Inlägg

Inlägg som k0nsl har skrivit i forumet
Av k0nsl

Jag kör alltid två av samma fabrikat...

-k0nsl

Av k0nsl

Bra budget alternativ.

-k0nsl

Av k0nsl

Min Prescott 3.0E ligger på 30C ide med originalfläkten som man igentligen borde kasta + att jag bryter nästan sönder moderkortet varje gång jag ska ta bort fläkten, nästan omöjligt att ta bort den när man väl fått dit den.

PS. min Prescott är socket 478.

-k0nsl

Av k0nsl

Jag har 230W ENBART för mina fläktar -- 400-450W eller mer för resten borde duga!

-k0nsl

Av k0nsl

Här betalar (eller rättare sagt betalade, för jag surfar med mobilen just nu) jag runt 5000-6000 tusen varje gång det kommer en telefonräkning. Inte kul.

-k0nsl

Av k0nsl

Jag har tagit bort IE också, kör Firefox. Skaffa ett riktigt anti-virus program som Kaspersky, updatera databaserna och scanna.

-k0nsl

Av k0nsl

Tips: använd aldrig Norton 'anti-virus'. Det är totalt värdelöst! Kör istället med F-Secure eller Kaspersky, uppdateringar flera gånger om dagen och går inte ens att jämföra med Norton. Jag avskyr Norton mer än jag avskyr vissa folk.

-k0nsl

Av k0nsl

Synd att man bor ute I vildmarken och inte kan få tillgång till bredband :/

Riktigt surt.

-k0nsl

Av k0nsl

Har en Seagate Barracuda 80GB (SATA) och den låter nästan ingenting.

-k0nsl

Av k0nsl

Hehe nice liten ugn

-k0nsl

Av k0nsl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NiV3Rt
Det ända problemet som jag har varit med om är att telefonen blir svinvarm och startar om om man tankar nån patch.

Det är såååååå sant. Min LG blir VÄLDIGT varm då jag använder den som modem 24/7 (eller så länge batteriet tillåter!). Spelar ju online en hel del nu när man har mycket tid över. Byggde en liten 'låda' för min LG och satte I 2x80mm fläktar, så den ligger typ som en hotdog mellan fläktarna, allting är ganska still rent alltså! Och nu är den 'välkyld' så att säga hehe. När jag inte hade kylningen blev jag faktiskt rädd att den skulle dö.

-k0nsl

Av k0nsl

Ett par sekunder med min trofasta Williamette, HAHAHA. :/

-k0nsl

Av k0nsl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alex Del Piero
Det är därför jag inte heller kommer köpa gainward. Jag har hört att deras kort går sönder ofta. Nåt problem med fläktarna har jag hört. känner ett par personer, vars kort har pajjat...

Har haft mitt Gainward Gerforce3 Ti200 (dom skriver 500 Golden Sample, men det är 200) I säkert 2,5 år och ALDRIG haft ett enda problem. Inte någon gång. Jag vet att det är föråldrat I det här laget men det har hängt med ganska bra ändå! Ska köpa något av deras nyare kort snart när ekonomin blir bättre, har just lagt ut lite riksdaler på en ny Prescott som vägrar fungera. Jag har I allafall aldrig haft problem med Gainward.

-k0nsl

Av k0nsl

Jag har ett CM Stacker chassi och kan varmt rekommendera det. Jag tycker inte det är så jäkla stort som alla påstår, kanske om man jämför med ett litet generic HP chassi osv,. osv,. CM Stacker är helt enkelt det som passar mig bäst, därför köpte jag det. Perfekt plats för kylning osv,. Bra luftflöde...Dessutom är det faktiskt ganska 'snyggt'.

-k0nsl

Av k0nsl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MixeR_staveN
ok, men jag undrar om just dom 2, moboná stödjer prescott, kollade på deras sida, å det gjorde dom, så tack

Bara för att tillverkaren skriver att det fungerar så behöver det inte alltid göra det. Jag har ett Gigabyte moderkort och på deras sida så skriver dom att min Prescott ska fungera men det gör den inte. Ganska irriterande.

Läs 'Prescott and Upgrading : Very simply put, can you upgrade from Northwood to Prescott on your current mainboard? The simple answer is, some of you will, and some of you won't.',

http://www.hardocp.com/article.html?art=NTY1

Ganska intressant. Nu ska jag köpa nytt moderkort. Man får väl testa sig fram som vanligt.

-k0nsl

Av k0nsl

Här är info om EXAKT vad jag fick med i datorn när jag köpte den. Det är allt jag vet.

*Intel®Pentium®4 1.7GHz

*12x8x32x återskrivings CD-RW-enhet (Uppgraderad till LG's 52x/24x/52x)

*256MB SDRAM (Uppgraderat till 500mb)

*60GB Ultra DMA-hårddisk (Numera 120gb)

* Microsoft Windows ME (Fixade WinXP PRO istället)

*16x DVD-ROM

*NVIDIA GeForce3TM Ti 200 64MB (Har uppgraderat GFX kort två gånger men nu har jag ett Gainward GF3 ti/500 128mb)

*Creative Sound Blaster® Live! 5.1

*Intel Webcam

*PCI video capture card IEEE 1394 (Tog ut det kortet...)

Bara lite info...måste dock få reda på vilket Socket jag har, ngn som vet hur man kollar det för jag måste verkligen uppgradera min CPU!

Av k0nsl

Behöver hjälp...

Vill bara först säga att jag är faktiskt ganska dålig på hårdvara, det märker ni medans ni läser kanske.

Men iallafall...Jag vann lite pengar för ett tag sedan och ville bara ha en ny dator FORT! Jag var inne på Komplett.se och byggde ihop en egen (den skulle max kosta 25-30 tusen) men så när jag hade beställt den så tänkte jag, fan, det kommer ju ta ett tag innan jag får den...så jag beslöt mig för att ta väck ordern.

Så jag åkte till Siba, dum som man är...köpte en dator där för samma pris men med mycket sämre prestanda osv. Jag ville ju ha en nyare dator fort! Så det blev en "HP Pavilion 7955" och jag måste erkänna att jag var nöjd, men jag vet att jag hade fått bättre om jag själv fick sätta ihop prylarna inuti som man får göra på Komplett's sida...Men men...

Och nu så har jag beslutat mig för att antingen byta Processor eller Moderkort, jag vet inte riktigt vad ännu faktiskt. Det ända som jag har bytt ut på den är Grafikkort (två gånger), Hårddisk och Brännaren.

Men nu är det så jag jag är verkligen inte bra på CPUer och sånt, och vet inte vad det är för Socket osv...Låt säga att jag vill köpa en P4 3ghz till den, hur vet jag att mitt Moderkort pallar det? Eller gör det det? Nuvarande CPU är P4 1.7ghz @ 1.8...

Är det ngn som vet exakt vad specifikationerna är för HP Pavilion 7955? ngn som ägt/äger en sådan? för i såfall skulle jag vara tacksam för all info jag får så jag vet exakt vad för moderkort och vad för slags socket det är på min CPU (MEN jag tror det är Socket A...det finns ju så många konstiga benämningar på P4's cpuer...)

Jag framstår väl som en idiot nu men men...vill man ha hjälp måste man ju höra sig för. Svara gärna om ni tror att ni kan hjälpa mig, ni är ju säkert mer inbitna i detta än vad jag förtillfället är.

(Ursäktar att texten blev lite väl lång...)