Inlägg

Inlägg som Friterad har skrivit i forumet
Av Friterad

God Jul!

Av Friterad
Skrivet av MaxieTheHatter:

På vilket sätt "behövs" en iPad i undervisningen?
Har länge funderat över detta, när jag gick i högstadiet/gymnasiet hade vi datorsalen som ett hjälpmedel, men vi kunde lika gärna ha gjort allt med papper och penna.

Så det jag vill komma fram till är följande:
Vad är det som ändrats så mycket i dagens undervisning att eleverna inte längre klarar av att göra något utan datorer?

Precis. När jag gick i gymnasiet och högstadiet så fick vi egna datorer men vi använde dom väldigt sällan, så sällan var dom ett krav att jag struntade i att ta med den in till klassrummet många gånger utan den fick ligga i skåpet eller t.o.m hemma. Helt värdelös var den nästintill hela skolgången. Ja det finns bra saker man kan göra med detta för undervisning, men i praktiken fungerar det inte. Man slänger ut miljoner per skola för ett verktyg som behandlas som en leksak utav dom flesta, säkert fler än hälften av alla var tvungna att lämna in sina datorer minst 1 gång för reparation. Men tydligen var det aldrig någons fel att det gick sönder, å nej. Konstigt nog så gick aldrig mina verktyg från skolan sönder, inte heller gjorde dom det för dom andra som hade vett i skallen. Menmen. Kan väl säga att som tidigast borde man ha datorer i gymnasiet, absolut inte i högstadiet och ner. Där räcker det med att ha datorsalar.

Förresten när jag gick i gymnasiet så använde vi datorerna i datorsalen nästan oftare än våra egna. Ja sådan stor nytta var dom.

Av Friterad
Skrivet av Datanisse:

Rätt trött på dessa året runt reor. Om det alltid är rea så är det inte rea.

Året runt reor? Hur får du mellandagarna till året runt?

Av Friterad

Får hoppas BF1 finns till bra pris, tänker inte slänga ut närmare 500kr för spel längre

Av Friterad
Skrivet av TheSlicker:

Jag finner det underhållande att Irland själva säger emot domen.

Finns ingen logik i det om det inte handlar om korrupta politiker med feta plånböcker

Av Friterad

Vem ska du anmäla i så fall? Det är ju ren spekulation och du borde kontakta postnord bara om det inte dyker upp när det skall trots att det står att det gjort det.

Av Friterad

Efter över 6 år med Deathadder så bytte jag till Chroman, väldigt lik men ändå inte, den är bättre på några detaljer jag inte gillade med den gamla. Sen om det är bästa musen i världen, nja, finns säkerligen någon bättre. Men för det priset? Tveksamt.

Av Friterad

Gör 2 versioner kanske? En kort version och en lång.

Av Friterad

Rogue One, ganska bra första halvan, andra halvan är grym, slutet är så man får rysningar, så bra är det.

8/10

Av Friterad

Vänta knappt 10 dagar så kanske du får en bra deal under mellandagsrean.

Av Friterad

Vinner jag så skänker jag det till kollegorna

Av Friterad
Skrivet av Dunder:

Är det samma som med Netflix där vi i lilla Sverige enbart får tio år gamla, halvdassiga, filmer?

Finns ganska mycket nytt på Netflix numera, tråkigt nog är dom flesta som faktiskt är bra sådana filmer man redan sett...

Av Friterad
Skrivet av Dead poet society:

@Friterad: är mellandagsrean bättre än black friday? I år var bf katastrof.

Mellandagsrean är såvitt jag vet alltid den största rean. Har sparat mycket pengar på den innan.

Av Friterad

Du borde verkligen vänta till mellandagsrean, köp absolut inte nu! Det är alltid väldigt bra erbjudanden så var vaken för datorkomponenter går åt som bara den också.

Av Friterad
Skrivet av Nemran:

Strunta i vad som står i annonserna, dem är ofta orimliga önskelistor. Lite som Albin 5 år som önskar sig en drake, svärd och ett flygplan i julklapp.

När jag fick mitt första jobb inom programmering så stod det i annonsen att dem sökte en senior utvecklare med minst 5 års erfarenhet och som hade en examen från universitet. Jag hade inget av det och hade aldrig jobbat med programmering innan, fick jobbet ändå.

