Inlägg

Inlägg som JesperA har skrivit i forumet
Av JesperA

Dell 14:e(?) generationens servrar

Tänkte vi kunde ha en liten tråd om dom kommande servrarna från Dell. Vet inte hur moderatorerna ser på det då Swecs regler angående frågeställning.

Jag har inte hittat så mycket mer information om dess förutom ovanstående film så servrarna är purfärska. Vet inte varför dom slängde på EMC loggan, ett enkelt sätt att höja priset med 39999999% kanske men, får se.

Så, istället för att be er posta mer info såfort det blir tillgängligt så frågar jag istället om ni har hittat någon mer information om servrarna (för att tillfredsställa swecs regler )

Av JesperA

Hijackar tråden lite, antar att det inte gör något eftersom tråden är så gammal.

Under mina 30 år så har jag ALDRIG ätit några kosttillskott, dock har jag överdoserat Coca Cola i 6-7 år (ca 2 liter cola om dagen), jag slutade med Cola i februari & började träna hårdare än vad jag brukar i mars (intensiv cykling, kroppsviktsträning oftast när det gäller styrketräning), tränar jag var 3:e dag så blir min dagsform bara sämre & sämre, långsammare & kortare cykelturer & färre repetitioner när det gäller styrketräning, jag behöver 4-6 dagar för återhämtning & ser ingen förbättring alls.

I början av april började jag kolla över maten jag äter, dom senaste åren har jag oftast bara ätit 1 stor måltid per dag + 2 liter cola, inget annat, troligen förstört min ämnesomsättning helt. Försöker nu äta frukost, lunch & kvällsmat åtminstone men är svårt då jag sväller upp som en ballong (mår illa konstant också) då mina toabesök bara sker 1-1.5 ggr per vecka. Iaf, mitt protein-intag har varit lågt, i genomsnitt 30gram om dagen (väger 100kg).

Jag köpte proteintillskott & proteinbars så att jag åtminstone kan få i mig tillräckligt med protein tills dess att min kropp klarar av en normal kost utan att svälla upp som en ballong (den dagen kommer jag sluta med protein-tillskott), har försökt landa på mellan 50-70gram om dagen, ungefär det som livsmedelsverket rekommenderar, mitt mål är lite snabbare återhämtning så att jag kan träna varannan dag. Har ätit proteintillskott & proteinbars i 2 veckor ungefär.

Har dock dykt upp 2 problem:

1) Inför ett doktorsbesök så tog jag ett blodprov, väl hos doktorn några dagar senare så det första dom frågade var: "Tar du några protein-tillskott?". Vid blodprovstillfället hade jag bara tagit protein-tillskott i 1 vecka så hur dom kunde se det så snabbt tyckte jag var lite konstigt men tydligen såg dom det på mina njurvärden. Googlade lite & såg massa njur-relaterade saker men oftast vid högre koncentration, jag har ju bara ätit ca 0.5-0.7 gram protein per kg kroppsvikt, så varför njuren gör som den gör vet jag inte, visste inte läkaren heller konstigt nog. Kan njurvärdena vara kass nu i början då min njure under flera år "vant" sig vid ett ganska lågt protein-intag? Kan värdena stabiliseras framöver när den vant sig? Det var inga akuta värden, troligen ingen risk för njursvikt men någon som har en gissning? Skall jag sluta? Skall jag fortsätta? Skall ta blodprov igen om 8 veckor så kan jag fortsätta äta 50-70 gram protein om dagen utan att jag försätter mig i någon risk inom dessa 8 veckorna?

2) Mina toabesök var sällsynta redan innan, som sagt, 1-1.5 ggr i veckan, nu när jag äter mer protein (oavsett om det bara är kyckling eller om det är kyckling + proteinbar = 50-70 gram om dagen) så är mina toabesök ännu sällsyntare, knappt ens 1 ggr i veckan. Vafan? Skall jag behöva käka laxermedel också eller? Väl på toan så är det som att krysta ut Globen genom ett nyckelhål, alla tips är "Ät mer fibrer", vilket jag gör, men det blir bara ännu värre (och rivigare), dricker massa vatten också men men. Några förslag?

