Inlägg

Inlägg som Knarra har skrivit i forumet
Av Knarra
Skrivet av Fluf:

Tackar för snabba svar

=if(countif(M2;$M$8344:$M$9160)>0;"Ja";"något annat")
ger "något annat" till M2->M8342 (och "ja" om man lägger den bredvid M8344->M9160

=IFERROR(IF(VLOOKUP(M1;$M$8344:$M$9160;1;FALSE)=M1;"ja");" ")
ser vid första anblick ut att fungera, men den ger både korrekta och falska resultat

Skall rota lite och se om jag kan få dem att funka, men det kliar fortfarande i huvudet.

Edit: Fixat
Knarra hade det helt rätt, det var bara jag som snurrade till det lite på start/slutrader

http://api.ning.com/files/eFyCojQ01QhpaORc6cpmZZ833iesuQgtclH...

Nemas problemas
Som ekonom är det sällans ens expertkunskaper kommer till nytta i det här forumet, så det är bara kul att kunna ge tillbaka lite för all annan hjälp man fått

Av Knarra

Mitt förslag:
=IFERROR(IF(VLOOKUP(M1;$M$8344:$M$9160;1;FALSE)=M1;"ja");" ")

Av Knarra

Sjuk historia! Trodde ärligt att du hade gått på en sådan nit när jag började läsa tråden. Men friskt vågat är väl hälften vunnit antar jag
Grattis till ett prisvärt köp!

Av Knarra

Om det inte handlar om att bygga om datorerna utan bara rensa dem så att de går snabbare kan det vara värt att prova någon LINUX dist. Upplever dem oftast som rappare än Windows på lite äldre hårdvara.

Av Knarra
Skrivet av ronnylov:

Är väl inte så lätt att hitta nya Nexus 7 begagnad?

Ska man kolla begagnat så är väl det rätt läge nu att köpa gamla Nexus 7 när alla byter upp sig till den nya. Köpte själv en Nexus 7 32GB WiFi begagnad för 1162 kr inklusive frakt på Tradera häromdagen. Hoppas jag inte ångrar mig när jag får den (eller snarare det är min sambo som ska ha den). Visst den är nog inte lika rapp som den nya men vi ville köpa något prisvärt med hyfsad bildskärm.

Tycker ni jag gjorde ett misstag, eller var det till och med ett bra köp?
Vi får se vad vi tycker när vi har provat den.

Nja, det är väl kanske inte så lätt att hitta N7gen2 begagnad men om budgeten var typ 2k så har man råd med en ny (beroende på hur mycket "typ 2000" är). Beroende på skicket på plattan du köpt så tror jag du gjort en mkt bra affär. Jag delar en N7 med min sambo och hon är mycket nöjd med den. Lätt värt 1200 spänn!

Av Knarra
Skrivet av Tumnus:

Så du menar att företaget ska tänka åt kunden? Kunden har ett ansvar även de (även om vissa konsumenter vägrar inse detta). De har betalt för den hastigheten. Vad jag har fått utav tråden är det hastigheten som problemet handlar om och inte driften. Alltså måste kunden själv påpeka att det går för sakta och vilja uppgradera. Kundservicen är ingen informationsbyrå.

Alltså så som jag tolkat tråden så upplevde konsumenten tjänsten som obrukbar och hörde av sig till supporten. Att då inte supporten klarar av att hjälpa kunden identifiera att det är för långsamt abbonemang tycker jag är dåligt. "kundservicen är ingen informationsbyrå" vad menar du? Att kundservicen enbart tar emot teknisk felanmälan för att hjälpa företaget att avhjälpa driftstörningar?

De allra flesta felärdena till kundservicen handlar om att kunden har glömt sätta i en sladd eller ADSL-modemet har hängt sig. Det är väldigt sällan det är någon medlem på Sweclockers som ringer in med sådana problem. Men kundservicen är faktiskt även till för personer som kanske inte vet skilnaden på långsam hastighet eller "trasigt internet".

Jag kan hålla med om att konsumenterna inte ska kunna frånsäga sig allt ansvar och inte behöva tänka själva över huvud taget men med tanke på att internet har blivit en viktig samhällsfunktion så bör det gå att kunna beställa en fungerande tjänst utan förkunskaper. Det ska även gå att få hjälp när man ringer företaget och klagar över att det inte fungerar.

