Inlägg

Inlägg som Friterad har skrivit i forumet
Av Friterad
Skrivet av Gender Bender:

Gillar konceptet, men hur fan tänkte de prestandamässigt egentligen? 3st 4K-skärmar ger en upplösning på 11520x2160, och detta ska ett GTX 1080 klara av?

1080 klarar det galant, i skrivbordsmiljö

Av Friterad

Det är inte valet som blev hackat

Av Friterad
Skrivet av Yatagarasu:

Det kan vara så att du har blivit spärrad om du loggat in från en massa olika IP's. Account Sharing är inte tillåtet, så dem kan spärra ditt konto om du delar konto med någon eller om du blivit hackad och därmed får en massa olika logins.
Oavsett kan du behöva leta reda på den där nyckeln då RockStar supporten inte kommer göra något fören du kan delge dem original nyckeln!

Okej, har inte loggat in på GTA på så speciellt många datorer. 3 stycken totalt. Men det har jag gjort under en lång period så konstigt att dom skulle reagera först nu. Köpte f.ö spelet på GameStop, men jag hittar inte kvittot. Brukar alltid spara kvitton förutom om det är mat men det har hänt att någon gått upp i rök.

Förresten borde inte Rockstar skicka ett mail om dom spärrar kontot eller liknande? Har inte fått något.

Av Friterad
Skrivet av Yatagarasu:

Fick samma problem så sent som igår faktiskt.
Launchern klagade på att mitt konto behövde aktivera nyckel men när jag skrev in den så fick jag till svars att nyckeln redan var förbrukad.

Löste det genom att ta bort spelet och installera om det helt från grunden. Inga problem efter det!

OT: Har dock haft problem sedan i förrgår med att det är svårt att koppla sig mot onlineläget och att jag får titt som tätt upp "failed to save" i onlineläget med.
Börjar misstänka att RockStar har lite problem med servrarna just nu.

Får verkligen hoppas att en ominstallation räcker. Lär väl ta ett tag dock. Spelet ligger väl på 70GB+ med alla patcher antar jag...

Av Friterad
Skrivet av Coca:

Din nyckel är det konkreta beviset att du äger spelat, ett konto på Social club kan bli hackat.

Fast vad spelar det för roll om ett konto kan bli hackat? Nyckeln är låst till kontot oavsett. Logiskt vore ju om man behöver nyckeln för att bevisa att man köpte spelet om kontot faktiskt blivit hackat så att man kan få tillbaka sitt konto, men så är inte fallet. Har varken ändrad E-mail adress eller lösenord och dessutom är det inte kontot i sig som jag har problem med utan spelet. Vilken nyckel som är knutet till kontot vet dom själva redan och det borde dom inte behöva fråga efter i mitt fall tycker man.

Av Friterad
Skrivet av Coca:

Ja man sparar en nyckel så länge man tänker spela spelet.

Har du kvar något köpbevis så kan du försöka bevisa det för Rockstar den vägen.

Men snälla, det står på mitt Social Club att jag äger spelet och jag har en karaktär där, det är bara Launchern som av någon anledning kräver en nyckel. Varför skulle Rockstar behöva nyckeln som bevis för att jag köpt det när jag redan har spelet? Dom kan ju givetvis se att mitt konto är knutet till en nyckel. Den enda hjälp dom verkar ge vad gäller aktiveringsproblem är för dom som inte kunnat aktivera spelet alls. Skillnaden för min del är ju att jag har många timmars spelande redan och har ägt spelet sedan, som sagt, dag 1. Jag ser inte någon anledning till att dom ska kräva av mig att skriva nyckeln för att skicka en ticket.

Av Friterad

GTA launcher kräver aktivering när jag redan äger spelet

Okej så idag tänkte jag att jag skulle logga in och lira lite GTA V efter att inte varit inne på ett tag. Loggar in med mitt Social Club konto, men när jag ska starta så säger Launchern att jag behöver skriva in en aktiveringskod. Har ägt spelet sedan dag 1 då det släpptes till PC, nästan 2 år senare så kräver dom nyckel? Gick in på Social Club hemsidan och där står det att jag äger spelet.

