Inlägg

Inlägg som anon200213 har skrivit i forumet
Av anon200213

Ja precis, vad skall datorn användas till? "Den bästa datorn pengar kan köpa" skulle jag gissa på är Cray Titan och ligger på runt $60.000.000 USD.

Men jag antar att du menar Desktop dator?

Av anon200213
Skrivet av strejf:

Och jag sa ingenting om Windows-användare.

Tråden handlar väl om Windows (8.x) ? Nä i så fall så är ju iOS som majoriteten av touch-användarna kör.

Av anon200213
Skrivet av strejf:

Därför att det passar bättre på enheter med liten skärm och pek, vilket är vad de flesta människor använder idag.

Nej. "De flesta" Windows-användarna kör stationär dator med mus och tangentbord utan touch.

Av anon200213
Skrivet av Spanne:

Tjäna!
Har just kommit hem till min gamla burk efter att ha varit borta från den i ett antal månader. Blev så ivrig att börja spela på den igen så jag köpte nya RAM-minnen (Corsair Vengeance 2x8GB DDR3). När jag bytte ut dem gick datorn igång, snurrade på i kanske tre sekunder utan bild och startar sedan om, fortfarade utan bild. Den röda DRAM_LED:en på moderkortet lös illavarslande.

När jag sedan bytte tillbaka till mina gamla minnen (Corsair XMS3 2x2GB DDR3) hände samma sak där. Misstänker att det är moderkortet som bänglar, eller vad tror ni? Det är inte CPU:n eller något, va?

Värt att notera:
1. Den fungerade utmärkt i ett par dagar efter att jag kom hem innan jag började pilla.
2. Använde inte ett sådant där antistatarmband eller vad det heter. Helt idiotiskt, jag vet. Äger inget sådant och blev för ivrig för att åka och låna av någon. Kan det vara så att moderkortet då fått en liten knäpp och ballar ur?

Övriga specs: (allt är väl inte relevant men skriver ner det så slipper ni fråga)
Moderkort: Asus P8P67 B3
Nätagg: OCZ ModXStream Pro 700W
CPU: Intel Core i7 2600K 3,4GHz
Kylare: Noctua NH-U12P SE2
Grafikkort: Gainward GTX 690
OS: Windows 7
Övrigt: A-DATA SSD 120GB; Någon typ av Samsung 2TB HDD; DVD-läsare från Samsung som inte fungerat på ett tag; trådlöst nätverkskort av okänt märke som är sämst.

Punkt 2. Ja, förmodligen ESD som förstört moderkortet.

Av anon200213
Skrivet av Sweam:

Tjenare tjenare!

Som titeln säger så stör min systers iphone uppkopplingen till min dator, jag kör med tråd så vet inte varför det blir så.
Precis när hon kommer hem så börjar jag laggspika, lagga i skype och allt möjligt. Precis när hon stänger av sitt wifi på sin iphone så slutar det direkt.

Jag kan inte säga åt henne att hon inte får vara ansluten till internet med den, det måste gå att lösa detta på något annat sätt
Är någorlunda desperat

Har du kollat i er Router/Gateway's DHCP-server så att inte samma IP är reserverad till två enheter? Går så att du går in i nätinställningar på iPhone och välj "glöm detta nätverk" och sen lägg till den på nytt.

Av anon200213
Skrivet av strejf:

Nej det är inte min och Microsofts officiella åsikt. Jag kan inte tala om för dig vad Microsoft tycker, det får du fråga dem istället.

Jag kanske bör göra en omröstning och kolla hur många som anser att majoriteten av punkterna är en förbättring eller inte. Jag är övertygad om att de flesta tycker det.

Desktop fungerar bättre än någonsin tidigare i Windows 8 och senare versioner anser jag.

Det finns redan en sådan tråd. Den heter "Microsoft: "Det är inte vårt fel att ingen köper Windows 8"". Den tråden dammsuger upp allt negativt om Windows och Microsoft som går att hitta på internet och samlar det på ett och samma ställe.

Ni önskar verkligen att min lista inte fanns va? Så att inte folk fick se verkligheten?

Ingen aning vad du fick det ifrån. Jag tycker bara tråden är obalancerad. Din lista får det att framstå som att det BARA är fördelar med Windows 8, vilket i verkligheten givetvis inte är. Microsoft har tydligt visat sin inkompetens genom att inte patcha buggar som funnits sedan release 8.0.

Av anon200213

Borde skapa en balanstråd till denna som heter "Försämringar i Windows 8 och 8.1"

Av anon200213
Skrivet av coopish:

Inte via Plex.

Jo.

Av anon200213
Skrivet av Minnesota:

Det tvivlar jag starkt på att du kan. Strömma javisst men transcoding av 1080p funkar bara på varianterna med en i3'a/Xeon.

https://docs.google.com/a/plexapp.co...UxU0jdj3tmMPc/

OT: SHR-2 om du bara vill ha en volym.

Transkodar 1080P till min iPhone över 3G varje dag, och ofta både jag och min fru samtidigt. Fungerar hur bra som helst. Ni är ute och snurrar.

