Inlägg

Inlägg som Knarra har skrivit i forumet
Av Knarra

Måndag passar bra. Beror lite på var du bor. Bor du någorlunda centralt kan jag gärna vara med och se att den funkar innan du tar ut den. Annars så kanske vi kan träffas i stan och göra upp. Antar du har swich.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Knarra

Jag bjuder 1800. Kan hämta i GBG.

Av Knarra

@Jesper178: Jo, det är det mest prisvärda jag kunnat hitta. Men tänkte ändå höra om det fanns något ännu bättre.

Av Knarra

Bästa bundle för Skylake Mobo+RAM+CPU

Hej
Sitter på en gammal dator som jag har uppgraderat genom åren lite pö om pö.

Just nu kör jag

AMD Phenom II x6 1055 kylt av Antec Kühler H2O 620
8 GB ram
ett GTX 770

alltsammans drivet av Corsair HX 650

Har en gammal SSD i som jag kommer fasa ut till sekundär disk och ersätta med en Samsung 850 PRO (redan införskaffad)

Nu till frågan:
Upplever ibland att datorn fryser i windows vid surf. Chrome säger att den väntar på någon Cache. Kan inte tolka det på annat sätt än att processorn börjar bli trött. Är hur som helst dags att uppgradera den eftersom det är den som är den svagaste länken i bygget.

Har tittat på denne bundle. http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/236495-webhal....
Tänker att det blir ganska lagom.

För tillfället spelar jag mest Hearthstone vilket jag vet inte kräver något sådant här. Men ibland drar jag igång Battlefront. Vill även ha möjlighet att spela ifall det släpps något jag blir sugen på framöver.

Finns det någon som har något annat prisvärt erbjudande som skulle passa till PC:n? Är främst sugen på Skylake men har någon väldigt bra argument för att t ex köpa en FX-processor istället så kom gärna med dessa!

Av Knarra

@Oktay: Tror det slutade på ca 1700 för mig.

Av Knarra

För mig var det 2 veckor 100% ledighet för att vända depressionen. Som sagts förut är det väldigt individuellt. Men jag hade kvar uppdrag som jag inte kände mig stressad inför så dessa gick jag tillbaka till på 50 % ganska så fort. Om du känner att jobbet är viktigt för att du ska känna trygghet så kan det vara en idé att ganska snart komma tillbaka med nedsatt arbetstid under förutsättning att du får minskad arbetsbelastning i samma grad. Men det är endast du som kan säga hur du mår och hur mycket ledig du behöver vara.

Av Knarra

Kan även nämna att träning och kost inte alltid hjälper. Jag tränade jättemycket och åt väldigt bra och trodde att det skulle hjälpa mot utbrändhetssymptomen vilket gjorde att jag inte tog tag i jobbsituationen och istället blev utbränd. Visst är det viktigt med kost och motion, men det är inte lösningen på alla problem.

Av Knarra

När jag blev utbränd gick jag in till min chef och sa att jag mådde dåligt av jobbet och ville sluta. Då hade jag som så många andra "bitit ihop" trots att jag blivit riktigt utmattningsdeprimerad. Istället för att godta min uppsägning skickade chefen mig till företagsläkare och jag blev därefter sjukskriven en tid. När jag mådde bättre och kunde börja komma tillbaka så fick jag byta till supportavdelning istället för konsultavdelningen.

Som många andra redan har sagt. Ta tag i problemen innan det blir större bestående skador. Själv känner jag fortfarande av sviter sedan min utbrändhet i form av sämre stresstålighet och liknande.

Med den första historien ville jag bara förmedla hur jag tycker att en arbetsgivare bör se sina anställda. Det är arbetsgivaren som ska se till att sina anställda mår bra så att de kan stanna på jobbet. Du som arbetstagare ska inte behöva "bita ihop" för att arbetsgivaren ska ha kvar dig. (nu är det lätt att sitta på min höga häst och säga så då jag inte varit arbetslös, har full förståelse för hur högt man värdesätter jobbet om man varit arbetslös. Jag värdesätter visserligen också jobbet men har bestämt mig för att inte låta det gå ut över min hälsa.)

Av Knarra
Skrivet av Marinlik:

Tänk på att det är ytterst sällan support personal har någon mer information än vad du själv kan hitta på hemsidan. De kollade troligtvis på amazon.com där du inte kan beställa en kindle till sverige. Utan du får gå via deras internationella store där du kan beställa kindles. Där kan du beställa en paperwhite(2015) till sverige och den kommer, enligt Amazon själva, att levereras mellan 2-6 juli. Så den säljs direkt även i sverige. Jag fick fram detta datom genom att gå igenom en beställning till sista steget utan att trycka på köp i slutet.