Tänkte skapa en ticket på Rockstar support men då kräver dom att man skriver in sin nyckel, inte fasen har jag den kvar? Vem har det? Förväntar dom sig verkligen att man sparar en nyckel som egentligen är helt värdelös när den är använd? Kan förstå om man inte kan aktivera med den och nyligen har köpt spelet, men som sagt har jag haft det sedan dag 1. Alltså kan jag inte skicka en ticket till Rockstar. Funderade på att kontakta via Twitter men då jag inte använder Twitter så måste jag göra ett nytt konto. Har dock en gång tidigare skapat ett Twitterkonto för att kontakta support hos ett annat företag men bara någon timme efter att jag skapade kontot och skickade iväg ett meddelande så blev det avstängt, fattar ingenting.

Dom enda jag hittar som har haft samma/liknande problem är från trådar skapade 2015 när spelet var nysläppt. Funderar på att avinstallera skiten och installera det igen men tvivlar på att det kommer göra någon nytta.

Av Friterad

Kommer AMD äntligen in i matchen igen med laddat vapen?

Av Friterad

En del spel är "snabbare" än andra och kräver högre fps för att få samma flyt. Kan också märkas i samma spel. När jag spelade GTA V och skulle pröva 30fps och 60fps för att göra en jämförelse så var 30fps helt ok flyt när man gick runt och sköt lite. Började man köra i höga hastigheter så kändes det som dåligt flyt och jag kunde inte spela, kändes som jag skulle få huvudvärk.

Av Friterad
Skrivet av videopac:

Mmm, finns ju inget värre än att se en film baserad på en bok man läst... blir ju så mycket som försvinner på vägen. Även tv-serier baserade på böcker man läst. Usch

Man har ju inte det problemet längre när man inte läser skönlitteratur.

Av Friterad
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Som någon säger nedan gäller inte garanti om man har någon död pixel. Däremot har vissa företag (exv dell) pixelgaranti, så har man döda pixlar byter de ut skärmen.

Fast det borde väl gälla om skärmen kommer med döda pixlar direkt från kartong?

Av Friterad
Skrivet av Herr Kantarell:

Stämmer nog bra! Min poäng är dock att AMD har dragit ner priserna. Dvs. erbjuder snarlik prestanda men till ett betydligt lägre pris.

Tror det tog för lång tid för 4GB versionen av 480 att komma in på marknaden, i alla fall i Sverige. 8GB versionen är egentligen helt meningslös om man inte ska köra maximala inställningar i 4K och med 2 kort. Dock väljer säkerligen dom flesta hellre ett kort som är bättre för att slippa ev. problem med CF och det dåliga stödet för det. Dessutom är 4GB versionerna också för dyra, hittade ett för under 2000kr (1990kr) annars ligger man tyvärr uppe i nästintill samma priser som 8GB versionerna

Av Friterad

Läste mängder förr men nu läser jag ingenting. Ville faktiskt bli författare eller något i den stilen som liten. Numera skulle man vilja göra film. Vill berätta historier helt enkelt, men att läsa går inte längre, tar för lång tid så det blir film istället

Av Friterad
Skrivet av Herr Kantarell:

Förra året på black friday såldes GTX970 turbo för 2500kr när ordinarie priser låg på ca 3400kr.
GTX980 kostade 4990kr på blackfriday (från 5500kr ASUS Strix modell)

RX470 för ca 2000kr presterar ungefär som ett GTX970(? rätta mig om jag har fel)
RX480 för ca 3000kr presterar bättre än ett GTX980 (beror lite på modell)
(visst man kan tycka att det är lite svagt att komma med midrange kort som presterar som nVidias fjolårsmodeller)

Tack vare AMD Polaris så ser vi en helt annan prisbild i år. Dock verkar det har slagit fel i Sverige då priserna är högre än vad AMDs rekommenderade. (kanske ÅF marginal, skatt? ja jag vet faktiskt inte)
Säkert är att GTX1050, 1060 är mycket billigare tack vare AMD.

Mja, GTX980>RX480>GTX970>RX470. Givetvis beror det på vilka modeller som jämförs med vilka men jag hittar inte något 480 som presterar som ett 980 enligt prestandaindex, och då är det ett referens 980. Problemet med just AMDs Polaris kort är att dom inte överklockar bra så även om du har ett kort som är fabriksöverklockat så kommer den inte prestera så speciellt mycket bättre. I alla fall inte jämfört med ett Nvidia Maxwell eller Pascal.

