Inlägg

Inlägg som JesperA har skrivit i forumet
Av JesperA

Återigen en monitor med fetare bezel i underkant så den är närapå omöjlig att köra i porträtt-läge, denna trenden gör mig tokig.

Konstig urskärning på USB ingången med, ser ut att vara utskuren för en "normal" USB ingång & i sista sekund valde dom att slänga in en type-c istället

http://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/46251?l=eyJyZXNvdXJjZSI6...

Av JesperA

Köpte mig en Rival 500, spelar ingenting, gick från en Logitech MX som arbetsmus men suktade efter en massa mer knappar för att programmera kortkommandon, OS funktioner & massa annat lullull för att snabba upp arbetsflödet rejält, SJUKT gött med så många knappar

http://i.imgur.com/nGIiZwi.jpg

Av JesperA

Jävla vecka av "djurplågeri", katten var borta i ett par dagar, letade efter den & tillslut dök den upp med ena bakbenet släpande efter sig, så brutet ben, förvriden höft osv osv, benpipa utstickande från huden osv, opererades igår & är inte hemma än, sen nu idag när jag hade hämtat några på Landvetter så mötte vi polis, ambulans & brandkår strax efter Borås, såg ett par bilar mer eller mindre parkerade vid sidan av vägen & såg relativt hela ut så misstänkte inga personskador MEN lite längre fram så låg det en stackars älg på vägen i en blodpöl, tittade runt med huvudet men kunde inte ta sig upp, en halvtimme senare hade en jägare varit där & avslutat älgens plågor.

Hatar när djur får lida

Av JesperA

Färghinken ligger i en undermeny som standard, tror "Gradient tool" är standard i den menyn så bara att klicka på den för att få fram hinken

Av JesperA
Skrivet av Teknocide:

Hur ska klienten veta vad den ska skicka för värde till servern då? Om den inte har nån logik för att slå upp rätt värde ur tabellen så kan den ju inte rapportera poäng, och om den har den logiken så ligger den på client side och då kan man använda den för att skicka valfritt värde.

Hur klienten skickar har både andra & jag redan förklarat?

Jadu, för att hitta logiken/koden för client side ur en kompilerad app så får personen vara en jävel på att reversera maskinkod eller hitta något redan befintligt verktyg som ändå bara tar personen halva vägen. Personer som har kunskap & ork för detta, seriöst, det är ganska drygt att fixa, så ja, jag tvivlar starkt på att någon som har energi till detta slösar energin till att slutligen efter en jävla massa jobb posta highscore från en sketen app

Av JesperA
Skrivet av Teknocide:

Nycklarna måste ju fortfarande finnas på klientsidan. Vad förhindrar en klient från att bara skicka det högsta värdet direkt?

Hur har du tänkt hitta en giltig nyckel som du tänkt fusk-skicka till servern som motsvarar högsta värdet? Tror du någon kan hitta det högsta värdet, isåfall, vilket av följande är högst score i systemet?

mAVWm44sxipL
hHKYtp976mxF
GwQniv1P69pL
iz2FXqfo9lOu
9aBZPEfT4HeJ
nt5W7ifqhFdD
LiWI3IVg2UGG
486AeoizNl46

Högsta scoren i detta fiktiva spel är 5'000'000 så vilken av ovanstående nyckel är 5'000'000 som skickas till servern från klienten? Enda sättet att då hitta högsta scoren är genom brute force men som jag nämnde, implementerar man en rate-limit mot sin server så är det närapå omöjligt att hitta dels en giltig score & ha tur nog att hitta en hög score innan klienten blir bannad från systemet

Av JesperA
Skrivet av burner1:

Ganska så enkelt egentligen. På förhand räknar du ut en nyckel som representerar ett viss poäng i spelet.

Så skickar en spelare in en poängvärde på tex. 400'100 poäng så vet du vilket värde som motsvarar nyckeln redan på förhand

Japp, detta fungerar, men säg att man har ett spel där extrema spelare kan uppnå 10 miljoner poäng ärligt, vill man då skicka med 10 miljoner array par eller 10 miljoner key/value (poäng/nyckel, sen skicka nyckeln när man fått reda på den) eller hur man nu väljer att implementera "uppslagsverket" inbakat i spelet? Det är ju ganska mycket poäng/nycklar att skicka med varje spel.

