Inlägg

Inlägg som MandrillHaren har skrivit i forumet
Av MandrillHaren

Det är inget som OOO orsakar, prova ladda ner Unofficial Oblivion Patch, en patch skapad av moddare som fixar många buggar.

Av MandrillHaren

Hur fan kan ni få så jävulst mycket pengar för ett WoW konto? :S Känns ju som att det är totalt onödigt att köpa en level 60 karaktär med bäst EQ i spelet. Vad ska man då sträva efter när man spelet? Man kommer aldrig nånsin få bra loot, aldrig levla. Ingen belöning alls för att göra långa quests. Kan nån förklara för mig?

Av MandrillHaren

Spel från direct2drive måste väl också ha speciella patchar, kan bli problem om man ska spela online då utvecklarna inte alltid släpper direct2drive patchen samtidigt som de andra.

Av MandrillHaren

Men GHAAAA varför ska man ha exakt 100 fps i CS när ens skärm bara stödjer 85hz? Det är ju bara dumt då man får tearing på skärmen

[edit] Fan vad trött jag är på 100fps trådar[/edit]

Av MandrillHaren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tha_Napster
nån som kan lägga upp en länk till Wrye Bash (stavning?)

Första träffen på google: http://www.google.com/search?q=wrye+bash

Av MandrillHaren

Som sagt, grottor nära städer och annan civilisation är lättare än de som ligger djupt in i skogen, jag har inga problem med att ta mig vidare, visst det blir svårare, men det ska det vara.

Av MandrillHaren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nitras
jag kunde fortsätta på min gamla karaktär. det enda som hände var att min Umbra såg anorlunda ut och bilderna för olika items såg annorlunda ut annars var det bara att spela

men jag tar och kör om ändå, mycket roligare så

Problemet är att du då inte får några ändringar för fiendernas level o.s.v. vilket är själva grunden i OOO, plus att fiender kommer inte bära de nya vapnena och rustningarna. Ska man köra OOO måste man resetta alla leveled-lists med Wrye Bash eller börja om från början.

Av MandrillHaren

Jag använder wz_inventory och BTmod för interfacet.

Av MandrillHaren

Hehe, du måste ha kört mycket! Jag är bara level 2 än, tycker det tar väldigt lång tid att levla nu Sprang nyss igenom en goblin-grotta på level 1 och hade den tuffaste fighten i mitt liv med en goblin warlord. Efter x antal minuters stridande hade jag 1 hp kvar, och han var också på låg hälsa. 4 slag utan att bli träffad tog det innan jag till sist tog ner honom Men när jag såg skattkistorna bakom honom insåg jag att det var värt det Hittade en Elven tvåhandsyxa, unfinished orcish cuirass, dwemer shield med mera

Av MandrillHaren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ArtMan
Offtopic: Alltså hur kan folk säga att spelet är lätt? Har ni helt missat svårighetsgraden eller? Ställ skalan till max så kommer ni dö hela tiden! Själv spelar jag på lite över medel och tycker det är svårt ibland plus att jag inte får fina droppar hela tiden. Tycker också att det är bättre när alla andra levlar med en då man slipper gå in på ställen där man bara skulle dö.

Har bara lvl18 karaktär så länge och tänker därför inte lägga in denna modden än :). Oblivion ska inte springas igenom och att man bara kör mainquest. Då missar man ju för fan 80% av spelet!

Måste dock säga att det såg riktigt bra ut!

Ställa difficulty slidern högre är värdelöst i min mening. Det enda som händer är det krävs 20 slag för att döda en råtta vilket tar bort all inlevelse i spelet.

Förresten gör också OOO så att man levlar mycket långsammare, just för att spelet inte ska springas igenom

Av MandrillHaren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sille
Oblivion hade potensial att bli ett av de bästa spelen någonsin, istället blev de världens mest över hypade spel

La in typ 40 modar men endå tröttnade jag efter 1 vecka...

De finna ju inget djup i spelet. De är inget RPG, de är ett hacknslash FPS...

Hur kan man digga spelet orgnial?

LVL systemt suger.
Man blir typ inte bättre än man är som lvl 1-2. Sett folk som klarat spelet på lvl 2

Små lätta fiender droppar de bästa rustningarna...

Man har typ inga val under något av uppdragen...

Bågen tar 25 skott för att döda en fiende...

Bara några av alla saker som gör att spelet blir ap tråkigt efter några dar.

Mycket av det där fixar Oscuro's Oblivion Overhaul 1.3. Leveling systemet är annorlunda nu. Nu kan du inte längre klara main-questen eller bli grand-champion i arenan på level 1, utan det mesta har "statisk" level. Så t.ex. i första ruinen Vilverin, även fast du är level 1 kommer du möta Spectral Wolves som är mycket högre level och spöar skiten ur dig. Med OOO vet du inte längre hur svår en grotta är när du går in i den. Det kan vara en liten goblin-grotta som en level 1:a tar, men det kan också vara en level 20 grotta full av mäktiga vampyrer. Generellt sätt så är en grotta svårare ju längre ifrån civilisationen (städer, vägar) den är, och ju djupare man går i grottan. Men även om du är lägre level kan du klara en riktigt tuff grotta, och om du tar bossen på slutet kan du hitta stora skatter. Modden har designats för att göra spelet svårare, men samtidigt ge spelaren bättre belöning för att klara något som är svårt.

