Inlägg

Inlägg som Knarra har skrivit i forumet
Av Knarra
Skrivet av rambo007:

HUR LÅTER Proson inPhase , JAG FUNDERAR OCKSÅ PÅ ATT KÖPA DET HÄR PAKETET

Jag tycker det låter bra. Är absolut ingen audiofil så mitt ord är kanske inte så mycket värt.

Av Knarra

När jag bytte moderkort senast så fick jag upp en varning om att windows inte var äkta. Detta kunde man avhjälpa enkelt genom ett telefonsamtal. Tycker att instruktionerna som gavs på skärmen var lätta att följa. Jag kommer inte ihåg om jag hade gjort uppgraderingen till win8 när jag bytte moderkort, men jag vet att det handlar om en OEM-licens.

Jag rensade med andra ord ingentinig från hårddiskarna. Och även om du skulle göra så och installera igen så tror jag att du ändå skulle behöva verifiera att du bytt moderkort.

Efter telefonsamtalet, som egentligen inte är ett samtal utan jag har för mig man bara får en kod som man skriver in av en datorröst, kommer din licens att flyttas till dina nya komponenter. Det innebär att du inte kan bygga någon ny dator med dina gamla komponenter och använda samma windowslicens.

Av Knarra

Tack för svar, alla!

Anledningen till att jag inte kan gå ut och mäta i bilen är att jag är på jobbet och funderade på att åka hem tidigare för att köra ut och hämta grejerna.

Sant är att jag har måtten utan emballage, men min oro var att de fläskat på med 40 cm extra frigolit och det därför skulle bli tight.

Jag hade också redan hört mig för hos återförsäljaren som var skeptisk till att just frontarna skulle gå in därför letade jag efter någon som kanske kört några liknande grejer.

Av Knarra

Frakta stora fronthögtalare i personbil?

Hej
Jag har precis köpt ett Proson InPhase system. Det finns här på terminalen att hämta ut själv eller låta DHL köra ut det på måndag.

Det jag undrar över är ifall någon har erfarenhet att frakta dylika högtalare i en vanlig personbil. Jag kör en Volvo 940 (sedan) som visserligen är ganska stor men dessvärre saknar möjlighet att fälla säten.

Det är väl främst frontarna som skulle ställa till problem antar jag. Proson InPhase IPF-6 har följande spec oförpackade:
Storlek (HxBxD): 1100 x 280 x 345 mm

Sedan tillkommer resten men det borde väl lösa sig?
- 1 st Yamaha RX-V773
- 1 par Proson inPhase IPF-6
- 1 par Proson inPhase IPS-6
- 1 st Proson inPhase IPC-6

Om någon har erfarenhet av liknande frakter så skulle svar under eftermiddagen vara hemskt uppskattat!

/Knarren

Av Knarra

Tack för svar! Särskilt tack till Killbom som nog gav mig det svaret som jag mest var ute efter.

Av Knarra

Spara ström genom att stänga av datorn?

Hej
Som trådrubriken säger. Blev nyfiken på vilket sätt jag sparar mest ström på under följande scenario:
Jag ska ut på en promenad på ca 2 timmar.

bör jag:
a) Stänga av datorn för att sedan sätta på den igen 2 timmar senare

eller

b) Stänga av skärmen och låta datorn gå i automatiskt viloläge.

Har en sexkärnig AMD-processor och ett GTX770 i datorn med ett hyfsat modernt nätagg från Corsair. Kan någon göra en uppskattning över när brytgränsen går för att låta datorn stå på och när det är värt att stänga av den?

/Knarra

Av Knarra

För mig som kanske hinner med att spela max 3-5 timmar i veckan så tycker jag det är ganska lagom snabba unlocks. Jag är väldigt långt ifrån att låsa upp någon klass helt.

Tycker det är väldigt olyckligt om bara de som spelar allra mest har tillgång till alla vapen. Om man t ex som jag inte kan spela så mycket så blir det inte så kul att alltid bli dödad av folk som har bättre vapen. Mycket roligare i så fall att bli dödad av folk med samma vapen så att man vet att det inte beror på den saken att man får stryk utan på att man faktiskt spelar sämre.

