Inlägg

Inlägg som JesperA har skrivit i forumet
Av JesperA

Är du helt inställd på cykling? Jag hade en motionscykel förr & slängde den åt helvete & köpte en roddmaskin (luftmotstånd) istället, rekommenderas verkligen, cykling gav mig typ inget, roddmaskin har gett mig mycket mer.

Av JesperA

Så i år har 4-5 byggnader häromkring brunnit upp, däribland ett sågverk & en gammal anrik herrgård, samtliga anlagda & nu börjas det tydligen tändas på bilar också (kan ju vara självantänd om man vill vara lite naiv).........jävligt vettiga saker folk har för sig alltså......

http://i.imgur.com/0XkVEbA.jpg

Bara några meter från mitt hus med, med träd & buskar som sträcker sig från bilen till mitt hus så hade bilen blivit övertänd så skulle det kunna sträckt sig till mig hus...helvete att jag inte såg vilka det var, märkte det först när blåljusen dök upp utanför vardagsrummet....

Av JesperA
Skrivet av Aje:

Samma skitsnack som förra året då det var en OLED-skärm som stod framför kamerorna. Dessa är konceptprodukter av ingenjörer för att visa vad Dell kan göra. De ser aldrig ljuset förrän om några år - tidigast.

Skilladen mellan denna & Dells OLED skärmen är att OLED skärmen inte hade något spikat lanseringsdatum. Vilket denna 8K skärmen verkar ha

Av JesperA
Skrivet av Deadxet:

8K på bara 31" lär väl inte vara så bra? Man behöver ju runt 40" för 4K om man inte vill använda scaling så då lär väl 31" för 8K vara jävligt litet?

Beror väl på ens personliga preferenser & hur bra syn man har, 4K på 31-32" är exakt lagom för mig

Av JesperA
Skrivet av anon13728:

Samt 3480x2160 200% HiDPI för arbete (microsoft, skärp er och fixa stödet)

Har inte kört Win10 på ett tag nu men har Microsoft alltså fortfarande inte fixat till HiDPI? 200% tycker man dom borde kunna fixa in rätt lätt iaf, borde ju vara en av dom enklaste skalningsnivåerna att implementera.

Av JesperA

Kommer Swec redaktionen dra till båset & ta riktiga bilder på skönheten, kanske även en liten filmsnutt?

Av JesperA

YouTube & Twitch utvecklings-vloggar?

Är det någon som följer någon skön programmeringskanal på antingen YouTube eller Twitch, är inte ute efter tutorials utan det jag vill se är själva bygget / utvecklings-processen, behöver inte nödvändigtvis visa all kodandet i realtime även om det är ett plus.

Typ som:

ThinMatrix - Equilinox serien
https://www.youtube.com/user/ThinMatrix/videos?&ab_channel=Th...

Varierat Ludum Dare behind the scenes osv
https://www.youtube.com/user/Cercopithecan/search?query=ludum...

Notch livestream av "Prelude of chambered" & minicraft (tror jag det var)
https://www.youtube.com/watch?v=rhN35bGvM8c&ab_channel=zorbid
https://www.twitch.tv/notch/v/38122415

Så har ni några roliga kanaler att följa eller någon person som streamar utvecklingen av något spel relativt regelbundet så posta gärna, tack

Av JesperA

CES: Dell UP3218K, 8K skärmen är här (kanske)

https://ic.tweakimg.net/ext/i/imagelarge/2001358017.jpeg

http://www.theverge.com/2017/1/5/14098224/dell-up3218k-8k-com...

"Dell today announces a new 32-inch, 8K desktop monitor with 1.07 billion colors, aluminum construction, 100 percent coverage of the AdobeRGB and sRGB color gamuts, and a monster $4,999 price. The UP3218K has a resolution of 7680 x 4320 (for a pixel density of 280ppi), which is as many pixels as you’d get from four 4K displays or 16 Full HD panels."

Så, detta betyder att man skulle kunna köra 200% skalning/HiDPI, 4K effektiv arbetsyta med alla positiva effekter detta innebär.

Det är ganska sjukt vad skärm-marknaden har spottat ut sig senaste tiden, upplösning, latens, färgrymd, kontrast osv osv.

Men min fråga är då, vad krävs för att driva skärmen? Antar att det behövs 2st DP kablar för att komma upp i 8K, eller går det få ut 8K ur ett GTX 1080 med en singelkabel idag?

