Inlägg

Inlägg som RoflCopter har skrivit i forumet
Av RoflCopter

Stort tack för alla svar! Detta var givande läsning på hög nivå!

Av RoflCopter

Var har din utbildning lett dig?

Hej jag ska precis börja sista terminen i nian och har nu börjat fundera på vart jag ska vägen i livet, av ren nyfikenhet. För det finns en väldig massa att välja på och det känns som ett stort träsk. Samtidigt som flera släktingar har ångrat sitt gymnasieval jätte mycket.

Jag börjar alltså undra lite vilka vägar folk har tagit i det akademiska livet eller vart ni är just nu och vart ni är påväg? Jag har då några frågor här som ni gärna skulle kunna svara på för att hjälpa en förvirrad och nyfiken tonåring.

- Vilket gymnasium gick du på och vilken linje gick du? Var det hög nivå på ditt gymnasium?

- Studerade du något efter gymnasiet och vad?

- Var har dina studier tagit dig?

- Om du fick göra om vad hade du gjort annorlunda?

Mvh Alexander!

Av RoflCopter

Med M.2 och discobelysning...

Av RoflCopter
Av RoflCopter
Skrivet av MammDiin:

Powerlampan på basen lyser väl? Tänkte så du inte glömt off/auto/on på off eller huvudbrytaren som är av.

Den lyser!

Av RoflCopter
Skrivet av Brainsplitter:

@RoflCopter: Där du har input (RCA) bredvid volymrattarna ska du ansluta sladden till, spelar ingen roll vilken av den röda eller vita.

Har bara Input R och Input L, är det de du menar så testade jag det och det funkade inte.

MVH Alexander

Av RoflCopter

Hjälp med nya subbasen!

Hej! Jag har en Argon subbas 840 en Argon DA2V2 förstärkare och två vanliga högtalare (ELAC) som jag inte riktigt får allt att funka med. Jag får inte subben att funka med förstärkaren då det inte kommer något ljud ur den. Jag använder en Argon subwoofer cable för att få dem att bli kompisar med varandra men de vill sig inte. Kopplar den mellan Subwoofer out (förstärkare) vilket är ett rätt självklart val men sen i subwoofern vet jag inte riktigt vart den ska in...

Manual Subbas: http://www.argonaudio.com/wp-content/uploads/2013/09/SUB840-U...

Manual Förstärkare: http://www.argonaudio.com/wp-content/uploads/2013/10/DA2V2-DK...

Av RoflCopter

Om du har tid kan du förklara lite olika vad dessa objektiv tillför? Då det verkar som för mig att dem har olika funktioner.

Ser att det är tre olika relativt billiga objektiv är det de ledet man ska gå istället för att köpa ett bra all around

Av RoflCopter
Skrivet av dumbo:

Jag förmodar att det var IS-versionen av 18-55:an som medföljde vid köpet. Är tanken att byta ut den mot något bättre för samma anvädningsområde eller är tanken att kunna göra saker som 18-55:an inte klarar. 18-55:ans största begränsning är ju ljusstyrkan, i övrigt är det ett relativt bra objektiv även om byggkvalitet och AF-hastighet kanske kunnat vara bättre.

Om tanken är att byta ut 18-55:an skulle jag kolla på Sigma 17-50/2.8 OS HSM.

Om inte så är frågan vad som ska göras som inte kan göras med 18-55:an. Mitt personliga val hade varit en vidvinkelzoom.

Man skulle åxå kunna tolka inlägget som att det är ett objektiv som är "bra på allt" som önskas. Isf får man nog sänka kraven till "okej, på mycket".
Tamron 18-270 är väl att anse som en prisvärd "alltiettoptik".

Tanken är att byta ut objektivet mot ett bättre men som även kan göra nåt nytt? Är detta ett omöjligt krav?

Jag har även fått svar från några andra källor och dem tipsar om https://www.netonnet.se/art/foto/objektiv/canon/canon-ef-s-15... eller ett Sigma 18-35 mm.

Det kanske är värt att nämna att vi inte fotograferar med vanliga inställningar utan ställer in iso tal mm. varje gång vi ska ta ett foto, kanske är något som har betydelse har som sagt ingen aning inom detta ämne...

Av RoflCopter

Objektiv till Canon EOS 550D

Hej jag söker ett objektiv till min mamma, hehe! Hon går en fotokurs på Fotografiska där hon helt enkelt ska bli bättre på allt gällande fotografi!

