Inlägg

Inlägg som StrydeR har skrivit i forumet
Av StrydeR

Vem vill byta batterier i sin mus? Inte jag.. :/ Gör en mus med solceller förfasen.. eller med någon teknik så den kan laddas med dem små spänningarna från bluetoothsignalen. Först då kan ja överväga alternativet om en trådlös mus

Av StrydeR

Hehe, det märks ju att Intel känner sig pressade av storkonkurrenten AMD som visat sig vara vassare dem senaste åren. Intel kämpar verkligen febrilt för att lyckas vända på steken. Jag undrar om deras satsningar kommer hjälpa.. Sålänge AMD's processorer är snabbare blir det ju svårt o vända iallafall. Men vad gör man inte för o behålla sina marknadsandelar nu förtiden Där kommer väl även svaret på din fråga Apskaft. Reklam är det som Intel idag tyvärr verkar satsa lite för mycket på istället för forskning och ny teknik för att lyckas skapa nya snabbare processorer. Men som sagt, djungelns lagar är hårda.

Av StrydeR

hehe finns det inte en FAQ som heter läs detta innan du postar? Borde kanske läsas av vissa här med..

Av StrydeR

Ställ in shutdowntempen i moderkortets bios på ca 65 grader om du är orolig så kan du höja vcore bäst fan du vill sen. Datorn stängs av innan cpu'n brinner upp.

Av StrydeR

Vaafan gör ja uppe nu? Justja slutade nyss nattskiftet... God Jul på er alla sköna människor Ta de lugnt med juleskinkorna där ute!

//Strydan

Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av babbe
matte från 5:an

Haha, lärde ni er det i 5:an? Tror vi började med det i 6-7:an ^^

Av StrydeR

Det kan vara ditt nätagg som inte orkar driva dina komponenter. Får moderkortet inte sina spänningar kan det börja trilskas och dessa fenomen kan komma. Prova att plocka bort lite onödiga chassifläktar om du har några och se om det blir bättre. Har du klockat ska du givetvis klocka ner. Kolla i moderkortets bios och se om du kan se dess spänningar där och om de har bra värden. Det är alltid en början. Din hdd kanske sjunger sin sista värs. Fast ja tippar på det förstnämda.

Av StrydeR

Fan va folk gnäller, användningsområden finns för alla laptops. Det finns folk som knappt använder sitt batteri alls utan istället enkelt pluggar in sin laptop till elnätet där dem vill arbeta. Det GÅR ju faktiskt o göra så också. Det är ingen som ska sno era elkontakter så va inte oroliga. När man väl har pluggat in den så återstår endast en supersnabb extremt liten och behändig dator. Jag hade då fan inte bangat för den precis. Ska ni ha små laptops med superlång livslängd är det klart ni inte ens ska snegla dess håll. Ska ni ha en snygg lösning på skrivbordet så köp ett snyggt lysande tbord med 2346873 finesser och en fräsch 19" TFT så blir ni nöjda ;).

Av StrydeR

Så fort man börjar höja fsb'n bör man då också sänka HT'n ett steg (till 4x) med andra ord. För bussen ligger ju redan på 1000MHz som standard då 5x200MHz = 1000MHz. Okej då kör jag på det, kanske kommer över 220MHz FSB om jag sänker HT'n till 4x. 220x4 = 880! wohoo, då har jag way to go sen *hoppas*

EDIT*

Nu har jag provat allt som går med både HT och multipeln+alla spännningar att göra. Höjjt allt, testat alla HTmultiplar, sänkt multipeln till 6x. Den vill verkligen inte över 220MHz FSB. Jävla winchester! Den har verkligen satt sig på tvären.. Får la leka vidare med graffekortet istället..

Av StrydeR

Standardvärde på HT?

Jag tänkte börja pilla med HT'n på min burk i hopp om att klara högre FSB. Vissa säger HTT och sen finns det HT, är det två olika saker? Nu har jag hur som helst hittat HT på mitt moderkort och det står just nu på auto. Enligt sweclockers senaste nyhet "Athlon X2 överklockningsguide" så har jag förstått att ju mer fsb/överklockning man vill åt desto mer måste man sänka HT'n 1x - 5x.. Min fråga är nu: Vilket är orginal värde på HT'n? På mitt moderkort står den nämligen i auto så jag vet inte. Kan man ta reda på det någonstans? räkna ut eller på något sätt få fram det eller finns det helt enkelt ett standardvärde?

Tack på förhand!

Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonte[YoT]
Jag har ingen koll på A64-överklockning egentligen men har du testat att pilla på HTTn?
Om du kör en lägre multiplier, är 220MHz fortfarande max?

JUST dem två grejjerna kom jag faktiskt på att jag skulle pilla med idag, helt ärligt asså *lol*

Hittade nämligen HT frequency 1x - 5x är ite osäker vad jag ska börja testa med men jag ska läsa lite nu. multin ska ja med prova.

