Inlägg

Inlägg som Xaid har skrivit i forumet
Av Xaid

hahaha.
Den piloten är nog en idiot :P. Varför offra ett skepp för att döda en värdelös karaktär? Framförallt när man är Rebell, då skeppen är väldigt viktiga när man kan attackera the walkers.

Av Xaid
Skrivet av sQuille:

Kan dom ta bort Skywalker/Vader från Hoth? fyfan va trist att ens se dom där och veta att man är död direkt...

Det är ganska roligt och dumt att hjältarna markeras som en stor röd prick på kartan - för fienden!

Såfort man spawnar som hjälte vänder ju allt sig mot en - flygplan, turrets, soldater och, om man är Rebeller, fordon.
Vet inte helt hur de tänkte där :P. Inte ens mäktiga Vader kan stå emot flygplan som bombarderar.

Systemet med hjältar var väldigt bra på de gamla Battlefronts. De spawnar mot slutet av matcherna, är väldigt mäktiga, och tilldelas till någon av top 3 spelarna. Tanken var väl att man skulle kuna vända på matchen.

Jag har spelat några fler timmar nu. Spelet är inte dåligt, men verkligen inte 600kr. När det är nere till 300kr kan man nog köpa :).

Av Xaid

Jag tror tråden har spårat ut lite
Fortfarande intressant diskussion dock.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xaid
Skrivet av Huzzbutt:

Fast vi har inte en nämnvärt högre arbetslöshet om vi istället ser till sysselsättningsgraden. Bostadsbristen är mäkta överdriven och de Svenska boendekostnaderna börjar först nu närma sig vad som gäller i övriga länder. Faktum är att på de flesta orter I Sverige inklusive storstadsregionerna så är det fortfarande så att man kan köpa sig en bostadsrätt till betydligt lägre kostnad än vad nyproduktion går på, än mindre vad de nyproducerade kostar.
Skolan? Det verkar tydligen gå så pass bra för oss trots detta att vår ekonomi växer emedan Finland med sina höga resultat har en ekonomi som står stilla eller rent utav krymper.

Det är synd att du blandar ihop anmälda brott med begångna brott och en attityd undersökning med faktisk brott utsatthet, jag har föreslagit att ni ska använda er av de källor som används forskare för att studera hur brottsutvecklingen ser ut I Sverige, men det har ni inte gjort.
Och det beror på att brottsligheten minskar i Sverige det vet du också Valiumballong och du vet att dina källor inte har med saken att göra.

Du begriper också att du inte kan argumentera kontrafaktiskt, det är därför vi ska jämföra oss med andra länder för att se vad alternativet hade varit. Att bara hävda att tar man bort ditten så får man mer av datten är varken trovärdigt eller rationellt.

Du vet också att arbetskraftsinvandring från andra europeiska länder förutsätter att dessa personer har jobb inom tre månader, även om inte invandrare får jobben så ökar ändå anställningsgraden och därmed skatteintäkterna i samhället.

Du är fullt medveten om allt ovanstående och du begriper det mycket väl:
Brottsligheten minskar i Sverige och det går bättre för oss nu ekonomiskt än vad det någonsin gått förut, vi är ett många gånger rikare land än någonsin i historien och det går bättre för oss än våra grannländer.

Jag vågar nog påstå att hävda att tredje bästa sjukvården i västvärlden inte är bra sjukvård är ett synnerligen konstigt resonemang. Särskilt som att du hävdar att den bästa sjukvården inte ens är bra, var får man bra sjukvård då enligt dig? I Narnia?

I trådarna omd et här ämnet på Sweclockers så har Åkessoniterna ständigt hävdat att de vågar se sanningen i vitögat, det måste anses vara en åsikt utan verklighetsförankring idag. Sverige är inte ett fattigt land, tvärtom vi är rikare än vad vi någonsin varit. Vi är rikare än våra grannländer med lägre invandring. Vår brottslighet sjunker, du löper större risk att bli mördad i Finland än i Sverige. Finland som trots sina höga skolresultat har haft nolltillväxt i fem år, ett land som trots sina höga skolresultat inte kan anställa välutbildade ungdomar.

