Inlägg

Inlägg som cHeLo har skrivit i forumet
Av cHeLo

Mer arbetsminne?

Skickades från m.sweclockers.com

Av cHeLo
Skrivet av Starksprit:

Tack! Den videon avgjorde det för mig! Behåller skärmen. Sen kan man ju undra varför man ens skulle överväga ett 2070 när det skiljer så lite.. Sen just vilket kort man ska köra på är ju ytterligare ett mysterium.

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-RTX-2060-6GB-vs-...

Jag vidhåller fortfarande, att gtx1080 är fortfarande ruggigt bra kort.

Skickades från m.sweclockers.com

Av cHeLo
Skrivet av Lekbarnet:

Precis som titeln lyder. Hans budget är limiterad till ca. 7000-8000 kr och kraven är att få schysst FPS på Apex Legends och kunna lira spel i lite högre grafik.

Polaren har idag upplevt att spela allt från WoW, DOTA2 till Apex Legends med en rigg med följande:

PSU: 250W Chinese bootleg
GPU: GTX 560
HDD: 1TB
CPU: i7- 3th Gen
RAM: 16 GB DDR3 1600 Mhz
MSU: ???? Chinese bootleg
Case: "Turbo" Chinese bootleg

Tänker att jag bygger ihop sån här:

PSU:Corsair 750W
GPU: GTX 1070/1070 Ti
HDD: 1TB
SSD: Samsung Evo 850 120 GB
CPU: i5-6600K 3.5 Ghz, funderar att OC till 4.5 Ghz.
RAM: 16 GB DDR4 2133 Mhz
MB: MSI Z270 Tomahawk
Cas: Corsair Obsidian 750D Fulltower
Övrigt: vattenkylare till CPU.

Vad tror ni om detta? Tror ni han blir nöjd eller skulle ni hellre byta ut prylar? Vill iallafall han ska vara nöjd i 2-3 år framåt.

Polaren kommer märka skillnad, den saken är säker 😀

Skickades från m.sweclockers.com

Av cHeLo
Skrivet av teanox:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/12353279https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/12353279

Efter mycket försök så håller ej min gamla I7, detta är vad jag funderat på att köpa om inte någon har nåt att tillägga.

Funderar på om kylaren som följer med duger eller ej, budget för en kylare är 400, kommer ej köpa till något till denna rig efter att den monteras. Kylpasta enbart.

Inget fel på denna, själv hade jag tagit lite snabbare minnen bara

Skickades från m.sweclockers.com

Av cHeLo

Tjena, kika på de som rekonditionerar kontorsdatorer, där kan man hitta bra burkar för små peng, speciellt om man behöver nåt till som ska utföra bara en eller få uppgifter och har inte eller vill inte lägga mycket stålar på sådant utrustning, och så hjälper du naturen på köpet 😀 när du köper beggat. Vill understryka att jag inte jobbar, lobbar eller hejar på detta bolag eller överhuvudtaget har nåt koppling till deras verksamhet, tycker bara att det är bra att sådana bolag finns. Varför köpa ny dator när en dator som är några år på nacken klarar hur bra som helst denna uppgift som du efterfrågar.
https://shop.inrego.se/stationara

Skickades från m.sweclockers.com

Av cHeLo
Av cHeLo
Skrivet av Oscarhjort:

Nya delarna : asus rog strix b450- f moderkort
amd ryzen 7 2700x
Asus Nvidia 1060 6 gb
16 gb corsair ddr4 2666 hz

Så uppgradera till windows 10?

Skickades från m.sweclockers.com

Japp 😀

Av cHeLo

Pumpen i vattenkylare, om du testar luta burken åt alla håll, slutar det med oljud så är definitivt pumpjävel. Lösning är väl läget på radiator, funkar inte det så har jag löst vissa gånger med fläktstyrning, koppla pumpen i fläktstyrningen och sänk farten på pumpen, funkar fint 😉. Lycka till

P. S.
Koppla inte bort strömmen till pumpen när dator är igång, då kan du få ännu mer problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av cHeLo
Skrivet av xmswin:

Skall komplettera med en till fläkt, vilken setup är effektivast? Har 2st fläktar i dags läget (3st med cpu-fläkten.), en i fronten och en där bak.

https://i.ibb.co/dGx3qWd/Untitled.png

På botten kan jag ha en 120 mm och i fronten får jag plats med 360mm av fläktar.

