Inlägg

Inlägg som anon200213 har skrivit i forumet
Av anon200213
Skrivet av strejf:

Självklart går det utmärkt att få fram statistik på vilka andelar olika operativsystem har i världen även om servrarna inte har någon "call home". Exakt hur dessa undersökningar går till kan jag inte svara på då jag inte är någon marknadsundersökningsexpert men det finns nog någon som kan förklara det för dig. Det är möjligt att det finns mörkertal men alla undersökningar kräver inte att en enhet har rapporterat in sig själv för att hamna i statistik någonstans.

Nej, inte en chans. Det finns ett enormt stort mång-miljon antal servrar som ingen mer än ägarna vet om. Så enkelt är det, finns inga "metoder" för att räkna servrar som står på interna nät.

Av anon200213
Skrivet av strejf:

Ja, jag vet, jag har inte sagt något annat? Det är ju det som är fel, att jämföra antalet webbservrar med den totala andelen servrar.

Totala andelen servrar kan det inte finnas någon pålitlig statistik på. Den största andelen av Linux och Unix -distar har ingen "call home" och det finns INGEN i världen som kan veta hur många servrar som kör vad på stängda nät, intranät och bakom brandväggar. Den enda pålitliga siffra är den som är mätbar för alla, och därför får man ju använda sig av internet-servrar. Och där har Windows knappt 33% av marknaden, resten är Nix, och enligt uppgift från NetMarketShare så sjunker antalet Windows-servrar om sakta, men stadigt. Microsofts statistik över Server Market Share är givetvis taken helt ur luften.

Av anon200213
Skrivet av strejf:

Windows Server har 75% av x86-marknaden för servrar i världen. Källa:

http://www.microsoft.com/en-us/news/cloud/index.html

För övrigt finns det många andra intressanta siffror på den där sidan, till exempel att Lync används på 90% av top 100 fortune-företag.

Här är en liknande sida för konsumenter:

http://www.microsoft.com/en-us/news/bythenumbers/index.html

Bland annat har 250 miljoner användare ett Onedrive-konto. 1,3 miljarder människor använder Windows varje dag. Eller att Skype används till 50 miljarder minuter samtal varje månad.

Suck... Ja använd Microsoft's egen webb som referens till market share, det var väldigt opartiskt. Men om vi går tillbaka till ämnet då, om Windows 8 och 8.1 är så fantastiskt bra, varför har det då bara (tillsammans) knapp 12% marknadsandel och Windows 7 fortfarande drygt 50% ?

Av anon200213
Skrivet av strejf:

13% om jag får be. Du avrundar fel. Tja, det kan anses som succésiffror, det beror på vad man jämför med. Mac/MacOSX till exempel. Den produkten har funnits ute marknaden i tiotals år men har bara lyckats att få 7,39%. Tänk vad otroligt mycket buggar och hatat det måste vara bland storföretag och utvecklare om man ska tänka som du. Det måste ju vara fullständigt värdelöst och trasigt i jämförelse då. För att inte tala om Linux som bara har 1,62%.... det kan ju över huvud taget inte ens starta på grund av alla buggar.

Jag hoppas att du förstår hur absurt det blir att argumentera som du gör. Hur mycket buggar det finns i ett operativsystem har ingenting/väldigt lite att göra med dess marknadsandel.

Till att börja med så är inte MacOSX ett fristående OS, så det kan du inte jämföra med. Och Linux är ju primärt ett server OS där *Nix står för 70% av marknaden. Om vi tittar på top500 så står Nix för 98% och windows för... Ja... Försök igen.

Av anon200213
Skrivet av strejf:

Ja om du ska skriva en lista kan det vara bra med exempelvis källor/screenshots och sådant, så att det får någon slags trovärdighet.

