Inlägg

Inlägg som Xcm har skrivit i forumet
Av Xcm
Skrivet av niklasloow:

Jag har endast sagt att du har ett ansvar över din dotter. Inget om att åldern har någon betydelse. Men självklart har man högre ansvar över en person säkerhet ju yngre en person är.

Och när ett barn är 12 år med egen mobil så är det väl skitsamma. Vill den söka så tar den mobilen och hittar både slagsmål på worldstar, nakna människor hit och dit.

Hur många killar här hade inte porrtidningar bredvid sängen när dom var yngre? Slappna av nu, vi bor i sverige. Gör dottern lycklig och ha roligt och diskutera saker, så löser sig allt.

Av Xcm
Skrivet av daskedennis:

Vissa ljud kan man inte förbjuda eller anse som störning. Exv vatten som rinner, eller att det knakar i taket om någon går i våningen ovanför, det är själva kåken i sig och inget hyresgästen själv kan påverka. Även toalett och eventuellt dusch räknas dit. Kan vara så att man har ett skitigt jobb där man slutar obekväma tider och måste duscha när man kommer hem. Sen är det klart att det finns extremer även här.

Det råder jag fick från juristen var att föra störningsdagbok samt att vid VARJE tillfälle som du störs klaga hos hyresvärden. För om det går till hyresnämnden för prövning och du inte har något skriftligt på störningarna så blir det väldigt svårt att bevisa.

Skulle aldrig någonsin få för mig att restriktera mitt levende. Folk behöver inte jobba 8-17, folk kanske inte jobbar allt eller har andra jobb än fysiska jobb på ett kontor eller arbetsplats.

Duschar och badar samt går ut och in ur dörren, lagar mat och har på TV på lagom volym dygnet runt, ingen gnällspik ska förstöra det.

Vad är detta för jäkla sossesamhälle med restriktioner.

Skillnad är att dra på olämpligt hög volym och bas på högtalarna 02.00 på söndag till måndag nattetid.

Inte direkt riktat mot dig, men när jag läste ditt så satt jag och tänkte på det lite extra bara, haha

Av Xcm
Skrivet av niklasloow:

Hon kanske också söker efter mest effektiva sättet att ta livet av sig eller hur man får tag i droger. Vad vet vi hur det ser ut hos TS?

Vad skiljer det sig åt om hon då är 10, 12 eller 18 år?

Av Xcm
Skrivet av zeleni:

@Xcm:

En 12åring har ingen business. En 12åring är kanske mogen nog att gå ensam till skolan, och sköta sig själv hemma, men det finns mycket skit på nätet som ingen uppfostring gör henne klar för.

Jag är med som mentor på mentor.se och har regelbunden kontakt med mindreåriga, en del är mogna, en del vet fan vad dom håller på med, men det dom anser som skoj, kan ha ganska allvarliga konsekvenser.

Efter 12 år känner du som förälder ditt barn tillräckligt barn för att låta henne sitta eller inte sitta vid en datort. Ansvaret ligger hos dig som förälder och behöver dottern dölja sin historik så är det du som förälder som gjort något fel.

Kan mycket väl vara så att hon har intressen hon inte vågar prata om, eller söker efter skådespelare hon är kär i. Finns massor av saker, och då får man lösa det problemet så dottern inte hamnar i situationen att hon inte kan prata med dig.

Sen kommer alkohol och inget surfande är i närheten av så farligt som att supa i sån ung ålder.

Av Xcm
Skrivet av roxenhamn:

@Xcm: så du vill inte veta vad din 12 år dotter går in på för sidor? det bra det hon mår säkert bra!!!

Förslagsvis tillåt inte nätsurfande om du inte kan hantera "cons" som följer med det.
Jag skulle bara tillåta spelande.

Är hon däremot 12 år så har man inte med hennes business att göra. Man får helt enkelt face'a verkligheten och hoppas att du uppfostrat henne rätt tills då.

Av Xcm
Skrivet av roxenhamn:

Hej jag undrar om jag kan se vad min dotter går in på för sidor? för hon tar bort alltid historiken.

Har du koppel på frugan å?

Av Xcm

Haha, NU blir det intressanta:

Ta bort den skatt som många avskyr. Ersätt med vadå? En skatt som ingen märker av. Typ höj momsen på kvastskaft från Bolivia eller höj tullavgift på avskalade kaffebönor.

Där sitter glade svensson och staten får pluspoäng. Men du betalar precis samma jävla eländiga skatt som vanligt.

Av Xcm
Skrivet av toobypls:

Förstår i stort vad din poäng är, och håller med dig om att folk från olika kulturer generellt sett beter sig olika.