Mvh
/Xmswin

Tjenare, när jag bygger burkar så brukar jag gå efter: konstant flöde, kall luft ska dominera, värme ska få kortaste vägen ut. Har du mekaniska diskar bakom frontfläktar så blåser de över varma komponenter in i burken, vilket är inte optimalt om du inte har utblås i botten av burken dvs. ta bort varm luft innan den kommer till alla andra komponenter. Svårt och gissa sig när man inte ser hur din burk ser ut och vad du har i den. Lek med fläktarna och mät tempen vid varje konfig. Kul och hålla på lycka till.

Skickades från m.sweclockers.com

Av cHeLo
Skrivet av zleikir:

Nu har jag stört mig tillräckligt på gamla chassifläktar som brummar så förbenat. Idag har jag utblås i taket och i bakändan samt inblås i fronten. Dom två första är 800rpm, den i fronten är jag lite osäker på hur mycket den blåser. Då jag inte kan använda mig av PWM med mitt moderkort (z77a g43a) tänker jag att det kanske kan vara klokt att köpa 3x 800 rpm 3-pin fläktar för att få systemet tyst.
Chassit är ett coolermaster 430 elite. Har ett 1060 6gb, i5 3750k överklockad till 4.2ghz. Cpu-kylaren är en Arctic freezer 33.
Tankar? Tips på bra 800 rpm fläktar?

Tjena, kan tipsa dig om fläktstyrenhet, kan vara lite bökigt och koppla in allt snyggt men det är värt, du kan använda billiga fläktar som du saktar/höjer ner de till den fart och effektivitet du önskar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av cHeLo
Skrivet av marcusjj:

Jag har sedan trådstart hittat många trådar om just detta moderkortet. Tydligen är det VRM som blir överhettat

Har nöjt mig med en klocka på 4200 med en vcore på 1.25. lite tråkigt, men det får funka i dotterns speldator.

Skickades från m.sweclockers.com

Tjena, blir regulator för varm, så kan du alltid testa och klistra dit en kylfläns som egentligen säljs till exakt samma regulatorer på grafikkorten, du vet vilka jag menar, typ 1x1 eller 2x2cm flänsar som man får med när man köper kylningspaket till grafikkort. Kan hjälpa, värt och testa, säkert nån klockare här har några liggandes för små peng eller till och med gratis för dig.

Av cHeLo
Skrivet av heffaklumpmamma:

Såg att Enermax har ett par fläktar i sitt sortiment som tydligen ska vara självrengörande, dvs att dom snurrar motsatt håll första 10 sekunderna efter uppstart. Detta ska motverka att damm samlas på bladen. Smart idé tycker jag!

Länk till fläktarna

Är det någon som testat någon av de fläktarna? Funderar att ha två som insug i ett kommande bygge och undrar om dom även håller rent fläktfilter, eftersom jag inte kommer att kunna ta loss filtren så lätt.

Inte dumt, väldigt snabba fläktar, kan tänka mig att de snurrar omvänt på max fart i 10 sekunder för att bli av med dammet, men dammet borde hållas borta helst vid insugen, tycker jag. Har man någorlunda bra och tät burk så ska man inte få stora problem med damm ansamling på fläktarna. Genom åren har jag faktiskt märkt hur äldre kontorsdatorer kunde se ut efter ett års användning pga. de hade helt enkelt inte nån sorts filter, som att tömma överfull dammsugarpåse. Idag har jag knappt nåt problem, så länge man använder chassi som helt enkelt har FILTER. Skakar du av dammet inne i burken det mesta stannar kvar, om du inte har bra tryck på utblåset. Vet inte om detta är bara en försäljnings argument som kanske inte är helt nödvändig, men snabba är de.

Skickades från m.sweclockers.com

Av cHeLo
Skrivet av Facetickle:

Tja!