Av anon200213
Skrivet av coopish:

Varför skulle jag det? Men faktum kvarstår att det är en föråldrad cpu som inte klarar det jag vill åtminstone och säkert många fler med mej och det är att kunna transcoda i 1080p.

Japp det blir svårt att jämföra för Synology har inget som motsvarar Qnaps pro-serie Hoppas det åtgärdas snarast!

Jag har en 1513+ som jag kör PLEX på, jag kan transkoda 1080P utan problem. Jag tror du sitter och hittar på. Faktum kvarstår att Synology 1513+ och 1813+ är de två snabbaste NAS'arna i sin prisklass. Glöm QNAP, kommer inte i närheten.

Av anon200213
Skrivet av coopish:

Nej jag tar inte i. Det är riktigt dåligt att använda en 3 år gammal atom cpu när det finns så mycket bättre alternativ idag och som är så mycket snabbare men ändå inte drar mer.

Jag väntar på och hoppas att Synology släpper en ny serie snart då jag själv vill köpa en ny, har en 412+ i dagsläget.

Varför stirrar du dig blind på CPU-specen när de ändå är de snabbaste på marknaden i sin klass?

Av anon200213
Skrivet av coopish:

Kanske, men kan komma efter sommaren en 1815+ modell. Vilket som så är deras nuvarande modeller hopplöst sega och omsprungna med hästlängder av Qnap hådvarumässigt. Köpa en så dyr nas med en sådan gammal cpu känns sådär.

Bara en liten varning och nåt man bör uppmärksammas på.

Aja, nu tar du i lite! 1513+ och 1813+ är två av de absolut snabbaste NAS'arna på marknaden i sin prisklass. Sen ska man inte bara stirra sig blind på hårdvaran. Synology's operativsystem och appar är ju lätt det bästa jag testat, och jag har haft en hel del nasar, allt från QNAP till Netgear. Vad det gäller QNAP så tycker jag deras mjukvara är ganska dålig faktiskt.

Av anon200213
Skrivet av isak:81:

En i7 920 går väl stock 2.66Ghz?
Wow gillar 4,2Ghz och över, om jag inte minns helt fel.
Så ja, cpu'n kan absolut flaska.

Okej, ja ni har säkert rätt, men han pratar om en 6-år gammal CPU, jag pratar om modern hårdvara.

Av anon200213
Skrivet av person:

Så är det ju dock inte. Min i7 920 flaskar fortfarande i wow på majoriteten av områdena med gtx 670 och med sli..

Då är det något snett med din konfiguration eller drivrutiner.

Av anon200213
Skrivet av Sprawler:

Tror du hade kunnat spendera halva summan och ändå få samma resultat. Där det laggar kommer det lagga oavsett om du har ett 770 och en 4670 eller en billigare setup. Satsa på ett system som ger dig ~144 fps som medelvärde, om du avser köpa en 144hz-skärm. Annars satsa på 60 fps.

Spelar inte WoW längre själv, men om jag inte minns fel så gillar det spelet CPU-kraft? I så fall kan man ju förslagsvis köra på ett billigare grafikkort istället för 770.

Jag är kanske helt fel ute då? När jag spelade, för typ 3-5 år sedan, så var det knappast något krävande spel iaf!

WoW är med den "nya" spelmotorn mer grafikkortskrävande än vad det är CPU-krävande.

Av anon200213
Skrivet av Zotamedu:

HTC Legend hade ett aluminiumchassi som var fräst ur ett block och den släpptes 2010. Då var Iphone gjord av plast. Var väldigt försiktig när du använder ordet "först".

Första iPhone som släpptes 2007 var av fräst aluminium. Var väldigt försiktig när du försöker rätta folk.

Av anon200213
Skrivet av zZerf:

jaha då ska alla börja fräsa ut sina mobiler ur aluminium?

Ja enda sedan Apple var först med att fräsa ut sina datorer, surfplattor och mobiler i Aluminium, så vill alla andra hänga på!

Av anon200213
Skrivet av Merak:

har nyligen köpt en NAS Buffalo LS-QVL9A6

då det är min första nas vill jag bara dubbelkolla en fråga jag inte hittar i manualen

vid åska skulle jag vilja stänga av den och sedan dra ut ström och nätverkskabel, men då det är en nas vill jag inte göra det på "fel sätt" så då undrar jag helt enkelt är det bara att stänga av den med powerknappen eller via ews? (hittar inget om att stänga av den i ews eller i manualen)

naturligtvis kommer jag stänga av alla datorer då detta är på g också så ingen trafik i nätverket sommert att gå om det skulle vara av betydelse.

Nevermind, tittade i fel manual. (edit)

Av anon200213

Well, om det är för billigt för att verka vara sant, så är det förmodligen en bluff.

Av anon200213
Skrivet av tomerello:

Hejsan, tänkte höra med er om det är möjligt att koppla sin Iphone till datorn via någon app, så man kan använda sitt vanliga headset för att göra telefonsamtal via sin Iphone. Alltså typ streama ljudet fram och tillbaka under ett samtal.

Någon sam har en lösning eller vet någon app? Hade varit guld värt. Kan även tänka mig att betala om det är en app som fungerar bra

//David

Om du har en Mac så kommer denna funktion i iOS8