Men...
För det första så har jag inte sagt någonting om att någon är rasist i den här tråden, så förstår inte riktigt om du syftade på att jag hävdar det eller om du bara tog med det i din poäng.

För det andra så är det du skriver precis min poäng. Om nu, säg, Turkar generellt sett är mer högljudda än Norrmän så tycker jag det är konstigt att säga att säga att invandrare är högljudda. Begreppet invandrare i det här fallet är för brett för att ens vara relevant i sammanhanget.

Rasistdelen var bara en extra poäng i det hela. Men ja, precis som du säger så är invandrare som helhet kanske missvisande, men å andra sidan så anses Svenskar vara väldigt tystlådna och respektgivande, precis som östasiater brukar vara.

Amerikaner vare sig dom är från nord, central eller syd och nordafrika/sydeuropa + ryssar är ju världsmästare på att göra ljud annars.

Men iom att det diskuteras Ramadan så behöver man ju som Schweizare inte känna sig högljudd

Av Xcm
Skrivet av toobypls:

Pff, känns som att du bara är ute efter att sätta mig på pottan och missade hela poängen med det jag skrev, så ska förklara hur jag tänkte.

Höftar ut fakta i kommande stycke, men om du tvingar mig så kan jag väl försöka hitta källor som stödjer mina påståenden, orkar inte sitta och leta nu på arbetstid.

Oavsett härkomst, kan vi vara överens om att risken för störande grannar är högre till "lägre ställda" förorter eller vad man nu vill kalla det? Känns inte som ett orimligt antagande eftersom kriminaliteten och arbetslösheten generellt är högre i dessa områden.
I sådana områden är även invandrare överrepresenterade.

Om vi är överens än så länge så kan vi också tänka oss att om han har "Bott på flera ställen med invandrare och det är samma överallt, dom är uppe sent som fasen, har alltid massa folk över" så är det förmodligen i sådana områden han bott i.

Mitt problem med hans inlägg var egentligen att jag tycker det är osmidigt att använda grupperingen "invandrare" i sådana sammanhang. Speciellt när man säger att "dom" beter på ett visst sätt.

Man kan ju också ta täcket över huvudet och låtsas som ingenting.

Du har en Turk en Grek och en Svensk. Vem tenderar att vara mest högljudd? Frågar du hela sverige så kommer kortet troligtvis ligga på en Grek eller en Turk.

Man behöver inte vara rasist för det. Lika lite rasist som att säga att folk från sydamerika är korta och snygga som fan, eller att Norrmän är lata.

Så är verkligheten, oavsett vad tidningen eller någon annan säger. Krävs ingen statistik, krävs vanligt logiskt tänkande, precis som att jorden är rund.

Avvikelser finns alltid.

Kan tillägga att detta inte behöver vara något negativt. Finns många tillfällen jag hellre umgås med högljudda människor då jag anser dom roligare att jobba med och att dricka öl med, tex.

Av Xcm
Skrivet av Cenorida:

1. Stabilitet? Möjligt, beror väl på enheten.
2. Flyt? Knappast med äldre Apple-enheter.
3. Kamera? Nej, Samsungs är bättre.
4. Respons? Nej, vill nog påstå att Samsungs skärmar är bättre, både respons och skärmkvalité. (Möjligtvis med undantag för IPhone X, som dock består av en Samsung skärm)
5. Uppdateringar? Fine, Apple största fördel. Ur ett säkerhetsperspektiv är nog uppdateringarna bra. Men det har ju också varit mycket snack om att Apple medvetet gör sina enheter långsammare med sina uppdateringar.

Har själv Ipad och Macbook så har själv Apple. Och instämmer att iPhone var väldigt coolt, innovativt och prestigefullt för bara några år sedan. Men sen Steve Jobs dog så känns det inte som att Apple har kommit med så mycket nytt. Skillnaden mellan Android och Apple är idag betydligt mindre.

Det enda som i grund och botten faktiskt skiljer sig enheterna emellan (ur ett Svenssonperspektiv) är prislappen och logotypen. Och personligen så anser jag inte att dubbla priset för ett bitet äpple är värt pengarna

Argumenterar inte mot dina personliga åsiker. Jag har haft varenda android, från första galaxyn, till 6 edge. Från Asus padfone till LG G2 osv.

Alla lider av samma sak.

Iphone X är faktiskt den första Iphone som har sämre responstid (samsungskärm). Ironiskt nog.

Iaf, dom äldre telefonerna är inte sega alls. Detta är åtgärdat av en uppdatering som inte segar ner telefonen när batteriet blir gammalt.

Jag skiter fullständigt i märke hit och dit, men Iphone har A-l-l-t-i-d fungerat för mig. Har haft alla förutom Iphone 8.

Nämn en androidlur som fungerar med sprucken skärm? Digitizern slutar fungera så fort skärmen får en spricka.