Det är dags att acceptera sanningen, sanningen om ett Sverige som ett bra land, ett land med bättre ekonomi än grannländerna, ett säkrare land. Att rösta på Åkesson har inget med fakta eller verkligheten att göra, det är att låta sig styras av känslor.

Jag applåderar ditt inlägg. Vi måste börja inse hur fantastiskt land detta är, och sluta lyssna på politiker i oppositioner. Dessa vill överdriva Sveriges dåliga sidor, och gärna stärka dem genom att vinklat visa hur det är i grannländerna - så mycket bättre.

Min granne är från Norge. Han har bott i Norge nästan hela sitt liv men sedan några år tillbaka har han bott här o Sverige med sin familj, och är etablerad här permanent. Han berättade för mig att trots att Norge är så mycket rikare är Sverige ett betydligt bättre land på det mesta. Det är mer välskött på nästan alla aspekter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xaid

Jag tror inte att det fungerar med att partier med program som är så olika som M och S skulle kunna gå ihop. För att göra det mer konkret: tänk er att V och SD skulle styra tillsammans. Även om man valt att kompromisserna hade det blivit bråk och oenigheter väldigt ofta.

När jag ser S budget uppfattar jag den mest som socialdemokratisk. Och om jag får fråga, har verkligen de andra ministrarna utöver Stats-, Finans- och Utrikes-ministern någon verklig stor makt?

Jag tror inte att det kommer bli kaos eftersom DÖ fortfarande lär följas sålänge Alliansen inte går gemensamt ihop, vilket faktiskt inte är omöjligt då Kinberg Batra är mer SD vänlig än Reinfeldt någonsin var.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xaid
Skrivet av Valiumballong:

SD samlade 12,86% av väljarna, menar du att det rimligaste då är att förändra den parlamentariska modellen istället för att de andra 87,14% får förhandla fram majoriteter i sakfrågor? Folk tycker inte att DÖ är odemokratisk för att Sverigedemokraterna inte får något inflytande, utan för att man ändrar den parlamentariska ordningen för att slippa komma överrens.

Decemberöverenskommelsen
- Man kom överens om att släppa igenom den största budgeten både nu och inför nästa val.

Av Xaid
Skrivet av Snody:

Man ska passa sig för att kasta epitet på andra när man själv inte har speciellt mycket på fötterna. Sverige haft en lång tradition av minoritetsregeringar och tack vare att förmågan att kompromissa är starkt i det svenska kynnet har detta fungerat utmärkt. Minoritetsregeringar har tvingats hitta stöd och förhandla - precis så som en demokrati ska fungera.
Dessutom är det så att DÖ innebar att främst miljöpartiet men även vänsterpartiet med sina extrema hållningar i många frågor fick oproportionerligt stor makt. DÖ löste alltså inte på något sätt "vågmästarproblematiken". Sd är sannolikt det parti som är enklast att tillfredsställa - utgå från 2014 års invandring och minska den med 95% och de kommer tillåta i stort sett vilka tokerier som helst inom andra områden.

- Man brukar hitta stöd från partier som har politiska program närmast ens eget, eller hur? Var det inte det Socialdemokraterna gjorde genom att ta in MP och kompromissera med V?
- Man brukar förhandla med partier vars politiska program ej står nära ens eget. Var det inte det Socialdemokraterna gjorde genom att gå med på en överenskommelse som även var tänkt att gälla inför nästa val?

Så som jag ser det har man gjorde samma sak nu som förr. Men idag verkar det inte fungera då vi har ett nytt och stort parti i riksdagen med en vågmästarroll, och som är villigt att skapa kaos för att "Majoritetens beslut effektivt utesluter minoritetens beslut (Är inte det vad demokrati är?)".

Off Topic: Jag tror (snälla, notera tror) att SD är, i teorin, ett bra parti. Men tyvärr är det inte alltför sällan teorin skiljer sig från praxis, och i praxis tror jag SD fortfarande är samma parti som de var under 90:talet. Därför slutar jag rösta på Moderaterna om de samarbetar med SD.

