Inlägg

Inlägg som StrydeR har skrivit i forumet
Av StrydeR

5x är den som standard, ja. HTT'n är den nyare bussen som är så långt ifrån moderkortets flaskhals du kan komma i dagens läge. Du tjänar alltså ingenting på att ha den klockad. Se den som en liknelse till PCI-E, AGP porten(vinner aldrig ngt på att klocka). Alltså är det lika bra att använda dividern på htt'n för att få den så nära defaultfrekvensen som möjligt för att slippa instabilitet. Det beror alltså på hur mycket du har höjt din fsb, vilken divider du skall ha. Det går att räkna ut. FSB(200) x HTTdivider(5) = 1GHz standard.

Av StrydeR

fyyyyyyyyyyyFAN va coolt!!! <3 Teknik <3

Av StrydeR

Jag arbetar väldigt mycket med Cubase SX och massor av mjukvarusyntar. Cubase med alla effektplugins jag har tar VÄLDIGT mycket ram, ca 256 - 300mb. När man sedan börjar redigera och lägga till slingor Med en mjukvarusynth som renderar ljudet live för sig blir det väldigt segt med 1gb ram. Varje synth tar kanske 50mb ram, hur många består en trevlig låt av? Ett annat exempel är vi som lirar mmorpg, Jag lirar själv Project-entropia.com och det liret mina damer och herrar drar sig inte en millisekund för o själv sluka 600mb ibland. 600mb + 256mb till windows. då har du inte mycket över om ni kör diverse sidoprogram. Quake 4 tar också väldigt gärna minst 400mb i ram. Och framtidens applikationer lär ju inte vänta så länge heller.

Av StrydeR

Först!

Då ska man inte överdriva dedär med att linux är överlägset windows prestandamässigt kanske?

Av StrydeR

Vad menar du med att sata 1/2 ska av?

Av StrydeR

Fel temp i windows efter CPUbyte

Min speedfan visar helt fel temp på min cpu i windows efter att jag bytte ut min 3000+ till en 3200+. Ibland visar den dock rätt i några sekunder för att sen visa fel igen. I Bios verkar den dock stämma. Så det känns som om windows stör sig på mitt cpubyte eller något.

Jag formaterade visserligen aldrig om datorn efter bytet.. Men jag har installerat om cpudrivrutinen utan framgång. Finns det något mer man kan göra?

Av StrydeR

vi behöver mycket mer information ang systemet som det var inställt innan och hur det är nu, exakt vad du bytt för delar osv innan vi kan hjälpa dig..

Av StrydeR

Delar din tråd lite eftersom jag har samma problem. Jag kommer dock bara upp i 240MHz FSB.. Minnen är uteslutna för dem klarar 240mhz men körs med divider och slappa timings nu..

Provat sätta VHT divider till 3:5 och höja spänningarna:
vcore: max testat 1.6V
VHT: max testat 1.3V
nf4-chipset: max testat 1.6V.
PCI = låst 100MHz

Nu har jag ju winchestercpu'n med.. vet att den inte är bäst men BARA 240mhz fsb? :/

SYS: nedan

Av StrydeR

BYT FLÄKTEN.. inge snack om saken.

Av StrydeR

Fan va skumt, jag ser den drog dit en länk med ifall att..

Jag hittade ingen sån inställning men i BIOS uppstart står det 1T iallafall, så de va ju tur :P. Provade att försöka få upp CPU/FSB stabilt i 250 (2,5GHz). Det va tamefan HELT jävla omöjligt.. Datorn blir så ostabil så man tror den ska börja ryka, håller i max 5 min i mitt WinXP. Ändå satte jag VHT divider på 3:5 för o va säker och minnesdivider på DDR333 med slappa timings och bra spänning.

Av StrydeR

dedär låter ju dock väldigt underligt! Jag menar, det finns ju tillochmed folk här, ja till och med moderatorer som känner sig ganska säkra på sina system efter att ha kört prime i sina 12 timmar ;). Sådant är jobbigt, kanske är något annat fel i din dator? Instabilt moderkort eller så kanske..?

Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Norbius
Njae, jag ändrar i bios framförallt, hade bara bild på A64 tweaker för att visa alla timings där
Men jag har inga problem att ändra dom i det programmet heller, funkar fint.

Hehe okej, men du vet att du visar dina timings samtidigt i cpu-z på bilden där va?

tack ändå!

Av StrydeR

1, eller 2T? Nu känner ja mig dum

3-4-4-9 va timingsen visst!

Här är en screen iaf (Oj! va stor o tydlig den blev hihihi):

http://ic1.deviantart.com/fs9/i/2006/027/b/f/__by_stryder99.jpg

http://ic1.deviantart.com/fs9/i/2006/027/b/f/__by_stryder99.j...

Av StrydeR

Hur mycket klarar era Corsair value S minnen?

Har införskaffat mig dem i veckan och klockat en hel del. Vet att jag undrat tidigare men nu undrar jag specifikt på dessa minnen.

Hittills kör jag dem i 3-4-4-9 i 240MHz @ 2.70V och det funkar prima.
Någon som kör sina högre? Hur högt tror ni man kan komma med dem. Eller är det dags för divider snart kanske?

Stickorna jag har är 2 st 1024MB.

Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maez
lite offtopic men.. 3-4-4-8 i 240MHz?!??! omg! måste testa. har nämligen likadana en corsair value 1gb sticka

OnTopic: testa båda delarna i superpi så ser du ungefär minne/cpu prestanda.

Läs min nya tråd

Av StrydeR

Shit bara 210 på minnena? Jag köpte i dagarna 2 st 1gb corsair value s stickor som ja kör stabilt i 3-4-4-8 240Mhz under 2.70V.

Generellt sett så ger fsbsyncat med minnen överlägset mest prestanda. Huruvida det är med hypertransportdividern tänkte jag testa i detta nu. Men har du lägre divider på minnena så mister du prestanda ganska bra. Osyncen mellan fsb och minnesfrekvens är såå tråkig.. I övrigt ska du ju inte tveka att höja timingsen på minnena. Nu vet jag inte om inte dina redan är höga nog men man kan ju försöka släppa på dem ännu mer för att klara mer fsb, testa höj spänningen till minnena också. Försök låta bli dividers så långt det går Koncentrera dig på Vcore, DDRV, FSB och minnestimings till o börja med. Funkar de fortfarande inte så gör en test på bästa stabila setupen och prova sen att sätta dividers på minnen/VHT för att komma längre o kör sen test i det med för att se om du verkligen vinner på det hela!

GL

Av StrydeR

Då kan jag säga såhär (och jag tror detta kan vara till stor hjälp för alla er där ute):

Mitt nuvarande system är INTE stabilt i prime95 i 12 timmar. Det är dock stabilt i 47 minuter. Om datorn falerar innan ens 20 min har gått så anser jag att den är instabil för spelande och annan rendering. Detta har jag testat mig fram till med olika klockningar. I dem flesta fall blev det ostabilt efter ca 9 min och det är lite väl tidigt. Och det har också visat sig vara helt korrekt då jag verkligen ville prova att köra med den instabila setupen, resultat: datorn hänger sig efter några timmar.
Från 20 min till 40 min i prime är väl något mellanting som jag fortfarande betraktar som "osäkert". Tillslut hittade jag då setupen som höll i 47 min därefter räknade den fel. Men datorn är hur stabil som helst när jag kör mina grejjer och nu snackar jag inte om att ja kört dem i 20 min utan en hel dag.

Summan av detta:

Räknar fel innan 20 min i prime = ostabil i windows/program/spel mm också.

Klarar minst 40 minuter = stabil dator i windows.

Sen huruvida detta stämmer överens med era andra system där ute vet ingen. Men det vore väldigt kul att se om ni testade efter min princip och kollar mig om jag har rätt eller möjligtvis fel!
Det vore bra om någon kunde understryka det jag skrivit helt enkelt.

Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pudeln
Jag har märkt att 3dmark05 visar högre score för mig när bandbredden ökar (vid samma Cpu klock). Jag misstänker att minnesbandbredden är UNDERSKATTAD. Jag skulle aldrig klocka med minnesdivider. Känns himla B. Jag hade bara klockat 1:1 även om inte mina minnen klarade av att maxa prollen på 11 och 10 multiplier. Minnena är det jag är mest nöjd med i min rigg. De är trevliga att jobba med.

Precis det jag upptäckte, där har vi ännu ett bevis Minnen är MYCKET trevliga att jobba med och allt för underskattade.

Norbius: Ser att du använt A64 Tweaker för att ändra timings på dina minnen, hur funkar det. Är programmet stabilt? Inge skit? Det enda jag inte kan ändra i windows just nu är timings på minnena.. behöver något bra program.

Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DiAMONDBlacK
Som jag sa, försumbar prestandaökning. Du ser, eller känner väl knappast inte, från en sådan liten FSB-höjning eller hur?

Vadå? Jag får ju MER fps med LÄGRE Corespeed. Du som skrev: "Det har visat sig på speciella tester att endast Core-speed utgör den markanta prestandaökningen." Men visst, ökningen är liten i just det exemplet, men principen lär ju vara densamma. Jag tjänade ändå dryga 100fps i q3 demo four totalt på min klockning och 100fps känns väl lite bättre va?

så, "Corespeed utgör den markanta prestandaökningen"? Nej, inte alls i mitt fall. Snarare BARA fsb och minnesfrekvens... Detta e testat, inget skitsnack.

Kan även uppdatera testerna då det inte va riktigt stabilt sist:

10x240 = 2,4GHz 240mhz 3-4-4-9 - 2.7V (minne) 548fps(Q3) (Primestabil)

10x250 = 2,5GHz 208mhz 2.5-3-3-7 - 2.7V (minne) 542fps(Q3) (ej stabil oavsett spänningar)

Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DiAMONDBlacK
Du har AMD-plattform. Det har visat sig på speciella tester att endast Core-speed utgör den markanta prestandaökningen. Höjt HTT, "FSB", och minneshastiget ger försumbar prestandaökning.

Mina senaste upptäckter (lite klöddigt men ni fattar nog):

10x240 = 2,4GHz 240mhz 3-3-3-8 - 2.7V (minne) 549fps(Q3) (stabil? vet ej)

10x250 = 2,5GHz 208mhz 3-3-3-8 - 2.7V (minne) 542fps(Q3) (ej stabil oavsett spänningar)

Ett bevis på motsatsen

Fler tester kommer..