Inlägg

Inlägg som Xaid har skrivit i forumet
Av Xaid

Hejsan,

jag är själv ute efter en bärbar dator för ca 10 000:-.
Dessa två har jag hittat:
MSI GE70: 9000:-
Asus G750JW: 10 450:-
Båda har GTX 765M.
Till synes verkar det vara som att man är ganska dum om man kör på Asus. Men jag har kollat runt, och många verkar tycka att Asus-datorn inte är dyrare bara för att det har Asus-märket, utan att bygget är på en högre klassnivå (Tangentbord, touchpad, skärm etc) och att kylningen är rejält bättre.

För någon vecka sen fanns en Webhallen Config (Fyndklass 1) för 10 000:- med GTX 770M. Blev väldigt besviken när jag skulle in o beställa den för någon dag sen och såg att den hade utgått :(.

Däremot finns det dessa fyndvaror på Sweclockers.
Lenovo Y500 (Fyndvara - Klass 3): 9000:- (Dubbel GTX 750M). Det är nog en aning bättre än singel GTX-770, men det är också en Fyndvara - Klass 3 som betyder "Gott skick"

MSI GE70 (Fyndvara - Klass 2): 8 290:-. Ett GTX 765 och Klass 2 betyder "Mycket gott skick".

Tänk på att du får 1 års garanti för alla fyndvaror.

Av Xaid

Håller med det många av er säger om GTA V.

Världen är fantastisk. Man kan i princip göra vadsomhelst. Men vissa saker förstörde känslan för mig.
- 20-25h lång main story? Normalt, för GTA-spel, ligger main story på 60+ timmar. Jag förväntade mig det av GTAV: att det ska vara lungt och inte rushat. Tydligen gjorde det såhär för att folk klagade på att main story var för lång. WTF??
- Varför försöker de göra multiplayer läget till ett värsta MMO? Jag vill bara spela normal free roam. Först och främst var det många som hackade och abusade så att de blev löjligt rika. Dessa folk hade allt. Jag själv hade typ ingenting eftersom jag tycker Deathmatch och andra modes är extremt tråkiga. Sen är det ju hur dumt som helst att man blir typ "Blacklisted" om man dödar för många folk eller förstör deras bilar. Sen om du snor någons bil så trycker de bara på en knapp så stannar din gubbe bilen och går ut. Man får ett meddelande i stil med [xxxx has kicked you out of his car]. Fyfan vad jag skrattade när jag fick det meddelandet. Kunde de inte bara gjort ett vanligt Free Roam utan rank och liknande? Som GTA IV. Och pengar är så viktigt (och svårt o få) att microtransactions i spelet gör det till Pay2Win.
- Man märkte väldigt tydligt att hårdvaran knappt klarade av spelet. Det såg jättefult ut. Kontrasterna var ju maxade för att kompensera, och det fanns ingen AA. Jag fick huvudvärk av spelet.

Så av spel som släppts 2013 är det nog Brothers: A tale of two sons som är bäst.
Det spelet jag haft mest kul med under 2013 är däremot Counter Strike: Global Offensive.

Av Xaid
Skrivet av SebboD:

Vad är det för skitsnack jag hör? Vadå som inte ögat klarar av att urskilja? Du har bevisligen inte ens sett på 4K-material på en 4K skärm, och har du det så måste du bara på gränsen till blind. Finns numera Blu-Ray-skivor på ruint 100 gb, räcker inte det kan man dela upp filmen på flera skivor. Dessutom har vi H265 påväg vilket halverar storleken på filerna och ger ungefär samma bildkvalité.

Det är ju relativt till avståndet och storleken på objekt som visas på skärm.
På typ 42-tummare (som mer och mer tappar sin roll som standard) tvivlar jag på att det är värt det.
Minns du regeln där man sa: "om det är 4m från soffran, så ska du köpa ca 40-tum. Är det 5 meter kan du köpa 50-tum."? Det var förr när upplösningen inte var så hög.
Ärligt talat tycker jag att det är fantastiskt med 4K, för då är det inte längre pixlarna som sätter gränsen för max-storlek på skärm (relativt till avstånd), utan det lär snarare bli hur många grader ditt öga kan se utan att behöva vrida på huvudet (för komfort).

Tänk er >60 tum i vardagsrummet med kristallklar bild :P.