PS. Förvandla gärna inte detta till en "Uj vad onödigt med 8K, finns ju ändå inget graffe som kan driva ett spel i ens 4k ändå" som det brukar göras, för ja, skärmar används till mer än till spelandet

Av JesperA
Skrivet av ClintBeastwood:

kan vara rätt nice för folk som är ute och reser mycket i jobbet eller till och från jobbet eller skolan.

Du menar på ställen med skitdålig uppkoppling, höga latenser, knackig hastighet, massa timouts osv osv, blir nog jättebra spelupplevelse

Av JesperA
Skrivet av anon114264:

Spela spel i 144hz i 4k kommer dröja åtminstone fem år minst och då med dubbla grafikkort i toppklassen! Totalt bortkastade pengar på denna skärm idag.

Helt bortkastat är det ju inte om man som jag vill ha 1 skärm där jag kan spela i 144hz i lägre upplösning (1080p tex) men samtidigt ha 4K upplösning till allt jag använder datorn till utöver spelandet.

Av JesperA

Hur kommer det sig att både HDMI standarden & DP standarden är så "sega"? Tex, superMHL hade ju 8k120p redan för 2 år sedan & har redan produkter som använder superMHL för 8k, HDMI & DP borde ju också kunnat utvecklas i samma takt som MHL, kan MHL så kunde väl HDMI & DP. Dessutom verkar ju superMHL vara bättre på dom flesta punkter så, ja, synd att vi inte enades om 1 standard för längesedan men som vanligt är ju problemet detta:

http://imgs.xkcd.com/comics/standards.png

Av JesperA
Skrivet av dlq84:

Känner de ens sin målgrupp?

Öh? Ganska normalt för företag att bredda sin målgrupp, speciellt när företaget varit ganska nischat.

Av JesperA
Skrivet av Wezc:

Har pysslat med photoshop i 9 år. Det bästa jag kommer på att göra är först att ha texturen/bilden du vill ha och göra så att den täcker bilden helt på bredden.

Efter det går du in till Filter - Förvrängning - Polära koordinater.

Då ska du ha en cirkel av texturen. Inte med bästa resultat dock. Men det uppfyller det du söker.

http://i.imgur.com/frRGokV.png

Tack för att du tog dig tid men tyvärr inte det resultatet jag är ute efter, kolla mina bilder & resultatet på bild 3 i mitt första inlägg, sträcker jag ut min textur till en full cirkel som i ditt exempel så blir ju texturen helt oigenkännlig. Jag vill ju enbart böja min textur med en viss radie & bibehålla originallängden på överkanten av texturen.

Så om jag använder din texture vill jag ju att resultatet snarare blir följande (med noteringen att texturens övre längd inte är bibehållen i mitt exempel då jag inte får till det)

http://i.imgur.com/pTpxGML.png

Av JesperA

Verkar omöjligt att fixa i Photoshop, så hmm, vad skall jag hitta på istället? Måste ju finnas något program som kan fixa en sådan enkel sak, skall jag behöva slänga in skiten i ett 3D program & sen flänga på texturen där?

Av JesperA

Photoshop: Böja textur runt cirkel?

Hej!

Har googlat & letat som fasen men ändå har jag inte lyckats lösa mitt problem, är ingen höjdare på PS så gör ju inte saken bättre.

Iaf, jag har en textur som jag vill böja i en viss radie, denna radien skall definieras baserat på hur långt från centrumet av min cirkel som texturen är placerad.

Tex här har jag en svart cirkel, jag vill kunna placera en textur på den blåa eller röda cirkeln, den få texturen att böja sig med exakt samma radie som dessa

http://i.imgur.com/7ku5hZw.png

Så, jag placerar min gröna textur i samma höjd som inre radien på min röda cirkel

http://i.imgur.com/ygB5M39.png

Men hur får jag den att följa samma radie som den röda cirkeln i mitt exempel? Dessutom vill jag bevara rektangels övre kants längd när jag böjer texturen, vilket alltså i detta fallet får den nedre kantens längd att förkortas i rektangeln.

Jag testade att använda "arc" i "warp" verktygen men omöjligt att få önskat resultat då böjningen inte verkar gå att "snappa" till varken något annat lager (lagret som min röda cirkel ligger i) & går inte "snappa" till linjaler heller, så efter att ha gjort det manuellt så gott det gick så blev slutresultatet inte som önskat ändå eftersom nu texturens övre linje har blivit rejält utsträckt efter böjningen jämfört med originallängden när den var en rektangel:

http://i.imgur.com/W4c4eLJ.png

Så hur gör man egentligen? Försökte med 3D verktygen i PS men där misslyckades jag ännu mer. Har aldrig använt Illustrator, så kan det kanske vara lättare där?