Jag skulle villja uppgradera min lilla ITX dator jag har idag med en i5-6600k prolle till en AMD baserad burk istället. Nu är då frågan om man ska satsa på en 2700x med et itx kort idag när priset är helt ok eller ska man ha is i magen och vänta till 3000 serien kommer?

Är det någon som sitter med en 2700x idag på ett ITX kort och är du nöjd med det?

Ärligt talat, har du extra stålar och myror i brallan så finns det billiga och bra AMD processorer. Om man ser vilket gpu du har så misstänker jag att du lirar spel en del, överklocka eller bara uppgradera processor, om moderkortet tillåter detta så klart.

Skickades från m.sweclockers.com

Av cHeLo
Skrivet av Ismailone:

Men om vi säger att jag skulle köpa en 6700k som är överklockad till tex 4.7ghz , skulle den då funka i mitt moderkort? Skulle den vara överklockad eller skulle den återgå till original?
Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Tjena, överclockning sker i BIOS dvs. med hjälp av ditt moderkort, man kan köpa processorer som tillåter dig "höja" eller "sänka" spänningen till processor eller de som är "låsta" och tillåter inte det. I ditt fall bokstaven K i Intel serien av processorer antyder på att processor är "villig" "öppen" eller upplåst för att kunna göra det.

Av cHeLo
Skrivet av cheben:

Ville testa Ubuntu av ideologiska själ, så köpte mig en laptop med 14.04 förinstallerat när jag köpte en ny. Trivs mycket bra med det nu, allt som jag behöver för skola och vardagssurf etc fungerar utan större problem. Stationära kör win 7 nu men skall uppdateras till win10 när tid finnes. Kan inte överge microsoft än pga att jag vill kunna spela samt köra CAD mjukvara, men insett att jag lägger mindre och mindre tid på spel (Steam säger att jag senast startade wolfenstien i juni), så har börjat titta på en till SSD för att dualboota och låta windows bli ett dedikerat spel/CAD OS. 95 % av min tid borde jag kunna köra Linux.

Är det någon som har tips på dist att köra? Bra för en nybörjare som kommer vara relativt beroende av att datorn fungerar utan allt för mycket krångel? Funderar om jag skall köra annat än ubuntu pga integritetsjäl, men man kanske är lite väl paranoid då. Jag satt och läste lite om fönsterhanterare/GUI. Tyckte KDE (om det hette så) såg läckert ut, hur gör man för att ta hem sådana, är det bara att installera som vilket paket som helst?

KDE kan du installera som vanlig paket ja, du väljer bara KDE på inloggning skärmen nästa gång du startar om.
Denna har jag kört nu i typ nån vecka, har faktiskt inte haft några problem alls, använder den som media burk/webbserver/ftp server/spelemulator. Kostar ingenting och testa, bokstavligt 😀
https://www.linuxliteos.com/

Av cHeLo
Skrivet av vilzen:

Vet inte hur många år sen det var jag började köra live sessions på olika Linux, föll för Linux Mint då den mest liknar windows så att övergången till ett annat OS blev lättare.. Sist var det Linux Mint 17.2 som rullade, ett bra tag.. Före det Mint 12 (Tror Jag)

Min gamla HP dog kring jul.. Har nån koll på vilken version av Linux Mint jag bör köra på en såpass gammal burk som Fujitsu Siemens Primergy TX100 S1.. (4Gb ram, 2 diskar i raid) Kopiering av filer går rätt snabbt, men fönster hanteringen, sega släpningar när jag flyttar ett fönster.. Vad beror det på? Grafikkortet? Använder det interna kortet på MB, då det externa var trasigt.. Därför datorn blev utfasad, för att grafikkortet dog.. Testade först Linux Mint 19.1 , men även i 18.3 Finns de där sega tendenserna.. Så har jag inte jätte bra koll på det här med PCIe , de kort jag har liggande passar inte alls i denna burk..

Bussen ser ut så här:
https://i.ebayimg.com/images/g/Bb0AAOSwJhdbl5Ql/s-l1600.jpg
Det döda grafikkortet satt i den översta, blå slot-en..

