Inlägg

Inlägg som eonic har skrivit i forumet
Av eonic

Det är märkligt att jag har en sån. Jag har två stycken define R2 eller R3 (och de två NODE-modellerna) men jag har ingen R5.

Tack för hjälpen alla

Av eonic

Fractal Design: identifiering av hårddiskbur

Jag har ett antal Fractal Design-chassin och jag kan inte lista ut vilket chassi denna bur är till. Jag funderar på om den är till ett chassi jag inte längre har. Är det någon som kan hjälpa mig?

Av eonic
Skrivet av tennek:

För att stänga ned windows helt och hållet så kan du prova detta och se om det löser dina problem
- Högerklicka på skrivbordet och välj nytt/genväg
- Klistra in "shutdown.exe /s /f /t 0" utan citationstecken
- Namnge med valfritt namn

Halleluja. Det fungerade. alla nätverksdiskar uppe och snurrar efter boot. Det är ju fullkomligt inkompetent. Men bör det inte finnas en inställning i Windows 10 som faktiskt låter shutdown i menyn vara shutdown på riktigt?

Edit: Har hittat hur man gör för att göra det på riktigt. Tack Microsoft för att du utgår från att jag är imbecill och ett stort långfinger till er för att jag inte kan köra windows 7 längre.

Här är länken för att göra det "på riktigt" https://winhelp.co/knowledge-base/fully-shut-windows-10-2/

Av eonic
Skrivet av tennek:

Hej
Samma "fenomen" uppstod för mig efter uppdatering av windows till ver. 1709, nätverksdiskarna kopplades inte upp fick rött kryss precis som du
Problemet verkar ha att göra med den nya funktionen som gör att program som är öppna när windows stängs av startar igen när windows startar
För att stänga ned windows helt och hållet så kan du prova detta och se om det löser dina problem
- Högerklicka på skrivbordet och välj nytt/genväg
- Klistra in "shutdown.exe /s /f /t 0" utan citationstecken
- Namnge med valfritt namn
Dubbelklicka sedan på ikonen på skrivbordet för att stänga av datorn
Jag gör på detta sätt och för mig så kopplas nätverksdiskarna alltid upp vid start av datorn, stänger jag av på vanligt sätt via startknappen så kopplas dom inte upp, blir bara röda kryss
/ Kennet

Det är ju helt sjukt. Om inte Microsoft blir en parentes för hemma-användare inom tio år så blir jag förvånad. Tack för tipset, jag ska testa detta och se om det hjälper. Känns ju som att man borde kunna göra en setting för att stänga ner på riktigt. Jag stänger ju ner alla program ändå innan jag stänger av

Av eonic

Windows 10, nätverksdiskar auto-mountar plötsligt inte längre

Jag har tre stycken samba shares på min hemmaserver (Debian) som automountas (eller gjorde) som X: och Z: och Y: för ett tag sedan så får jag bara ett rött kryss vid boot av windows 10. Klickar jag på mounten så går den igång efter ett par sekunder men bara om jag gör det manuellt. Frågar andra program efter filer på nätverket så händer ingenting.

Otroligt störigt och det är några månader sedan det hände, kanske något i windows update? Någon som vet vad jag ska göra för att det ska lösa sig?

Av eonic

@Petterk: Nej det duger inte, bort ska det.

Av eonic

@anon5930: Den finns inte i "program och funktioner" och ikonen i kontrollpanelen kan man inte göra så mycket mer än förutom inställningar för flash. Det är således inte "bara att avinstallera". Det kommer med windows 10 för mig.

Av eonic

Windows 10 och påtvingad Adobe Flash?

Jag har efter många om och men tvingats till att använda mig av Windows 10 nu och upptäcker att det finns en ikon bara för flash in kontrollpanelen. Mina google fu skills ger mig inte mycket på benen men det verkar som att de flesta tycker "ingen big deal". Jag som istället är väldigt mån om att inte ha uppenbara säkerhetsbrister i mitt system vill absolut inte ha något flash installerat på min dator.

Är det verkligen så att ingen annan bryr sig om att de tvingas på flash i windows 10?

Av eonic

Jag blev ombedd att uppdatera vad som hänt.

Jag köpte:
Ryzen 7 1700 (inet)
Asus Prime B350-Plus (inet)
2x16GB Corsair Vengeance LPX 2400MHz (CL14) (webhallen)

När jag fick hem grejerna så blev jag ganska snabbt varse om att windows 7 inte hade stöd i ryzen. Hade inte ens en tanke på att så var fallet. Jag har motsatt mig att använda Win10 av två stora anledningar, den ena är att de verkar vilja integrera alla ens konto på olika platser in i själva OS:et och den andra är att de pushade så enormt på att man skulle byta och till och med gick så långt att win 10 helt sonika började installera sig helt autonomt på användares datorer. Jag var timmar ifrån att samma sak skulle hända min egen arbetsstation.

