Inlägg

Inlägg som StrydeR har skrivit i forumet
Av StrydeR

I annat fall kan du ju alltid testa om du är osäker, bromsa försiktigt in fläktens rotation med fingret. Är det rätt fläkt (dvs den som lider av malör) så försvinner ljudet. Och nej, du behöver inte/SKA INTE stanna fläkten helt, bara smeka upp den lite så märker du direkt om det är den som är knas

Av StrydeR

Dagens moderkort är så pass smarta att dem i regel stänger av när cputempen överstiger det kritiska. Och även om din fläkt skulle stanna helt så har du fortfarande den viktigaste kylaren kvar, den passiva flänsen. När det var Socket A tider för AMD var det lite värre, men den bristen tog dem igen på prestanda

Av StrydeR

Fläktlagrena kan vara påväg att dö ut. Enklast är nog att byta ut fläkten mot en ny, trots allt ingen dyr historia.

Av StrydeR

Jag hade faktiskt inte dragit mig för det. Känner du att den är slö så släng i det. Sätt divier på minnena och kör på. Kör någe benchmarkprogg och se efter själv helt enkelt.

Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gOry
minst 1gb minne till xp, skitsnack, kommer ihåg att jag körde med 256 för ett bra tag sen , och de funkade kanon,

Haha, ja men gick det snabbt? Om vi säger såhär, i större sammanhang där exempelvis datorerna ingår i stora nätverk, tilldelas hemkataloger och eget inlogg mot en server ska du se att ett XP med 256MB ram blir duktigt mycket slöare, så där räcker inga fjuttiga 256MB RAM inte...

Av StrydeR

*väntar fortfarande på OLEDskärmarna*

Av StrydeR

Okej, jag tackar så mycket för informationen.

Av StrydeR

Okej, någon som vet om det finns någon uppgradering som löser det?

Jag provade även lite hastigt på tjejens K610:a igår men fick inte igång det där heller. Vart exakt aktiverar man så att musiken strömmar ur BT'n? I mediaspelaren eller i inställningarna för bluetoothen?

Av StrydeR

musik från k750i till Bluetooth HBH-PV705?

Jag har en k750i och ett Bluetoothheadset (HBH-PV705) och jag vill kunna spela musik via bluetooth. Jag misstänker tyvärr att min k750i inte är kompatibel med det men frågar för säkerhets skull. Går det eller finns det något alternativt sätt att göra detta på från min mobil? Det vore SÅÅ bra om det kunde funka så man kunde slippa alla nedrans tråkiga sladdar.

Tack på förhand!

/Mattias

Av StrydeR

Haha, eftersom alla förslag hittills har mer eller mindre varit urusla får jag väl komma med min idé

Jag vill ha en mobil med k750i's egenskaper, kameran från k800i, displayen från M600(om inte större, Meizu's skärm?), M2minnesplats för utbyggbart minne.

Möjlighet till flera os, linux? (Lite av palm-idén).

EXTRA!: Jag hade velat ha plats för två simkort i mobilen så att min nalle ska kunna ta emot samtal på två nummer samtidigt! I OS'et på mobilen skall man kunna välja vilket nummer man ringer ifrån! Perfekt för dem som har jobbmobil och vanligt mobilnummer. Varför ha med sig två mobilen om man kan använda en?

WLAN: jatack!

TV-mottagare: Jatack!

3G: givet!

Spel på mobilen: Ja men inte det skit som körs i dagsläget (java) visst okej men jag är ute efter en hybrid av PS2 handkonsollen.

Övrigt som finns i k750i givetvis, så som radio FM, mp3, BT, mm mm.

Vad säger ni om det? Producera en sådan mobil åt mig och jag blir iallafall RIKTIGT glad

/Mattias

Av StrydeR

varför inte bara införskaffa sig en jävla väggteve istället i sådana fall och ha den som datorskärm? Även dem är nere på 6,8ms tider.. whats the difference?

Av StrydeR

Samsung, skitskärmar???

Tjo!