Av Xaid
Skrivet av sime:

Det kanske är du som inte är så smart ifall du inte kan tänka dig någon annan lösning än DÖ.
Vad hindrar regeringen att förhandla med t.ex. M för att få fram en budget som riksdagen röstar igenom? Hur kan du som M-väljare tycka att det är bättre att V får inflytande på budget än att M får det?
Det är odemokratiskt i den mening att din M-röst leder till mer vänstervriden politik, istället för att M försöker få igenom så mycket av sin politik som möjligt, så släpper de fram V. Ifall man inte vill ha SD som vågmästare får man förhandla över blockgränserna.

Gör man det lär frågan förmodligen hettas upp mer. SD kommer fortsätta säga att de andra partierna är villiga att ge upp sina viktigaste frågor för att utesluta 15% av Sveriges väljare. SD kommer återigen ses som det enda oppositionspartiet som alla vänder sig till pga missnöje.

Det är inte omöjligt att det blir ett samarbete över blocken. Men förmodligen lär DÖ fortfarande att hållas i praxis genom att alliansen inte presenterar en gemensam budget utan att partierna istället röstar på sina egna budgetar och sedan lägger ner sina röster. Då spelar det ingen roll om SD röstar på något av alliansens budgetar, och det spelar ingen roll heller om de röstar emot vänsterns budget.

Jag röstar för Moderaterna, och emot kaos. Det är bättre att Vänstern styr än att kaoset fortsätter.

Jag har inte mer kunskap inom Svensk politik än det jag lärde mig på gymnasiet och det jag har läst på olika sidor. Men jag antar att den bästa lösningen är egentligen att reformera politiken i Sverige?

(Jag ber om ursäkt för att jag kallade folk som är emot DÖ för icke-smarta.)

Av Xaid

Man var tvungen att slopa DÖ eftersom folk är inte-så-smarta och krävde det (Missnöjet visades genom att alla partier förutom SD - det enda partiet mot DÖ, började tappa rejält med väljare, framförallt på högersidan).

Varför jag kallar er som är emot DÖ för inte-så-smarta är för att ni ej förstår att det egentligen inte finns en annan lösning än att låta den budgeten med mest stöd styra. Det är ju antingen det eller ingen budget som styr...?

Om det blir nyval lär väl SD växa och de andra partier (Förutom V) att tappa. Men vad för skillnad kommer det göra? Det vore självmord för vänstern att gå med SDs krav, och jag tror även att högern hade tappat väldigt många väljare om de går med SD.

Ni kallar DÖ för odemokratiskt. Min fråga är hur är det demokratiskt att 15-20% av Sveriges röstare ska få ha så mycket makt då (Som man egentligen har genom en vågmästarroll)? (SD).

Förresten, jag röstade på Moderaterna.

Av Xaid

Jag har spelat ca 4 timmar nu.

Är det dåligt? Nej
Är det bra? Nej
Hur mycket är det värt? 200 kr för PC; 500kr för konsol.

Slutsats: Varför spela konsolspel på PC?

Av Xaid

Kommer den i olika storlekar?

Av Xaid

This War of Mine
This War of Mine is a war survival video game developed by 11 bit studios. The game, which was inspired by the 1992–96 Siege of Sarajevo during the Bosnian War, differs from most war-themed video games by focusing on the civilian experience of war rather than front-line combat.
(Många av er känner förmodligen redan till det här spelet)

Stanley Parable [Demo finns på Steam]
- Jag vet inte vad man kan säga om det här spelet. Jag skulle nog kalla det för en satir, riktat mot andra TV-spel. Spelet har en narrator som berättar var du ska gå och vad du ska göra. Det kan du göra om du vill. Då klarar du spelet på några minuter. Men vad är det roliga med det? Gå emot hans order och se vad som händer :).

Av Xaid

WOW: 105 dagar.
CS 1.6: Skulle uppsatta 4000+ timmar. Spelade allt möjligt, inklusive Kz

Av Xaid

Billiga spel på Steam (Bra!)

Hejsan,

Med åren har jag tappat tålamodet för så kallade Triple A titels, som inte sällan är producerade av "the big guys". Förmodligen har många av er också gjort det. Det är Microtransactions, kvalité som avtar och priser som ökar relativt till kvalité, innehåll och längd.