Av JesperA

Senaste tiden har jag mest blivit sur för att jag blivit sur (ursprungliga surigheten försvinner & ersätts med min surhet för min ursprungliga surandet)

Senaste tiden har jag blivit oerhört sur när man SMS:ar, emailar, skickar brev till personer som innehåller mer än 1 fråga, man frågar 1 fråga om något rätt oviktigt, mest för att bekräfta en tidigare info, sen ytterligare en fråga som är viktigare & mer tidskritisk, det jag blir sur över är att 90% av alla svar innehåller bara svar på en av frågorna, oftast bara den oviktiga. Är det verkligen så svårt att svara på båda? Speciellt när man separerar frågorna i separata paragrafer OCH numrerar dom:

1) *fråga 1*

2) *fråga 2*

Så man får antingen ringa upp puckot & oftast, eftersom jag skickar i skriftlig form så behöver jag svaret i skriftlig form för framtida eventuella bekräftelser, be dom svara på andra frågan också.

Skitsak att bli upprörd över, jag vet, men identiska upprepade händelser kan även få små problem att eskalera mitt rage

Av JesperA

Vetifan, jag tycker det är snyggt & jag har aldrig haft några problem med det, använder en ny fräsch mikrofiber-duk & har aldrig stött på ens mikroabbrokakor, kanske mest är på billigt skräp som Andersson produkter eller på handhållna enheter (främst telefoner). Har pianolackad plast på TV, skärmar, skrivare, högtalare osv men som sagt, inga problem med dom.

Av JesperA

Inte jättemånga omkörningar men tycker Stadium SUPER Trucks kan vara rätt underhållande att titta på lite då och då

Av JesperA
Skrivet av Daavido:

På så sätt behöver du inte hitta några element på sidan och du behöver inte trycka element.

På så sätt bör ditt program även fungera om de ändrar front end på sidan.

Nja, ändras frontenden, tex m713a0feu_input_username, till m213a0feu_input_username så kommer scriptet såklart sluta fungera, därför man vill kolla upp elementen så inget har förändrats. Vore ju synd om man tappade sin plats i kö bara för att man inte kollat upp det innan man skickar POST datan.

Av JesperA

Antar att tex Alingsåshem inte har statiska name taggar? Är det däri problemet ligger?

Iaf, kan du inte matcha <strong>Personnummer:</strong> och därefter lägga till value på nästkommande input field för deras HTML struktur är ju åtminstone densamma hela tiden.

Annars kan du hämta ID:et från <form> taggen, tex m713a0moduleform_1, där kan du sen ta bort allt efter & inklusive moduleform, allt före verkar ju användas som prepend för input name & ID taggarna, tex m713a0feu_input_username & m713a0feu_input_password

Av JesperA
Skrivet av Nigilius:

Det finns ju RedScarf II+ rev. C. Finns på taobao men har gått upp avsevärt i pris ser jag. Här är mitt:

http://i.imgur.com/0XPaGMt.jpg

Tack men inte den layouten/storleken jag är ute efter tyvärr, behöver dom 2 extra kolumnerna.

Skrivet av anon257891:

Åsyftar du med "insjukna": "hattarna"/Capsen eller att "bezellen" inte är "floating-caps"?

1) hattarna: Lätt fixat, det är inte den sorten som följer med (som option) utan cherry, eller sätt på valfria.
2) "Bezelen": låt bli att montera den; borde nog gå att skippa (någon som har en kan säkert bekräfta?)

och som redan sagts: RS är _väldigt_ bakgrundsbelyst (både tangenter och "backlight")

Ja, att dom är insjunkna i bezelen, det går att skippa bezelen men då blir det en naken platta & pcb vilket inte ser så bra ut så då blir det till att göra ett eget chassie. Så, känns onödigt att beställa detta kittet om jag ändå blir tvungen att kassera i princip allt utan PCB:n, vore gött att kunna köpa denna PCB layouten med ISO stöd löst.

