Inlägg

Inlägg som N0iZE har skrivit i forumet
Av N0iZE
Skrivet av The Kristoffer:

@nikka: Vad tror du om den här setupen och vad har den för nackdelar?

https://xkcd.com/936/

Mnemonic (minnserregler?) är alltid bra om du vill komma ihåg krångliga lösenord. Se bara till att inte använde det som används i comicen

Av N0iZE
Skrivet av Sirresnake:

Hittade detta paket på Aliexpress:
E5+Mobo+Minne Paket

Verkar väldigt prisvärt med grymma omdömen på säljare. Ligger inom min budgetram (även om jag åker på tull och moms på allt.)
Om jag lägger till ett grafikkort till paketet vilket grafikkort ska jag välja

Moderkortet med namn Huanan verkar även vara ett bra moderkort av de jag läst om den på olika sidor, dock är namnet helt okänt för mig.

mvh

Ytterst tveksam att köpa det där. Max 100kr på Aliexpress, men det är bara jag kanske

Av N0iZE
Skrivet av Caper:

Ok, så om jag flyttar filer i ca 11,5 mb/s så motsvara det ungefär vad jag har i uppkoppling från min ISP, dvs 100 mbit?
Jag har alltid trott att filöverföringshastigheten inte är beroende av internethastigheten men om så är fallet så förklarar det ju varför jag inte får ut bättre hastigheter vid filöverföringar.

Så mao, om jag uppgraderar min fiber uppkoppling till 1000 mbit/s så borde jag rent teoretiskt kunna flytta filer med hastighet runt 100 mb/s? Eller tänker jag fel då?

Ja. Skillnaden är dock att såvida du inte flyttar data utanför ditt lokala nätverk så spelar det ingen roll vad du har för bandbredd hos ISPn.

Du kan ha 10/10 ut mot Internet men ändå flytta data mellan datorer på ditt lokala nätverk i 10Gbit/s om du vill.

Hur som helst, det borde stå någonstans om vad du har för inställningar i Windows på nätverksadaptrar->egenskaper, så börja kika där

Av N0iZE
Skrivet av Caper:

Jag sitter idag på en 100/100 fiber uppkoppling och använder en OVPN box som router. Alla enheter i hemmet är kopplade trådat från OVPN boxen förutom mobil, surfplatta och en Sonos högtalare som är kopplade trådlösa.
Min dator är en PC med Windows 10 och delar också flera mappar från PCn till olika mediaenheter i hemmet.

Nu till frågan, jag flyttar ofta filer (nedladdningar från PCn) till mina mediaspelare över nätverket och kommer då upp i max hastighet på 11,5 mb/s. Är detta normalt eller ska jag förvänta mig bättre hastigheter än så?

Om jag däremot flyttar filer mellan två hårddiskar kopplade till PCn så kommer jag upp i ca 18-19 mb/s men aldrig mer än så.

Jag undrar först och främst vad det är som avgör vilken hastighet jag kan få när jag flyttar filer över hemnätverket?
Och varför får jag högre överföringshastighet när jag flyttar filer lokalt på/mellan PC och externa diskar?
Vad kan jag göra eller uppgradera för att få högre hastigheter på hemnätverket, är det nätverskkortet i PCn som är flaskhalsen?

Tacksam för svar.

Kolla vilken begränsning det finns på portarna i switchen respektive datorerna. Just nu flyttar du trafik runt i 100Mbit/s. Kolla också vilka kablar du har

Av N0iZE
Skrivet av tcmixx:

Hej! Har nyligen uppgraderat linan till 1000 mbit fiber. Hade gärna velat kört en VPN men får väldigt dåliga hastigheter på alla de jag har testat. Tänkte höra om någon hade nått förslag på en VPN som faktiskt klarar av högre hastigheter?

Utan VPN Speedtest: Ner - 980 mbit Upp - 950 mbit
Nedladdning av fil: Ner - 98,4 MB/sek

Det högsta utav de jag har testat är följande:
Ner: 410 mbit/s Upp: 310 mbits/s

Jag har testat dessa:

  1. - Azire VPN - 40,2 MB/Sek

  2. - Mullvad - 36 MB/Sek

  3. - Private internet access - 37,2 MB/Sek

  4. - VyprVPN - 19,2 MB/Sek

  5. - Fsecure - 25,3 MB/Sek

  6. - ProtonVPN - 41,2 MB/Sek

  7. - SaferVPN - 28,2 MB/Sek

  8. - Invisible Browsing - MB/Sek

  9. - NordVPN - 19,9 MB/Sek

  10. - CactusVPN - 23.2 MB/Sek

Sidnot: Alla VPN är testade med exakt samma fil och i liknande miljöer & servrar. Filen som testades: 100 GB - Tele2 Speedtest

Är det någon annan som har något förslag där man i alla fall kan upp å nosa på hastigheterna som man i vanliga fall har?

Tack på förhand

Testa opvn ? När jag hade 250/250 fick jag iaf runt 200/200 med ovpn.

