Inlägg

Inlägg som Knarra har skrivit i forumet
Av Knarra

För mig så har dessutom mikrofonen börjat glappa för Steelseries Siberia V2. Det hade säkert gått att få nya på garantin, men jag hade tappat bort kvittot och när jag väl hittade det så hade garanti-tiden gått ut. Nu säger jag inte att alla har det problemet men det hände i alla fall mig.

Av Knarra

Jag förstår absolut problemet. Har också problem med att jag pratar för högt via Mumble när jag spelar. Men jag har helt enkelt börjat lära mig att prata tystare. Visst känns det konstigt i början när man knappt hör själv vad man säger, men man vänjer sig.

Om man sedan pratar högt för att man är inne i en spännande del av spelet så kommer det inte hjälpa med headset.

Ska tillägga att jag faktiskt använder Steelseries Siberia V2. Och jag upplever inte att de släpper igenom så mycket att man pratar tyst.

Av Knarra

RPI är inte särskilt surfbar (du kan gå ut på nätet, men att "surfa" runt på olika sidor är olidligt). Bygga en riktig dator blir oftast dyrare än man tänkt sig om man inte har massa delar liggandes eller hittar något begagnat man kan utgå ifrån.

Själv så kör jag kombinationen PRI + Chromecast till min projektor och får allt jag behöver i den kombinationen. Men om surfbarhet är ett krav kanske du borde börja planera för HTPC-bygge. Ett annat alternativ kan vara att leta efter en bättre begagnad HTPC.

Av Knarra

Om du inte överklockar så är inte stockkylaren skadlig för din dator. Jag misstänker att det främst är grafikkortet som låter riktigt mycket när du spelar. I så fall kommer inte byte av andra fläktar hjälpa så mycket. Men som föregående talare säger så kan det kanske vara värt att byta kylare till processorn för att få ned ljudnivån på den åtminstone.

Av Knarra

Jag kör XBMC och sedan har jag en Cromecast som komplement för främst Netflix. De är ju så billiga båda två att det kändes mer värt än att satsa på något dyrare som klarar allt.

Av Knarra

Synd man inte haft nät när man varit på semester ser ut att jag hamnar ganska långt ned i listan. Men ställer mig gärna i kö för invite för båda.

Av Knarra

Om du inte tycker det är kul att pilla lite med inställningar och googla efter lösningar skulle jag rekommendera en windowslicens också. Kostar ju ingenting att prova Ubuntu och om du stöter på problem kan du ju alltid köpa till windows senare men eftersom du frågade ville jag bara varna för att Ubuntu inte är något "gratiswindows".

Är det bara Netflix du vill få igång så är det inte jättesvårt att få igång. (jag behövde ca 15 minuter och jag är väldigt grön). Men du kommer förmodligen behöva gå via skrivbordet och inte direkt från XBMC (om de inte fixat något där nu) vilket alltså gör det svårare ifall du tänkte köra med fjärrkontroll.

Av Knarra
Skrivet av orig_rejser:

Även 6500 som några tar är på tok för lite. Men som andra påpekat, höjer dom priserna så är det inte för att dom som står i kemikalie-ångor ska få mera.
Såg en utställning om hållbar produktion, och dom hade räknat att en t-shirt som tillverkas på bra sätt hela vägen, med skäliga löner och inte hälsofarliga arbetsplatser borde kosta ungefär 1000.

Jag hade gärna sett fairtrade-märkt elektronik. Nu när det mest duger till det man vill göra i telefon och dator-väg så hade jag gärna lagt extra pengar på det. En "enklare" mobil som man får ge 5-6000 hade funkat.

Varsågod! Bara att gå in och förhandsboka nästa batch som kommer ut!
http://www.fairphone.com/

Av Knarra

NUC vs J1800 för och nackdelar?

Hej
Som trådrubriken lyder undrar jag vad för och nackdelarna är för NUC (jag vet det finns i olika prisklasser) och ett hemmabygge baserat på J1800.

Lite beroende på hur duktig man är på att leta har jag sett att det kan gå att få tag i datorlåda + nätagg för ca 500 till J1800. Då betalar man alltså ca 1100 för moderkort + låda. Motsvarande pris för en NUC skulle alltså ge Intel NUC DN2820FYKH om jag inte misstar mig.

Båda systemen måste nu kompletteras med minne, hårddisk och OS. Så där är det väl ingen skillnad. Jag har försökt lista lite fördelar som jag kan komma på för de olika systemen, men skulle gärna vilja ha lite hjälp. Kan ni komma på fler fördelar som väger för något system? Vilken av de två lösningarna är det bästa köpet om man letar efter en ny HTPC? Är det kanske tom värt att lägga till lite pengar för att få en dyrare NUC? Vad är era tankar?