Av Knarra

Men precis det är min poäng med kameran! Precis som du så tänker jag - äh det spelar ingen roll jag använder det så sällan.

Men om du nu får kamera kommer du tycka det är så sjukt nice när du ska ta den där traderabilden.

Lycka till med köpet!

Av Knarra

Punkten vi är oense om är ifall en konsument måste ta hjälp för att få support på bredband eller om man kan vända sig till en utav Sveriges största leverantörer för att få hjälp på egen hand.
Om konsumenten ändå förväntas söka hjälp från bekantskapskretsen eller "lokala datortekniker" är det väl inte nödvändigt för bredbandsbolaget att ha en support som klarar av att erbjuda en uppgradering?

Tycker du borde välja sida. Våga ställ krav på bolaget och befria konsumenten från ansvar!

Av Knarra
Skrivet av Tumnus:

Om man gnäller på hastigheten så bryr man sig lite väl mycket om något som du påstår att vissa inte bryr sig om därav kritiken.

Nu var det ju så att de inte "gnällde på hastigheten" utan gnällde på funktionaliteten av produkten. Min poäng är att jag tycker att företagen som riktar sig mot en konsumentmarknad bör kunna serva kunder utan förkunskap.

Skrivet av HerrNilsson:

Om man ringer supporten och klagar på att nätverket är segt så bör väl för fan teknikern förstå så pass mycket att han/hon ska berätta för kunden att de bara har 025Mbit och att det är väldigt lite nu för tiden och råda dem att uppgradera.

Istället för att lägga massa tid, ork och pengar på något som man inte kan. Ta dit en bekant eller lokal datortekniker som kan kika på det och konstatera detta långt innan.

Idioti från båda sidor i detta fallet.

Det är klart att man inte är en idiot som ringer ett företag som levererar en produkt och säger att det inte fungerar. Tycker inte att man som konsument ska beskyllas vara en idiot bara för att man inte är så insatt i bredbandsteknik. Mina föräldrar skulle mycket väl kunna råka ut för liknande fel som TS nämnde här. Jag förväntar mig då att de ska få support från företaget som säljer tjänsten så att jag ska slippa åka dit och jobba support gratis. Men det är väl idiotiskt att hoppas på detta antar jag....

Alltså bara idioti från ena sidan IMHO.

Av Knarra

Jag har haft N7 i ca ett år och när man väl vant sig vid att den är snabbare än min sega smart phone så börjar jag nu för tiden ändå störas av ladd-tider (halva sekunder så det är inget extremt). Skulle därav rekommendera 2 gen för att den har bättre processor.

Trodde själv aldrig att jag skulle sakna en front-kamera då jag liksom du endast använder den hemma och ev på hotellrum med WIFI. Men om sanningen ska fram så hade det varit nice med kamera bara för att leka med och ta någon bild på tjejen ibland och så. Det är också något som 2 gen har.

Av Knarra
Skrivet av tvelander:

Dock går ju fibern i Sverige på tomgång så mm.

Finns hur mycket kapacitet som helst.

Pratat med försäljnings chefer på Telia i Göteborg och tekniker och dom kommer inte ens i närheten vad dom har att tillföra i näten.

Så vi har överkapacitet i de fasta näten och underkapacitet i de mobila?

Av Knarra

Jo precis. Nu vet jag inte om Telia just i det här fallet gjort något med "ont uppsåt" troligtvis inte. Och när misstaget uppdagades erbjöds ju kunden kompensation (visserligen ganska låg) för begånget misstag vilket tyder på att företaget erkänner fel från deras sida. Det jag mest vill adressera är den sunkiga attityden mot människor som kanske inte är så tekniskt intresserade och av misstag ingått ofördelaktiga avtal.

Av Knarra

Tycker det är förvånansvärt många svar som handlar om "dumma människor som skriver på" eller "läs på innan du handlar" och "företagets uppgift är att tjäna pengar".