Vore sjukt tacksam om någon kunde peka mig i rätt riktning för snart har jag slitit ur mitt sista hårstrå på kroppen...

Av JesperA

Drar upp denna tråden igen men ännu en dum fråga, får inte kontakt med min läkare så jao.

Gjorde en röntgen för någon vecka sedan, hade förkalkningar/spondylos på typ varenda ryggkota i hela ryggraden :S, Iaf, mellan C2-C3 pålagringarna överbryggande & påbörjad överbryggning mellan L2-L3 & L3-L4, inte mycket att göra åt MEN något det ALDRIG snackas om, varken av läkare eller när man googlar & läser på medicinska hemsidor är följande:

Finns det någon risk att man gör sönder förkalkningarna om man inte är försiktig? Tänker mest på dom överbryggande & dom påbörjade överbryggningarna, antar att förkalkningen inte är superstarkt, speciellt inte om det är en tunn överbryggning, så tex nu när det var halt ute så oroade jag mig för att trilla så jag "knäckte" sönder överbryggningarna, tex om dom det blir flera vassa flisor om man bryter sönder överbryggningen så dom skär in i köttet runtomkring osv. Eller tex om man hoppar med snowboard, wakeboard, vattenskoter eller whatever, är det då risk för att man bryter av överbryggningen?

Bör man vara försiktig för stötar osv? Vet inte alls hur försiktig man skall vara, vore sjukt äckligt om man knäcker sönder en överbryggning.

Av JesperA
Skrivet av Frispel:

Så man ska döma och straffa folk utan bevis? Jag vill minnas att folk blivit dömda för övergrepp som kunnat bevisas vilket man borde kunna göra även här om bevis nu finns. Men inlägget jag citerade ville att vi skulle "avrätta hela bunten". Han skriver inget om bevis på övergrepp eller liknande utan att man bara ska avrätta dom...vilket då innebär att man gör samma sak som IS, dvs avrättar någon för vad man anser att de står för. Tycker det är lite intressant att man tycker att det gör är så fel att man vill göra samma sak själv...

Och som jag förklarade så finns det bevis att tillgå, inte för alla återvändande men betydligt fler än vad allmänheten tror & personen du citerade har inte heller påstått att hans bestraffning skulle begås utan bevisning. Jag håller inte med om hans bestraffning men gillar inte heller personer som dig som lägger till massa extra falska påståenden om en annan persons påståenden & sen kritiserar det fiktiva påståendet.

Av JesperA
Skrivet av Frispel:

Avrätta folk baserat på att de sympatiserat med IS och varit i de länder där de verkar? Inga bevis behövs då på övergrepp eller liknande, bara att avrätta rakt av?

SÄPO har endel koll på vilka personerna är som "turistar" med IS så nog finns det bevisning om man nu vill. Sen pratar du i dåtid; "sympatiserat", bara för att dom kommer tillbaka till Sverige så betyder det inte automatiskt att dom slutat sympatiserat, vissa kan vara tillbaka i Sverige en period för att sedan åka ner & ansluta sig till IS igen.

Nästan uteslutande alla brott är i dåtid så skall vi då sluta straffa alla som lovar att inte göra samma sak igen? Avskaffa rättsystemet helt i god tro om löften på förbättring för förövarna? Och till råga på allt, "belöna" (beroende på hur man väljer att se på det) folk som begått vidriga handlingar. Jag tror du håller med om att såklart skall alla som begår mord, våldtäkt & andra vidriga handlingar få ett rättmätigt straff, varför skall just IS krigare uteslutas från denna bestraffningen?

Personer som anslutit sig till IS & varit aktiv deltagare i IS uppsåt skall givetvis dömmas för det, inte belönas.

Av JesperA
Skrivet av Eric:

Ja, det var tider de. Såhär i efterhand undrar jag hur mycket pengar de tjänade, de flesta i min skola hade vip iaf.

Jag köpte aldrig VIP, vad innebar det? Livemess & fler inlägg på klotterplanket?

Av JesperA

Skolan jag gick på blockerade Lunarstorm så vi fick använda Bananaisland istället, sen blockerade dom den med så då blev det Playahead eller vafasen det hette. Sjukt hur snabbt dessa gick från max till 0 besökare