Därför ville jag skapa den här tråden. Jag vill väldigt gärna ha - och ge - tips på billiga och lätt tillgängliga (t.ex. STEAM) PC-spel som man kan spela 50+ timmar utan att tröttna. Dessa spelen är ofta billiga. Dessutom kan man ofta finna spelen på rea; men även utan Rea kan spelen kosta <5 Euro (Steam, G2A, Kinguin etc.)

Observera att denna tråd inte är för "Bra 60 Euro spel som är billiga idag eftersom de är gamla; eller nyare och kända spel som är på en grym Rea.". Utan den är helt enkelt för spel som inte marknadsförs.

Mina Tips:

Natural Selection 2 (Alien Gameplay: 00:00; Soldier Gameplay: 14:00)
- Det här är ett assymetriskt 1st Person Shooter spel. Jag brukar kalla det för en mix mellan Stracraft 2 (Om man utesluter Protoss) och Aliens-filmerna. Varje lag har en Commander. Denna spelar ett strategispel (RTS), fast med ett undantag: Commander:n producerar ej soldater, och styr inte heller dem. Commandern har i uppgift att ge order, ge resurser, ge uppgraderingar, och ge kommandon för att producera byggnader (som soldaterna - också spelbara - bygger). Soldaterna gör "skitjobbet". De försvarar, anfaller, och bygger.
(Ibland kan man köpa spelet för så lite som 2 Euro)

Insurgency
- Nu har jag aldrig skjutit med ett riktigt vapen, så jag vet inte hur rekylen är. Insurgency skulle jag nästan kalla för "ett realistiskt Call of Duty". Varför jag nämnde att jag aldrig skjutet med ett vapen är för att det är det enda jag uppfattar som lite "arcade" på Insurgency, och enligt mig är det en bra sak. Jag har spelat ARMA väldigt mycket, och jag älskar spelet. Däremot gillar jag inte realismen i vapenrekylen. Det är bara jobbigt...
Det finns flera game modes, och spelet är "high risk, high reward". Ofta räcket ett skott för att döda. Du kan inte bekräfta en kill såvitt du inte ser den du skjuter dö, och du vet inte hur många skott du har kvar i magasinet.
- Insurgency har många olika Game Modes och är fantastiskt kul om man vill spela något realistiskt men ändå avslappnande. Om Arma är "Ultra Realistic Battlefield", så är Insurgency "Ultra realistic Call of Duty".

Chivalry Medieval Warfare
- Det finns en anledning detta spelet kallas ibland för "Teamkilling Simulator". Det beror på en kombination av att Standard Attack (LMB) är en Horizontel "swing", och att Friendly Fire är alltid på. Jag har gett det här spelet 80 timmar, och jag gillar det väldigt mycket (Inte för att nämna att jag betalade 5 Euro för det). Men om vi bortser från det problemet, så är Chivalry fantastiskt kul! Man behöver träna lite på det, och man hitta sin klass och spelstil. Men när man är förbi den barriären, är detta förmodligen det bästa riddar-spelet.¨
(Finns Expansion: Chivalry: Deadliest Warrior)

Jag postar fler spel i framtiden. Jag hoppas någon av er också kan ge mig rekommendationer, då jag befinner mig i en "speltorka" :p.

(Om det redan finns en liknande tråd, ber jag Mod att hänvisa mig till den samt ta bort den här tråden )

Av Xaid

När min mamma köpte en ipad Mini till mig, och när jag åkte upp med hissen till mitt hotellrum med den blev folk helt förbryllade av iPaden.
Egentligen var det inget mer än en liten iPad, men jag var som en kung med den. Det är sjukt hur mycket status det är att äga en ny Appleprodukt.

Folk sa liksom: "Wow man. Is that the new iPad? Wow it's so cool!"

Med det sagt, så tycker jag att Apple gör väldigt bra produkter. Det är bara att de inte är så innovativa längre, eftersom det har gått från produkter av kvalité till produkter av status :P.

