Inlägg

Inlägg som Xaid har skrivit i forumet
Av Xaid
Skrivet av JohnnyGreed:

Jag gillar just Zavod och Flood Zone. Vad det gäller snipers på den sistnämda så är det ju faktiskt inte svårare än att byta klass, för en stund, och plocka bort alla snipers. Låta dom smaka sin egen medicin helt enkelt.

Om man spelar mycket sniper eller DRM så är Flood Zone absolut en schysst bana. Att Zavod är bra håller jag med om!

Av Xaid

Har spelat nu BF4 i 26h och tänkte ge mina synpunkter.

Jag har hört mycket att spelet är totalt ospelbart i att det är buggar som innebär att man helt enkelt inte kan spela. Det kan vara t.ex att man inte ens kommer in i server. Detta har jag aldrig haft problem med.

Däremot är det väldigt(!!!) många småfel som tillsammans i princip förstör spelet. Här är några.
1: När man hoppas in i flygplan, så kan man ibland inte freelooka. Man måste gå exita och boarda för att det ska fungera, något som är väldigt svårt och göra med stridsplan.
2: Jag vet inte om detta är avsiktligt, men när en lock-on missil väl avfyrats mot dig, så fungerar Flares mer sällan än inte. Jag vet att flares inte fungerar riktigt om missilen kommer från nära avstånd. Men det verkar inte vara relevant. Ibland hör man absolut ingenting och exploderar helt plötsligt.
3: Random death. Ja, man bara dör. Ingen har dödat en, ingen har skjutit mot en.
4: Hitboxen. Det måste vara något med koden som gör den väldigt känslig mot ping. Jag kan acceptera att om jag blir beskjuten och springer runt en hörna, och dör <0.5s EFTER jag har gått sprungit runt hörnan. Men när det är >1s, så är det inte acceptabelt.

Spelet känns bara ofärdigt. Jag har 150h på BF3. BF3 har mindre buggar och, enligt mig, mycket bättre banor. Sen att AN-94 inte är med i spelet längre gör mig väldigt ledsen

Banorna på BF4 (Icke-DLC) är inte så värst bra. Zavod tycker jag är en bra liten bana. Locker är typ nya Metro. Banan är skit men folk kan farma som fan där. Flood Zone är nog den värsta banan jag sett på hela BFs historia. Vattnet är coolt, men ska den banan fungera måste den vara Sniper/DMR-fri.

Av Xaid

Här har du Sweclockers recension på Noctua NH-U14S

Det är inte så ofta man ser en produkt få "Toppklass"

Av Xaid

Jag är ingen expert, men jag tycker att det ser bra ut.

Jag kan däremot tipsa dig att köpa 8x1 RAM-minne istället för 4x2. Eftersom mITX-kort endast har 2 platser, lär du tvingas köpa helt nya RAM om du vill få mer.
Det kan däremot vara onödigt. Det känns som att 8Gb kommer räcka ett bra tag framöver.

Av Xaid

Det känns inte alls som en bra idé med fönster. Någon med erfarenhet kan säkert bekräfta det. Den vanliga sidan med hål ger ju grafikkortet typ en egen dedikerad cirkulation. Jag tror att det är mycket klokare om du behåller vanliga sidan med hål i.

Ang. grafikkort verkar du ha en budget på lite över 4000kr. Då kan du få in R9 290 eller GTX 780, beroende på vilket lag du spelar för :P.

Av Xaid

Det var ju skönt att lösningen var så enkel

Av Xaid

Hejsan,

Har du avinstallerat de gamla drivrutinerna?

Av Xaid
Av Xaid

Det är definitivt något som är fel...

Simpelt misstag man kan göra är t.ex att man sätter connectorn på fel port på moderkortet.

Med min förra dator visade några program att min CPU-temp låg på 105+ grader (Upp till 115), så det kan också vara programmet som visar fel. Men eftersom din dator är seg så är det troligtvis för den throttlat, som beror på hög temp.

Beställ kylpasta. Rengör ytan på moderkortet med sprit såsom T-röd, och applicera ny kylpasta samt rengör Kylflänsen. Du kan säkert göra det utan tryckluft med en nål och kanske hårfön.