+Intel NUC
IR ingår
WiFi ingår
Bluetooth v4.0 ingår
mindre pill vid installation
mer testad produkt

+ J1800-bygge
enklare att få helt tyst
lite högre klockhastighet på CPU
möjligt att byta moderkort vid framtida uppgraderingar
Intel® Quick Sync Video (vad nu det är värt)

Av Knarra

Såg någon citat eller liknande. Tror det var någon som hade det i sin signatur här. Det gick i stil med att vi är den sista generationen som var unga innan internet fanns. Jag har tänkt på det ganska mycket sedan dess för att det är en sådan omvälvande tanke. Internet har liksom förändrat så mycket i samhället.

ICQ var föresten the shit. Kommer ihåg en sommar då 3 festsugna tjejer tog kontakt med mig när de var i min stad för att festa en helg. Jag drog med mig några polare och åkte in till stan och träffa dem. Det ena ledde till det andra.... säger inget mer. Skulle något sådant kunna hända idag? Inte så troligt va?

Av Knarra

Äntligen! Har alltid undrat varför jag av nostalgiska själ har kvar min hotmail sedan 1996 istället för att köra med gmail. Men nu har jag äntligen sett en fördel. (tror dock fortfarande nackdelarna väger upp)

Av Knarra

Finns det erforderliga varningar på slutna vattensystem? Jag går med på att t ex pumpen inte orkar med efter några år och datorn börjar gå varm. Skulle förstå att produkten gjort sitt och man skulle kunna köpa en ny alternativt byta till något med längre livslängd. Men att slutna system börjar läcka vatten och förstör övrig hårdvara kan ju aldrig vara ok. Om det inte finns varningar tycker jag man borde få ersättning för orsakad skada oavsett garantitiden.

Av Knarra
Skrivet av morxy49:

du är möjligtvis inte student då? då får du ju win8 och en satans massa annat helt gratis

Det var några år sedan. Nu är jag bara snål

Skrivet av Stoff3th3m4n:

Kan tillägga att jag först installerade Elementary OS Luna, men det krånglade för mycket så blev Windows 8.1 till slut.

Precis det jag pratar om.

Av Knarra
Skrivet av Barra85:

Finns ju Linux så slipper du den kostnaden, då spel inte är aktuellt så funkar ju Linux minst lika bra(förmodligen lite bättre)

mjo, har ev tänkt göra ett test med det. Det är bara att det finns så mycket som är så mycket smidigare med windows. T ex Netflix (silverligth) kräver fulhack för att få igång i Linux. Sedan finns det ingen support för Linux med just det här moderkortet vilket också är lite vanskligt. Har sett här att det finns dom som fått igång det men tror också det kan bli problem.

Av Knarra

Tack för tipset! Blir eventuellt en beställning när jag kommit hem. Synd att operativsystem är så himla dyra bara.... Funderar på en OEM för win 8.1. Har redan en OEM 8.1 i min vanliga dator som jag är nöjd med.

Av Knarra

Hej, kul att ni släpper en ny podcast. Jag har följt samtliga utav era pods men har inte riktigt fastnat för fredagspanelerna. Anledningen är att jag inte riktigt har behov av videon. Skulle det inte gå att släppa FP även som en mp3a så man kan ladda hem och lyssna på när man t ex är ute på promenad? 90% av innehållet i FP så som jag minns dem utnyttjar ändå inte video genom visa bilder eller filmsnuttar.
Angående den här casten så saknade jag lite teknikfrågor som jag vet ni avhandlar i FP. Tack ändå för ett helt ok podcastavsnitt!

Förslag på framtida gäster skulle kunna vara representanter från lite mer nördiga podcaster som t ex kodsnack som ni kan intervjua.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Knarra

Använder min som "NAS" med SMB-server. Perfekt för att kunna streama film till Nexus 7:an.

Av Knarra

Kan även meddela att en embalerad fronthögtalare passar på milimetern in i bakluckan på en volvo 940 GL. Den andra fronten kan man lägga i baksätet. Två högtalare får inte plats i baksätet samtidigt.

Av Knarra

Med tanke på hur Bitcoins värde har åkt bergochdalbana de senaste åren så är det omöjlligt att säga om det är värt eller inte. På hur lång sikt förväntar du dig ha igen dina investerade pengar? Vad har du för elpris? Det kanske rent av är ett alternativ för dig att investera dina 1100 direkt på valutan istället beroende på vad ditt mål med din investering är. Miner du idag på en dator som du kommer använda till annat ifall du köper den här?

Av Knarra

Tycker det finns två olika skolor här. Antingen köper du 780 och har kvar det 3-4 år då du byter igen, eller så kan du köra på 770 och byta efter 2-3 år för samma pris över en längre period.

Du kommer ha högre snittprestanda om du uppgraderar oftare men du kommer ju ha högre högstanivå om du går på värstingkort.

Personligen kör jag ett GTX770 från Asus med Direct CUII och är helnöjd, men tror säkert du blir nöjd md AMD 280X eller 290X också.