Jag kan garantera att dina buggar, verkliga eller ej inte har något med marknadsandelen för Windows 8/8.1 att göra. Hyper-V med mera används inte av tillräckligt stor andel. För övrigt ligger det på 12,64% i den senaste mätningen på marketshare globalt. Inte 6% som du sa först i ett privat meddelande till mig och inte 8% heller.

http://cdn1.tnwcdn.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2014/06/o...

***bort/moderator***

Jag sa förvisso att Windows 8.1 hade 6%, vilket är helt korrekt. Men visst stämmer det att om man slagit ihop 8.0 och 8.1 så ligger marknadsandelen på 12%. Och det anser du är succee-siffror som baserar sig på att systemet är felfritt och älskat av storföretag och utvecklare?

Av anon200213
Skrivet av strejf:

Du ska vara glad att jag höll mig dig om något, det har nog aldrig hänt förut. Känns dock trist att det bara är jag som behöver lägga fram bevis. Det skulle vara jätteroligt att se en sådan lista men med tanke på de punkter du redan har tagit upp som har skjutits ner tror jag inte att den blir särskilt bra.

Vilket fantastiskt privilegium för mig, tack!

Vad ska jag lägga fram för bevis? Som jag skrev till dig innan, det är förstås mina påhittade buggar som gör att Windows 8 bara har 8% av marknaden?

Av anon200213
Skrivet av strejf:

Du behöver inte ha kalkylatorn i fullhöjd över skärmen i en framtida uppdatering, Microsoft har redan visat att det kommer vara möjligt att köra appar i fönster.

Jag håller med om att det är dåligt att IE11 för Modern och IE11 för desktop är osynkade och hoppas att Microsoft löser det på något snyggt sätt i framtiden. Det var dock inte din ursprungspoäng, du glider undan lite.

Nej, jag glider inte ifrån något alls, jag påpekar alla de exempel varför jag upplever Windows 8 som trasigt. Du bad om fler exempel, nu fick du fler exempel. Men om du vill skulle jag nog också göra en top-100 lista på saker som jag tycker gör Win 8 till kasst.

Av anon200213
Skrivet av strejf:

Jo, om du öppnar en länk i exempelvis Mail-programmet (appen alltså, den för Modern-UI) öppnas den som standard i ett fönster bredvid Mail-appen så att du ser både Mail-appen och Internet Explorer 11 (för Modern UI) bredvid varandra.

Jo du kan absolut ha kalkylatorn bredvid skrivbordet på en och och samma skärm, det har jag provat. Här har du några hyfsat bra exempel på hur det kan se ut:

http://core0.staticworld.net/images/article/2013/06/windows_8...

http://www.windows8core.com/wp-content/uploads/2013/07/multi-...

Jag vill inte ha kalkylatorn i fullhöjd över skärmen, jag har en 27-tums skärm! Och varför är det två olika IE's? varför syns inte mina bokmärken i båda? Helt för segmenterat och krångligt.

Av anon200213
Skrivet av strejf:

"Varför startar Internet explorer ibland i fullskärm när jag klickar på länkar i Mail eller Skype"

Var det detta man fixade i 8.1 va? Så att länkar öppnas som öppnas i ett Modern-UI-program öppnas i ett Modern-UI-fönster bredvid? Eller var det 8.1 Update?

"När någonsin EVER vill man köra kalkylatorn i fullskärm? Och gör man det, ja då kan man inte ha ett kalkylark uppe samtidigt! Nä, Windows 8 är och kommer att förbi en flopp, gör om och gör rätt."

Jo det kan du absolut ha, du kan ha skrivbordet bredvid om du vill.

Jag har nyinstallerat med 8.1 skiva, nej det är inte fixat, nej det kan man inte.

Av anon200213
Skrivet av strejf:

Uppdatera till Windows 8.1 Update så märker du att det inte är så längre om du inte har en pekskärm. Läs gärna igenom min lista med förbättringar också, för det står där.

Det har jag. Men alla de andra sakerna jag påpekade då? Inte fixat nej.

