Inlägg

Inlägg som Xcm har skrivit i forumet
Av Xcm
Skrivet av BrottOchStraff:

Samtidigt kan jag känna att det i princip är omöjligt att inte använda sig av googles produkter och tjänster. Så fort du köper en android telefon så börjar de samla in data om dig vare sig du vill eller inte.

Du kan skapa en egen telefon som inte samlar in information. Vad bra va?

Marknadsekonomi.

Du godkänner allt vid installationen av telefonen.

Av Xcm
Skrivet av dlq84:

Nja, om alla företag använder dina uppgifter så har du inget aktivt val, förutom om du anser att bosätta dig i en hydda i skogen är ett bra alternativ.

Och det är vi, svenska folket som röstat för detta. Men vi bryr oss mer om trängselskatt eller höjd pension istället för frågor som kanske är viktigare i långa loppet. Tyvärr.

Hade väl inte varit svårare än att ha skatteverket med uppgifter som via api och kryptering sköter logistiken mot användare / företag. Så slipper alla företag sitta på våra uppgifter i klartext. Personuppgifter borde vara värdehandling.

Av Xcm
Skrivet av enbom:

Vem ska annars hålla de i schack om inte myndigheterna? Ska företagen inte ha några gränser alls för hur de får göra saker och ting oavsett hur omoraliskt eller olagligt?

Du ser inte möjligheten omvänt för myndigheter att hämta veckopeng vid behov?

Såhär ser jag det:

Företag med internationellt inflytande: Har redan pengar och således ser dom möjligheter att utöka resultaten, ibland fingertoppkänsliga beslut som kan vara snudd på omoraliska.

Myndigheter: Drivs av "vanliga" personer utan pengar, med maktbehov och med ett intresse i att bli rika och påtrycka en ideolog för att behålla makten. Väldigt korruptvänligt där vem som helst kan köpas av andra länder.

Jag ser myndigheterna som den den största boven, om än den mest nödvändiga vi har. Men jag ser hellre företag slinka undan med omoraliska beslut än att maktbenägna politiker har frikort att göra vad dom vill.

Av Xcm
Skrivet av GLaDER:

@Xcm: Tragiskt att människor så lättvilligt accepterar att deras personuppgifter används vind för våg. Detta är bara ett av många exempel på hur lagar och regler stärker individens rätt gentemot företag som försöker utnyttja dem [individerna].

Du har som privatperson ett aktivt val att ge bort dina personuppgifter. Svenskar (specifikt) är alldeles för blåögda och litar på att alla ska play by the book, vilket resulterar i att majoriteten av vår befolkning skriver på kontraktet innan det är läst.

Marknadsekonomi i slutändan. Kommer det en konkurrerande verksamhet med bättre produkt så kommer den ersätta google som sökmotor.

Allt ska gå så fort, och människor ser hellre stora företag åka dit än att själva få det bra. Skadeglädje känns bättre helt enkelt.

Jag skiter fullständigt i att företag har miljarders miljarder pengar, och tjänar multum på mig. Sålänge jag får det bättre än jag fått tidigare. Sk motsats till Kamikaze.

Av Xcm

Tragiskt att myndigheter ska lägga sig i marknadsekonomi.

Av Xcm

Kör trådlöst logitech mus och tangentbord. Noll latency.

Vet inte om CM kör samma teknik.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xcm

Nu vet jag inte om XM2 hade LDAC, men kan ju säga att jag är sjukt förvånad över det trådlösa ljudet i mina XM3. Har aldrig hört något liknande.

Testade sennheiser's vassaste häromdagen och dom kan inte spela i närheten så högt utan att tappa massa information.

Av Xcm
Skrivet av Ozzed:

Hur hade du tänkt att de skulle slå sig in på marknaden med en sådant erbjudande? "Köp våra kort. Samma prestanda som Intel men 1.2X dyrare". Man måste vara en fullkomlig idiot för att tycka att det är ett bra erbjudande

Eller;

"köp våra kort, vi erbjuder högsta prestanda med freesync, något som inte AMD gör idag och inte Nvidia heller.