Hur som haver, jag kröp till korset och laddade ner en ISO från microsoft. Använde min tablet för att ssh:a in på debian server för att kunna dd:a över den på en usb-sticka. Försökte boota från denna men så fort den dök in i installationsprogrammet så dog både mus och tangetbord, vägrade vara med. Bytte därefter till min windows 7 sticka som jag redan har förberedd. Samma sak händer där. Mitt moderkort har ju av någon anledning en PS2 ingång så fram med ett gammalt PS2 tangentbord och försöker igen boota från min win10 sticka och efter att man valt språk så vill den att man ska installera drivrutiner från skivan, vilka drivrutiner det är vill den inte berätta men den hittar inte några diskar att installera på så man kan anta att det är SATA-drivers. Härjar runt på skivan men lyckas inte installera en enda drivrutin.

Nästa steg är att jag provar med windows 7 men den vill inte alls installera från sticka. Provar istället min originalskiva och då installerar den windows helt utan några rutiner alls, bara röjer igenom hela processen. Bootar upp från systemdiskar och blåskärmar hårt direkt vid boot efter post. Jaja, den har ju inte stöd för win7 egentligen.

Steg tre är att installera debian. laddar hem en installationsskiva (wget) på min debianserver via ssh för att se ifall det funkar, dd:ar över det på en usb-sticka igen. Samma process som med windows 7, installlationen går finfint men vägrar boota och "blåskärmar" precis som win7.

Ger upp och sätter memtest på över natten. Inga fel när jag vaknar. Provar under lördagsmorgonen innan inet öppnar att bara köra en minnesticka i taget och provar även debian live cd. "blåskärm" igen. Under tiden har jag även provat att inte köra med mitt gamla grafikkort (r9 280) för att utesluta den delen men det integrerade grafikkortet i processorn fungerar inte heller så vid det här laget är jag helt säker på att moderkortet är inte helt friskt (numera vet jag att cpun inte har gpu del i sig).

Lämnar in grejerna till inet under lördagsförmiddagen, resultat väntas åter på tisdag. Tisdag kväll ringer teknikern på inet och berättar att han inte kan replikera felet (och att ryzen inte har gpu). Jag plockar hem grejerna igen, bygger ihop det och börjar försöka få tag på en ny win10 installation och det är inte det lättaste när man inte har en windowsmaskin. Chromium i Raspbian verkar ha svårt med "spara till..." utan att spara via microsdkortet först som inte har plats för en hel windows10 iso. Kopplar skärm till min debian skärm för att se om jag kan få hem en iso därifrån och lyckas men den usbstickan vägrar boota. Däremot fungerar en ubuntu 16.04 live CD. Detta är första gången jag lyckas boota någonting på datorn förutom UBCD för memtest. SUCCESS. Nåja. Tydlgen har jag en lamia tablet som jag fick från någon skola förra året som kör win 10. Den lyckas äntligne få hem en .exe. som skapar en boot-sticka med win10.

Så äntligen rullar min nya maskin med ett gammalt grafikkort som ska bytas till ett rx 580 när miners nu behagar sluta köpa det.

Jag vill tacka alla för tålamodet att hjälpa mig att bestämma mig mellan en 7600k och en 7700k och 16GB + optane och 32GB

Av eonic
Skrivet av anon42512:

Haha! Det finns INGA applikationer som kräver 32GB som gemene man håller på med xD

Oftast så har man väl mer än en applikation igång samtidigt? Jag uppgraderar inte hårdvara så ofta nu för tiden. Förra riggen hade jag i sex år med ett byte av gpu som jag haft i 4.5 år. Nu när jag fick erbjudande om halva priset på grejer så är det lika bra att dra till med 32gb från början istället för att försöka matchs minnen vid ett senare tillfälle.

Av eonic
Skrivet av GilbertG:

Tråkigt

Vilket moderkort är det?

ASUS Prime b350 plus

Skickades från m.sweclockers.com

Av eonic
Skrivet av Ratatosk:

@eonic: #16855930

Hade ett likadant fel en gång för W7, men den gången hade jag stoppat in stickan i en USB3 port i stället för en en USB2.
Felmeddelandet var att Windows inte hittade drivrutiner till min DVD-disk!

Ditt fall tror jag beror på att du stoppat in stickan i en USB3.1 i stället för en USB3 port.

Meter kört hela natten utan problem

Installation av win 7 från cd gick bra installation av Debian från usb gick bra. Varken Windows 7, Debian eller love cd kommer längre än först allt sen "bläskärmar" allt.
Installation av win 10 kommer inte längre än till när den frågar efter rutiner. Sjuka är att win 7 inte behövde några rutiner alls för att bli installerat

Mobo Inlämnat för undersökning. Blir så trött.

Skickades från m.sweclockers.com

Av eonic

@thomson: https://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/225257-corsa...

Edit: ok, det är nog något med hårdvaran. För debianinstallstionen gick hela vägen men vid första boot så vit skärm och "Oh no! Something has gone wrong. A problem has occurred and the system can't recover 0.please contact a sys admin"

Frågan är om det är mobo eller cpu

Av eonic

@Aeig: kör lite me test nu för att se om det är problemet, kunde uppdatera bios över nätet till senaste. Window 7 installationen gick igenom men vägrar starta.

