Inlägg

Inlägg som nikkenoob har skrivit i forumet
Av nikkenoob
Skrivet av TTEX:

Ah bra att du nämnde det, har faktiskt själv ingen koll på Nexus 4 kameran.

Jo det är viktigt att kameran är bra. Jag funderar på att vänta 1-2 månader för attt vänta på höstsläppen.

Skrivet av Phat^Trance:

Om du tänkte surfa mycket, se till o köpa en mobil med bra batteri annars får du ladda luren ett par gånger per dag

Det skulle vara bra ifall batteriet kan hålla 2 dagar och alltså ha extra lång batteritid men det är inte det viktigaste

Av nikkenoob
Skrivet av pSYKED:

Windows Phone: Bra OS men värdelöst utbud/kvalite på dom appar som finns (spotify lol) (Rekommenderas till dig som vill sticka ut)

Det enda du skulle anmärka på är alltså apparna i Windows?

Av nikkenoob
Skrivet av foxzox7:

Nexus 4 är otrolig prisvärd och det var min första smartphone och jag kom in i gränssnittet riktigt snabbt. Allt är uppenbart och det lämnas inga "vad händer om jag trycker på den här knappen" frågor som min gamla Sony Ericsson hade gott om.

Har du exempel på en smartphone som är "svår" att förstå

Av nikkenoob
Skrivet av Theshawty:

Tänk också på detta:

Hur vill du att överföring via USB ska fungera? På Androidlurar så bara fungerar det (d.vs. du kopplar mobilen till datorn och skickar över vad du vill). Med en iPhone måste du använda Apples sunkprogram (sunk, synk, vad man nu vill kalla det, det är sunk rakt igenom) iTunes.

Det är nog nackdelen att allt verkar göras genom Itunes på Iphone. Sen tycker jag att Iphonen är rätt så tråkig. Kameran är inte den bästa och alla verkar bara vara ute efter appar.

Visserligen är det viktigt med appar men nu ser jag att alla system har okej med appar.

Av nikkenoob
Skrivet av SCORPIUS:

Vad har du för budget?
Vad har dina vänner och familj för telefoner?
Ska du köpa löst eller med abonnemang?

Många jag känner har Iphone 4 och uppåt. Andra har oftast Nokia eller Android.

Jag kan tänka mig att ge allt mellan 2500-4500 kr. Eftersom jag vet att en mobil man köper kontant blir billigare så vill jag hellre ha en sådan och sedan köpa till abonnemang.

Av nikkenoob
Skrivet av BoToss:

Valfri Nexus, gick från iPhone 4s till en galaxy nexus för 1200 :- beg.och fick en ny värld att leva. Det står still hos apple och iOS 7 som komma skall är en kopia av android men fortfarande med apples tvångströja och restriktioner...

Ja. Men alla Iphone telefoner och de flesta andra smartphones förutom Android och Windows såklart är fast med Apple.
Varför låser man upp sig telefon (alltså vilka syften har de flesta användarna av att ha egna program och kunna styra mera genom jailbreak) och hur vanligt är det?

Av nikkenoob
Skrivet av TheFlyingFin:

Bara för att inflika, WP är nog vabligast för kontorsarbete. Och som dallaboo sade; bästa guiden är att köpa en. Ingen kan veta vad du gillar Slår dock ett slag för valfri Lumia

Skickades från m.sweclockers.com

Jo jag gillade Lumia 920. Nokia har stabila telefoner, men många klagar på att app utbudet är dåligt i denna lur och att den känns långsam. Jag får se närmare på den

Skrivet av Lasse468:

Och jag skulle köpa en Iphone Är enkel att handha, har massor med bra appar samt att du enkelt kan kolla på TV (*) på din vanliga TV (inkl lyssna på Spotify) från t.ex. SVT Play, TV3, TV4 om du kompletterar med en Apple TV (ca 850:-).

* streamad TV ska det naturligtvis stå

//Lasse

Ja Iphone ska vara den mest lätthanterliga telefonen har jag uppfattat det som. Ifall jag surfar mycket vilket abonnemang ska man välja då. Jag rör på mig mycket ute och därför är det viktigt att jag har tillgång till snabbt internet.
Är det så att man bara kan logga in på skype (ifall man har konstant tillgång till internet)och ta alla sina samtal därifrån eller köper man abonnemang för att ringa.

Av nikkenoob
Skrivet av dallaboo:

Bästa guiden är att du köper en. Din budget styr hur bra den är, ju dyrare desto bättre. Galaxy S4 eller Note 2 kommer proppfulla med diverse funktionalitet, och man lägger till mer funktionalitet via appar.
Att få mest ut beror på vad du ska ha den till. Utomlands är det bäst att ladda ner Skype eller Viber och sköta kontakten när mobilen är kopplad till wifi.

Och det är knappt nån jävel som använder kontorsprogram på Android. Flesta mailar bara. Det finns företag som har appar till sina arbetare så slipper de ha massa papper med sig men de är få.

