är just nu men det ser väl ok ut ändå.

https://www.youtube.com/watch?v=a1UrwA51Jh0&hd=1

Tycker det ser lite skumt ut :/
Du kanske borde ta och se överklocka modermodemet!

NÄ men skämt åsido ser det ut som skum fast lite platt. För att vara en enmansproduktion är det imponerande tycker jag.

Av Obolla
Skrivet av LuddeH98:

NICE!! Då blev det en annan femma i priset

Ja, något att tänka på är att det snabbare kortet kommer köras i samma hastigheter som det långsammare. Ville bara förtydligare detta ytterligare.

Exempel:
Kort 1 har en klock på 1100 MHz
Kort 2 har en klock på 1050 MHz

När kort två sätts in i CF med kort ett så kommer kort 1 klockas ner till 1050 MHz.

Detta gäller även för minnesklocks såklart.

Av Obolla

Ducky mini.