Banditer droppar inte längre de bästa rustningarna, utan de är väldigt sällsynta och sitter ofta på svåra bossar. Skadan har anpassats för att göra bågen starkare, men långsammare för att göra bågskytte mer taktiskt och inte nåt man använder genom att springa baklänges och mata pil efter pil.

[edit]_Jag rekommenderar verkligen att läsa readme-filen innan ni kör modden för första gången, det finns en massa nya funktioner så som lock-bash (slå sönder lås med tunga vapen) och fällor på kistor, som man borde läsa om innan man sätter sig in i spelet.[/edit]

Av MandrillHaren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nalta
någon som vet om man kan köra med en mod som lägger till en till spelarras (mystic elf) med denna enorma mod?

Japp, det funkar. De flesta moddar fungerar tillsammans med ooo1.3 även fast vissa säger annorlunda. Observera dock att spelet blir MYCKET svårare med denna mod. Eftersom det mesta är statiskt levlat möter du t.ex. spectral wolves i sista rummet i Vilverin, och det är varelser som med enkelhet tar ner en spelare på level 1.

Av MandrillHaren

Ett antal moddar är redan inkluderade i OOO1.3, läs readme'n

Av MandrillHaren

Oscuro's Oblivion Overhaul 1.3 är UTE!!!!!

Måste bara säga att den sjukt efterlängtade modden Oscuro's Oblivion Overhaul 1.3 till Oblivion äntligen har blivit releaseat efter 6 veckors beta-test. Hemsidan för modden finns här: http://jorgeoscuro.googlepages.com/oscuro'soblivionoverloaddo... . Om ni inte vet vad OOO 1.3 är, ladda ner "Full trailer" och bli slagna med häpnad. Modden är enorm, över 1 gigabyte uppackad och 413mb nerpackad.

Huvudmålet med modden är att ta bort "leveling" systemet ur oblivion för att göra spelet mer oförutsägbart och för att kunna ge spelaren större utmaningar. Utöver det har OOO 1.3 lagt till dussintals nya rustningar, vapen, fiender, grottor och mycket mer, och alla nya föremål är helt integrerade i spelet. Fiender bär dem, de finns som skatter i grottor, o.s.v. Dessutom har Oscuro tweakat nästan alla spelinställningar för strid, magi, och mycket mer för att spelet ska bli så bra som möjligt.

Det här är den absolut bästa modden till Oblivion någonsin, och den förändrar erkligen hur hela spelet spelas. Se trailern, ladda ner modden och ni blir inte besvikna.

Av MandrillHaren

Devil May Cry 3, sjukt kul.

Av MandrillHaren

Boiling Point måste ha varit min största besvikelse. Har flera gånger installerat det igen och tänkt "det har säkert kommit en ny patch" och till mitt förtret har det alltid varit lika buggigt, livlös och ospelbart alla gånger.

Av MandrillHaren

Tänkte återuppliva den här tråden och informera om att jag håller på med en mod som ändrar stridssystemet i Oblivion. Det som är gjort hittills är att skadan man tar när man blockar baseras på hur bra man timar blocken. Ju längre man håller in blocken innan attacken kommer, desto mindre effektiv blir den, och om man får en perfekt timing (blockera inom (ens skill i block / 150) sekunder) så stapplar ens motståndare bakåt.

En annan sak som är klar är ett "adrenalin" system där man får adrenalin för att ta skada och dela ut skada. Istället för att det är slumpmässigt när man t.ex. desarmera någon med en power-attack kommer man inte kunna desarmera innan ens adrenalin-nivå ligger på 100 eller högre, då är det 100% chans att man desarmerar, och när man gjort det så dras 100 i adrenalin ifrån en. Det blir ungefär som ett mana-system fast att man får "mana" när man slår och blir slagen.

Jag kommer också ge de olika vapentyperna olika attacker. Till exempel kommer svärdshugg kunna orsaka blödning, medans hammare kan knocka folk. Jag vill gärna ha tips på kraft-attacker de olika vapentyperna kan ha

Av MandrillHaren

Guild Wars vore perfekt för en liten skara. Ingen månadsavgift heller. Sjukt bra spel.

Av MandrillHaren

Oblivion till xbox360 är värdelöst i min mening, eftersom att man inte kan använda moddar till det. Spelet blir så sjukt mycket bättre med moddar, som bl. a. Oscuro's Oblivion Overhaul 1.3 som för övrigt släpps idag/imorgon. I princip allt man stör sig på i spelet kommer nu eller senare fixas med moddar.

Av MandrillHaren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Robfox
tricket är ju att spela snabbt, ju snabbare.. ju fler frågor hinner man med innan tiden tar slut.

7860

Man får alltid 10 frågor hur snabb man än är, men man får mer poäng ju snabbare man svarar på varje enskild fråga.