Inlägg

Inlägg som Knarra har skrivit i forumet
Av Knarra

Sedan ser jag fortfarande ingen nätdel/PSU (den som förser datorn med ström). Personligen tycker jag att 120 GB räcker långt om du tänkte komplettera med extern hårddisk och inte nödvändigtvis behöver ha massa spel installerade.

Fläkten du har valt tror jag kommer funka fint.

Av Knarra

ditt chassi har formfaktor mini medan ditt moderkort har atx-formfaktor. Det kommer inte funka

Av Knarra

Har du PSU och cpu-fläkt hemma? Annars hade jag rekommenderat att lägga till det. Operativsystem antar jag att du också kan få tag på från annat håll?

Av Knarra
Skrivet av biorrith:

@anders190:

Ja det är lite det. Köper jag ett nytt batteri men det inte är det, så har jag ju lagt 130kr i onödan.
Och nya prylar är ju alltid kul!

Sneglar lite på MX Master eller kanske G602.

letar du efter argument åt båda hållen kan man kanske flika in att ett nytt batteri är mer miljömedvetet

Av Knarra
Skrivet av griid:

Där försvann allt hopp om mänskligheten, jag hoppar hela skiten sprängs av en stor jävla astroid snart...
någon i mitt hus har stulit mina vinterdäck och det är någon i byggnaden där jag bor. Du kommer inte in i vårat förråd utan en speciell bricka!
Jag har verkligen inte ekonomi för detta just nu!
Funderar på att sätta upp en arg jävla lapp för att avreagera mig lite på mina grannar. Vad hade ni gjort, mer än att polisanmäla förstås.

Sådant där suger ju så hårt så man inte vet vart man ska ta vägen. Personligen brukar jag alltid känna mig oerhört kränkt om någon ger sig på min egendom. Har du någon chans att få ut något på hemförsäkringen?

Av Knarra
Skrivet av steelrich:

Och nya SSDn ni rekommenderar, är det bara för att det finns mer plats på den, eller är den snabbare på nått sätt?

Uppgradera inte RAM nu. Gör den här uppgraderingen som du blivit rekommenderad nu med fräsch SSD och ev nytt grafikkort (om du vill spela mer). Om något år eller två så kan du köpa ett uppgraderingspaket med moderkort+CPU+RAM. Då kommer du få DDR 4. Att öka klockhastigheten från 1600 till 2400 kommer du inte märka av.

För övrigt är det inte att underskatta att lägga pengar på ny mus, tangentbord och skärm.

Av Knarra
Skrivet av Tobias_N:

Gillar Nuc, du får en liten strömsnål dator som kommer fungera bra till ändamålet.

Måste dock ifrågasätta den extra hårddisken:
För det första undrar jag om din mamma verkligen behöver kunna lagra 2 TB bilder. Om hon inte lagrar i RAW-format och fotar med systemkamera så kommer hon komma långt med 250 GB som finns på SSDn. Annars kan du hjälpa henne med t ex Flicker-konto då har ni ju gratis back-up. Ifall hårddisken fallerar eller huset brinner ned.

För det andra känns det lite jobbigt att man köper en extern lagringsenhet som är lika stor som själva PC:n. Vad är då poängen? Blir kanske lika billigt att plocka ihop en dator i mindre chassi som får plats med intern lagringsenhet istället. Ju mindre lösa enheter desto mindre att damma.

(väljer ni ändå att köra på 2 TB extern lagring så välj en mindre SSD)

Av Knarra

@NatureBoyyy:
Stress är skitdåligt på uppkörningar. Vet jag av egen erfarenhet. Kuggade två uppkörningar för bil på rena idiotgrejer som jag hade klarat om jag bara tagit det lugnt och tänkt till lite.

Har inga bra tips på vad som kan få dig att lugna dig. Värsta som kan hända är att du kuggar och får göra om det. Även om det var jävligt surt när jag kuggade då jag behövde bilen till sommarjobbet så är det inget som stör mig såhär 15 år senare. Så tänk att i det långa loppet så kommer det bli grymt bra hur det än går!

Av Knarra

Dadlar är det snackset jag har hemma jämnt. Sådana där färska man kan köpa i kartonger på fruktavdelningen. Allt annat tvångsäts tills det tar slut och jag får skuldkänslor. Öl, whisky och vin brukar väl också finnas, men det räknar jag inte som snax och det dricker jag nästintill uteslutande på helg/semester.