Freesync och hög prestanda är något som inte rimmar idag. Kortet finns inte

Av Xcm
Skrivet av Ozzed:

Det bör det göra. Intel är kapitalstarka som satan så de har råd att kraftigt subvensionera sitt intåg i det yppersta prestandasegmentet ett bra tag. Jag ser framför mig hur de kommer leverera 2080TI-prestanda för 4500-5000Kr och riktigt dra ner byxorna på Nvidia.

Sen när de börjat få marknadsandelar så höjer de nog succesivt priserna, så brukar det vara. Men just intåget på marknaden tror jag kommer ske med buller och brak.

Intel billigt? Javisst ja. Vi kommer nog se motsvarande kort från intel ligga på priser runt Nvidia * 1,2 ish

Av Xcm

Kolla om det finns någon sida där du kopplar paypal. Således bör du endast behöva identifiera dig mot Paypal för att få ut pengarna.

eller något sånt.

Mer kan jag inte komma med tyvärr hehe

Av Xcm
Skrivet av Robban75:

Du får det låta som en positiv grej att din 330 e släpper. Det kan bero på flertalet saker, ett axplock:
BMWs pissiga punkteringsfria sulor.
Skitkass mönster på däcken.
Du vet fortfarande inte vad gaskontroll är.
Du gasar max från låg fart, vilket gör att även den tröttaste bil spinner lite.

On-topic:
BMW M550 är det jäkla bra priser på mht vad du får. Strax under en M5, en inte alls med samma kostnader, varken i inköp eller drift.
Hade jag inte haft tjänstebil hade jag ägt en sådan.

Har sportdäck 19" helt nya, inte flat-run. Bilen är också 2018 från i somras.

Jag spinner i El-läge med cirka 80 hästar.

Av Xcm
Skrivet av Leedow:

@Xcm:
Du skapade din pastebin med för kort tid. Den går inte längre att öppna.

Tog mig ett bra tag men fick lite hjälp av en vän och lyckades till slut. Tack ändå för intresset!

Av Xcm

300
700
500
400
300
250

Sen har du ju nätagg samt moderkort därtill.

Lättast är nog att sälja komplett på Blocket, då kan du nog få en tusing mer på totalen

Av Xcm

Finns att köpa på Ica medborgarplatsen. God!

Av Xcm

Ballgame (nybörjarjava)

Halloj!

Håller på med ett simpelt Ballgame där jag fastnat lite och tänkte om någon här kunde få det att lossna.

Har alltså en fyrkant i en fyrkant där en boll studsar runt i. I detta fallet vill jag att användaren ska kunna ange själv hur många bollar som ska studsa, dvs sätta in valfritt värde så det studsar fler bollar.

På en spelplan vet jag hur jag går till väga, men när det är under en specifik plats på spelplanen så har det tagit stopp.

Box in a box helt enkelt.

Hur börjar jag tänka?

https://pastebin.com/9KrrXC5b

Exercise 5.65 samt Exercise 5.66.

Av Xcm
Skrivet av Alotiat:

Håller med dig till 100%. Tänkte skriva ett liknande inlägg.

Det här luktar damage-control så det stinker om det. Och precis som du säger: Varför inte gå ut med ett "We are working on Diablo 4, we will give you more information in the future" under Blizzcon när man presenterade Diablo Immortal. Man behöver inte lova något om innehållet. Man behöver inte ens nämna vilket år det ska släppas. Bara ett "Soon" hade varit tillräckligt i det läget.

Diablo 4 förtjänar mer än en sådan presentation. Det är blizzzard, det ska göras århundradets bästa cinematics m. M.

Klart dom inte vill releasea det så.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xcm

Fixa en superversion av Diablo II, kosta vad det kosta vill. Ladder-pris 500 kr per säsong? Im in!

Av Xcm

Jag har ALDRIG sett användningsområden för tex 1080ti och ännu mindre 2080ti om man spelar i 1080/1440.

Mitt 980ti totalt demolerar spel och ligger runt 60-120 FPS i 2560x1440 i Battlefield 1 tex.

Nu finns det faktiskt en anledning till att köpa sig 2080ti även i lägre upplösning (vem spelar 4k 60 hz?)