Av anon200213

Jag hade en 5 år gammal Macbook Pro som gick på blocket för 6000.-, Jag hade även en 6 år gammal DELL som jag inte fick sålt för ens 400.-

Av anon200213
Skrivet av Gameman:

Varför kan jag inte se bl.a. svenskaspels vanliga sida på ipaden.
I vanliga fall kan man ju välja men inte med den sidan.

Fungerar fint på min iPad. Lite bättre felbeskriving hade varit bra, kanske ett screenshot på vad det är som inte funkar. Vilken version iOS har du ?

Edit: Det slog mig just att det kanske har att göra med skärmupplösning på iPad? Jag har en iPad Air med retina-upplösning, men på äldre iPad med lägre upplösning kanske det inte fungerar?

Av anon200213
Skrivet av strejf:

Egentligen är det hela väldigt märkligt. Varför finns inte startmenyn i varenda gränssnitt i varenda elektronikpryl som någonsin har skapats? Jag menar den är ju tydligen så oumbärlig och överläget allt annat?

Varför det ingen Windows 7-startmeny i Ubuntu?
Varför det ingen Windows 7-startmeny i en Xbox One?
Varför det ingen Windows 7-startmeny i en PS4?
Varför det ingen Windows 7-startmeny i en iPhone?
Varför det ingen Windows 7-startmeny i min TV?
Varför det ingen Windows 7-startmeny i en Tvättmaskin?
Varför det ingen Windows 7-startmeny i en Android-surfplatta?
Varför det ingen Windows 7-startmeny i en bil?
Varför det ingen Windows 7-startmeny i MacOSX?

Tänk om man införde en Windows 7-startmeny i alla dessa prylar, försäljningen måste ju gå spikrakt uppåt!! Tänk vad effektivt allt skulle bli.

(Ja jag är sarkastisk)

Fast det är ju inte det som är huvudproblemet för de flesta. För de flesta är nog problemet det segemnetrade gränssnittet och otydligheten mellan vad som är Windows desktop och vad som är surplatte GUI. Jag kör själv WIndows 8.1 hemma och tycker det är katastrofalt dåligt hur associationen av filtyp är kopplade till fel applikationer redan out of the box. Jag menar varför skulle jag vilja öppna en bild från internet i fullskärm så det täcker allt annat? Hur ofta vill jag köra skype i fullskärm på min 27-tums skärm? Varför startar Internet explorer ibland i fullskärm när jag klickar på länkar i Mail eller Skype, men när jag klickar på länkar i dokument så öppnas de i ett annat fristående Internet Explorer på mitt desktop? Och var tar mina bokmärken vägen som jag sparade i fullskärmsläge? När någonsin EVER vill man köra kalkylatorn i fullskärm? Och gör man det, ja då kan man inte ha ett kalkylark uppe samtidigt! Nä, Windows 8 är och kommer att förbi en flopp, gör om och gör rätt.

I övrigt så finns det startmeny i Mac OSX och har alltid funnits. När apple lade till mission control-skärmen (den som microsoft så ivrigt försökt kopiera till windows 8) så var de i alla fall inte så dumma att de TOG BORT startmenyn för alla andra som använder den.

Av anon200213
Skrivet av MultiMan:

Strejf kanske tillhör skaran som lägger filt på vindrutan för att slippa skrapa is på morgonen, glömmer att han lagt den där, ser ingenting men öppnar då sidorutan och sticker ut huvudet istället. Är mycket nöjd ändå trots frostbitet ansikte eftersom det urgamla problemet med att skrapa is är borta. Det handlar ju bara att anpassa sig till det nya och inte vara bakåtsträvare, eller hur var det? I den nya andan så använder han dessutom framrutans insida till att klistra färgglada notislappar.

Absurd jämförelse? Inte för mig. Precis så upplever jag det att tvingas använda modernui på stora skärmar.