Hur är det med utomlands. Jag vet att många byter ut sitt simkort i utlandet till den lokala operatören och byter tillbaka när de kommer till Sverige igen. Finns det andra sätt?
Stänger man bara av någon funktion i telefonen för att sen koppla upp sig mot wifi utomlands. Hur kopplar man upp sig säkert till ett Wifi är nog frågan. För man måste väl få ett lösenord från närverksadministratören eller?

Av nikkenoob

Inga svar`?

Alla tips och sätt välkomnas. Jag kanske har missat någonting. Jag har testat att öppna ljudkontrollen och sänka höja ljudet men fortfarande inget ljud.

Av nikkenoob

Första smartphonen

Hur får man mest ut av sin smartphone?

Jag har nämligen aldrig haft en riktig smartphone i mitt liv. Så jag har ingen aning om vilken som är bäst eller hur jag ska få ut så mycket som möjligt av en smartphone. Jag vet inte varför det har blivit såhär men nu vill jag slutligen köpa mig en smartphone.

Det är viktigt att kameran är bra , snabbt internet och vad är mer viktigt? När ni köper mobil
Kan man komma över någon guide som introducerar en till smartphones. Det är nog det jag behöver. Jag vill ha tips på massor med länkar så att jag kan lära mig mer om smartphones. Surfa säkert på öppna nätverk. Kostnadser och alternativ utomlands. Då tänker jag inte på hjälpguiden utan mer saker som den här http://www.idg.se/2.1085/1.446442/sa-kommer-du-igang-med-din-smartphone

Jag är inte säker på om jag vill ha en Android telefon men jag har förstått att det vänder sig mer till avancerade användare som använder telefonen mer till kontorsprogram.

Av nikkenoob

Windows 7 frågor

Hej

Jag har köpt en Lifecam3000 HD och den är tänkt att användas på just datorn med Windows 7. Jag installerade camen men det går inte att spela in video med den. Jag tittade igenom alla videodrivrutiner på datorn och hos tillverkaren och det visade att jag hade dem senaste drivrutinerna. Jag testade att installera camen på en annan vista dator jag har och där funkade videofunktionen utmärkt. Jag har läst igenom felsökning och gjort allt som man ska.
I samma veva så försvinner ljudet från datorn och jag kan inte få tillbaka det på något sätt alls.

Vad är felet och tala gärna om alla sätt jag kan försöka att åtgärda dem här problemen?

Tack på förhand

Av nikkenoob

nu är det inte bara pdf filer jag inte kan öppna. Jag kan inte öppna någon fil i office förutom wordpad filer. Det är ingenting akut då jag kan öppna filerna i andra program med det skulle vara bra ifall någon hade en lösning

Av nikkenoob
Skrivet av Commander:

Kanske inte hjälper så mycket, men har du testat LibreOffice istället? (open office forken)

Jag kan testa det men det bör funka i Open Office.

Skrivet av NoWin:

Vad är det för filtyp du försöker öppna? Låter som en databas.

En vanlig pdf-fil som jag ville redigera. Sen så finns det filer som inte öppnas som jag innan öppnat med Open Office tidigare version, bara gick inte sådär en dag. Jag valde att öppna alla "dokument/text filer" med open office men det funkar ändå inte.

Av nikkenoob

öppna dokument i open office

jag ska öppna ett dokument med open office 3.3 men det gäller på tidigare version också. Då kommer en ruta upp med "ASCII filteralternativ" och hur man än öppnar dokumentet så kommer det up =%)%=%=+?

Jag hoppas att någon kan hjälpa mig

Av nikkenoob

Nu fixade det sig till slut:)

Idag fick jag hjälp och det var som turligen inget kostsam fel som behövde repareras. Jag var tvungen att koppla ut chassit från strömuttaget och klicka in startknappen ett antal gånger i följd, det var tydligen strömningar av el som kunde hamnat fel i kretsarna så man var tvungen att ladda ur dem.. elektrikerna har hållit på här titt som tätt vilket har gjort så att lamporna i rummet blinkat.

Av nikkenoob

datorn helt död efter strömavbrott

Stötte på lite datorproblem idag. Jag är inte så haj på det här området så jag får förklara så gott jag kan.
Min tre år gamla Studio 540 från Dell ville inte starta efter ett strömavbrott, den har överlevt ett flertal strömavbrott innan men idag valde den att lägga av, det enda som lyser är en grön lampa på baksiddan av chassit och skärmen fungerar men annars är allting stendött.
Jag misstänker att det är nätagget som har lagt av men är inte säker då det också kan vara moderkortet som strular.
Vad kan jag själv mer titta på innan jag lämnar in dator för reparation förutom att trycka in alla kontakter, se så att ingenting luktar bränt vilket jag redan har gjort. Finns det någon bra bild som visar hur allting bör vara kopplat ifall jag missat någonting?

slutligen så vill jag ha tips på nätaggregat som passar min dator. kan jag ta vilket som helst eller vilket rekommenderas.

Tack på förhand