Vi har idag en Canon EOS 550D med ett objektiv som vi fick med när vi köpte kameran.

Jag vill alltså köpa ett objektiv som är bra för det mesta och det flesta, budgeten ligger på 5000-6000kr och kanske lite mer om det finns nåt riktigt bra för bara lite mer. Sen kan man utesluta fotografering av djur och saker som det, men mer foton på solnedgångar och fotografering utomlands när man är på semester. Så nånting som tar bra foton på natur och infrastruktur om man måste rikta in sig på något.

Av RoflCopter

Varför är träfiber etc så inotahelvete fult?! Finns det inte svarta snygga? Man kan ju inte göra rummet brutalt fult bara för att få bra ljud?

Av RoflCopter

Fa-an va fint nånting av de snyggare jag sätt är ett stort fan av saker som är ¨cleant¨

Av RoflCopter

Tips! Dem är rejält prissänkta på inet!

Av RoflCopter

Tips! Ha inte DVD läsare i chassit! Har det själv och hade väldigt mycket problem med mitt msi 970 gaming kort. Då kortet inte satt så bra och kablarna var tvungna att vara böjda då det slog i dvd läsaren! Men har nu löst det genom att ta bort dvd-läsaren. Sen ska du även ta bort den andra hårddisk buren för annars blir det väldigt knapert med plats!

Av RoflCopter

Förlåt vart så exalterad :3

Skrivet av MultiMan:

SKRIK i trådrubriken gillar vi inte och trådrubriken ska tydligt beskriva vad du vill diskutera, därför har jag redigerat den. Enbart tips ska postas i tipstråden http://www.sweclockers.com/forum/trad/999559-dagens-fynd-bara...
Dock är detta fynd redan tipsat om.

*Trådrubrik redigerad*

Av RoflCopter

50mm Fractal Design Silent Series - Tips på byggen!

http://www.inet.se/produkt/6300077/fractal-design-silent-seri...

Köp på er medans man kan:)

Men nu till frågan vad kan man göra med dem här små roliga fläktarna!? Några ideer?

-Byta ut toppen på chassit till bara fläktar?

Kom med alla roliga idér har själv beställt 12 st så man kan göra en 3x4 platta (150x200) med fläktar:))

Av RoflCopter

One plus one/two

Hejsan jag har fått upp ögonen för oneplus telefonerna då en som jag känner jobbade med deras PR-kampanjer.

Jag sitter just nu idag på en iphone 5S och använder telefonen mest för att surfa runt, kolla mailen, sociala medier och lite tuben o kanske lite film. Jag har alltid vart en äppel människa hela mitt telefon liv och känns som om det skulle vara omöjligt att lämna appstore och imessage.

Men vad är egentligen grejen med Oneplus one/two och om man skullle välja en av dem vilken skulle det vara och hur får man tag på dem? Har alltid känt att det finns mer att hämta på telefon fronten, att man kan ha nånting som är bättre en iphone men aldrig riktigt vågat ta steget...

Så min fråga är vad är det som alla är så förtjusta i när det gäller oneplus one/two och vilken ska man ha?:)

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av RoflCopter
Skrivet av Zippeer:

Broken links!

Fixat är ny med dem där länkarna o så

Av RoflCopter

Här har jag min vanliga setup där jag softar med en ARGON DA2V2 och ett par ELAC högtalare! Inget speciellt mest för lite skön musik mellan CS Gamesen! Det är mitt gaming rum!

http://i.imgur.com/gKcWl87.jpg

Sen har vi de big boy där jag dunkar musik i feta mängder! Med även dubbla ljudisolerade väggar så inte mina föräldrar blir störda (är 15)

Där kör jag en Hemma bio Receiver med två ELAC stående högtalare! En elac liggande, sen även två stycken högtalare som jag fick av farsan som är två vita vägghögtalare! Sen har jag en subbas också! Sen är det en 65'' Curved Smart TV. Det är mitt lilla lek rum!

http://i.imgur.com/N7nq62E.jpg

http://i.imgur.com/xXhOZsl.jpg

Av RoflCopter

Jag skulle säga att det är 100% värt, du kommer förmodligen inte spela hela tiden men du kommer alltid komma in lira när det kommer nya updates och ha jävligt kul. Sen kommer det mer och mer mods och det känns som att GTA V är ett spel som man bara måste ha till PC!