Inlägg

Inlägg som ZyAnidE har skrivit i forumet
Av ZyAnidE

Säkert att sälja guld i WoW?

Tjena! Undrar om någon här har erfarenhet av att sälja guld i WoW, och i så fall, hur säkert är det? Funderade på att börja göra det med Swish, så alltså bara till svenskar, men har alltid funderat på hur säkert det är från att bli bannad. Tänkte i så fall göra det på ett separat Battle.net konto.

(Hoppas det är ok att snacka om sånt här i forumet!)

Av ZyAnidE
Skrivet av Chrisism8:

Ballt. Hoppas vi får se lite bilder här på SweC sen när det är färdigt

Det blir det nog

Av ZyAnidE
Skrivet av PointMan:

De går inte in i hålet på moderkortet, nej.

Så det blir alltså 6 mm emellan? Perfekt! (y)

Av ZyAnidE
Skrivet av Chrisism8:

Jag är inte säker på att jag förstår din fråga riktigt eller anledningen till att du frågar vilket kan vara lika viktigt. Men om distansen är 6 mm så är ju mellanrummet 6mm vid distansen. Sen har ju moderkort lödningar och stuff som sticker ner på massvis med ställen, dessa brukar väl vara 1-2mm som max antar jag. Inte helt säker här dock.

Om det är så att du vill klämma något mellan moderkortet och plåten är detta inte att rekommendera.

Håller på att designa ett chassi jag tänker bygga, så behöver måttet. Men vad jag menade med min fråga var om distansen går in i moderkortet på nåt sätt, så att distansen blir t.ex. endast 5,5 mm emellan.

Av ZyAnidE

Distans mellan moderkort och plåt???

Hej! Som rubriken säger, hur långt är det mellan moderkortet och plåten under ifall att distansen är 6 mm lång (utan den gängade delen)?

Av ZyAnidE
Skrivet av kaput:

När du skruvar plåten på plats i lådan och sedan moderkortet på plats på plåten får du vad som kan liknas vid någon slags fackverk. Chassi, plåt och moderkort kommer stadga varandra. 1mm räcker alla gånger i den meningen.

Det som skulle kunna få mig att fundera på grövre plåt är gängan för distanserna, förutsatt förstås att du inte tänkte sätta distanserna med mutter på baksidan. En M2-gänga har som du mycket riktigt vill mena 0.4 mm stigning, du kommer alltså bara få 2.5 varv gänga om du tänkt gänga i plåten, vilket är alldeles för lite. Tumregeln är att du vill göra gängans djup 1.5 gånger dess diameter i mjuka material som aluminium för att uppnå full styrka i förbandet, dvs du behöver en 3 mm tjock plåt. Då det inte är några krafter att tala om här kan du ju dock kompromissa lite. Kom bara ihåg att inte dra fast distanserna för kung och fosterland sedan.

Ska du vattenskära är det å andra sidan inte jobbigare att bearbeta en grövre plåt. Kanske lika bra att köra på en rejäl plåt på en gång?

Edit: konstig styckesindelning...

Om jag ändå skulle vilja köra med 1 mm plåt, skulle jag kunna använda en mutter den sista biten som någon sa tidigare?
EDIT: Distanserna var tydligen M3.

Av ZyAnidE
Skrivet av Findecanor:

Stigningen på en M3 skruv är 0.5 mm. Det skulle inte bli mycket till grepp för en skruv - jag skulle använda muttrar på baksidan.
Sen tänk på att de legeringar av aluminium som är lättast att hitta i plåt ofta är av en mjukare sort; med sådan plåt i 1 mm så tror jag snarare att det skulle bli moderkortet som skulle stadga upp plåten istället för att plåten skulle stadga upp moderkortet.

Distanserna jag ska använda mig av är M2, med stigning på 0,4 mm, så det kanske funkar bättre. Men antar att det är bättre att använda stål än aluminium i det här fallet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ZyAnidE

Hjälp med DIY moderkortsplåt!

Håller på och bygger ett eget chassi men undrar vilken metall/tjocklek jag ska ha på moderkortsplåten. Vad rekommenderar ni kunniga? För tillfället tänkte jag använda mig av en 1 mm aluminiumplåt som jag tänkte vattenskära ut, med hål för moderkortet och allt, och sedan gänga hålen. Men det jag oroar mig för är att det är för flexigt och för smalt för att kunna skruva.