Ja, jo, tekniskt sett är RS bakgrundsbelyst men ej vid leverans, enda belysningen är ju fjortisbelysningen så man får ju själv köpa & löda fast LED:s på PCB:t.

Av JesperA

Synd på KMAC:en, verkar som begagnatpriserna är ganska rejält över min budget.

Jag föredrar utseendet på Whitefox, skulle helst vilja ha ett Whitefox med dom extra 2 raderna till vänster. Gillar inte dom insjunkna tangenterna på RS, ej bakgrundsbelyst (verkar enbart vara belyst undertill, men ej under keycapsen). Det är ju ingen katastrof, hittar jag inget annat så blir det ett RS, i värsta fall hardwiring, eller kanske ett Whitefox vid nästa drop + ett separat mini-tgb med endast dom extra 2 kolumnerna.

Tack iaf

Av JesperA

@Khers: Japp, det går att beställa Red Scarf:en med ISO layout på Massdrop men problemet är att det enda jag gillar med Red Scarf:en är just layouten, allt annat är inte riktigt min stil.

Går det bygga KMAC Mini med ISO layout? Hittar inte jättemycket när jag googlar, går det ens få tag i ett KMAC Mini :S

Annars, finns det någon PCB med denna layouten som är lättillgänglig, i värsta fall får jag bygga ihop ett bord själv, vill ogärna köpa Red Scarf kittet bara för att plocka ut PCB:n.

Av JesperA

Sökes: TGB liknande Red Scarf II+?

Tja!

Är ute efter ett 65% tangentbord, alltså med piltangenter + extra tangentrader till vänster om ordinarie layouten, ungefär som Red Scarf II+ Rev.B:

https://massdrop-s3.imgix.net/product-images/redscarf-78-custom-...

Finns det något vettigt tangentbord i ISO layout som har snarlik layout som ovanstående?

Av JesperA
Skrivet av Hund:

Den försvinner för att det är ett designsval i GTK3 att dölja den delen när klienten är i fullskärmsläget.

Okej, men då vore det ju bäst att kunna göra så som jag skrev i mitt första inlägg, att kunna gruppera 2 eller fler fönster & köra dom i fullskärm jämte varandra vilket då skulle få GTK att tro att programmen är i fullskärm. Så i teorin tillåta split vid fullskärm, hade varit sjukt gött.

Aja, det får duga så som jag har det nu.

Av JesperA
Skrivet av Hund:

Det beror inte på i3, utan GTK3 som tycks vara designat helt runt GNOME och många program fungerar under all i kritik i övriga miljöer. Jag personligen vägrar GTK3. Men har du testat Geany?

Well, klarar i3 av att få bort den menyn vid fullskärm (och dessutom toggla fram den när man hovrar musen längst upp på skärmen) så betyder det väl att i3 har stödet för detta, så stödet finns, men huruvida det går att få i3 att även peta in beteendet i fönster som inte är fullskärm kanske är svårare.

Av JesperA
Skrivet av Hund:

Du kan toggla fönsterdekorationen och panelen Från min config:

# Toggle bar(s) bindsym $mod+b bar mode toggle # Toggle border (all) bindsym Control+$mod+t [class="^.*"] border toggle # Toggle border bindsym $mod+t border toggle

Ja, det är nästan så jag hade det men det får inte bort allt: http://i.imgur.com/MUK35JX.png

Tex ta gedit som exempel, där visas fortfarande fönsterknapparna: stäng, maximera, minimera, save, open osv, i fullskärm försvinner allt detta, i fullskärm syns bara vita bakgrunden innehållandes texten

Av JesperA
Skrivet av Hund:

Vad menar du med att kunna grupera flera klienter och ha dom i fullskärmsläge?

Lust att länka väggpappret?