Hur ska utesluta att det är hårdvarufel? Håller på att tanka ner Debian nu för att testa det.

Av eonic

Ryzen 7 + Prime B350 plus =/= win 10 installation

Var på väg att installera Windows 7 på mitt nya system men stötte på patrull när jag upptäckte att det inte stödjer w7. Fine, laddade ner en win 10 dist från Microsoft och lägger på ett usb. Lägger över den och bootar men hur jag än vänder o h vrider på det så kommer jag inte förbi drivrutinsförfrågqn. Har provat med alla möjliga alla rutiner men vidare kommer den inte. Gissar på att det har med sata att göra.

Nu till det riktigt märkliga. Istället för min usb version av win så provade jag min skiva istället.. Helt plötsligt så verkar den installationen inte strejka.

Stabilitet är det absolut viktigaste. Varför kommer jag inte vidare i w10 installationen när w7 uppenbarligen kan snacka med sata-disksarna _utan_ att jag lagt till externa rutiner?

Av eonic

Bygget är färdigt men inte lyckas jag installera w10 på åbäketmkommer inte förbi drivrutin förfrågan och kan inte hitta min ssd (även om den gamla w7 installation kunde boota) fattar ingenting.

Skrivet av Baxtex:

Det finns det, men nu ska ju ts bara spela på datorn verkar det som. Skulle säga att 16 gb är och kommer vara fullt tillräckligt i minst 5 år till om man bara ska spela.

Wait, what? Visst är det två sidor med poster att läsa men jag uttryckte explicit att det inte primärt var spel jag skulle ha den till.

Skickades från m.sweclockers.com

Av eonic

Vem kunde ens tänka sig att windows 7 inte funkar på ryzen. FML

Hur får man tag på w10?

Skickades från m.sweclockers.com

Av eonic

Tusen tack för all input, även om det var en del jag inte inte ville höra så har jag nu köpt en ryzen 1700 med 32GB RAM

Nu ska vi bara se till att hitta ett rx 580 också som inte är slutsålt, förbannade bitcoin-miners

Av eonic
Skrivet av GilbertG:

Inte ska du väl köpa dator utefter kylare, det är ju bakvänt Du klarar dig gott på den medföljande kylaren till Ryzen. Du kan alltid haffa ett AM4-fäste senare.

Hade helst inte satt på en stockkylare och jag är supernöjd med min H60. Jag uppfattade det som att ryzen inte kom med kylare och såg hur jag var tvungen att lägga pengar på det också. Och det verkar inte som att AM4 fästen tas in i Sverige, de har funnits ett tag.

Skrivet av GilbertG:

Så ja, hur du än vänder på det så är arslet bak.

Mmm det är ju så. Man vill väl inte ha arslet fram, även om man får ett litet praktiskt bord när man går på toa

Skrivet av GilbertG:

Jag tycker du ska göra dig själv en tjänst och sluta läsa Tom's hardware. Det är ofattbart för mig att sidan fortfarande lever efter den stora mutskandalen som briserade 2004 eller 2005,

Hade ingen aning om detta och det är säkert därför sidan fortfarande lever. Jag tog tipset med 2500K då, 2011 och det var det bästa CPU köpet jag gjort så jag har fortsatt att titta där när jag hjälpt vänner

Skrivet av GilbertG:

RX 580 ger mest pang för pengen, särskilt 4GB-arianten, medan 1070 ger minst. Tyvärr verkar gruvhysterin ha nått till Sverige också, så 580 verkar vara slut överallt de närmaste 1-2 veckorna.

Det verkar dock som att det inte riktigt går att få tag på varken 4GB eller 8GB varianten. Alla butiker (de butiker som är aktuella) har alla helt slut. :/

Av eonic

Jag läser en annan tråd där flera stycken __totalsågar__ moderkorten för ryzen 1700 och det är först i juli/augusti som "problemen" kommer att vara lösta. Det är ju inte bara att "de har lite problem vid vissa tillfällen" utan det verkar vara en sågning vid fotknölarna. Ett stabiltsystem är det allra viktigaste för mig mer än en 10% prestandaökning.

EFter att ha läst lite mer om ryzen och alla kärnor så blir jag ju rätt sugen men efter att ha läst det där så vet i tusan.

I think you want a stable system above all and can comprimise on features for this.

Then don't buy Ryzen yet, postpone a few months if you can. Current batch of AM4 motherboards are crap due to BIOS and issues that relate to BIOS and CPU, so you will not buy "best motherboard" but "best among problematic motherboards" - as all current AM4 motherboards have some issues.

During that time, the CPU's and the capability of X370-B350 chipset will not change at all, so you will get the same features. But, two things may happen:

Källa: http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3416487/motherboards...

Edit: Jag måste ha bestämt mig innan jag går och lägger mig idag så klockan tickar.

Edit 2: Det ser sannolikt ut som att jag kommer att behöva köpa en ny gpu också. Jag brukar ju följa toms hardwares guide den månaden jag ska köpa och den priskategorien som är aktuell säger rx 580 (som prisjakt säger att den är nästan slut överallt) och gtx 1070 som är nästa steg enligt guiden är för dyr.