Kaffe...Genom...Näsan...hahhahahaha!! Dagens bästa!

Av anon200213
Skrivet av Agerberg:

intressant, då jag inte har några som helst problem med att sitta på 4 skärmar som är kopplade till datorn som jag har på jobbet, tre till grafikkort och en till en USB-lösning och har inte hat ett uns problem med detta i Windows 8.1

Är det Windows 8, ni utvärderade detta för eller var det 8.1?

Vår ursprungliga utvärdering avser Windows 8(.0)

Av anon200213
Skrivet av strejf:

Jag har i alla fall källor när jag påstår något. Varför ska vi tro på ett enda ord av det du skriver om du inte på något sätt kan verifiera det? Det finns massor av mytomaner där ute (jag påstår inte nu att du är en av dem, bara konstaterar det). Det är lätt att prata om man inte behöver underbygga det med någon slags källa eller konkreta bevis.

Om vi ska ha det på den nivån kan jag lika gärna svara "Nej allt det där fungerar utmärkt, det finns inte en enda känd bugg gällande dessa tekniker hos Microsoft". Utan några bevis eller källor eller stöd för det man säger utifrån blir alla diskussioner här på forum helt bisarra, det räcker med att det finns en mytoman för att allt ska spåra ur.

Vi kan göra det enkelt, skicka telefonnumret eller e-postadressen till en av dina Microsoft-anställda konsulter till mig så kan jag få prata med honom/henne om dessa fel och brister.

Det fungerar inte så tyvärr, du får köpa ett avtal med timmar från Microsoft för att konsultera deras specialister. De är inte mycket för att små-chatta med slutanvändare om man säger så. Anyhow, jag har skickat dig ett PM.

Av anon200213
Skrivet av strejf:

Ok, ni har alltså inte ens verifierat att fler upplever samma problem som er? Verkar inte som en särskilt seriös felsökning.

Vårt utvecklingsteam, där det förövrigt ingår ett par stycken Microsoft-anställda konsulter, har bekräftat det i en omfattande utvärdering och sedan rapporterat tillbaka direkt till Microsoft. Några omvägar och korsreferenser via andra företag gör man inte i IT-organisationer av denna storleken. Jag är ledsen att du känner att du måste bedriva häxjakt bara för att jag upplyser om vilka buggar och problem som vi påträffat, men jag känner inte att det ger dig rätt att sitta och påstå att det jag säger är BS. Jag har lika stor rätt att dela med mig av min erfarenhet och min sida av detta som du har, och jag sitter inte och påstår att du ljuger, så jag förväntar mig samma respekt tillbaka. Om nästa inlägg från dig antyder på att jag ljuger så kommer jag att anmäla inlägget. Jag svarar mer än gärna på konkreta frågor om du har fler, och ber om ursäkt ifall jag missat att svara på någon fråga, eftersom det ser ut som att du ninja-editerat ett par av dina inlägg med fler frågor efter att jag redan svarat.

Av anon200213
Skrivet av strejf:

Var dessa fel och brister finns att läsa om på internet, förutom från dig. En annan källa helt enkelt. Om Windows 8/8.1 är så fullkomligt värdelöst och oanvändbart för alla som jobbar professionellt kan man tycka att det borde stå i nyheterna med. Du förstår väl själv orimligheten i att det endast är du (ni) som har upptäckt dessa brister i hela världen.

Det vet jag inte, jag har aldrig påstått att jag sett/läst om dem på nätet? Jag har inte heller sökt på nätet efter dem. Är det några andra frågor jag missat som du saknar svar på?

Av anon200213
Skrivet av strejf:

Inget svar den här gången heller alltså, fortsatt endast prat från dig. Trist, men inte oväntat.

Vad är det för svar du söker som du menar du inte fått av mig?

Av anon200213
Skrivet av netbuddy:

Ironi, han syftade på att du jobbar för M$. Synd att ironin gick förlorad...

Va?