Inlägg

Inlägg som Knarra har skrivit i forumet
Av Knarra

Undrar först varför den här tråden ligger under "bärbara datorer" när det är stationära datorer du är ute efter. Sedan undrar jag varför folk är så snabba på att döma ut Tauren-datorerna eller andra färdiga. Visst personligen skulle jag bygga datorn själv men att det inte skulle gå att uppgradera dessa datorer och att de skulle hamna på soptippen om två år är ju bara förtal och lögner. För en massa år sedan var det absolut så att köpa delar och bygga själv var rejält mycket billigare men nu är det inte så stor skillnad längre som folk i den här tråden försöker göra gällande. Ofta jämförs en färdig dator som säljs inklusive windows med en ihopplockad som säljs utan.

Vi köpte en begagnad Taurus som är 4 år gammal men blivit uppgraderad med SSD och grafikkort till min flickväns son. Fungerar riktigt bra. Om man sedan gillar hur de där färdiga datorerna framställs med "extrem gejming" och liknande är väl en smaksak.

Du kommer kunna spela CS utan problem på båda de där datorerna.

Av Knarra

Skulle säga att 8 GB minne inte är fel, men knappast nödvändigt. HDD vs SSD är en smaksak. Vill du ha plats med mycket eller vill du att datorn ska vara lite rappare med att starta och starta program? i3 skulle jag säga räcker långt.

Av Knarra

Du kan även använda en annan valfri "vanlig" telefonladdare, ifall du skulle råka slarva bort din OPO-laddare eller behöver ladda när du inte är hemma.

Av Knarra

Jag beställde expressfrakt kl 13 på en onsdag. kl 10 dagen därpå kunde jag hämta ut telefonen hos min lokala tobakshandlare i Göteborg. Har aldrig varit så imponerad av hastigheten.

Av Knarra

Kör också med V2:or. Tycker till och med mina terminalglasögon sitter skönare när jag har dom på eftersom de avlastar näsryggen genom ett lätt tryck vid tinningarna istället. Ljudet är en smakfråga. Finns det bättre ljud? Absolut! Skulle du uppskatta bättre ljud? Vet du bäst själv. Eftersom V2:or är såpass vanliga är det inte omöjligt att hitta några som man kan provlyssna innan man köper.

Av Knarra

Min erfarenhet är att alla telebolag har sina brister. Min bild av telia är att de är en av de bättre. De konkurrerar inte med pris utan med kvalitet. Självklart finns det mindre begåvade anställda även på Telia och ibland har man oflyt och hamnar hos någon som har sin första dag på jobbet. Men min bild är att Telia generellt sett är lite bättre. Vad jag förstått så har de i alla fall inte lika många ärenden hos ARN som t ex COMHEM.

Av Knarra
Skrivet av etermos:

hur snabbt har ni fått era telefoner.
samt drar dom på en gång eller vid leverans?

//E

Jag betalade lite extra för express och då fick jag telefonen på förmiddagen dagen efter jag beställt. Jag beställde vid lunchtiden.

Av Knarra

Äsch! Nu skiter jag i den här listan. Har försökt nå de som stod på tur men utav de 10 jag försökt har jag bara fått svar från 1 (som inte visste att man var tvungen att ta bort sig från listan, personen hade redan köpt.)

PM:a mig idag så får ni en invite som går ut i morgon. Ska på möte nu, men skicar invite till 3 fösta lyckliga som svarat när jag är tillbaka.

Av Knarra

Tröttnade jättefort. Men som sagt får du det billigt kan du slänga bort kanske 10-20 timmar i alla fall. Det är en häftig spelidé men någonting i känslan och/eller balansen får det inte att klicka för mig.

Av Knarra

Håller med till fullo. Själv har jag ett "stödabonnemang" på netflix men använder det ganska sällan. Såg hela Breaking Bad på Netflix och House of Cards. (apropå att det inte finns hela serier). När man väl kommit fram till 5 säsongen av Mad Men så fick jag beställa skivor via CDON. Tack vare att det blev så meckigt så har jag bara sett 5 säsongen på CD och har inte sett sjätte och framåt ännu.

Idén med Netflix är precis vad man vill ha. Och jag är helt med på att betala mer i månaden eller betala en avgift per film om de är nya.