Annars är det nog som andra säger. OpenVPN som protokoll är inte direkt att hänga i granen vad gäller höga hastigheter (särkilt med 1Gbit/s)

Av N0iZE
Skrivet av Stromming90:

@N0iZE: Ja jo, men det var därför jag var så förvirrad, för det var det jag trodde att du menade

Ah

Av N0iZE
Skrivet av Stromming90:

@N0iZE:

Jo men jag menar bara att spelet blir inte tyngre att dra runt bara för att det är just en 144Hz. Man kanske inte kan nå dem framsen, men spelet blir inte tyngre än om han hade haft en 60Hz skärm.

Det har jag aldrig sagt något om. Jag sa att det blir tungt att dra runt wow i 144FPS.

Av N0iZE
Skrivet av Stromming90:

Säker på att du inte menar 1440p?

Spel blir inte tyngre att dra runt i 144 fps för det är inte en konstant sak du kan ha inställt... klarar datorn inte mer så får du mindre fps helt enkelt?

Är det nån annan som kan tolka här?

Nu ger jag nog upp Nej jag menar inte 1440p. Jag har inte pratat om upplösningar något.

Jag antog att eftersom TS har en 144Hz skärm, vill komma upp i 144FPS eller mer (för varför annars skaffar man en sådan skärm?). Därför skrev jag min kommentar om att försöka dra runt wow i 144FPS är tungt, särskilt med massa folk omkring.

Visst, spelet kanske inte blir tyngre, men menar självklart att workload för GPU blir större att dra runt det i högre framrates, eller högre settings inne i själva spelet.

Det var ett försök för att få TS att förstå varför hen inte kan förvänta sig någon fantastisk framerate i wow. Samtidigt så håller jag med övriga. 40 FPS i snitt låter lite lågt.

Förstår du nu?
EDIT:

Skrivet av Muddyvaines:

Antagligen det han menar är att det är svårt att komma upp i 144 fps eller mer i WoW då det är dåligt optimerat och datorn orkar inte peta upp det till 144 fps, så det är svårt att nyttja 144hz. För att nyttja 144hz så måste man ju har 144 fps, minst.

Du kan ju fortfarande ha högre FPS än vad din skärm kan visa men även tvärtom om datorn inte orkar.

Exakt detta. Tack!

Av N0iZE
Skrivet av Stromming90:

Jag förstår VERKLIGEN inte hur du tänker här. Ja, det krävs mer av en dator för att få ut 144fps än 60fps, men du får det att låta som att man kan få en högre FPS med en 60Hz skärm än en 144Hz skärm då en sån skärm "kräver mer"?

Har jag förstått dig rätt eller är jag bara blåst och inte förstår?

Du har nog snetolkat mig en aning Kan dock vara jag som formulerade mig dåligt. Menade bara att wow är rätt tungt att dra runt i 144FPS, särskilt på ultra och en massa människor runt om kring dig, just pga att det är rätt kasst optimerat.

Av N0iZE
Skrivet av VictorFogelberg:

Steam fungerar som vilket annat företag. Om du köper på nätet, Lindex, Stadium eller vilken butik som helst. Kollar din pappa upp fakta där? Bara att du får spelet direkt till datorn. Jag har haft det spelsidan jätte länge, även köpt några spel. Och inte ens blivit lurad en ända gång. De är de största kan man säga spel säljaren/gratis spel du kan ha. Och därför är de pålitligt.
//Victor. ps Hoppas de får dig att köpa de du vill ha.

Nu grävde du allt länge för att hitta denna tråden va?

Av N0iZE
Skrivet av Stromming90:

Vad menar du? Det är inte en högre upplösning, det handlar bara om att skärmen kan visa fler frames och det kräver inte direkt mer.
Benchmarks på max inställningar i 1080p med ett 1070 ska ge runt 92 fps och ett 1080 ger runt 102. Ett 1070 Ti borde ligga i mitten där nånstans. Givetvis får man räkna med lägre inne i städer osv, men han borde få ut mycket mer än 40 i snitt.

Jag menar att det krävs mer av en gpu att dra runt ett spel i 144FPS än i 60FPS. Är fullt medveten om att en uppdateringsfrekvens inte är upplösning
Såg förövrigt inte att han hade ett 1070TI, såg bara 1070. Hur som helst, det är fan inte säkert att man bör få ut mer än 40FPS. Ligger en på en stor server och spelar under peak time kan FPS droppa rejält

Till TS. Testa och se om det är först och främst drivrutinsfel genom att ominstallera. Annars testa sänk grafiken inuti spelet och se om din framerate ökar markant, eller ligger runt 40-60 fortfarande. Då vet vi på ett ungefär vad felet beror på. Testa gärna också något annat spel och se om det kvarstår där

Av N0iZE
Skrivet av Noccobcca:

Hej,

Har nu prövat lira ett tag och märker att på ultra settings ligger jag endast på 30-40 FPS.
Någon aning om vad detta kan bero på?