Av StrydeR

Det är bra mulan, vi väntar

Mantus: Nej tyvärr så har jag också en, skrev venice innan men då va min hjärna någon annan stans..

Antagligen därför som min cpu inte vill över 220Mhz FSB oavsett vilka spänningar jag ändrar och vilken divider ja har på minnena..

Av StrydeR

Man skall alltså gå in på configure --> speeds och där finna det man ska ändra? För när jag går in där ser jag inte ett skit. Antar att mitt nya ABIT Fatal1ty AN8 inte fungerar med speedfan då. Jag kan nämligen ändra fanspeedsen via ABIT's egna program. Dock kan jag inte ställa in varje fan för sig som det verkar gå med speedfan.. Om de nu hade funkat.

Av StrydeR

Tackar, nu börjar det likna något här! Intressant att ni lyckats klocka så pass mycket ändå med bara vanlig hederlig luftkylning. Keep on!

Av StrydeR

Processor: Athlon 64 3000+ Winchester
Steppning: -

Moderkort: ABIT Fatal1ty AN8
Nätagg/Effekt: Tagan 420W
Luftkylare: Boxed

FSB x Multipel orginal: 200x10
FSB x Multipel klockad: 220x10

Spänning chipset orginal:1.5V
Spänning chipset klockad:1.5V

Andra höjda spänningar moderkort: VHT fr 1.2V tl 1.3V

Mhz orginal: 1833Mhz
Mhz klockad: 1980Mhz

Cpu-volt(Vcore) orginal: 1.4V
Cpu-volt(Vcore) vid klockning: 1.5V

Minne/Mhz/timings: TwinMOS DDR400 lowest
Minne låst till FSB?: nej

Ca. temp idle överklockad: 36 - 39
Operativ System/Service Pack: WinXP Pro/SP1

Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av yanki
Det är inte bara en beläggning. Kopparn är i princip 100% ren förutom beläggningen. VF700CU har aluminium i kopparn har jag läst nånstans. Det är som ni säger att den snurrar snabbare. Tror de e ca 1000rpm snabbare. 3050rpm i performance o i silent så snurrar den nästan som vf700:an i performance

Sicket snack.. VF700 finns i två versioner, VF700CU är också gjord helt i "100% ren" koppar, (CU) Kopparbeteckning? VF700ALCU som är något billigare är däremot blandat koppar och aluminium. Blandningen är bra då det oftast inte skiljer mer än max en grad i testar som körts mellan de två versionerna. Fördelen med alcu är att den blir lättare (och snyggare om de nu spelar någon roll för någon).

http://www.gtek.se/img_prod/VF700-CU-LED_1.jpg

http://www.gtek.se/img_prod/VF700-ALCU-LED_1.jpg

(Finns utan leds med)

Av StrydeR

Ändrade lite till på mallen

En höjning med 60Mhz på fsb'n säger du? Ganska bra med orginal! Keep on writing.

Av StrydeR

Athlon 64 Överklockningsdatabas

Tänkte kolla upp hur vi på sweclockers har lyckats med överklockning med vanlig luftkylning av olika typer. Alltså, endast Athlon 64 cpu's med lyftkylning är intressant för oss vanliga dödliga som vill komma åt en stabil överklockning utan att behöva prova sig fram allt för länge.

Alla resultat här ska givetvis vara STABILA. Överdriv till lägre klockning om ni är det minsta osäkra på hur er dator mår.

Tanken med detta är att alla ni där ute som inte vill göra några större modifikationer ändå skall kunna kräma ur det mesta av er cpu med enkla medel. Alla cpu's har trots allt mer att ge än deras orginal, även med standardkylning. Här ska ni kunna läsa av andras stabila värden och förhoppningsvis också själva få en stabil överklockning förutsatt att ni har ungefär samma komponenter.

Snodde o moddade en tidigare mall, använd denna:
(Steppning är inte obligatorisk men bra om ni vet)

Processor:
Steppning:

Moderkort:
Nätagg/Effekt:
Luftkylare:

FSB x Multipel orginal:
FSB x Multipel klockad:

Spänning chipset orginal:
Spänning chipset klockad:

Andra höjda spänningar moderkort:

Mhz orginal:
Mhz klockad:

Cpu-volt(Vcore) orginal:
Cpu-volt(Vcore) vid klockning:

Minne/Mhz/timings:
Minne låst till FSB?: JA/NEJ

Ca. temp idle överklockad:
Operativ System/Service Pack:

Av StrydeR

Dem har ju använt riktigt lim ju! Jag som ville slafsa ner den i magen

Av StrydeR

I krig o kärlek är allt tillåtet ;D
Smart av AMD, men kanske lite fult, men det handlar trots allt om pengar så va gör dem inte =). That was a win/win situation, AMD hade vunnit oavsett utgång.