Av ZyAnidE

@MultiMan: Måste bara fråga för säkerhets skull. Har en CAD-ritning från Protocase.com som säger att moderkortets botten ska vara 2,3 mm ifrån kanten i hålet där I/O panelen ska sitta. Kanten som är närmast moderkortsplåten det vill säga. Vet du om det stämmer? För om jag sätter moderkortet efter det borde allting flyta på.
Skulle kunna infoga en bild om jag visste hur lel

Av ZyAnidE
Skrivet av MultiMan:

Det som avgör är ju avståndet från moderkortsplåten till portarna baktill. För kort distans så hamnar kontakter för långt ned och grafikkortet kommer för långt upp i pcie-sloten med risk för dålig kontakt. För lång, kontakter för högt i uttagen och grafikkortet går inte att skruva fast ordentligt utan risk för skador (böjt moderkort bl a) eftersom fästplåten inte kommer ligga an mot plåten, utan sväva i luften.

Precis, det är det jag sitter och räknar på just nu, krångligare än jag trodde :S

Av ZyAnidE
Skrivet av MultiMan:

Varierar med modell på lådan. Är oftast 6 eller 6,5 mm men finns även 8 (t ex Fractal XL om jag minns rätt). Möjligen finns det under 6 också men kommer inte på någon just nu.

Okej, så det är så krångligt alltså. Tanken var att jag skulle ta distanserna från mitt nuvarande chassi och använda i det nya, men det kanske är bättre att köpa ett gäng nya distanser med den längd jag vill ha?

Av ZyAnidE

Längd på moderkortsdistanser??

Tjena! Håller på och bygga ett eget chassi, men krånglar mycket med hur moderkortet ska sitta. Därför behöver jag veta vilken längd distanserna brukar ha i ett ATX chassi. Just det chassi jag har är ett Cooler Master Storm Scout 2.

Av ZyAnidE
Skrivet av ScaniaTuktarN:

Använder du växelspak eller paddle grejjerna?

Använder växelspaken, tycker det är roligast

Skickades från m.sweclockers.com

Av ZyAnidE

Vad använder ni som handbroms i racing spel?

Tjena! Började nyligen spela Dirt Rally och skaffade också ett Logitech G27 till det. Det är riktigt roligt, men jag har stött på ett problem. Just nu har jag handbromsen bindad på en knapp på ratten, men det kan vara väldigt krångligt ibland att nå knappen. Så jag undrar vad ni använder för knapp som handbroms?

Av ZyAnidE

Tjena, har problem just nu med Black Ops 3 som gör det komplett ospelbart. Varje gång jag försöker ansluta till ett game, så fryser det i typ någon minut, och sedan så disconnectas jag. Om jag har tur, kanske jag kan spela i ungefär 10 sekunder, tills jag disconnectar.
Detta började hände efter att jag aktiverade pagefile.sys igen i tron om att det skulle ta bort det extrema lagget jag hade i BO3 innan. Men nu kan jag ju inte spela alls. Någon som har en lösning?

Av ZyAnidE

Bjuder 1600 för ett av korten! Har redan ett själv, om man inte ska köra 3x crossfire! xD

Av ZyAnidE
Skrivet av infigo:

Ett supernova g2 750w skulle jag ta om du ska köpa nytt men om det är det cooler master gx650 som står i sin Sign så räcker det utan problem om du inte ska gå över överklockningsgränsen för då drar furu snabbt mycket mer effekt

Skrivet av Peking:

Tack för svaren, hoppades att det skulle funka!
Edit: missade att jag skrivit den I signaturen lol

Av ZyAnidE

Nätaggregat för R9 Fury (inte X)

Funderar på att köpa ett Sapphire R9 Fury kort snart, men såg då att det rekommenderas att man har 750 watt nätagg. Jag har för tillfället 600-650 watt (kommer inte ihåg) 80+ Bronze, vilket jag antar inte klarar av det grafikkortet särskilt bra. Då är frågan, tror ni att ett 750 watts 80+ Gold är framtidssäkert? Vill inte betala allt för mycket på nätagg, alternativt välja ett billigare grafikkort.

Av ZyAnidE
Skrivet av Zaic:

Vad för grafikkort och nätagg har han ju nu?

Han tänkte uppgradera till 750 watt från 500 watt tror jag det var.

Av ZyAnidE

980 eller 390 och SSD?

Tjena! En polare ska snart upgradera sin dator och då frågar jag åt honom här, vad tycker ni är mest värt? http://www.inet.se/produkt/5411291/msi-geforce-gtx-980-gaming Denna, eller ett 390 kort med en 250GB ssd?