Av Knarra

Tycker absolut du ska köra trådlöst. Så skönt att slippa dra långa sladdar. Har inte någon erfarenhet av just det koret du hänvisar till, men har lagt in ett kort av den här typen. Ska jag tanka riktigt mycket eller är extremt kräsen vad gäller ping i någon spelsession så drar jag en temporär sladd. Annars är det trådlöst som gäller.
https://www.inet.se/produkt/5400081/asus-pce-ac88-ac3100/#spe...

Av Knarra

Jag skulle kört med EVGA. Såväl processorer som grafikkort har blivit effektivare så jag tänker att du kommer klara dig utmärkt på 650. Tycker minnena du valt verkar vettiga också. Snabbare minnen märker man i regel inte av.

Av Knarra

Tack för tipsen! Ska se om jag kan få loss den Gigabyte Brix som jag köpte till mina föräldrar i avsikt att köra som streaming-PC till deras tv. Verkar ju vara mycket mer värt.

Av Knarra

Tips på lämpligare processor - Teamspeak server

Hej
Uppgraderade min dator nyligen och fick lite delar över. Använde dessa till att sätta upp min plex-server och även sätta upp en TS-server. Grabben i huset känner att det är viktigt att TS-servern är igång 24/7 och jag har väl egentligen inget emot det. Men jag undrar om jag inte slösar väldigt mycket ström med min nuvarande hårdvara:

AMD Phenom II X6 1055T (kyld av ett slutet vattenkylningsystem från antec)
någon billig SSD
något gammalt nätagg
8 GB DDR3
gammalt fläktlöst AMD-grafikkort.

Det blev Ubuntu som OS. Tänkte först köra Ubuntu server men fegade ur och körde desktop varianten till slut istället. Finns det någon som kan rekommendera någon billig uppgradering som gör datorn mer ändamålsenlig? Kanske finns någon vettig processor till AM3-moderkort? Om det är nödvändigt skulle jag kunna flytta min plex till min huvudrigg istället eftersom jag bara använder Plex väldigt sällan.

Av Knarra

Ja det är bra. Läs befintlig tråd om OV för mer referenser.

Av Knarra

Upplever också problem. Blir disconnectad från spel t ex. mkt irriterande.

Av Knarra

Jag antar att köpet förmedlades via en mäklare? Jag hade först frågat mäklaren vad som gäller. Fast det kanske du redan har gjort? Du har mitt medlidande i alla fall för det låter som en riktig soppa.

Av Knarra

@MoNkeY-05:
Den har inte levererat något vidare. Frustrerande att se ett riktigt bra kort komma en runda för tidigt och sedan bli något bös. Men väldigt rolig när den väl leverera något oväntat.

Av Knarra
Skrivet av Devil May Cry:

Stod 31 Maj för mig i shoppen. Jag ville förhandsboka men tänkte att esh det finns gått om tid.

Sen helt plötsligt så släpps det idag.

Ja jag blev också lurad av detta. Fick köpa kort för 2000 guld istället. Fick en legend i alla fall. Han som byter skepnad när man har honom på handen. Känns inte som han är något att ha va?

Av Knarra

Användare: @Crazysanta
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: I5 6600K

Positivt:
Trevligt möte, med erbjudande om att vara med och plocka ut processorn för att kontrollera att allting fungerade. Även erbjudande om att göra rent processorn efter den blivit utplockad. Originalkartong och kvitto fanns kvar. Kan starkt rekommendera andra att köpa från den här användaren.

Negativt:
Möjligtvis lite virrig kommunikation kring när mötet skulle vara. Men det vägdes upp av att själva köptillfället blev bra.

Slutbetyg: 5/5

Av Knarra

Det här spelet är knark. Vill varna folk att börja spela det. Jag har sällan blivit så uppslukad av ett spel. Samtidigt blir man förbannad över hur komplexa grejer man kan göra med beslutskombinationer och lägga in logik.

Har också försökt hålla mig undan lösningar jag hittat på nätet utan tycker det är roligast att försöka klura ut saker själv och lösa mina problem på mitt egna vis. Men allt som har med gröna och röda trådar att göra har jag försökt kolla någon tutorial för att fatta, men tycker fortfarande det är jättesvåra att greppa logiken. (kanske lättare för programmerare?) Min nuvarande nivå är att en kran kan kolla en låda och fungera om den har färre än X av en bestämd sak.