Wow är otroligt dåligt optimerat. Tror inte du kommer dra runt det i 144FPS på ultra.

Kanske om du står själv någonstans i elwynn forest, men i BGS, RBGS, raids? Ytterst tveksamt.

Av N0iZE
Skrivet av emilakered:

Haha, tveksamt det blir någon nästa gång! Har ju hänt lite sedan 2011.. Noterade också att 100 UAH var typ 80 kr när vi åkte, nu är 100 UAH typ 30 kr. Krig är bad for business.

Japp. Var i Ukraina på ett projekt i sommras. En fattig student som jag kände mig helt plötsligt rik.

Förövrigt är Lviv en utmärkt stad, fantastiska miljö och åker ni på sommaren är det la runt 28-35 Celsiusgrader varmt

/iNZIGHT

Av N0iZE
Skrivet av GmR-TrX:

Jag har nu en i7 4770, fast jag vill uppgradera min dator. Ska jag köpa en i7 4770k eller något annat?

Skillnaden är att K-varianten är upplåst, dvs du kan överklocka processorn om du nu känner för det

Av N0iZE
Skrivet av JakeHimself:

Hello,

Tog ner min dator till tjejen och körde in hennes tv med hdmi, tidigare displayport med min egna skärm. Möts av en tämligen psykedelisk bakgrundsbild som genomsyrar allt jag gör. Inga problem vid start eller i felsäkert läge - ser helt normalt ut, men vid normal användning ser det alltså ut såhär istället. Har provat att ominstallera drivrutiner men det fungerar inte. Förslag? Bild kommer nedan.

Kör w10 med ett 1080 ti.

https://imgur.com/a/JvndA
https://imgur.com/a/JvndA

Testa ta ut grafikkortet och kör på det inbyggda i moderkortet

Av N0iZE
Skrivet av Perb:

Min dotter läser en del men har inte riktigt fastnat för någon bok eller bokserie så där som jag själv kommer ihåg att jag gjorde i den åldern. Igår kväll klagade hon på att hon inte hade något att läsa så nu tänkte jag försöka få igång henne med en "riktig" bok. Gärna första boken i en riktigt bra serie.

Vad ska jag skaffa henne tycker ni? Harry Potter och Sagan om ringen får vänta lite, hon är nog inte riktigt där än.

Rekommenderar utöver Harry Potter serien också Eragon samt Spejarenslärling serierna. Fantastiskt bra böcker i mitt tycke!

Av N0iZE
Skrivet av Lunait:

Uppdatering, mailade chefen i helgen och fick nyss svar att det inte var några problem och att jag självklart skulle ta mina 10 pappadagar när det blir dags. Ultraljudet såg dessutom jättefint ut och vi kommer få en dotter beräknat den 1 april

Nu gäller det att bygga upp teknikintresset tidigt då

Grattis i förskott!

Av N0iZE
Skrivet av Red-Eagle:

Min vpn läcker dns när jag kör Linux Mint 18.2 men inte på windows 10 (1709). Jag har testat med att följa detta utan önskat resultat: https://www.pcsuggest.com/check-and-fix-dns-leak-linux/

Jag är inte så pigg på att köra via annan dns server utan vill använda min vpn:s dns servrar. Jag får bort läckor till vissa dns servrar men läcker alltid till en specifik dns server av isp:n.

Jag är ännu inte så insatt så kan ha missat något banalt. Skriv om ni behöver mer info.
Alla förslag uppskattas!

Testat att ansluta mot din VPN via terminalen?

Nu kör du iofs mint, men vet att ubuntu läcker DNS om en kör via network managern.

Av N0iZE
Skrivet av guermantes:

Om jag har innerdiametern på ett hål, finns det en formel jag kan använda för att veta om ett rektangulärt föremål med vissa mått passerar igenom?

Frågan är allmän, men mitt omedelbara problem är huruvida en rj45 på 11x7mm passerar genom ett 13mm hål.

Ja det finns, lättast är nog att testa

Av N0iZE
Skrivet av VadSaDu:

Ibland händer det ju att de suddar ut eller döljer Appleloggan, tyvärr oftast så vill de få fram Appleloggan så mycket de kan helst med deras huvudringsignal eller de klassiska ''pick-pick-pick-Swich! ''Sms-ljudet''

Skönt att man inte är helt ensam om att störa sig på detta fenomen..man blir fan mer eller mindre paranoid utav detta..

Som när man sitter i biografen och ska kolla på bio..all bioreklam använder Apple, Apple Apple Apple..det ska in i alla hjärnor! Köp Apple, för det är det enda som finns!

Igen, EU bör se över reglerna när det kommer till det stora halvätna äpplet..Men de har säkerligen nåt undantag för..liksom..Apple.

https://image.freepik.com/free-icon/apple-logo_318-40184.jpg

Var på bio nyss och såg inte ett enda äpple, varken i reklamen eller självaste filmen.

Men visst, kan hålla med dig att Apple syns en del. Tror det snarare beror på att de är jäkligt bra på marknadsföring, eller ?