Inlägg

Inlägg som Tompathepilot har skrivit i forumet
Av Tompathepilot

Sorry, googlade också. Den enheten har ju ingen optisk heller för den delen och HDMI:n verkar ju vara just en utgång, men kanske kan hantera ARC iaf. Står kanske i manualen om du hittar den.

Av Tompathepilot

Se om du hittar en funtion i TV:n som heter ARC (Audio Return Channel). HDMI på en TV är ju per definition en ingång men du vill ju plocka ljudet bakvägen till en förstärkare och då krävs att tv:n har stöd för ARC. Annars är ju optiskt en väg att gå, dock klarar man då inte högupplösta ljudformat som tex DTS-MA, utan får nöja sig med Dolby Digital och DTS osv.

Av Tompathepilot

En Tellstick Z-Net Lite v2 verkar kunna gör allt. Den har ju både Z-Wave och även stöd för 433 som är kanon till ex, julbelysningar i vanliga uttag osv, billigt och bra, kör själv med Tellstick Net som bara har 433 och tycker det funkar kanon, dock så kör ju z-Wave med mesh vilket förlänger räckvidden på alla enheter i huset då de pratar med varandra.
Dock har inte Telldus stöd i Google Home ännu för röststyrning med mobiler osv, men det lär komma, annars går det lösa så det funkar iaf med IFTTT.

Av Tompathepilot
Skrivet av Akerhage:

Någon som vet om man kan ställa in rörelsedeckarna att INTE aktiveras eller påverka ljusen om jag manuellt har tänt lampan själv med hue-appen? För nu dimmas ljuset ex vissa tider pga att rörelsedeckaren känner av rörelse trots jag redan aktiverat lampan med appen. Detta ger ju direkt ett oönskat resultat.

Sen om någon har bra tips på dimmers och hur man kan ställa in dem på bästa sätt? Sett man kan skaffa betal-appar för att konfigurera en dimmer att göra mer saker än vad som är möjligt med hue-appen.

Detta inlägget var ju ett tag sedan så du kanske redan löst det själv. Men det kanske hjälper någon annan.

Det finns en konfiguration under Labs i appen där Motion Sensorn alltid går tillbaks till tidigare status när den inte upptäcker rörelse.
Den heter "no motion, no fuss" eller nåt liknande.

/Tompa

Av Tompathepilot

Blir inte klok på detta alls, på två datorer blir det samma fel, nåt felmeddelande om boot.wim eller nåt i den stilen precis när installationen ska dra igång.

Av Tompathepilot

Har kollat över grejorna idag och pump/tank var ju helt nya (för 10år sedan..). Allt är tätt, dock är ju pumpen USB-Styrd och jag får inte mjukvaran att hitta min pump, troligtvis inte kompatibelt med Win 8.1. Men pumpen går för fullt istället för attt varva ner vilket inte spelar så stor roll, den är rätt tyst oavsett. Slangarna är dock rätt missfärgade och får nog bytas ut. fuderar på om jag ska modda dit mitt block eller satsa på ett nytt, men nytt är ju inte lika kul.

Allt är än så länge bara provkört utanför lådan.

/Tompa

Av Tompathepilot

Waterchill idag?

Var nere i källaren och röjde i lådorna och hittar mitt gamla Waterchill Xtreme med en ny ouppackad pump, chipsetblock cpublock "Antarctica" och en hel bracket till GeForce 6800 Ultra.

https://www.dropbox.com/s/rhzfa9y5td9ad2s/2015-05-22%2014.04....

Med lite nya slangar och lite klurade borde detta kunna passa min 4790. Vad tror ni som kommer ihåg hur dessa grejor presterade? Radiatorn är den med dubbla 120mm.

Värmeutveckling har väl inte ökat speciellt mycket sedan jag körde detta på min överklockade P4 och AMD X2 4600+? Kommer initialt bara ge mig på att kyla cpu.

Eller bör jag köpa nytt block? Eller skita i det helt?

Mvh Tompa

Av Tompathepilot

Haha, min maskin står i pannrummet, jag kör den boxade kylaren till min! Den får väsnas hur mycket den vill, står mest och går som server men ibland spelar jag och då har jag ändå lurar så den får låta som en hårfön om den vill...

Av Tompathepilot

Datorporr på hög nivå. Grymt snygg!