Av Knarra
Skrivet av Cybe:

Ångrade mig lite nu och bestämde mig för att köpa detta istället (lite billigare och klarar av BF3 iaf, såg att någon postade att de rekommenderade 3GB för BF4): http://www.dustinhome.se/product/5010745337/asus-geforce-gtx-...

Den fanns även i lager också, slipper vänta för länge.

Har spelat BF4 på det där sedan release och jag tycker det fungerar bra. Kanske inte kör ultra ultra, men tycker att det flyter. Tycker det är en bra avvägning på pris och prestanda. Dessutom trevlig kylare och ok ljudnivå vilket är viktigt för mig.

Av Knarra

Hade helt garanterat köpt ett AMD-kort ifall denna bundle fanns ute när BF4 kom ut. Nu kände jag inte för att vänta och köpte spelet plus ett kort från Nvidia GTX770. Kan ju vara så att EA inte ville sälja spelet rabatterat redan från början (gissar på att bundlade spel ger något mindre klirr i kassan för EA). Så jag skyller inte det hela på AMD rakt av.

Av Knarra

Behövs och behövs.... Klart det är nice, men personligen tycker jag inte det är värt priset ännu. Om du nu får en Note med 3G för ett bra pris så kan du ju sikta på att köra 4G när du vill byta ut din Note om sisådär 2-3 år.

Jag tycker du ska ställa upp två olika scenarion för dig själv:
Månadskostnad med 3G inkl telefon
Månadskostnad med 4G inkl telefon

Skillnaden mellan dessa alternativ tar du och väger nogrant. Låt säga att det blir 200 spänn i månaden (här måste du själv säga vad det är). Finns det någonting du önskar för 200 i månaden? Eller kan det kanske kännas värt att köpa nytt grafikkort om ett år för pengarna du sparar.

Av Knarra

Åk! Man ångrar bara sakerna man inte gjorde eller hur? Nu var det sinnessjukt länge sedan jag var på Dreamhack men jag tyckte det var riktigt kul. Framförallt så gillar jag nu ca 12 år senare att veta vad en Dreamhackupplevelse är för något. Även om du inte tycker det är kul att spela så mycket längre så tror jag det kommer bli grymt kul att bara driva omkring och kolla på E-sport och montrar och sådant.

Vet du sedan med dig att du kansek inte kommer sitta fastklistrad i datorstolen hela eventet så kanske du kan prioritera bort en skrivbordsstol t ex. Vill du köra budget så gör det! Själv börjar jag bli sugen på att göra en come back och åka dit bara för att se hur det vuxit.

Av Knarra

Intressant test! Skulle vara spännande och se vad du får för värden nu när den nya pastan blivit lite mer inkörd. Något du planerar göra?

Av Knarra

Är det bara jag eller börjar IE bli såpass snabb och bra att man kan börja använda det? Testade det bara lite snabbt men tyckte det har blivit oändligt mycket bättre på senaste tiden.

Av Knarra
Skrivet av acious:

Jag gör så med min surfplatta, telefon med för den delen. Har en RPi kopplad via 3,5mm uttaget till en förstärkare.
Sant att ljudet blir väl inte super via 3,5mm uttaget men har inte provat med nåt usb-kort
På raspberryn anbänder jag ett os/program som heter MusicBox, är bara i en beta än så länge så en del buggar finns väl. Och musicbox är ansluten till ditt spotifykonto.

Det går till såhär att RPin får en ip-adress som du senare surfar in på med valfri makapär ansluten till ditt lokala nätverk. Och där får du upp en sida som du kan spela musik från spotify.
Finns en del mpd (music player daemon) appar som tydligen ska fungera istället för webläsaren men jag har inte fått det att fungera till belåtenhet.

Lite rörigt inlägg, sitter på telen. Säkert glömt massa med. Hör av dig om det är nåt du undrar över

Skickades från m.sweclockers.com

Grymt! MusicBox ska absolut testas. Verkar ju vara precis det jag är ute efter.

