Inlägg

Inlägg som N0iZE har skrivit i forumet
Av N0iZE

@Thriss: Tror du behöver Google Home, men är inte säker då jag inte äger en chromecast audio själv

Av N0iZE
Skrivet av Thriss:

Hej Sweclockers!

Jag har nyligen fått ett behov av att kunna koppla upp en telefon till min stereo. Detta gör jag helst genom mitt befintliga WiFi. Bifogar en schematiskt skiss över hur jag har tänkt mig.

http://i.imgur.com/EBxAITB.png

Jag kan inte lista ut vad enheten benämnd "???" skulle kunna heta. Har googlat en del men känner inte att jag riktigt hittar en enhet som kopplar in sig på det befintliga nätverket. Här får ni gärna komma med tips eller kunskap. Vet ni om bättre lösningar så uppskattas de också. Dock är bluetooth uteslutet.

Det är främst android telefoner som kommer ansluta men hade varit kul om det även funkat med en apple produkt, apple är dock en lägre prioritet.

Chromecast audio kanske fungerar?

Av N0iZE
Skrivet av Gremanz:

Meningen i min artikel ser ut såhär:

"...modules ties everything together with Datalog (a logic programming language [3]) that..."

Punkt 3 i referenslistan är alltså en länk till Wikipedia. Är det OK att skriva på det här sättet? Eller ska jag skriva "(Datalog (n.d.). In Wikipedia)" i själva meningen som om det vore en author?

Vilken referensstil talar vi om ? Är det många referenser rekommenderar jag en referenshanterare. Zootero om du använder word -liknande program eller bara biblatex om du kör LaTeX. Är det dock första gången du skriver referenser rekommenderar jag att du lär dig stilen som din lärare ber om förhand först, innan du hoppar på en referenshanterare
Tips

/N0iZE

Av N0iZE
Skrivet av VadSaDu:

Exakt, borde vara tvärtom? Sälja ut med billigare pris för att ta in och sedan öka priset..

Hur vet du då att webhallen inte gjorde detta? Den fläkten du köpte kanske var utförsäljnings batchen, och de nya har ökat pris från leverantör?

Av N0iZE
Skrivet av Bjarn3n:

Vilken typ av skrivbord skulle ni säga är bäst (mellan t.ex raka skrivbord och
kurvade/hörnskrivbord), varför?

Tänker på typ sådana här:
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S49022798/
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S09006427/#/S89006...

För mig beror det på hur skrivbordet ska passa in i rummet. Jag har det raka du länkade och står placerad mitt i kortändan på min lägenhet (så jag har hörnen fria). Hade jag däremot velat placerat det i ett hörn hade jag nog haft ett hörnskrivbord.

Av N0iZE
Skrivet av Gorian:

Tjena,
Jag är ute efter öppna ("läckande"), trådlösa in-ear lurar.

Grejen är att jag gillar att höra min omgivning när jag är ute och knatar, och blir lite smått paranoid med lurar som isolerar för mycket. Jag gillar Apples EarPods av den anledningen, men tycker ljudkvaliteten är lite sisådär (samt inte trådlösa, förstås).

AirPods vore ju det givna valet, men man ser ju fullständigt idiotisk ut i dem.

Någon som har något tips?

Bragi Dash har ju den funktionen du är ute efter, lyssna på omgivningen trots musik i öronen.

Av N0iZE
Skrivet av Bunz:

Öppnade ett ärende i er supportportal då jag köpt ett Z97-A moderkort till min broadwell-propp då det stod på översiktsidan att den hade BIOS flashback. Men väl monterad i maskinen noterade jag att moderkortet inte alls har den funktionen, så jag fyllde i er portal på sidan och frågade hur jag skulle gå till väga.
Vad får jag till svar? Jo, det här:

Dear ASUS Valued Customers,
Hi

There is no mention of UEFI bios flashback on the spec page

https://www.asus.com/se/Motherboards/Z97A/specifications/

Thanks and Regards,
Sebastian D
Asus Customer Service
Asus Technical Support Site: http://support.asus.com

Är ni på riktigt? Är det här "hjälpen" man får av Asus?

https://www.asus.com/microsite/2015/mb/5th_gen_Intel_CPU_ready/#models

Står inget om att de stödjer flashback. På översiktssidan hittar jag endast att du kan uppdatera bios, ingen flashback.

Av N0iZE
Skrivet av bluetrain:

Har du provat den? Har själv varit sugen på denna men verkar ha fått lite mixade recensioner, tex att ljudet (bluetooth) hackar ibland i vissa scenarion

Nope, min polare har däremot. Han tycker de är helt ok ljud. Hackningar beror la mest på hur hinderfri vägen mellan dina lurar och ljudkällan. Är iaf så på mina earins

Av N0iZE
Skrivet av micke90:

Earbuds/öronsnäckor? Men ja, problemet jag ser främst är att de skulle läcka mer, både in och ut.