Har haft min Samsung 957MB 19" CRT i drygt 16 månader och igår gick den åt helv*. Jag är ganska så frustrerad för jag tycker inte att den borde ha gått sönder så som jag använt den. Den såldes av datorbutiken som demoskärm efter att ha använts på någon mässa en helg och hade konrollerats väl (därav gav dem garantin). Skärmen startar inte den bara klickar. Låter som något relä till spänningstillförseln?? Nåja, jag är nu på jakt efter en ny skärm, förhoppningsvis med hjälp av garantin på den gamla samsungskärmen. Dem ger i regel 3 års garanti så jag tänkte byta upp mig med lite pengar emellan om det nu går..

http://www.samsung.com/se/products/monitors/tft19/940bw.asp

Denna har jag tittat på: vad säger ni som spelar om 4ms? Jag har alltid spelat spel med hög refreshrate (120hz i regel). Kommer jag råspy när jag kopplar in denna eller? Jag kommer givetvis inte ge upp den om ni svarar "ja" på denna frågan eftersom jag ändå kan ge upp spelandet känns det som.

Widescreen vill jag ha eftersom jag redigerar en del osv. Däremot vill jag gärna kunna ställa om skärmen så den fungerar som en icke widescreen monitor (den möjligheten skall finnas vad jag vet).

spontana tankar? Förslag på bättre skärmar? (från samsung!) vad säger ni?

Av StrydeR

Jag är också på jakt efter ny skärm, funderar skarpt på den där 940BW också. Och varför skulle man inte vilja ha WS? Vad jag vet så är det enkelt att ställa om skärmen så den agerar som en vanlig skärm också (inte helt säker dock, sant?).

Av StrydeR

Det som gör att din fläkt i sidan viner är fläktgallret, Om du dessutom kör med det svarta orginalgallret (som knappt släpper igenom luft) så viner det mycket mer! Testa och plocka bort gallret helt, eventuellt ersätta det med något bättre galler som släpper igenom mer. Sänk volten på fläkten (givetvis) eller om du fortfarande blir kinkig, ersätt med en papstfläkt så ska det nog lugna sig.

Lycka till!

Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MOrKiz
Det där sista kna jag verkligen inte hålla med om echo. Som användar av datorer sedan 89 kan jag med stor säkerhet säga att man får bnetydligt mindre huvudvärk av TFT.

Helt rätt, och även sant. Anledningen till att man får huvudvärk i första hand är för att människans ögon inte gillar att koncentrera sig på saker som inte är konstanta, dvs rör sig eller BLINKAR, som i CRT's fall. Hur hög frekvens man än har på skärmen så blinkar dem trots allt och man blir faktiskt trött av det eller får huvudvärk osv. TFT'n uppdaterar ju bara det som förändras som alla vet.. Däremot kan jag förstå att vissa har uppfattningen av det omvända, jag själv känner t.ex. inte ens av någon huvudvärk av en CRT. Dock har jag aldrig suttit längre perioder vid en TFT och jobbat så jag vet inte, kanske har jag "huvudvärk" redan nu utan att ens tänka på det men känner det först när jag använt en TFT under en längre period?

Av StrydeR

ojsan, Jag visste att Intel hade ledningen med marknadsandelarna men inte att dem hade ett sådant stort försprång! Det är bra att AMD kniper lite av marknaden. Bra för dem, bra för oss konsumenter. Det sista vi vill se är ännu en "3Dfx variant". AMD vill vi ha kvar!

Av StrydeR

Jahapp, där sprack den bubblan om att Linux skulle vara så övermäktigt mycket effektivare än windows i allt.

Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av celander!
Har ett 939 system nu, känns onödigt att köpa minnen, cpu nu då det redan är ett gammalt system, bättre lägga pengarna på ett grafikkort som man kan köra på alla tex pci-e moderkort eller satsa på bättre nätaggregat, diskar osv som man kan använda till framtida system. om man har lite pengar man vill lägga nu

Precis så man skall tänka i ditt (vårat) fall!

Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LasseKongo
Hittade ett mindre fel, 1280x800 är 16:10 inte 16:9...

Det är inget "mindre fel", skärmen är ju gjord i 16:10 format, att köra 1280 x 1024 på den blir inte särskillt snyggt ändå så 1280 x 800 är helt korrekt även om upplösningen gärna kunde ha varit ett steg högre. Grym dator i övrigt! Det är nästan så man ska sälja sin Inspiron till förmån för en sådan

Av StrydeR

Heheh, ja det är sant, fast dem flesta seriösa musikerna gör överhuvudtaget inte musik på en laptop. Det är givetvis sant att om man vill få bästa ljud utav en bärbar dator så är ju dem externa korten att föredra. Men då är ju inte datorn lika mobil och bärbar längre eller hur? Det blir helt enkelt en liten vitskrock där så då vore det ju bra att veta vad för ljudkort som faktiskt sitter i. Men högst intressant då jag själv producerar.