Personligen har jag inget emot att det streamas från nätet. Men jag bor i storstan med bra täckning och fiberanslutning så för mig är inte streaming så stort problem.

Anledningen till att man inte kan ladda ned och behålla filmer och musik längre utan bara streama eller låsa till bestämda spelare är naturligtvis att ägaren inte vill att du ska kunna dela med dig av produkten till dina kompisar på TPB och dylikt. Kanske skulle en teknisk spärr som skulle begränsa sådan kopiering kunna ge nedladdningsbara filmer?

Av Knarra

Lär er spela Dota2. Gratis. SVÅRT men otroligt djupt och kul om man kommer in i det. OBS hög inlärningströskel, men har ni mycket tid varför inte sätta sig in i det?

Av Knarra

Jag har läst att de har övervägt att släppa en enskild version för Europa i framtiden (likt många andra tillverkare gör). Men tror inte det kommer ske snart...

Av Knarra

Jag har beställt från Express 1 gång. Och blev tokigt imponerad över att den kommit fram till GBG dagen därpå. (beställde vid lunch och förmiddagen dagen därpå kunde jag hämta ut den)

Att sedan Tele2 lyckades klanta sig totalt när jag beställde nytt simkort är en helt annan historia....

Av Knarra

Kanske en http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1724793 FX6350 som du får runt en tusenlapp. Sedan kanske ett R9-280X som är väldigt prisvärd.

Visst många kommer säga att du borde byta till Intel istället. Men om du är på budget kan detta vara ett alternativ.

Av Knarra
Skrivet av xp1ratex:

Installerade windows och testade bara 2 dagar då det var en på jobbet som var intresserad av att bygga sig en HTPC men nej jag fick det aldrig att fungera under den tiden.

Provade 3 olika webbläsare och kollade igenom alla drivare för säkerhetsskull men det var riktigt hackig uppspelning.

Kan hända att det har nåt med windows 8 att göra men jag provade aldrig installera windows 7.

Tack för svar. Köpte en BRIX med I3-processor i istället och håller tummarna att det ska fungera bättre.

Av Knarra

Tänkte höra om du fått det att fungera bättre nu? Jag är lite sugen på att bygga något med J1900 men om inte playkanaler fungerar som de ska är det tyvärr en deal breaker. Antar att felet ligger i hårdvaruaccelereringen?

Av Knarra
Skrivet av Mr.Soros:

Hur funkar Google Chromecast, tas prestanda av dator när man kör Netflix osv? Eller är det själva apparaten som jobbar?

Det är CC som jobbar. Du kan sätta igång Netflix från en sunk-android-telefon om du så önskar. Detta kräver dock att CC har stöd för just den tjänst du önskar nyttja. Just Netflix fungerar enligt mig mkt bra! Medan jag visserligen tycker att SVT-play fungerar bra, men då tas kraft från datorn.

Av Knarra

Om du bara vill uppgradera för skojs skull kan jag rekommendera att lägga till SSD om du inte redan har detta. Annars byta kylning för att få ned ljudnivån. Grafikkortet skulle jag vänta med att uppgradera till du behöver mer prestanda. Uppgraderar du i förtid kommer du lägga mer pengar per prestanda än vad du kommer att göra när nästa generation är ute.

Av Knarra

Vet inte riktigt hur jag skulle få till det i en formel, men du skulle kunna kopiera cellerna. Markera de kopierade cellerna och kör sedan "Ersätt" med värdet "*\" i "sök efter" och blankt i "ersätt med".

på svenskt excel
ctrl+b
engelskt
ctrl+f

Av Knarra

Ställ din dator hemma hos din kompis under tiden! Passa på att känn friheten utan dator på kvällarna. Passa på att läsa något eller annat som du skulle vilja göra men alltid prioriterar ned eftersom man har den där förbannade vanan att sitta vid datorn istället.

Sedan kan du ju alltid spendera några timmar hemma hos din polare så kan ni spela tillsammans eller vad ni nu gör.

Har du en laptop också kan du tom styra din dator hemmifrån via Remot desktop med delat internet från din telefon.

Skulle inte rekommendera att gräva kabel. Ganska tråkigt om din kompis blir utan bredband ifall ni blir påkomna. (att ställa sin dator hos honom tordes dock vara helt inom avtalets gränser)