Bragi dash är ett alternativ. Har även funktion med omgivningsljud, aka du hör omgivningen även med musik igång ( min kamrat sa att detta var en väldigt skum känsla)

Av N0iZE
Skrivet av Bananofil:

Har en annan dator här hemma som min dator enbart använder till Netflix. Bara min dator som blir påverkad.. Om installation utav ? Vad jag läst och hört så var denna router betydligt bättre..

Tror han menar en ominstallation av dit operativsystem:)
Testa också att installera om drivers om du nu inte har gjort det

/n0ize

Av N0iZE
Skrivet av J0hAnN48:

Om man får highjacka tråden lite, vet någon hur många som kan använda en inloggning på creative cloud samtidigt? Tänkte man kunde prenumerera med en kompis för att få det lite billigare.

Två styck

Av N0iZE
Skrivet av TomKe:

@Selmalagerlöf: Ska prova 7zip, se om det funkar.
Annars kommer jag bara skicka allt material oskyddat, men säga att materialet ÄR stoldskyddat, på ett så smidigt sätt att det inte ens märks för mottagarren

Hoppas du har koll på att OSX inte direkt inte lirar bra med USB-minnen som har formaterats av windows
Annars är nog det bästa sättet trucrypt, alternativt du åker dit med USB-stickan. Förövrigt, bör du tänka på att skydda nyckelutväxlingen också, då en krypterad fil som skickas med okrypterat lösenord är värdelöst.

/N0iZE

Av N0iZE
Skrivet av Prelatur:

Men det är väl bara om man kör utan NAT som det spelar någon roll?
192.168.1.13 som ipleak.net ger via WebRTC detection säger ju inget.

Ser du din riktigta IP, trots att du har VPN så så läcker du via webRTC. Källan finns här. Det funkar ju just eftersom du har NAT och de gör STUN requests.

/N0iZE

Av N0iZE
Skrivet av Yatagarasu:

Och vad är WebRTC, hur slår jag av det och vad blir det för konsekvenser?

Använder mig av OVPN (svenskt, och nej inte openVPN, OVPN).

webRTC är ett protokoll som används bl.a. vid streaming, fildelning, VoIP etc. Kort och kort kan det läcka din riktiga IP adress

/iNZIGHT

Av N0iZE
Skrivet av anon284101:

Tack! Vart hittar man bra brandvägg då:)??

Och är det bitdefender köp eller gratisversion du kör?

Zonealarm firewall är ett alternativ. "Problemet" med Zonealarm är att den inte släpper igenom något alls, dvs du måste tillåta själv alla anslutningar som ska ut/in. Lite jox, men det går .

Av N0iZE
Skrivet av Belzader:

Nja, det är inte bara det, skillnaden är också att företag som levererar VPN tjänst är inte till skillnad mot en ISP skyldiga att lagra uppgifter. (ännu iaf. ).

Så oavsett om du har en delad eller unik IP adress, skulle jag säga att det fortfarnde är ganska säkert (om det nu är att inte "bli lagrad" man är ute efter).

Håller med ovanstående. Tänk bara på att stänga av webRTC.

Angående netflix så kan jag kolla på det via vpn på min linuxburk.

/iNZIGHT

Av N0iZE

Någon som vet vilken låt som har snarlika lyrics til det här : empty bottle of whiskey i did it for the fame. Sen något med love again tror jag

Av N0iZE
Skrivet av Styckaren:

Erbjudande som jag har sett på mecenat så väger jag över två alternativ. 1. 445 kr för 7 GB surf och 24 mån bindningstid för Samsung S8, som blir ca 10600 kr telefonens (värde på S8: 6000kr)
2.köp obundet för 7499 kr, kör på 3 GB surf abonnemang för 149 kr.på två år blir kostnaden ca 10900kr.

Eventuell sista alternativ, köpa ny Samsung s7 för 4000 kr

Vad tycker ni?
Tack i förhand

Jag hade nog kört på Mecenats erbjudande eftersom jag är student och det "kan" det vara svårt med stora utbetalningar direkt. Sen beror det också mycket på om du vill förlänga ditt abonnemang, behöver mer surf etc. Hur mycket har du nur/betalar i dagsläget ?

Samsung s8 ser riktigt nice ut så vill du ha det nyaste så kör på

/N0iZE

Av N0iZE

Börjar på 200kr på HyperX minnerna. Skulle vara nice att utöka mina 8GB med 8GB till

Av N0iZE
Skrivet av Jocko73:

Min son har knåpat ihop följande dator som han sparat ihop till i stort sett själv. Nu fyller år och ska få de sista kronorna i present. Jag undrat bara om han har gjort ett bra val. Han har aldrig haft denna typ av dator tidigare och kollar bloggar osv för att hämta info. Jag kan inget om detta. Är detta ok?

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10306121/

Jocke

Hej! Moderkortet passar inte till processorn. Du behöver ett moderkort för sockel intel 1151 och inte AMD AM3+. Sen så en SSD för operativsystem för snabbare upplevelse att rekommendera

/N0iZE