Så, istället för att på förhand räkna ut nyckeln så borde man ju kunna implementera ett dynamiskt nyckelsystem så att man i båda ändar kan kolla upp ifall nyckeln ingår i systemet man tillämpat? Bör ju kunna fixa ett system som är närapå omöjligt för smarta bråkstakar att finna ett "pattern" & sen lista ut en godkänd nyckel. Går ju alltid brute-forcea så isåfall får man ju även implementera ett rate-limit system så det blir ohållbart att testa.

Av JesperA

Ok, så när kommer Kaby Lake för prestandasegmenten att lanseras? Fortfarande i början av 2017 som det spekulerades om för några veckor sedan?

Av JesperA

Intel Silicon Photonics kompatibilitet?

Tja!

Så, får ett tag sedan så lanserade ju äntligen Intel sina första Silicon Photonics produkter, en CWDM4 QSFP28 & en PSM4 QSFP28 transceiver , MEN det är jävligt oklart för mig hur kompatibiliteten är för nuvarande produkter? Krävs det helt nya switchar & NIC:s eller går det peta in dessa i tex:

Dell Z9100 http://www.dell.com/us/business/p/networking-z-series/pd

&

Silicom PE3100G2DQIR-QX4 http://www.stordis.com/shop/adapter-cards/network-interface-c...

Är allt som har QSFP28 kompatibelt med Intels nya transceivers eller vad när det gäller speccarna skall man kolla på för att se om sakerna lirar ihop med varandra?

Av JesperA

VM ändrar muskänsligheten

Japp, har ett ganska störande problem, har en Logitech Performance MX som av någon anledning ändrar muskänsligheten varje gång jag startar en av mina VMware VM som kör Ubuntu 14.04, muskänsligheten ändras alltså för värdsystemet, alltså muskänsligheten i OS X ökas varje gång jag startar min 14.04 VM

Har letat som en galning i alla inställningar i VMware & på nätet, men hittar inte mycket info om ifall någon inställning eller något annat kan ändra muskänsligheten för värdsystemet, så någon som har någon idé om vad som händer & hur jag kan lösa det?

Av JesperA
Skrivet av Gustav.Henrik:

Ett 1070 är mycket mycket sämre än ett 1080.

Helvete vad du överdriver i varenda jävla inlägg...

Av JesperA

WOW, fan, priset var ju inte så svettigt faktiskt, kanske dags att kassera mitt ATi 4850

Av JesperA

"Tom.....can i....tom, i....can i...go back to slide.....tom.....tom......"

Faen håller dom på med? :S

Av JesperA

Kan ingen kasta ut dendär fulla högljudda fjortisen?

Iaf, 1080 verkar bli ett riktigt monster Tänk då en Ti version :S

Av JesperA
Skrivet av Lothbrok:

Faktiskt så är det samma människor. Bl.a. på loading och här på sweclockers som yttrat sig tidigare..
Sedan en hel drös ex-Gametrailers (rip) som numera hänger på andra sidor som man ser.

Sjukt att du kommer ihåg alla enskilda individer & exakt vilka åsikter dom hade för flera år sedan & idag, jobbar du på FRA?

Av JesperA

Men jävlar vad otåliga ni är

Av JesperA

Personligen föredrar jag svensk layout + rebind av vissa knappar, hemma kör jag med ett TKL & har bindat knappen till vänster om 1 till att ge mig ett $ vid ett singelklick.

Med fullt tangentbord rebindar jag hela numpaden till att singelklicka för att få {} [] | & # osv

Tycker rebind är viktigare än själva layouten, jag HATAR flertangentskombinationer

Av JesperA

Minidator med intern PSU?

Tja!

Jag har sjukt dålig koll på datormaraknaden just nu, speciell små enheter som NUC & liknande.

Iaf, finns det någon minidator (jag räknar minidator som en dator i storleksklass Mac Mini eller mindre) men som också har intern PSU, vill inte ha en tegelsten till extern PSU som så många minidatorer skeppas med.

Specifikationer är inte allt för noga, men skulle det gå att få minst en i3 åtminstonde med plats för 8GB ram & 1 M2 eller 2.5" SSD så vore det trevligt.

Vore tacksam för alla förslag

Av JesperA
Skrivet av FERGUS:

Battlefields signaturmelodi?

Ja jo, men hittar inte rätt remix, eller är denna remixen gjord för just detta eventet?

Av JesperA

Lite semi-offtopic, vad heter låten dom kör på streamen nu?