Att behöva köpa nån burk lockar inte, föredrar att köra Linux på nån burk som inte längre duger på företagen.

XFCE borde funka bra på äldre burkar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av cHeLo
Skrivet av SweSG:

Själv förstår jag inte varför Linux inte är större. Jag sitter själv på Linux, och tycker det är skitbra. Tycker jag inte om något i OS:et så är det bara att ändra på det man inte gillar. Finns ju mängder man kan pilla med.

Finns klart nackdelar också. Iaf som ny. Får man något problem så är det grymt svårt att fixa. Bara att installera om då typ. Har hänt mig mååååånga gånger.

Jag gillar't iaf.

Det är det som är grejen med *nix, skit svårt, fattar ingenting, kommer inte ihåg kommandon och till slut ominstallation, men allt har sina fördelar också 😀. Har aldrig lärt mig mer om datorer och system fören jag började pilla med *nix system. Från Mandrake/Mandriva, FreeBSD, Debian, jag vet inte hur många derivat av Debian har jag installerat i mitt liv, men en hel del. Att ställa in Xorg i BSD för att få igång grafiken på en skärm som jag hade inga uppgifter om, shiiiit vad frustrerande. Vi pratar 15+ år sedan, nu är det faktiskt fröjd och bara dra ner nåt distro som passar den burken jag ska ha, slänga in usb, efter 20 minuter så har man ett system som du kan in i det minsta ändra, anpassa, använda helt gratis, och det bästa är att det funkar hur bra som helst från första försöket. Nu testar jag faktiskt Linux Lite, Ubuntu derivat, allt funkade från starten, till och med några kinesiska gamepads jag hade tvivel om, funkade så fort jag kopplade in de 😋. Linux är idag mycket större än det var för 15-20 år sedan, mitt egen åsikt är att den kommer bli ännu större, i många utvecklings länder används enbart Linux i skolorna, för att den tillgodo ser de behov och att den är gratis, fast viktigaste anledningen är att barn faktiskt lär sig hur allt hänger ihop, hur allt fungerar. Fortsätt bara och testa, använd alla distro ni får tag på. Trevlig helg allihopa

Skickades från m.sweclockers.com

Av cHeLo
Skrivet av Size:

Hur pekar man domänet till webhotellet i praktiken? Jag har flera domän hos loopia men tänkte skaffa webhotell hos One.

Skickades från m.sweclockers.com

Loopia borde erbjuda nån sorts Inloggning till kontrollpanelen, i den kan du peka om din domän till den IP som servern ligger på. Konstigt, du borde ju kunna detta när du håller på med webbsidor och skit, kom igen ta en gammal burk, installera nåt *nix system och börja träna nuuuu 😀, trevlig helg.

Av cHeLo
Skrivet av Teddyboii:

Ja det borde verkligen vara enkelt för fb att lösa. Problemet är att komma i kontakt med dom då de inte har någon sorts kundtjänst över huvud taget.

I-lands problem 😀, jag var bara tvungen säga det.

Problemet ligger i att du har inte vidtagit några säkerhetsåtgärder sedan du blev medlem, sa du. Nästan vid varje ny inloggning brukar Facebook påminna sina användare om nya ändringar om regler och säkerhet och uppmanar meddlemar att vidta de råd, vilka du har helt struntat i, du och ett antal miljoner till. Så från Facebooks sida förmodligen tycker de att man har gjort allt att förvarna sina medlemmar. Det ligger helt på din sida och bevisa att kontot är helt enkelt ditt, eftersom förlusten av ditt konto har inte orsakats av underliggande fel på själva plattformen. Så tolkar jag detta fallet. Om du har lagt en del bilder via telefonen till Facebook så finns det möjlighet att de blev synkade på telefonens moln tjänst. Långsökt men värt och kolla.

Skickades från m.sweclockers.com

Av cHeLo

Vill du ha nytt så har jag försökt pressa så mycket det går:

https://www.webhallen.com/api/cart-img/288864,226571x2,286283,26...

Denna dator är inte ens i närheten av prestandan av de begagnade datorer jag har länkat innan 😀, ha en bra dag

Skickades från m.sweclockers.com