Av Xaid
Skrivet av anon128682:

Jag kommer endast spela på datorn och eventuellt streama lite, det är därför jag valt den processorn då som jag förstått det lämpar sig bäst för streaming. Sedan spelar jag främst CS:GO, League of Legends samt så kan det bli mycket DayZ Mod i perioder, även där har jag förstått att processorn gör det mesta jobbet.

Dock så gick jag på 2400 MHz på minnena, haha. Dom ända minnen med lägre hastighet var dom här, borde jag kört på dom istället tycker du?

Har aldrig lyckats fylla 1TB tidigare. Streamar alltid film och så vidare, laddar i princip aldrig ner.

Edit: 192979 Vengeance Pro Red 16GB 2400MHz 1 1490.00 1490.00 Dessa var det jag köpte.

Ta inte mitt ord för det men jag har hört att snabba minnen är väldigt bra om man planerar att streama, så det kanske är ett bra beslut att köra med de minnen du valt.

Av Xaid
Skrivet av anon128682:

Tjenare mina vänner,

eftersom det inte gick så bra att få tag i en begagnad dator så beställde jag nyss den här.

Allting är redan betalt så inget går att ändra nu iofs, men tänkte kolla om det här kommer funka bra tillsammans eller om ni skulle ha ändrat något.

Framför allt tänkte jag på om jag råkat valt fel RAM, men det ska vara rätt. Jag köpte dom här modulerna. Men det fanns även dom här att välja, är överklockningen den enda skillnaden eller har jag missat något? Inte byggt en dator på några år nu så det känns som om att jag glömt det mesta..

Jag har tänkte överklocka båda grafikkortet och processorn senare och kommer inte att köra i SLI. Eventuellt klocka minnena om jag känner att jag är modig nog för det. Visst borde nätaggregatet vara mer än tillräckligt för det, eller hur? Tanken är även att stoppa i lite fler fläktar vid nästa löning samt köpa H100i GT för kylning.
Mer än så kommer jag nog inte att uppgradera burken.

Tacksam för svar.

Hejsan,

Vad tänkte du göra med datorn? Om du vill främst spela hade jag rekommenderat att gå på lite slöare RAM eftersom du inte behöver så snabba (2133 MHZ) och istället köra på I5-4670K. Pengarna som blir över hade du kunnat lägga på GTX980.
Sen skulle jag säga att du bör köra på 2TB HDD istället för 1TB. Det går åt snabbare än du tror :P.

Men om du vill göra annat än gaming (t.ex. designa) tycker jag att det ser bra ut. Men jag skulle fortfarande rekommendera 2TB istället för 1TB.

(Du kan alltid utnyttja din ångerrätt)

Av Xaid

Du har också Planetside 2. Free 2 Play. Det är Sci-Fi...
Jag själv tycker inte att det är så kul eftersom det saknade Hardcore Mode. Fiender tar för mycket skada innan de dör.
Men det är ett MMOFPS och världen är massiv.

Tänk på att jag endast spelade Hardcore Mode på BF3/BF4 eftersom jag tycker att det är roligare utan 3D spotting och när man har mindre liv. Om du spelar Battlefield på Normal lär du säkert tycka om Planetside! Dock har spelet, eftersom det är F2P, för mycket grinding.

Av Xaid
Skrivet av Jonas_75:

Kikade som hastigast på dem, verkar inte vara riktigt i min smak de heller.
Men tack för tips

Insurgency? Ibland kostar det så lite som 2 Euro har jag för mig.
Natural Selection 2 är också väldigt kul. Ibland kan man få det för 2 Euro också :p.

Av Xaid

Jag blev väldigt glad när jag såg spelet men det blir förmodligen inget köp för mig förrän priset har sjunkit till en summa jag anser spelet är värt. Om jag betalar fullt pris (600kr) förväntar jag mig att få hela spelet och allt som kommer med det. Vi ser redan hur man får mer genom att köpa deluxe och det kommer säkert finnas DLCs (Bilar) som släpps redan innan 2016.

Min poäng är att jag inte har något emot DLCs som kommer med nytt content, men jag gillar inte DLCs som kommer med t.ex. nya bilar eller nya stickers.
Om ni går in på Origins ser ni också att de som köper Deluxe får 10% permanent discount på in game market.

Skickades från m.sweclockers.com