Inlägg

Inlägg som Tompathepilot har skrivit i forumet
Av Tompathepilot
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElWeed
Konfunderad blev jag när jag läste ordet du skrivit iaf. Ihopkok av konfunderad och fundersam?

Hahaha roligt faktiskt....

Av Tompathepilot

Låter som om du har aktiverat nån överklockningsautomatik i BIOS. MSI har så skit på sina kort eller har haft i alla fall. Annars har du senaste BIOS i den? Borde inte ha någon betydelse när 975 är så nytt och P4D är relativt gammal.
Så kolla så ingen autoklock är påslagen i Bios.

Edit: Stavfel!

Av Tompathepilot

Det är otrolig skillnad mellan moderkort och moderkort, tex Abits kort har tendens att vilja visa alldeles för mycket, men skit i tempen om allt funkar som det skall. Man blir lätt paranoid, testa även sänka vcore om du kör originalhastighet, det är vcore som gör den het. Prescott är annars en trevlig singlecore som känns rapp att använda fast det väsnas.

Av Tompathepilot

Har för mig att Dlink DGL4300 har 80Mbit/s igenom, sen har den väl ingen av de sanaste teknikerna som MIMO men den har ju Turbo 108hk

Av Tompathepilot

Har ju hänt förut att Samsung skiter i nån bokstav ibland, säkert samma TV. De funkar ju fint med VGA, men glöm HDMI till datorn. Dessutom är ju nya M71:an så mycket snyggare......dock saknar den DVB-T http://av.samsung.de/article.asp?artid=6073AA1F-D52E-464D-B8E...

Av Tompathepilot

Prova bygla om den till sata1, har för mig att många har haft problem med detta. Länken funkade inte för mig just nu men misstänker att du kör VIA chipset om man läser Kanels inlägg.

Av Tompathepilot

Förutsatt att disken med os ligger högst i rang under bootdevices så skall det ju funka, prova annars bara att köra en "bootfix" med windowsskivan.

Av Tompathepilot

Filmerna går för fort.

Jo så här ligger det till, polaren har en HTPC med MCE och DVB-Tkort och i MCE så får inspelat material filändelsen dvr-ms och de funkar fint att spela upp i MCE men om man vill kolla på något inspelat material med den bärbara så spelas det upp alldeles för fort hos honom, så jag tog med min bärbara till honom och till min förvåning så gjorde min laptop exakt likadant hos honom. Hos mig så funkar det kanon.
Vi har testat att spela upp med olika spelare, PowerDVD, MediaPlayer och VLC och alla spaler upp det för fort. Jag provade att koda om en inspelning till mpg och då funkar det kalas. Programmet jag använder för att ta bort reklam är VideoReDo och i programmet så visas dvr-ms filerna i rätt hastighet.

Så min slutsats är ju givetvis att det har något med codecs eller spelare att göra. Har ni tips på spelare som klarar spela upp detta så blir jag glad, för hos mig funkar det med Mediaplayer men inte hos honom.

MVH/Thomas

Av Tompathepilot

Kloning funkar bara om panelerna använder samma upplösning och då kan du ställa in i tex Power DVD att du vill visa film på den sekundära skärmen, men det är ju mycket lättare att göra som Yorii säger om du kör förlängt skrivbord.

Av Tompathepilot
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tlx06
Köpte ett Gainward GeForce 7900GT ( http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=321075 ) för ca 1 vecka sen, har maxat öljande spel grafikmässigt:

half life 2
oblivion
fear
dreamfall
titan quest
splinter cell pandora tomorrow
prey

Jag ahr då inte märkt av ngn forum utav proiblem eller att datorn har startat om sig elel hängt dig.

Dock så hade jag två mintgröna på kortet :/ Borde jag skicka tillbaks det?

Skickar du tillbaka kortet så kommer det nog tillbaks till dig och det ända som hänt är att de inte hittat nåt fel och debiterar dig en massa pengar.

Jag skulle inte lägga ner tiden om kortet funkade prima, du får ju dessutom vara utan dator när kortet är på RMA. Det är ju inte säkert du kommer få problem heller för den delen.

MVH/T

Av Tompathepilot

Nä om kortet bara stödjer ATA 100 så kommer det max att gå i 100 istället för 133, men ATA 133 är ingen officiell standard överhuvudtaget och det är en väldigt liten pretsandaskillnad, dessutom kommer du inte i närheten av att maxxa ATA 100 ändå.

Av Tompathepilot

Du har ju Asus http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=15&l3=210&model=76... , med en A64 3000+ så koster den ju inte så mycket och kortet har väl det du söker, RAID och GB-lan. Med en A64 har du ju cool and quiet om sempron saknar (tror jag) och det är ju inte fel när den skall stå och puttra i en garderob.

Av Tompathepilot

Gör den likadant om du kör med bara plasman? Elller om du skiftar plats på monitor och plasma. Har du provat DVI-HDMI och sett om det funkar då?

Av Tompathepilot

Jag har också fått upp den infon ibland, finns en fix på nVidias hemsida som plockar bort den om man får upp meddelandet utan att man har problem. Min dator funkar kalas i övrigt och aldrig några problem i spel, så det kan ju vara mjukvaran som strular för dig.

Av Tompathepilot

Lg är de som är generösast av tvtillverkarna när det gäller upplösningar via HDMI/DVI så det bör ju funka. Det står i manualen vilka upplösningar som tv:n stödjer.

Av Tompathepilot

Vad har du för plasma? Klarar den native upplösning via DVI/HDMI, kör på det isåfall annars VGA.

Av Tompathepilot

Japp det gör du, men kommer se hela skrivbordet funkar så att programvaran skapar skrivbordet med en svart ram runt och sedan när tv:n skalar upp bilden och överskannar den så hamnar det svarta utanför bild. Om tv:n överskannar 20px horisontell och vertikalts och panelen är 1366x768 så kommer den att visa 1280x720 minus 20x20 alltså 1260x700 på 1366x768. Nu tog jag 20x20 ur luften eftersom olika apparater överskannar olika mycket, vissa tex många LG tar 1360x768 pixelmappat via DVI/HDMI utan någon overscan om man visar datorbild.

Av Tompathepilot

Då måste jag tyvärr meddela att Panasonic inte tar datorupplösningar via HDMI annat än 1280x720 som innefattas av HDMI-standard, så någon pixelmappning kommer aldrig lyckas. Det som du upplever är overscan och brukar kunna gå att kompensera i drivrutinen till grafikkortet. Du kommer säkert få bra bild när du kör film men datorbild kommer inte bli bra. Panasonic gör bra tvapparater men är grymt snåla på anslutningar vilket är tråkigt.

Av Tompathepilot

Finns inte mång LCD tvapparater som fixar datorbild via DVI-HDMI, kommer se skit ut om inte du råkar ha en LG. Kör du tex en Samsung så klarar ju den bara 1280x720 via HDMI och kommer skala upp bilden till 1366x768 med skitbild som följd. Ser det bra ut via VGA?

Vad kör du för TV?

Av Tompathepilot

Har du provat att köra med öppet chassi eller satt en fläkt som blåser mot grafikkortet? Tycker det verkar som värmeproblem du har eftersom problemen kommer efter ett tag. Dammsug fläkten om det är dammigt.