Ovan nämnda FPS är givetvis utan Anti-aliasing pg att man inte märker någon som helst skillnad och det slår extremt på prestandan. Med Raytracing ser det ju totalt annorlunda ut

Av Xcm
Skrivet av HappyPie:

@zoomy Precis det som @Paralog nämnde, räkna ut värdet på vad ditt program ger kunden i form av kostnadsbesparingar och därefter halvera kundens kostnader från år 1 med ditt pris, eller ge större besparingar till kund. I ditt pris är även service inkluderat från din sida.

Se till att kontakta jurist innan för att se om ditt program är ditt och inte tillhör företaget du jobbade hos under den tid dem skapases, skapa bolag (AB) och sälj.
Testa och se vad din entreprenörsanda tar dig

Märks tydligt vilka som har ett entreprenörstänk menar du
Inget fel med att välja vara anställd och få ersättning för all tid man lägger på arbete MEN det är heller inget fel på att testa sina entreprenörsvingar med egna bolag för att få ersättning i form av en tjänst... istället för tid.

Det var precis det jag menade med att förhandla. Problemet här ligger i att företaget kan få exakt den tjänsten utförd under arbetstid genom att sätta en person i arbete.

I detta fall finns en färdig produkt nu och det kan ha ett mervärde i att slippa vänta, samt att inte behöva assigna folk till att göra det.

För er som sett breaking bad så kan vi referera till när dom säljer metamfetamin till Tuko. Varför? För att det finns ett mervärde utöver att dom kan skapa det själva.

Finns inte utrymme för jättemycket förhandling i form av pengar rakt av skulle jag tippa på, men nog för att täcka upp din arbetstid + att du får plus hos chefen för inovativt tänk.

Av Xcm
Skrivet av JesperA:

Detta är inte ens i närheten av att ens likna det man gör vid löneförhandling, detta har ingen som helst relation till varandra, så hur du kan interpolera fram till den slutsatsen är lite märkligt, folk som kan regelverken = dåliga på att löneförhandla enligt dig (i verkligheten är det tvärt om, folk som kan ens rättigheter & skyldigheter & kan utnyttja dessa till sin fördel = bra på att löneförhandla, inte dåliga som du påstår).

Dessutom verkar du & flera andra inte känna till regelverken, som några redan har påpekat, är något utvecklat på arbetstid så går det inte sälja (enbart om chefen är väldigt generöst) MEN även om man utvecklat på egen tid, utan att bli ombedd att utveckla det eller ingå avtal så kan chefen, om denne vill vara ett arsle, åberopa att OP har använt sig av företagets IP & därmed begått brott, har man inte kommit överens innan så brukar företag inte vara överdrivet imponerande att man använt företagets tillgångar på sin egna fritid (även om det är som en tjänst/positivt för företaget, finns folk som fått sparken för att "tagit hem" arbetsgivarens IP). Företaget kan även ganska enkelt yrka på att eftersom OP har använt företagets IP att utveckla det han gjort så har företaget rättigheten till produkten trots att det är utvecklat helt på fritiden vid sidan av.

Företaget har ingen skyldighet att betala något, kanske inte vill betala alls. OP får endast betalning om chefen är en vettig människa; i en perfekt värld eller har dålig koll på regelverken.

Så detta borde sett ut såhär:
1) Fråga chefen om denna vill att OP skall utveckla produkten
2) Fråga om chefen godkänner att utvecklingen sker vid sidan om (chefen kommer troligen kräva att det görs på arbetstid)
3) Om chefen godkänner, ingå avtal INNAN man börjar utveckla
4) Logga timmar
5) Ta betalt

Superenkelt, varför OP krånglat till det framgår dock inte av denna tråden.

Hade jag varit OP hade jag lämnat över detta projektet till företaget & som andra förslagit använt det vid nästa löneförhandling istället.

Om han gjort ett program på fritiden och det avtalats att allt som involverar skapande av liknande tillhör företaget så skulle TS troligtvis inte ställt frågan då det hade varit självklart.

I detta fall får vi ju anta att det inte finns några regler som säger att arbete utfört hemma tillfaller företaget. Således är det fritt fram att förhandla.