Precis, man skall alltid söka även om men inte uppfyller kraven, såvida det inte är något man uppenbarligen inte kan få (t.ex det kräver körkort men man inte har det)

Av Friterad
Skrivet av Triton242:

Varför blir vissa lätt skeptiska när framförallt AMD baserade grafikkort kan få en ganska rejäl grattis skjuts i prestanda. Hur kan det vara dåligt eller är ni bara avundsjuka då ni har Nvidia kort?

Skickades från m.sweclockers.com

Avundsjuka? Nja, men besviken på att DX12 är så dåligt som det är. Men det är väl som vanligt när man blir lovad guld och gröna skogar av företag så som Microsoft. Även om jag hade haft AMD skulle jag fortfarande vara besviken.

Av Friterad
Skrivet av v1lle:

I detta fall handlar det snarare om vilken andrahandsinformation man vill tro på. Det finns folk som säger att det är olagligt, men också folk som säger att det inte är det.
När vi sitter här uppe i Sverige är det omöjligt för oss att avgöra vem som talar sanning.

Om du tvivlar så kan du alltid samla ihop pengar och göra resan själv.

Av Friterad
Skrivet av v1lle:

Att jorden är platt och att universum och gravitationen inte existerar.
Med tanke på att det finns så lite (inget) bevis för heliocentriska världsbilden och att jorden är rund, från en vanlig människas perspektiv, väljer jag att betrakta det hela som mina ögon ser det.
För ett halvår sedan ansåg jag mig vara ateist och skulle ha skrattat åt det hela, men när jag kollat på några videor insåg jag att allt jag "vetat" endast var en hög med andrahandsinformation som jag blivit tvångsmatad med sedan jag var ett barn, precis som med olika religioner.

Se någon video om ämnet innan du kallar mig idiot, tack.
Det skadar inte att vara lite öppensinnad.

Eric Dubay är min favorit på youtube och han har en massa Flat Earth-videor.
Denna är nog en bra instegsvariant:

https://www.youtube.com/watch?v=MYwcgGwwyQg

Är man smart så kan man komma med bra argument för i princip vadsomhelst. Har sett en del utav Flat Earth argumenten och många är ganska bra, men det blir alltid problem med just jordens ände, det är ju inte direkt omöjligt eller olagligt att ta sig igenom Antarktis, dessutom kan du resa runt Antarktis och det tar inte alls lika lång tid som det skulle gjort om jorden var platt. Så enkelt är det att debunka FlatEarth.

Av Friterad
Skrivet av videopac:

Om det blir affär så är det alltid köparen som bestämmer priset. Blir det inte affär så är priset oväsentligt.

Klart att man skall pruta om man tycker priset ligger för högt, varför skulle man inte det? Om man är lite smart som säljare så inser man snart att man inte kan få ett alltför högt pris, speciellt inte om man inte råkar på en "okunnig" ganska tidigt i säljprocessen, och vill man då sälja så sänker man priset till en nivå som någon vill betala.

Blir man förolämpad av att någon prutar så skall man nog inte hålla på med att sälja saker. Inte ens om det är sällan man säljer, det ingår normalt i spelet och det är ju bara att hövligt säga att man inte vill sälja till den erbjudna summan.

Som köpare så är man ju dumsnål om man försöker pruta på ett redan mycket bra pris, då är ju risken stor att man förlorar affären. Det bästa där är ju att erbjuda vad som begärs och sedan se till att få avslut på affären.

Girighet... skapar ju sällan några affärer...

När jag sålde min dator så ville flera pruta ner med 2000kr, den första som kontaktade mig prutade dock inte alls och fick affären, pga att det gick så smidigt så fick han den faktiskt billigare. Nu kanske inte alla gör så men har sett flera som själva erbjuder ett lite lägre pris om det går bra.

Av Friterad

Överpris är en subjektiv definitionsfråga för varje situation, och ja, man ska få sätta vilket pris man vill på vilken vara man vill. Man lurar inte någon genom att sätta ett pris, det gör man genom att ljuga i beskrivningen osv, kanske säga att den är värd mer än vad den är (jämfört med pris i butik). Ett exempel är ju om någon påstår att dom säljer varan billigt för att det är mycket mindre än vad dom köpte varan för som ny, men att samma vara kanske fortfarande säljs och då för samma pris eller mindre än vad säljare angivit. Det skulle jag anse vara att lura någon, men inte att bara sätta ut ett pris, då är allt ansvar på köparen, precis som det är i en vanlig butik.