Inlägg

Inlägg som JesperA har skrivit i forumet
Av JesperA

Vilken otroligt utförlig bygglogg 👍

Av JesperA

Är det någon som vet om det finns ett kit för ett Dactyl bygge eller hört några rykten eller skvaller om att någon jobbar på att utveckla ett kit?

Av JesperA

Tack för svaren! Tror jag hoppar över 40+ planerna, verkar bara vara ansträngande i längden efter att "wow-faktorn" i början har lagt sig, åtminstone för "9-5" yrken/jobb.

Av JesperA

Har dom flashat fel firmware tro?

Såhär ser inmatningskällorna ut (klickar man i tangentbordsområdet & sen klickar på en tangent så får man fram layouten som tangentbordet använder)

Inbyggda layouten för min MBP:

https://i.imgur.com/I0HbeEG.png

Layouten med mitt Logitech Ultra X: (liten förändring mot ovanstående men ändå rätt ISO layout)

https://i.imgur.com/R4r2pNI.png

Varmilo VA88Mac: (påminner mycket mer om ANSI layout än ovanstående ISO layouter, notera den smala ENTER tangenten & extra tangenten på QWERTY raden längst till höger, ovanför den virtuella smala ENTER tangenten osv osv)

https://i.imgur.com/9ocMAzX.png

Så FYSISKT har mitt VA88Mac ISO layout men verkar som firmwaren fortfarande tror att tangentbordet är ett ANSI tangentbord? Jag har manuellt valt ISO layout som tangentbordstyp i inställningarna för tangentbordet i macOS men det hjälper inte.

Av JesperA

Testade i Ubuntu nu (som VM i macOS) & där är tangenterna faktiskt rätt, märkligt, testade på min andra Mac & där är det samma fel så, sjukt konstigt. Dessa tangenter är rätt när jag använder mitt Magic Keyboard så hmm.

Får testa mig fram & se vad jag kan göra då 👍

Av JesperA

Använde Karabiner förr men har gått över till BetterTouchTool

Problemet är att jag vill ha en om-mappning av § tangenten, eftersom jag spenderar större delen av min tid på programmering så har jag mappat om § tangenten till $ så jag slipper köra alt+4.

Nu när tangenterna är fel "från fabrik" så blir detta lite krångligare, får ju mappa om en mappning så att säga, ganska störande, vill ju ha ett fullt fungerande tangentbord som standard utan fullösningar, kan inte mappa om varenda dator jag råkar koppla in tangentbordet i.

Är det fel på just mitt exemplar tro så att det är lönt att reklamera?

Av JesperA

Fick hem mitt tangentbord idag, VA88Mac, väldigt gediget & gillar det änsålänge

Enda problemet är dock att 2 tangenter verkar vara ombytta med varandra:

Trycker jag på tangenten som är direkt under ESC så skrivs följande tecken: < fastän det skall vara § på den tangenten

Trycker jag på tangenten till höger om vänstra shift så skriver den § istället för <

Detta under macOS, någon mer soft haft samma problem?

Av JesperA

Programmerar/Utvecklar du med en +40" skärm?

Ville inte lägga denna tråden i bildskärms kategorin då denna tråden handlar mer om att arbeta med en generisk skärm snarare än tekniska specifikationer & frågor om en specifik skärm.

Min fråga är ganska simpel, använder du en +40" skärm för programmering eller grafisk formgivning? Isåfall, har du lust att nämna några för & nackdelar du upplevt? Är det påfrestande för nacke/ögon att stirra & kolla runt timme efter timme på bara massa text? Är ju rätt stor yta man ständigt "söker av" när man letar igenom sin kod & vevar runt musen i IDE:n osv osv. Hur nära sitter du? Blir det för pixligt att sitta på ditt avstånd med 4k & den storleken på skärmen?

Hade tänkt vänta på en LG 32UK950-W men den dröjer ju en evighet innan den lanseras, har alltid tänkt att 32" är sweetspot för 4k/UHD utan scaling (vill få plats med så mycket kod som möjligt) men har nu börjat fundera på att kanske köpa en 43" skärm istället men vore kul att höra eran åsikt hur det är att dagligen sitta timme efter timme att programmera på en så stor skärmyta

Av JesperA

Hittade denna tråden efter lite jakt efter ett mekaniskt Mac specifikt tangentbord med nordisk layout.

Ni som använder detta tangentbordet, är ni nöjda fortfarande eller har ni hittat andra bättre alternativ? Tex WASD Code? Vet ni om även Code har alla mediatangenter förs macOS fungerande? Alltså ljusstyrka, volym, expose osv osv? http://www.wasdkeyboards.com/index.php/products/code-keyboard...

Finns det något keycap set med transparenta tecken så bakgrundsbelysningen lyser igenom tangenterna?

Av JesperA
Skrivet av Ibis:

Kan det här vara något månne?
https://theunarchiver.com/xee

Rekommenderar att köpa det utanför App Store, annars blir det en mer nerlåst version som måste fråga om tillåtelse varje gång den skall öppna en mapp utanför sina egna skapade.

Jajjemen det verkade fungera precis som jag vill, tack så mycket för förslaget 👍

Av JesperA

Windowed Slideshow/Bildspel app för macOS?

Tja!

Har använt Phoenix Slides ett bra tag & har dom funktionerna jag vill ha, tex att söka igenom subfolders osv MEN problemet är att det verkar bara gå att köra bildspelet i fullscreen, jag vill kunna köra bilspel även i windowed, finns det någon bra app eller något annat sätt att köra bildspel i windowed?