The small things

Av Xcm

Yes, som nämnt. Gula leder in i rätt fil. Ser inte ut att gå att krocka då det är den röda som troligtvis får sig en kyss i denna situation. I Övrigt är det dennes problem om ni krockar genom att han lägger sig i fel fil.

Av Xcm
Skrivet av Cenorida:

Ge exempel

Stabilitet.
Flyt
Kamera
Respons i panelen (input lag på fingret)
Uppdateringar (säkerhet)

Spotify, Instagram, Snapchat, Facebook, Whatsapp, BankID, Bankappar, Swish osv.

Allt fungerar utmärkt och det är aldrig något fel.

Vad mer behöver man?

Nischade personer har säkert mer kul med android, men det är inte generell användning, det är pill pill, dvs individualistiska intressen.

Av Xcm

Hade samsung 6 edge eller vad den heter. Sämsta skiten jag haft. Laggade och program krashade titt som tätt.

Widgets är skönt och allt man kan göra, men i ärlighetens namn så gör man inte mer än allt som går på en Iphone. Och det Iphone gör, gör den bäst.

Har Iphone X för tillfället.

Av Xcm

Absolut finns den risken. Men att plocka ut BTC nu är snudd på hål i huvudet.

Av Xcm

Du har tittat på helt rätt bil. Slå till säger jag

Av Xcm
Skrivet av Ralle_81:

Blir ett ord-mot-ord ärende till 100%.

TS - kan inte bevisa skicket på mobilen vid inlämningstillfället om TS inte har en bild/video på exakt hur telefonen såg ut vid inlämning - något jag rekommenderar ALLA att ta på sina prylar vid inlämning för garantiärende.

Verkstaden kan påstå detta som de gör eftersom det inte står på inlämningsbeviset, även om skadan skulle ha skett på verkstaden eller av NoNs hantering av ärendet/mobilen från inlämning tills dess att mobilen lämnat NoN på väg till verkstaden.

Jag tror att bevisbördan blir omöjlig utan video/bilder på inlämnad produkt. Annars kan man ju hävda att NoN borde ha kollat produkten väldigt noga vid inlämning och det borde rimligen ha upptäckts då och skrivits in på inlämningskvittot. Detta är dock något att ta med ARN skulle jag gissa, är nog bästa lösningen

Givetvis är det netonnet som ska bevisa att mobilen är i samma skick. Du som person ska inte behöva filma överlämnandet, då skador kan ske 10 sekunder innan du lämnar in telefonen.

Vid överlämnanden bör Netonnet anteckna skador för att skydda sig själva mot sånna här händelser, men dom har inte gjort det då, utan vid en kontroll senare ha sett det.

Trots allt dom som ansvarar för produkten när dom har den och dom ska bevisa att dom inte tagit sönder något.

Av Xcm
Skrivet av gregonov:

Denna ser ju fin ut till en bra peng.

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

Är det något här jag missar? Ser ju ut som ett monster, men priset är ganska lågt.

Skickades från m.sweclockers.com

Denna är bättre än mitt förslag, om du vill ha större (17"). Mycket bra

Av Xcm
Skrivet av gregonov:

Ser inte pjåkigt ut. Är det lätt att sätta in ram själv eller är det något de kan göra på studs i butiken?
Med tanke på de åtskilliga tusentals timmar jag suttit vid datorer är det en skrämmande låg kompetens jag har när det kommer till annat än headshots och Thresh hooks.

Tackar för svar.

Skickades från m.sweclockers.com

Enkelt att skruva upp 8 skruvar och stoppa in det i ett fack, sen skruva ihop, klart.

Inget meck alls. Tar 5 min max

Väldigt ovanligt med 120hz ips, speciellt med G-sync. Alldeles underbart

Av Xcm

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

Vet att denna precis fanns på marknaden här, nästan helt ny.

1060
4 kärnor 4 trådar
120hz IPS G-Sync
8GB ram.

Köp till 8gb ram så får du dual channel och runt 10-15% extra prestanda i spel.

Har denna själv, rekommenderar starkt

(Vill minnas att jag betalade 10995 + Ram. Så runt 12k totalt.

Av Xcm

Laptop för arbete

Letar en laptop till kollega på jobbet.

Jobbar mycket med felsökning av diverse maskiner och behöver jobba i excel, ha tillgång till programvara genom CD och ha ett flertal USB-portar.

256/512 GB SSD räcker. Helst IPS skärm och kvalité/tålig i övrigt.
Ingen spelburk, ingen handväskstorlek utan en redig och ful arbetsdator.
runt 8-12 kakor tänkte jag borde räcka, ex moms.

Förslag?

Finns det tillgång till SIM-kort så vore det ännu bättre!