Jag fick tipset här i tråden att chatta med dom så jag gjorde det ☺. Men tack för tipset om att beställa ändå. Om man lånar böcker via bibblan så var det lite knöligt att få in dem på kindlen jämfört med andra plattor?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Knarra

Me: Hi Zuhairah! Thank you.
Zuhairah: You're welcome Karl. Looking at the information on my side, any new Kindles that are released can only be shipped within the USA and I am sorry about that.
Me: Okay. Thank you for that information. Then i guess i have to buy an old one from the local stores here.
have a nice day!
Zuhairah: You're welcome. I am glad I could be of assistance today and we hope to see you again soon! Thank you for contacting Amazon. Please click the END CHAT link to close this window. Thank you, Zuhairah.

Verkar som det får bli Webhallen ändå....

Av Knarra

@Hutter:
Tack för tipset!

Av Knarra

Får väl bli den då... Beställer från Amazon ikväll så hoppas jag att den dyker upp någon gång nästa vecka innan vi drar på semester.

Av Knarra
Skrivet av Hutter:

@ Knarra - köp INTE utan ljus. Det är helt enkelt för bra för att vara utan. Skulle aldrig köpa en läsplatta utan inbyggt ljus. Det hjälper både dag/natttid vid läsning. Jag skulle vänta på den nya. Det är såååå nära. Sätt ihop något litet paket med en text som förklarar att den riktiga presenten kommer lite senare. Hon kommer tacka dig

@ Marinlik - Köp från Amazon annars. Har köpt 4 st kindle därifrån. Första lasset tog 43 timmar från beställning tills den kom till min dörr. Andra lasset 48 timmar. Hur smärtfritt som helst.

Okej tack för input. Vad är det mer än skärpan som är bättre med den nya som gör den värd att vänta på?

Av Knarra
Skrivet av Knarra:

Funderar på att köpa en sådan här till min sambo i födelsedagspresent. Såg att de har Amazon Kindle Paperwhite 2 inne på Webhallen i gbg. Nu till frågan. Hur dum är jag som köper den här gamla versionen istället för att vänta på att kunna köpa nya som kommer ut i slutet av månaden? Födelsedagen är på lördag så det hade varit roligt med något att ge då därav min iver.

Eller kanske mest värt att köpa den för 699 utan ljus? I alla fall som första läsplatta så får man uppgradera om ett tag ifall man gillart.

Av Knarra
Skrivet av Pulver:

Håller med - Nya paperwhite får samma högupplösta skärm som Voyage utan att prislappen höjs, klart bästa köpet

http://www.engadget.com/2015/06/17/amazon-kindle-paperwhite-2...

Funderar på att köpa en sådan här till min sambo i födelsedagspresent. Såg att de har Amazon Kindle Paperwhite 2 inne på Webhallen i gbg. Nu till frågan. Hur dum är jag som köper den här gamla versionen istället för att vänta på att kunna köpa nya som kommer ut i slutet av månaden? Födelsedagen är på lördag så det hade varit roligt med något att ge då därav min iver.

Av Knarra

Hearthstone!
Jag gick i alla fall från Dota2 till HS och är väldigt nöjd. Grymt gött att kunna spela på vagnen också. Hinner med två matcher medan jag åker till jobbet på morgonen :).

Men du kanske är ute efter lite mer action. Själv tyckte jag den strategiska aspekten var mest intressant med Dotan och strategi finns det så det räcker och blir över i HS.

Av Knarra

Ut och promenera! Att gå är en väldigt bra och underskattad träningsform. Om du ser till att du får minst en halvtimmes promenad varje dag så kommer du på ett skonsamt vis träna upp kroppen för mer intensiv träning senare. Sätt på lite musik eller någon bra pod och stick ut!

Av Knarra

Köpte 1+1 som min första smartphone för något halvår sedan. Otroligt nöjd. Nu är jag sällan utanför städerna och om jag väl är det så har jag sällan behov av 4G så just den begränsningen har jag inte märkt av särskilt mycket. Trodde att jag skulle använda mycket data men inser att jag inte använder mer än 2-3 gb i månaden så jag skulle rekommendera ett billigt abonnemang till att börja med och sedan uppgradera ifall behovet finns. Annars blir det lätt som för mig som sitter med massa outnyttjad data varje månad men är för lat för att byta ned mig och därmed förlorar någon hundralapp varje månad.

Av Knarra

Tack vare låga priset så känner jag det som rimligt att uppgradera min 1+1 till en 1+2 vid release. Är så sjukt nöjd men min första.

Av Knarra
Skrivet av JohanFalk:

Byggde ihop en lite bättre version av Taurus datorn enligt mig, i princip samma dator fast lite andra delar. Blev ungefär samma pris, plus så får du en R9-290 istället för GTX 960. Alltså ett ganska stort steg inom grafikkortssortimentet. Byte till en SSD, dock kanske den är för liten ?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7766464/2015-03-03

Japp! Det där är bra ihopplockat tycker jag också.

Skickades från m.sweclockers.com