Inlägg

Inlägg som sandos har skrivit i forumet
Av sandos
Skrivet av Adamok:

foliehatten på, men! känns som att det fanns en anledning till att de körde så försiktigt med bilen m.m

Kändes extremt fishy. Kändes lite som "förvänta er _INTE_ att detta är GTA eller ens i närheten.".

I övrigt så märkte jag först inte att det swappades mellan xbox one och series x, men om man går tillbaka så ser belysningen på xbox one x betydligt gråare ut. Men svårt att jämföra då scenerna skiljer sig så.

Av sandos
Skrivet av orig_rejser:

Aldrig förstått det här med att få prismatchning i efterhand... Priset är ju det det är när man köper det, uppenbarligen har man ju varit villig att betala den summan då.
Väldigt märkligt
Bara en ot:fundering

Det är en naturlig följd av, och optimering av, att utnyttja öppet köp!

Du kan ju emulera prismatchingen genom att lämna tillbaka varan, men att butiken gör det direkt är mer effektivt.

Av sandos

Jag har en lustig halv-lösning på RDP på en jobbdator: VPN:et verkar inte vara 100% låst så om man RDP:ar in till privata datorn på LAN:et och sedan startar VPN så ligger uppkopplingen med RDP kvar. Att koppla upp efter att VPN är uppe går ej.

Av sandos

Jag upplever fortnite som väldigt lättdrivet med tanke på att min dator med en 2500k och ett 1060 3GB pallar det bättre än tex. Apex legends. Tycker jag har legat stabilt på över 100 fps i alla fall. Den där datorn lär ju springa cirklar runt min

Av sandos

Discatonce har väldigt mycket tp-kabel: https://www.discatonce.se/se/natverksprodukter/cat5e/?twsList...

20m och 25m finns i cat5e i alla fall, billiga är de också. Har nog köpt 15 kablar därifrån.

Av sandos

Har förgäves googlat och inte hittat vad denna har för scaling options? Finns det 1:1 skalning, kan man letterbox:a 16:9 upplösningar?

Av sandos
Skrivet av Oscar Tegni:

Tack för detta! Kommer byta SSD for sure.
Var iväg till elgiganten idag och 34" är för stort, så kommer nog köra på en 27" istället. Hur viktig tycker ni G Sync är? Har ni något tips på en bra 27" skärm?

Spelar det stor roll? Jag hade gärna velat ha datorn klar i början på dec.

Jag personligen ska bygga en AMD-dator när deras CPU:er finns med bra tillgång tänkte jag, men kommer skippa deras GPU:er såvida inte benchmarks visar på grymma förtjänster, vilket folk tvivlar på att det kommer göra. Troligast är väl några procent prestanda, men det kräver väl stöd i spelet också?

Av sandos

För 4k 60fps behöver du väl eventuellt en bättre HDMI-kabel ? "High Speed HDMI" klarar inte garanterat 60fps i 4k, och det är lite av en djungel tyvärr och kör du 30 fps så laggar musen hemskt. Du behöver premium high speed eller ultra high speed om du vill köra mer än 8 bitars färg, vilket väl kanske inte så många TV-apparater stöder dock.

Av sandos

Vet bara att jag sköljde ett moderkort i kranvatten för massa år sedan, och det funkade ju efteråt... men det höll inte så värst länge, men några månader iaf. Kan ju ev. varti någon annan komponent som dog men.... Men kortet var nog 10+ år också redan innan jag tycktte jag skulle rengöra det!

Av sandos

Om du vill komma billigt undan så xiaomi curved gaming monitor. Dock vissa klagomål på att text inte fungerar bra, det skulle jag og undersöka

Av sandos
Skrivet av Dizzö:

10/10 men kört sedan release så kanske kan vara det

Haha, samma här. Hade nog varit pinsamt annars. Sista frågan gissade jag dock på.

Av sandos
Skrivet av norriiz:

Från kortets hemsida:

Citat:

Dual M.2 Connectors
① 22110 M.2 with Thermal Guard
- PCIe 4.0 M.2 Connector
- NVMe PCIe 4.0/3.0 x4 and SATA Mode (from CPU)
② 22110 M.2 with Thermal Guard
- NVMe PCIe 3.0 x4 (from Chipset)

Misstänker att typ alla b550 moderkort kör samma config. Men skillnaden mellan pcie 3 och 4 lär man väl sällan märka kan jag tänka mig.

Av sandos
Skrivet av Nygards:

Hade bytt ut till denna SSD för den är snabbare och billigare https://komponentkoll.se/produkt/107528-kingston-a2000-1tb-nv...
Annars ser det bra ut. Tänk på att skärmen är ganska stor (31.5") och har rätt låg upplösning (1080p) så skärmen kan se lite pixlig ut. Hade rekommenderat att kolla på någon annan skärm.

Skulle kolla på xiamois curved gaming monitor. Lite större, men betydligt fler pixlar! Lite dyrare förstås.

https://komponentkoll.se/produkt/122132-xiaomi-34-kurvet-gami...

Av sandos
Skrivet av Holmfrid:

PS4 pro med RDR2! 3990 sek. Äntligen kan jag spela alla single player spel jag har suktat efter det senaste året! Horizon zero dawn, god of war och Spiderman blir det i framtiden. Har saknat ett bra spel sedan jag klarade Witcher 3 och Botw.

Skickades från m.sweclockers.com

Så dåligt att de inte kan bundla RDR2 med Xbox one! Antar att det är exklusivitet som gäller även där....

Av sandos
Skrivet av raQblad:

Xbox One X med Forza Motorsport 7 och Forza Horizon nånting samt Red Dead Redemption 2 och Battlefield V. 4200 norska....bra deal! Tænkte førsøka sælja av Forza-spelen.

Typ samma här, fast blev med Battlefield V. Ville eg. köpa en "naken" konsol men de vart ju inte nedsatta lika bra (samma pris med spel som utan!). Sedan köpte jag tre extra kontroller vilket blev 900:- billigare i sig, så totalt ~2100:- billigare mot ordinarie pris.

Av sandos
Skrivet av Raumo:

Philips Hue Lightstrip - 349kr
Philips Hue Dimmer + lampa kit - 184kr
Philips Hue Rörelsesensor - 184kr

Woah, var hittade du de priserna?

Av sandos

Jaha, ok, den kom upp men tog väääldigt lång tid på sig för att starta av någon anledning. Mer än 5 minuter verkar det som! Skumt. Jaja, den rullar i 480 nu utan att klaga och 100Mbit gick utan problem!

Av sandos

Det visade sig att min router hade ploppat ner i 133Mhz vilket tomato tydligen kan göra. Ska prova klocka den rätt och se om det går bättre.

Jahapp, jag verkar ha förstört routern av att försöka klocka den till 480Mhz. Eller ja, jag gjorde det remote och den verkar inte komma upp iaf.

Av sandos

En variant på detta är ju att köpa billigaste mini-itx kortet med pci-e, och köpa ett extra pci-e nätverkskort. Tex:

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2178227&view=m

Man behöver inte 4GB ram för en router. Sedan vet jag inte exakt hur e-350 klarar router-uppgifter, men den borde inte vara sämre än en atom iaf?

Av sandos
Skrivet av hasenfrasen:

wnr3500lv2 för 520 spänn körandes shibby tomato firmware klarar dina krav.

Konstigt, jag får med en wnr2500v1 (vilken väl intre ska vara långsammare?) bara ut 50mbps med shibbys senaste firmware. Klarar den verkligen 100Mbit ner med en torrent-klient? Vad jag har läst så krävs en Fast-NAT för att den ska palla 100...