Själv tycker jag också att det som är "bottleneck" för kvalitén idag är backlight bleed som nästan alla TV lider av. Det gör så att det ser ut som ett lager damm på skärmen, och att mörka scener ser räliga ut, så jag ser fram emot OLED mer än 4k

Av Xaid

Korrektion: Gold, Red or pure Black. The choice is yours

Av Xaid

Hallå,

Jag har samma problem just nu. Det har gått ca 12h nu. Har fått ett meddelande av Payson som skickades för 12 timmar sen (1:00). När kan jag förvänta mig att den dyker upp?

Av Xaid
Skrivet av Kakann:

PS4 och Xbox kostar ungefär lika mycket, har sålt flera för 6500kr.

Om det där är sant, så har jag nu officiellt tappat hopp för mänskligheten. Vem fan betalar 6500kr istället för att bara beställa konsolen utomlands? Herregud vad människor är dumma.

Av Xaid

Kan ni som får PS4:an imorgon (med Kameran) berätta hur Voice commands fungerar :)?

Denna amatörvideon säger, om jag ska vara ärlig, att den funkar lite bättre än Xbox one. Dessutom är den smartare, så att säga t.ex "Assassins Creed" räcker, istället för hela spelets namn.

Dold text
Av Xaid

Varför har alla myndigheter nu börjat följa USAs fanatiska ideologi? Vill de att Sverige ska bli som USA?

Av Xaid
Skrivet av Oggmeiler:

Det är väll en åsiktssak. Jag orkar inte sitta och behöva prata Småländska, dvs extremy tydligt och detaljerat, för att den ska förstå mig. Du märker hur han pratar väldigt tydligt och sakta, relativt till hur man normalt pratar.

Sen vet jag att Xbox inte tvingar en att använda funktionen, så om man inte känner för den, eller har gäster, så kan man navigera med kontrollen istället. Själv har jag inget intresse av Kinects funktioner, och valde PS4:an pga dess överlägsna hårdvara.

Ang. det med kontrollen, så känner jag också att det är väldigt "fishy" här. 7 timmar mot 1 vecka i speltid är ren skitsnack. Det är dock lite svårt att jämföra, eftersom Xboxen har löst batteri medan PS4 har inbyggt. Det kanske finns lösa batterier i olika kvalité? Eller får man ett specifict set av AAA batterier som är laddningsbara och som man inte ska ersätta direkt?

Edit: Jag kan inte säga något för Xbox one kontrollen, men du verkar ha rätt att den endast har 7 timmar. Man kan förstå det, eftersom den har touchpad, spelar upp ljud och har en lampa som man, konstigt nog, inte kan stänga av. Jag som aldrig spelar mer än 7 timmar i sträck är det lungt för, men jag kan förstå att detta är ett problem för vissa. 7 timmar är alldeles för lite. För mig lär det påverka i framtiden, när batterier förlorat en del av sin livslängd. Jag hoppas man kan köpa moddade i framtiden, eller att sony släpper nya med bättre batteri.

Av Xaid

IGN har släppt en uncut video av Xbox one voice command (Se spoiler).
På launch tycker jag inte att den är dålig, men den är inte bra heller. Jag ser inte hur detta, åtminstone i början, ska ersätta navigering med kontrollen.
Men till 2014, då den släpps till Sverige, så kanske den har blivit bättre av patches.
Att man ska behöva vara så tydlig ställer till problem, tror jag. Kan ni se det framför er? Ni sitter med polare och spelar. Så skriker en av er "HÅLL KÄFT, jag måste ge en kommand till xboxen. Hur var det nu jag ska formulera det?"

Dold text
Av Xaid

Anledningen varför det verkar vara så många konsoler det är fel på är ju för att det är så många exemplar av PS4 som sålts på några få dygn.
Och ärligt talat, om det skulle vara fel på konsolen: vad är problemet? Orkar man verkligen inte vänta 2 veckor på en helt gratis reparation? Min 360 har varit på lagning 3 gånger.

PS3 har sålt ca 80 miljoner på 8 år. Gör matten så lär ni märka hur relativt få konsoler det i snitt säljs om dagen. 1 miljon på 1-3 dygn är väldigt mycket.

Av Xaid

Förr var konkurrens att släppa bäst produkt till bäst pris. Idag är konkurrens att släppa sin produkt så tidigt som möjligt.

Tekniskt sett använder alla (speciellt spel) Minecraft modellen idag: att man släpper ett ofärdigt spel och patchar det med tiden. Men man gör det inofficiellt så man slipper ta mindre betalt i början.

Av Xaid
Skrivet av antonlundin:

Lästa du mitt inlägg? Jag skrev ju hur det låg till. Det var Infinity Ward som gjorde CoD 1, 2, 4 och 6, sen lämnade grundarna Vince Zampella och Jason West Infinity Ward på grund av dispyter med Activision. Dom gick sedan vidare till att starta Respawn Entertainment, och deras första spel är Titanfall.