Skulle säga att problemet är att dollarn har stigit och dessutom så verkar det som att återförsäljare kan vara en del utav problemet också. Både Nvidia och AMD har högre priser i Sverige än vad dom "borde" men det straffar AMD hårdare.

Av Friterad
Skrivet av Meathim:

Problemet är att det finns massor av program som inte skalar ordentligt. 1080p på tretton-fjorton tum utan skalning blir väl smått och det blir omöljigt om du går ner i storlek. 1600x900 är ok, men personligen har jag inget problem med 1366x768 heller. 1400x1050 är den bästa upplösningen som tyvärr inte finns längre.

Skickades från m.sweclockers.com

Tycker det är dåligt av Microsoft att inte kunna göra en sådan enkel sak som att fixa bättre skalning för Windows.

Av Friterad
Skrivet av anon159643:

Citat:medan den enklare GTX 1050 är idealiskt för bildskärmar på 1 600 × 900 pixlar.

Nytillverkas såna skärmar än idag, vem vill köra med denna upplösning? Jag har högre på mobiltelenonen och snart min klocka. Problemet med 1 600 × 900 är att allt är anpassat efter fullhd idag.

Jag tror för övrigt GTX 1050 är idealiskt för fullhd för de som ej spelar vid datorn.

Om man nu skulle få för dålig framerate av 1080p med ett 1050 (och inte vill sänka andra inställningar) så måste man ju faktiskt inte spela spel i den upplösningen som man har på skärmen. 1080p borde enligt mig vara minimum överallt då det är mycket enklare och det kostar ju inte direkt mycket.

Av Friterad
Skrivet av str8forthakill:

@Friterad:
Samma system med olika OS, gånger två. Ett Skylake bygge och ett Sandy Bridge bygge.
Det har inget överhuvudtaget med systemet att göra, har enbart med OS att göra.

För att inte nämna Windows 7's prestanda-avfall när man har installerat/avinstallerat hundratals spel om och om igen då systemfiler bygger upp som man inte enkelt kan rensa bort. Windows 10 lider inte av samma problem och jag känner inte något behov av att formatera om datorn en gång om året som förut.

Tror du missuppfattar, pratar inte om hårdvara överhuvudtaget.

Hade aldrig problem med W7 för att jag avinstallerade och installerade spel eller andra program. Att ha en fräsch installation av Windows gjorde i alla fall jag för att det är enklare än att ta bort saker var för sig om man har väldigt mycket man vill ha bort, alltså gäller detsamma W10. Har f.ö använt W10 som mitt dagliga OS sedan Preview i december 2014.

Skrivet av AMD-FX:

Jag tror det är skit bakom spakarna snarare än att det var problem med Windows 7 eller så har han överklockat så att det ligger på gränsen till att blir krascher. Jag har i alla fall inte haft problem med mitt Windows 7. Har inte haft blåskärm på evigheter

Blåskärm har jag aldrig någonsin haft på W7 eller senare, och egentligen enda gångerna jag har fått, eh, "märkvärdiga" problem är pga virus. Något jag inte haft (vad jag vet ) på cirka 3 år.

Av Friterad
Skrivet av str8forthakill:

Måste nog säga att jag var en av de mer skeptiska personerna till Windows 10 , men Windows 10 krånglar mindre än vad Windows 7 någonsin gjorde.

Det "krånglar" väl inte mer i alla fall sett till fel i systemet. Men det är definitivt fler saker som är irriterande i själva operativsystemet(W10), som alltså är tänkt att vara där.

Av Friterad

Ja dom är sämre, så är det när AMD har gammal teknik och mestadels bara processorer från 2011 medan Intel har släppt nytt varje år. Möjligtvis kan AMD trappa upp igen och ta kampen mot Intel i några segment med sin nya arkitektur

Av Friterad

Tänk inte på vilken dator du ska ha istället just nu utan se till att du kan utnyttja din ångerrätt eller öppet köp, kom sedan tillbaka så ska du se att du får mycket för pengarna, här finns det gott om folk som kan den biten!