Av Xaid
Skrivet av Ziddie:

Vikten är väl inte så noggrant för handbagage, jag flög 14h flyg från Dubai till Sydney och min väska var typ dubbelt så tung som tillåtet. Väskan vägdes till och med vid en kontroll men de bara vinkade vidare mig.

Det är väl mer om den är skrymmande och vilket humör de i kontrollen är på

Jag ska köpa Taurusväskan som håller datorn väldigt bra och måtten är också rätt. Det blir nog ingen fara med det

Skrivet av Deathdancer:

Temperaturerna ser bra ut, men det kan kanske bli lite bättre om du omapplicerar kylare. Däremot så blev jag lite förvånad att du valde en kylare med pushpins hellre än en med skruvad montering. Visst, om man monterar bakplåten fel så kan den kortsluta sakerna, men om det finns någon som helst risk brukar alltid kylartillverkaren skicka med distanser/isoleringsplatta. Jag har haft ett par kylare med pushpins genom åren, och vid ett tillfälle släppte kylaren, och rasade ner på grafikkortet. Det var i bilen påväg till ett lan. Grafikkortet gick åt skogen, och sedan dess vägrar jag använda något annat än fast montering, alternativt så tar jag loss kylaren vid transport.

Om jag skulle transportera datorn som du tänkt göra skulle jag nog hellre montera isär den, och lägga det ömtåliga(moderkort m. CPU och RAM, samt grafikkort och mekaniska diskar) i handbagaget, och checka in resten. Såklart är det ju att föredra att kunna ta med hela datorn som den är som handbagage.

Mitt kylarval hade nog landat på en sluten vattenkylare, i och med att allt monteras väldigt stadigt. Radiatorn i chassit med fyra skruv, och pumpstationen i moderkortet med bakplåt och skruvar. Kan dock vara så att vattenkylare väger något mer.

Jag medger att jag saknade lite tålamod där. Ville mest bara gå på det som kändes säkrast, och jag trodde pushsticks skulle vara det :/.
Däremot så är moderkortet liggande på Node 304, och med Taurusväskan lär jag transportera den i sitt "naturliga" läge.

Skrivet av htbtoma:

Tips på annat chassi: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2084008

fungerar utmärkt, se min dator 2 i sign, och alla överflödskablar (har ej modulärt agg) ligger i 5,25" platsen = extremt bra luftflöde, i princip tomt mellan fläkten i fronten fronten och komponenterna, sånär som på en ssd som sitter skruvad i bracketen i botten. dock får du inte in en tornkylare, men typ en schyte shuriken bör inte vara några problem (kör med intel stock själv då det bara är en i3 på 55w som aldrig blir speciellt varm)

chassit väger enligt uppgift 3,1kg, om du vill kan jag väga hela paketet och se vad det blir.

Har redan beställt och byggt så det är lite sent för det. Men tack för tipset ändå. Om jag, av någon anledning, skulle tröttna på Node 304, så kollar jag på ditt förslag!

Av Xaid
Skrivet av ZecretW:

Jag har precis kommit hem från ett jobb i Tyskland. Bredvid mig på flyget satt en skönhetsterapeut med en ansiktsångmaskin i storlek med en mindre industrirobot. Den stack ut i gången, in på min plats och lite överallt annars. Om hon kunde få ombord den på ett litet SAS plan så kan du nog få med dig din dator..

Anledningen att regeln finns med mått och vikt är att det inte hade fungerat om alla hade tagit med sig sådana mått och vikt på flygplan.
Anledningen folk ändå för göra det är för att det är så få som gör det på flyg.

Jag som kommer flyga regelbundet vill inte riskera problem. Vikt spelar som sagt ingen roll, så länge inte man har extremt tungt system.
Om ni kollar på min signatur ser ni vad jag har köpt :). Eftersom jag inte är i behov av att klocka så blev det TX3 Evo. Varför jag valde den var främst pga att den inte behövde bakplåt. Jag blev lite skraj när jag läste att bakplåt kan skapa problem då de kan vidröra kretsar och liknande på kortets baksida.

En ny kylare lär jag nog skaffa i framtiden.