Det finns faktiskt människor som inte bryr sig om vilken klockhastighet processorn i deras dator har eller vilken hastighet deras bredband går i. Dessa människor bryr sig mest om produkten fungerar eller inte och om priset är marknadsmässigt.

Stora företag börjar mer och mer inse att kundnöjdhet är en väldigt viktig faktor för företagens långsiktiga framgång. För att få nöjda kunder är det en bra idé att försöka hjälpa kunden på bästa sätt. T ex är det inte smart att leverera 0,25 då detta medför missnöjda kunder.

Om jag t ex går in till en bilhandlare och säger jag vill ha den billigaste bilen och kommer därifrån med en EPA-traktor utan att fått reda på att den inte kommer att kunna komma upp i en hastighet som överskrider 30 km/h så är jag lurad. Det är företagen som sitter på informationsövertaget i normalfallet. Det är företagen som ska se till att kunderna blir nöjda.

Som konsument har du förvisso också ett litet ansvar att inte bli lurad av rikta" bondfångare" och bedragare. Men av de stora företagen bör man kunna förvänta att de ska agera utifrån kundens bästa. KUNDFOKUS kallas det. Tyvärr är detta något som Svenska företag, i internationell jämförelse, är riktigt dåliga på.

Av Knarra

Finns säkert många här som inte håller med mig. Men det går absolut att klara sig på 120 gig. För mig räcker det då jag har typ 2 spel installerade och streamar övrig media som jag konsumerar. Känner du att du har bra med pengar så kan jag nog ändå rekommendra lite större disk bara för att det är nice att slippa tänka på utrymme.

Av Knarra

Jag hade en OEM-licens av win7 som jag sedmera uppgraderat till win8 för några hundralappar. När jag sedan bytte moderkort så kunde man ringa ett support-nummer och ange att man uppgraderat hårdvara och endast har installationen på 1 dator. Efter detta så var windows verifierat och äkta.

Min win7-OEM var dock köpt osäker på hur det fungerar med studenversioner.

Av Knarra

Intressant fråga egentligen. Hur funkar det med t ex Casinon på internet. Är korlekarna i nätpoker slumpmässigt blandade eller blandade utifrån någon algoritm? Går det att fuska?

Av Knarra

Ah, ok tack!
Jag hade ett riktigt gammalt grafikkort för några år sedan som började brumma vid filmkollande och så. Så jag bytte till ett passivt kylt. Nu när jag står inför uppgradering och överväger att ta ett som har fläktar så nojjar jag mig lite

Av Knarra

Jag är också lite sugen på detta kort. Är det någon som vet hur mycket det låter? Är ganska allergisk mot oljud när jag ser på film och sådant. Ok om det surrar lite ifall man maxar spel. Men inga jetmotorer! Någon med erfarenhet?

Av Knarra

Rent ekonomiskt måste man först veta om man måste lägga ut för en konsoll+ en surfdator/platta (för betala räkningar kolla fb etc.) Eller om valet står mellan konsoll eller ny spel-pc. TS antyder att redan sitter på en äldre dator så jag utgår från det är det senare utav scenariona.

Krona för krona kommer i så fall konsollen bli billigare. I alla fall om man inte går helt bananas vad gäller spelinköp.

Personligen tycker jag dock att några tusenlappar utslaget på några års livslängd inte får sytra valet här. Istället bör man se vilka typ av spel man vill spela och se till utbudet för respektive plattform. Personligen gillar jag strategi och MOBA och då är pc att föredra. Flera utav mina kompisar som är datoringenjörer tycker dock att det är väldigt soft att komma bort från datorerna när det kommit hem och föredrar att ha en konsoll.
Med det vill jag ha sagt att smaken varierar. Även om priset är viktigt så är det så fruktansvärt mycket tid man lägger på PC/konsoll (i fall fall jag) att man inte bör låta priset primärt avgöra vilket val man gör.

Av Knarra

Jag bytte nyligen moderkort till min dator och stötte på exakt samma problem. Jag fixade de senaste drivrutinerna och gjorde några omstarter och helt plötsligt försvann det och fläkten gick ned till normal hastighet igen. Vet inte exakt om det var uppgraderad bios eller om det var att kylaren "satte sig" efter en stund som gjorde susen.