Av Knarra
Skrivet av traebit:

Jag körde tidigare raspbmc på min, då ingick även native stöd för airplay. Funkade bra med spotify. Dock vet jag inte om man måste installera just raspbmc för det ska funka, finns säkert andra "lättare".

Tror jag testar detta nu i helgen.

Tack för svaren så långt.

Av Knarra

HardstyleLover12 är uppenbarligen ett TROLL. Kolla namnet... Bra att ni dementerar hans trams, men försök inte ta någon diskussion. Blir liksom bara bränsle på elden.

Av Knarra

Bästa sättet att köra Spotify via Raspberry Pi?

Mitt önskemål idag är att med hjälp av min Nexus 7 kunna dra igång en Raspberry Pi så att den spelar upp musik via Spotify på högtalarna i vardagsrummet. Det är möjligt att det finns bättre saker än just RP för detta ändamål men jag tycker att RP är häftiga och har redan en sådan i min ägo (revB)...

Har hört att ljudkortet via 3,5 mm uttaget inte är något att ha så skulle ev. behöva tips på något USB-ljudkort som är kompatibelt också. I dagsläget finns alltså inte någon reciver med HDMI-ingång utan endast datorhögtalare.

Vet att det finns en djungel av sådana här projekt på nätet och har googlat och kollat på en del, men skulle vilja höra om någon av er andra medlemmar har bra erfarenhet av någon specifik setup.

Extra intressant vore ifall det finns smidig lösning med hjälp av raspbmc, men det är inget krav.

Tack så länge

Av Knarra
Skrivet av Elvis_z89:

Hej!

Jag har nyligen uppgraderat datorn och kör nu med följande komponenter:

ASUS IV Crosshair Extreme
8 GB DDR3
1 SSD Samsung 120 GB
2 WD 500 GB
Geforce GTX 670 (Överklockat, 1200 GPU-Boost)
AMD Phenom 1055T @ 4.0 Ghz (1.4v)
3 st 140mm fläktar
1 st 120mm fläktar

Allt detta drivs för närvarande av ett Corsair VX450W! I dagsläget har jag inte märkt av någon instabilitet även under längre spelsessioner. Jag är dock orolig för att detta kan bli ett problem - är min oro befogad eller kan jag fortsätta köra som vanligt?

Om jag bör uppgradera, kan ni rekommendera något bra nätaggregat för ca. 600 kr som även kan användas i en SLI-lösning!

Tycker du kan köra vidare på vad du har om du inte är sugen på att shoppa lite teknikprylar. (det är man ju som bekant ibland). En fördel med att gå över till starkare nätagg är att det kan bli tystare ifall detta är intressant. Om du investerar i ett modulärt nätagg så kan du även rensa upp lite bland sladdarna i datorn genom att ta bort överflödiga sladdar.

Av Knarra
Skrivet av Ozzed:

Jag kan inte låta bli att tro att det hade sett en "aning" annorlunda ut om datorer fortfarande såldes med Windows 7.

Skrämmande att "Windows" numera säljer bäst som pluttifierat operativsystem.

Vilken enskild datormodell skulle kunna ge den en match ifall win7 varit kvar? Det är ju klart som korvspad att det säljs fler windowsdatorer över lag än just den här Lumiamodellen. Fördelen med windows är ju att det inte är hårdvarulåst utan att du kan plocka ihop vilka komponenter du vill.

Av Knarra
Skrivet av Json_81:

Skumt, tycker det borde funka.
Bra att du fick bättre hjälp iaf

Vet inte om den är bättre, din funkar och är ju egentligen snyggare. Om man vänder lite på formeln så fungerar den
=IF(COUNTIF($M$8344:$M$9160;M1)>0;"Ja";"något annat") istället för
=IF(COUNTIF(M1;$M$8344:$M$9160)>0;"Ja";"något annat") som du hade föreslagit.

(COUNTIF(range;criteria) Alltså kriteriet är ju M1 som man räknar i intervallet $M$8344:$M$9160.