Ja alltså, säg att jag har 3 program öppna, typ firefox terminaler/vim eller sublime text program öppna på samma arbetsyta, trycker jag mod+f så kommer givetvis det fokuserade programmet att gå till fullskärm, vid fullskärm försvinner allt annat skräp, typ baren i top (den som innehåller klockan & workspace knapparna), eventuella program menyer, eventuella flikar i firefox osv osv,

Jag skulle då vilja få så att jag snabbt kan toggla bort allt "skräp" men samtidigt behålla alla 3 öppna fönster synliga, inte bara det fokuserade programmet som maximeras & går fullskärm, tex terminalen i fullskärm blir ju följande: http://i.imgur.com/7zEhcBl.png men ja, jag vill ha alla fönster kvar vid fullskärm

Väggpapper: https://raw.githubusercontent.com/elementary/wallpapers/maste...

Av JesperA

Efter typ 10 år borta från Linux som main kommer det högst troligen bli Ubuntu + i3 framöver, enda jag saknar änsålänge är att kunna gruppera flera fönster/program & ha dom fullscreen samtidigt, synd

http://i.imgur.com/yRJVbV0.jpg

Edit: Kanske skulle slänga in ett rent också, fast lite meningslöst kanske, då kunde man ju nästan lika gärna bara länka till bakgrunden

http://i.imgur.com/SImjQin.jpg

Av JesperA
Skrivet av DeeJay1:

Måste bara säga att både din röst och dialekt var otroligt behaglig att lyssna på!

Tack Kommer dock aldrig vänja mig vid att höra min röst

Skrivet av Lembritt:

@JesperA:
Detta såg mycket intressant ut!
Vad kör du för system/fönsterhanterare i videon?

Skrivet av DeeJay1:

Vad var det för operativ/fönsterhanterare som du körde i videon då? Såg ju onekligen rätt smutt ut att kunna arbeta på det där viset! Ännu bättre om det dessutom skulle funka på samma sätt över flera skärmar

Nu blir ni kanske besvikna men detta var bara något som jag kokade ihop i Xcode + Swift (körs i/på/ovan macOS) för att testa om jag faktiskt gillade denna typen av scrollning, vilket jag gjorde så ville ha samma i Ubuntu. Hittar jag ingen lösning för Ubuntu eller någon annan vettig Linux dist så kommer jag troligen försöka att koda ihop något för Ubuntu men det lär dröja ett bra tag innan jag får tummen ur, så får se om det blir av så vore bäst om detta redan fanns

Av JesperA

Okej, om vi skiter i Ubuntu då, finns det någon Linux distribution/fönsterhanterare som fixar det jag är ute efter?

Av JesperA

Jag ber om ursäkt, kom på att jag var lite otydlig, den lösningen innebär väl att allt utökas till 19200x1024, dvs att om jag har "dockan" i Ubuntu nertill istället för till vänster så måste jag scrolla hela vägen ner, alltså 19200 pixlar neråt för att komma åt dockan? Eller behåller alla "grund-elementen" sin plats, alltså dockan, huvudmenyn, klockan osv.

Jag är mer ute efter en virtuell lösning, dockan & huvudmenyn skall hela tiden ha samma storlek som själva skärmen & vara på samma plats oavsett vart man scrollar, så det jag vill är alltså att endast den virtuella arbetsytan utökas förbi skärmens riktiga storlek.

Förtydligade det med en liten videosnutt (fan vad jag hatar att höra min inspelade röst, sjukt pinsamt), men iaf, skulle vilja få Ubuntu att se ut & fungera snarlikt som detta:

Edit: Ser inte ett skit av videon när den är inbäddad i inlägget, så krävs fullscreen för att se något överhuvudtaget

Av JesperA

Viewport scroll för Ubuntu?

Tja!

Är ute efter en "scrollande" skrivbordsmiljö (ej distinkta "workspaces") som t.ex fvwm erbjuder om jag minns rätt, helst i Ubuntu, går det att fixa? Jag vill ha en arbetsyta som är ca 6-10x bredare än min viewport & scrolla denna horisontellt, helst med trackpad annars alt+mousewheel.

Har kollat på https://www.x.org/releases/current/doc/man/man5/xorg.conf.5.x... men är absolut ingen koll ifall det går att konfigurera som jag vill & isåfall hur man gör.

Så går detta fixa, helst i Ubuntu+unity?