Tack tack

Edit: Har hittat https://github.com/teacurran/JpegDeux vilket fungerat helt okej, lite väl hög CPU användning när man lägger till massa bilder men helt okej ändå. Dock får man varningen att utvecklaren måste optimera appen (antagligen 32-bit varningen(!)) så denne kan komma att sluta fungera i Mojave så vore ändå trevligt med alternativ till JpegDeux & Phoenix Slides

Av JesperA

Tack & den passar till min Zotac? Antar att dom flesta externa nätagg/ac adaptrar kommer från generiska OEM som tillverkare skickar med så samma passar till en hel drös moderkorts-tillverkare antar jag?

Av JesperA

Få tag i Zotac AC adapter?

Jag har detta moderkortet: https://www.inet.se/produkt/1901752/zotac-ion-itx-a-330-mini-... som har agerat NAS i några år, senaste året så verkar det dock som att AC adaptern strular för varje gång det blivit strömavbrott så har det inte gått att starta moderkortet såvida man inte drar ut strömkontakterna till mina 3 hårddiskar först.

Fick strömavbrott häromdagen igen & nu verkar det inte gå att få igång moderkortet alls, så antar att AC adaptern har tagit såpass mycket stryk av att köras 24/7 att den inte klarar av att lämna den strömspiken som krävs vid uppstart.

Iaf, så sökte runt i svenska datorbutiker för att köpa hem en ny AC adapter & se om det hjälpte, hittar dock ingen butik som säljer denna längre, verkar dessutom vara riktigt sparsmakat med Zotac återförsäljare i Sverige.

Så någon som vet vart man kan få tag i en ny sådan här?: https://www.inet.se/produkt/1968937/zotac-ac-adapter

Tack 👍

Av JesperA

i-landsproblem men fan vad jag har börjat störa mig på att i varenda jävla VLOGG jag kollar på så är det fan ALLTID ett kaffeintro, fan håller dom på med, är så jäkla klyschigt & meningslöst.....snart blir det la trendigt att filma när dom går på dass också

Av JesperA

Nope, "No new release found." för mig änsålänge tyvärr

Av JesperA

Hur lång tid dröjer det till dom släpper 18.04 uppdateringen för 16.04 tro?

Av JesperA
Skrivet av blue eyed devil:

En oled dator skärm man sitter vid timmar varje dag, hade väl slitits ganska fort?

Dom har ganska bra livslängd & inbränningsståliga nuförtiden men hur mycket jag än gillar OLED så hade jag nog hellre valt mLED för statiskt innehåll som tex datorskärmar, verkar dock tyvärr dröja.

Av JesperA

Fan också, hade planerat att köpa denna men så fick skiten en jävla haka den med, vad är det med tillverkare & deras jäkla hak-fetisher, tillverkar man en skärm som går att rotera till porträttläge så skall man ju givetvis har lika stora bezels runt hela skärmen, krävs väl inte så mycket intelligens i njuren för att förstå? Förserie-modellen såg mycket bättre ut med typ symmetrisk bezel runtom:

https://www.nordichardware.se/wp-content/uploads/Asus-ProArt-PA3...

Får väl bli en LG 32UK950-W istället då men har inte haft tur med LG produkter så

https://static.bhphoto.com/images/multiple_images/images750x750/...

// End rant

Av JesperA

Har dålig koll på AMD nuförtiden men börjar bli sugen, men tror jag väntar på Threadripper 2, om Ryzen 2 lanseras i April, hur många månader till kan det dröja till nästa generation Threadripper?

Av JesperA

Fan sur jag blev nyss på folk som inte kan normal tut-etikett, eller behövs inte ens någon speciell etikett, bara sunt förnuft.

Jag var inne i en bostad, så kom någon som skulle plocka upp mig, det vore okej om personen tutade en kort liten tut med bilen för att säga "hej, jag är här nu", men denna damen kör en *tut-tut-tut-tut-tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut-tut-tut" ända tills jag har hunnit få på mig allt & öppna dörren, den tut-sekvensen varade i typ 20 sekunder. Vafan tänker man med. När jag kom in i bilen så påtalade jag hur onödigt det var att tuta så intensivt, speciellt med den bilen så hela jävla grannskapet (pensionärer) vaknar upp från sin lunch-vila. Fick svaret, "Jag kan ju inte veta om du hörde första tutan".

NEJ PRECIS, DÄRFÖR TUTA EN GÅNG, EN KORT 0.5 SEKUNDERS TUT _MAX_, SEN AVVAKTA I 10-20 SEKUNDER TILL PERSONEN DU TUTAR PÅ HINNER REAGERA FÖR ATT SE IFALL DEN HÖRDE, _SEN_ KAN DU TUTA IGEN, HUR FAN TROR HON MAN SKALL HINNA KASTA PÅ SIG ALLA YTTERKLÄDER & SKOR Å HÄMTA PLÅNBOK Å HELA KÖRET PÅ DOM 0.1 SEKUDNERNA MELLAN DOM INDIVIDUELLA TUTORNA.......

Blev mer irriterad än jag borde men sånna här grejer är så sjukt dumt för det finns ingen logik i baktanken överhuvud-taget alls å nu är det 10 gången denna personen gör detta & grannskapen har redan sagt till mig flera gånger men denna personen verkar fan inte lära sig.

Edit: För övrigt, samma typ av människor som plingar likadant på dörren, *pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling*pling, hur skall man hinna släppa det man gör & ta sig till dörren, hur tror dom att alla fysikens lagar skall brytas & jag hoppa upp från soffan & inom ljusets hastighet öppna dörren innan dom andra plingorna haglar ut över en...