Av Tompathepilot

Då får väl jag slå ett slag för Jolicloud som är grymt användarvänligt och jag gillar gränssnittet skarpt. Kör detta på min netbook med 1,3ghz och den är riktigt rapp.

MVH / Thomas

Av Tompathepilot

Jag slår ett slag för Jolicloud, värt att kolla in.

Av Tompathepilot

Japp, kör Ubuntu men tänkte ha det i "molnet". för att komma åt allamejl utan att plocka ned dem lokalt på ex telefonen. så jag kommer nog köra på G-Mails lösning om den nu funkar bra.

Tack för hjälpen allihop.

Av Tompathepilot

Grymt, får kolla in det, tack för hjälpen.

Detta fanns långt i bakhuvudet men jag visste inte om det var något jag drömt.

Av Tompathepilot

Tips om webklient som ersätter Outlook, finns det?

Jag använder idag Outlook och har epost från min ISP, domän och diverse webbaserad konton bla G-Mail.

Är det någon som känner till någon webbklient som kan ersätta mitt Outlook.
Idealet hade ju varit om man tex kunde plottra in konto uppgifterna för samtliga konton under exempelvis G-mail och kunna läsa dem via klienten i telefonen eller ansluta via vilken dator som helst.

Funktionen kanske finns men jag har missat den?

MVH / Thomas

Av Tompathepilot

Tapatalk-kompabilitet vore grymt, spelar ju knappast ingen roll om man kör iPhone4 eller x10mini. Läsbarheten är ju kass oavsett, det fina med Tapatalk är ju att den samlar alla dina forum under en klient och håller koll på olästa inlägg osv. Allt detta i ett grymt gränsnitt som skalas till den modell du använder.

Att annonserna missas ser jag inte som något problem för Sweclockers, de får ett mer levande och modernare forum som blir mer besökt, dessutom sitter de flesta ändå vid datorn och läser, Tapatalk blir mer som ett komplement och ett sätt att hålla diskussionerna vid liv. Mer besök totalt vilket är bra för annonsörerna

Varför skulle inte Sweclockers ha detta när så många andra har Tapatalkstöd. Fler kommer det dessutom bli!

MVH / Thomas

Av Tompathepilot

Om felet fanns från början eller har uppkommit utan yttre påverkan så kan du höra av dig till din återförsäljare och chansa på att han/hon får igenom en reparation av skärmen. Återförsäljaren fyller i ett "2-3 year claim-form" och sen får ni se om HP godkänner reparation och om de gör det får återförsäljaren fraktsedlar skickade till sig och du lämnar skärm och han skickar in till Anovo för reparation.

HP tar sällan reklamationer som ligger 2-3år direkt från privatperson med snacka med din återförsäljare, det är ju värt ett försök.

Vad gäller öppet köp brukar det ju gälla obruten förpackning, personligen gillar jag INTE när tex El-giganten tar öppet köp på varor som sedan säljs till annan kund efter att de varit uppackade.
Sen gör ju Webhallen helt rätt i att följa de garantierna som varje tillverkare sätter upp. De kan ju inte ge bort grejor om de inte kan returnera till tillverkaren!

Vad gäller laptops tex, så undviker jag HP på grund av deras korta garantier, väljer hellre LG eller ASUS tex.

Av Tompathepilot

Kolla så du inte har overscankompensation påslaget, de flesta tvapparater kör over scan och då hamnar delar av bilden utanför och då brukar man kunna kompensera det genom att aktivera kompensation i bildskärmsinställningarna.

Av Tompathepilot

De LG som jag har testat har varit riktigt bra, hög kvalitet, dock så verkar LG själv lagt ned stora delar av sin datortillverkning och verkar mest inrikta sig på netbooks, men det var ju just en sån du verkar vara ute efter.
LG har dock legat lite högt i pris, så de har haft svårt att hävda sig trots fina betyg i tester. Konkurransen är stenhård, men hittar du en du gillar så finns det ingen anledning att tveka tycker jag.
Jag gillar deras låga vikt och snygga design, dock gillar jag inte den låga upplösningen på 10" så mitt val föll på en ASUS 1101HA istället.

Av Tompathepilot

Själv kör jag Win7 Home Premium och CoreAVC + Media Player classic Home Cinema, hade också problem med flytet, uppdeaterade DirectX 9C och nu funkar det kanon. Bör tilläggas att jag kör 64bitars på både CoreAVC och MPC.

Av Tompathepilot

På min maskin låg ju win 7 från början, jag kör Bios 0322.