En snabb fråga. ca 32 grader idle och <60 grader när jag gajmar på CPU:n (Oklockat). Är det bra temperatur, eller tycker ni att jag ska applicera kylpasta igen?

Av Xaid

Jag tycker Fast2Play är väldigt bra.

Observera dock att när det står något i stil med "VPN key", så har jag hört att det finns en risk att du råkar ut för problem med Steam, dvs att även om koden fungerar så drar de tillbaka produkten. Det är något jag har hört bara.

Av Xaid

Jag har inga problem med Windows 8.1.
Jag kan däremot säga att när jag haft problem med spel som min polare, med windows 7, inte haft problem med (Vi köper ofta spel tillsammans) så testar jag alltid att köra "Compatibility mode".

Av Xaid
Skrivet av versions:

770 klarar ultra. medel ligger mellan 60 och 70 för mig. kortet är inte överklockat utöver den lilla överklockningen från fabrik.

Jaha, men då tycker jag att min kundvagn var bra :P.

Av Xaid
Skrivet av jacobliljestrom:

Kommer det klara av bf4 på ultra

Det beror på hur kräsen man är.
GTX 770 ska klara BF4 på custom settings mellan Ultra/High.

Själv är jag inte så värst kräsen på spel som jag ej uppfattar tävlingsinriktade. CS:GO kräver jag 50+ FPS.

Hade jag haft GTX 770 så hade jag väldigt nöjt spelat BF4 på Ultra. Jag hade nog sänkt AA.

Men som sagt, beror helt på hur kräsen du är. Vissa folk känner att de inte kan spela om inte FPS är 100+. Personligen är jag nöjd om jag aldrig, eller väldigt sällan, droppar under 40.

Av Xaid

Vad tycks om detta?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6506881/2014-02-20

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6506881-00.png

Priset är som du säger. Du kan tweeka lite om du vill. T.ex sämre moderkort eller annat märke (Asus är lite dyrare). Likadant med grafikkortet. Du kanske kan ta AMD?
Du kanske vill ha 2TB HDD, eller SSD?

Nätagget är också både modulärt (eller halvt modulärt) och har en effekt som klarar i princip av alla kort för gaming. Anledningen jag tycker du ska ta det är att du inte kommer tvingas skaffa starkare när du förhoppningsvis ska uppgradera något i framtiden.

Edit: Jag glömde att du vill att de ska montera. Känner du absolut ingen som kan göra det? Förutom montering av CPU-kylare och fästa moderkortet på distanserna, så är det väääääldigt enkelt.

Av Xaid
Skrivet av KewiinG:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6466290/till-xete

Där har du allt du behöver. End of story.

Edit:

Och vill du ha mer diskutrymme så får du väl spara till det vid ett senare tillfälle.

Men varför Ivy Bridge?
Och en ännu bättre fråga: varför är Ivy Bridge dyrare än motsvarande Haswell på Inet?

Av Xaid
Skrivet av Dr.Mabuse:

För att du har mentala skygglappar på dig.

Och jag förmodar att du inte kan skilja på Absolut och Relativt?

Av Xaid

Nu måste jag fråga,

Är VAC skit, eller är hacker-programmerare till CS:GO så många och så skickliga? Det finns så jäkla många fuskare i CS:GO, och faktum att de har infört the Overwatch bevisar det.
Andra spel som t.ex WoW och BF4 har extremt få hackers. Varför?

Av Xaid
Skrivet av Snill3t:

Jag kör push/pull på u12s och det är inga problem. Asus Impact och Deluxe har mycket bra socket placering, så 120mm kylare med push/pull har inga problem alls att få plats.

Jag skulle nog säga att Hyper-212 evo är ett bättre val än u9b.

Jasså? Trots att den är hälften så billig?

Har hört mycket "Fantastisk för sin pris" om Hyper 212, men jag har också hört att Noctua har kvalité i världsklass. Men du har nog rätt. Jag som inte ska klocka så mycket gör nog bättre i att köra med en CPU-kylare som är mindre.

Gud vad man är exalterad nu :). Om ni kollar på min profil, kan ni säkert se 2-3 skapade trådar om datorbygge. Alla dessa tidigare byggen blev inte av. Men denna ska fannemaj bli av!