TL;DR: Respawn är inte Infinity Ward, dock är det grundat av Infinity Ward-grundarna. Sen har dom antagligen tagit med sig några talanger från Infinity Ward.

Men troligtvis har många av de som ledde IW, och som bestämde, gått över till Respawn. Det är ju "cheferna" inom varje kategori (Animation, Gameplay, Multiplayer, Level design etc) som faktiskt är den avgörande faktorn i hur bra spelet blir.

Personligen tyckte jag att MW2 var det sista CoD-spelet som faktiskt kom med något nytt. (Valbara Killstreaks istället de tre vi hade först som var likadana för alla etc). Black Ops var okej. MW3 var skit, Black Ops 2 sådär och Ghosts tydligen ganska dåligt. Men CoD saknar konkurrens i sin kategori (Man kan inte räkna in CoD och BF i samma kategori, eller åtminstone Subkategori.)

Av Xaid
Skrivet av Ferrat:

Tror inte CoD där men förhoppningsvis får Ghost mottagandet dem att tänka om lite.
Dock (parafrasering) "Respawn Entertainment är de enda som är innovativa, om ni kollar på Titanfall, så kan ni se väldigt stora likheter med det och Call of Duty." motsäger ju sig själv lite

Min poäng var att man kan se att "hjärnan" bakom båda spelen är samma.
Destiny och Halo är ju också väldigt lika. Man märker det. Men kan ju knappast säga att Bungie inte har innoverat i Destiny :p.

Jag överdrev väll med att likheterna är stora. Men det är småsaker som hur karaktären springer. CoD-gubbar springer som dem precis har skitit. Typ halvt hukade...

Av Xaid

CoD kommer troligtvis dö.

Det riktiga Infinity Ward (Nu: Respawn Entertainment som jobbar med Titanfall) är de enda som är innovativa. Jag menar, om ni kollar på Titanfall, så kan ni se väldigt stora likheter med det och Call of Duty.
Tror ni förresten Homefront 2 kan bli nya CoD? Crytek har ju tagit över, och spelet var ganska likt CoD. Multiplayer på Homefront tyckte jag var riktigt bra, men de flesta verkade hata det

Av Xaid
Skrivet av Xay0r:

CoD2 & CoD4 var det bästa som hände CoD-serien.
Allt efter CoD4 har bara varit totalt skräp, då de valde att lägga allt fokus på konsollerna..

Tyckte personligen mest om WaW ^^. Men det var ju iofs i princip CoD4 fast WW2.

Av Xaid
Skrivet av ThomasLidstrom:

Jag är rädd att Titanfall kommer att bli kallat CoD: Mechwarriors.
Dvs CoD fast med robotar, en run & gun shooter med fokus på killstreaks och minimalt fokus på lagarbete.
Innan jag köper något väntar jag på TotalBiscuits "WTF is..." av spelet i fråga.
Han går igenom det mesta i dessa videos.

Som du anat är jag mer av en co-op/BF-typ.

Precis!

TB har aldrig fel. Jag har nog aldrig gillat något han inte gillat. Det är bra med TB, att han han fortfarande är nära marken, till skillnad från IGN som ger varje CoD minst 8,5...

Av Xaid

Håll dig borta från PC-versionen!

Av Xaid

Jag önskar Forza också släpptes till PS4, som jag ska köpa.

Jag köpta Forza 3, och tyckte spelet var nästan perfekt Racing-sim. Men det var en sak jag störde mig väldigt mycket på, och det var hur farten i spelet hade dämpats så att spelet hinner rendera. Jag vet att det är racing sim, och det är inte så värst mycket som ska renderas, men det är ändå väldigt hög fart och i princip maxad grafik.
Min poäng är att om man körde i 200km/h, så kändes det snarare som ca 120 km/h. Detta ledde till att, i känslan, så var bilarna extremt tunga i svängarna. Jag vet att fartblindhet kan vara en faktor, men videon jag linkade är ett bevis på hur de har fixat detta, eftersom next-gen konsolerna klarar av att rendera betydligt högre hastigheter.

Om ni ser på videon, så kan ni märka att 130 mph i Forza 4 ser ut som 90 mph i Forza 5.(Videon på Spoiler)

Dold text
Av Xaid

Steam Family Sharing

Tja!

Vill fråga om någon är med i Betan? Jag är med, men har ingen och dela spel med

Tack!