Inlägg

Inlägg som Friterad har skrivit i forumet
Av Friterad
Skrivet av oouhdawg:

Detta är helt fel. Man kan bara vara nöjd om du inte vet bättre. Testa 144hz så kommer han ändra uppfattning såklart.

Inte alls, du kan testa 144Hz och fortfarande vara nöjd med 60, du har bara en vana av 144Hz och därmed kan du inte bli nöjd med lägre. Att vara nöjd med 60 betyder inte heller att 144Hz är helt onödigt, men det kanske inte är värt pengarna man får lägga. Själv skulle jag föredra en skärm som är högupplöst före högre frekvens alla dagar i veckan. Dock spelar jag inga "snabba" spel heller.

Av Friterad
Skrivet av Ozzed:

Tack, jag letate efter det citatet men hittade det inte. Nu kanske vi äntligen kan komma frammåt!

Om vi bit för bit tar vad du skrivit får vi följande:

"Skillnaden är att du bara accepterar skit för att du ändå kan ta bort det"

Fel, jag har skrivit i feedback-appen för att tala om för Microsoft vad jag tycker och löst problemet genom att ta bort bloaten med script. Jag ser inget problematiskt alls med detta förfarande, eller att rekomendera det till andra.

"det är ingen bra attityd. Hylla det som är bra med W10, gör det gärna du, men när något är ett problem så ska man inte bara ignorera det. Leder bara till att MS kommer fortsätta på fel väg."

Ovan del av citatet är hela kärnan. Det är därifrån jag får att jag upplever det som att du anser dig ha allmängiltiga svar på vad som är rätt och fel väg för företag att gå och att du anser dig ha mandat att bestämma vad man ska och inte ska göra.

Jag tycker att det är en bra attityd att inte bli låst av problem på grund av sina principer. Det låter snarare som bristfälliga principer enligt min personliga värdegrund.

Ja, du kan lita på att jag kommer fortsätta hylla det jag tycker är bra med Microsoft, detta allderles oavsett din eller andras åsikter om det.

Sista biten i stycket har jag redan bemött. Vad du tycker att man ska göra och inte är endast din egen åsikt och jag gör precis så som det behagar mig, tack. Och sålänge bloatware går ta bort så håller jag inte med om att det är fel väg att gå för Microsoft. Det är bara så företag som vill tjäna pengar gör, och sålänge inte bloatwaren är fastsmetad på ett sätt som gör att man inte kan ta bort den, och påverkas negativt utav den, så är jag OK med den, eftersom jag kan ta bort den. Skulle ovan scenario däremot hända ( viket inte nuvarande utveckling tyder på så jag är inte särskillt nervös), så är jag den första att stå vid din sida och skrika på barrikaderna igen, efter att jag först lämnat mina synpunkter i feedback-appen förståss

Om du nu gör det varför reagerar du på att andra klagar? Det är inte fel att klaga såvida det inte är falskt (exempelvis att man säger att en funktion inte finns när den gör det).

Väsentlig skillnad på att jag har tyckande om vad man ska eller borde göra (det har alla om allting) och att diktera. Du märker skillnaden genom tonen, dock aningen svårare i text än i tal.

Man behöver inte bli låst, som sagt tidigare finns det kompromisser. Sen så finns det just nu inte mycket för många som är till en viktig fördel med W10 jämfört med W7 eller W8. Det kommer först om några år när hårdvarustödet försvinner mer och mer för 7an, förhoppningsvis har Windows 10 blivit bättre då också eller så kanske ett nytt Windows släpps, trots att dom sagt att dom inte tänker göra det.

Av Friterad
Skrivet av Ozzed:

Jag tycker att det räcker att köra scriptet, för det löser mitt problem. Du sa att problem inte ska ignoreras, och jag håller inte med om att det är att ignorera dem att lösa dem. Jag har påpekat i Feedback-appen redan i "insider preview" statiet att jag tycker det är mycket bloat så det är ju inte som om jag har sagt att jag tycker att det är bra, jag bara menar att det går att lösa, och att det inte är något att hetsa upp sig för.

Du får såklart tycka att min attityd är dålig men det får stå för dig. Du verkar mer intresserad av principer än hur saker ser ut i praktiken så då är det inte konstigt att vi krockar. Jag ör rätt pragmatisk av mig, medans du verkar mer principfast och idealistiskt lagt.

Du säger ju också själv att 10:an är bättre överlag. Varför är det då fel att uppmuntra folk att byta?

Det är ingen universell sanning att Microsoft är på väg ått rätt eller fel håll, och den åsikten jag har är att de är påväg åt rätt håll när helheten vägs in, och då kommer det såklart också lysa igenom i mina foruminlägg. Om folk tycker att vissa saker är dealbreakers, och jag känner till en lösning på det så är det självklart att jag delar med mig av det.

Skulle det nu vara så att du tycker att jag får ha vilka åsikter jag vill och uttrycka dem hur jag vill så är det inget som märks på dina inlägg.

Du totalt missuppfattar min poäng eftersom du inte läser sammanhanget. Citerar mitt inlägg:

"Skillnaden är att du bara accepterar skit för att du ändå kan ta bort det, det är ingen bra attityd. Hylla det som är bra med W10, gör det gärna du, men när något är ett problem så ska man inte bara ignorera det. Leder bara till att MS kommer fortsätta på fel väg."

Microsoft vet inte om du vill ha programvaran eller ej, eller om du helt enkelt inte bryr dig om dom inte får klagomål eller någon feedback. Du behöver inte klaga om du inte vill men varför är det ett problem för dig att andra väljer att klaga på dessa saker?

Ja du har nämnt det, och du får vara pragmatisk, men låt mig och andra vara "principfast". Blir väldigt konstigt när du menar på att det är småsaker att klaga om och du inte orkar bry dig om sådant längre, medan du å andra sidan lägger tid på att försvara MS när folk har legitima klagomål (småsaker eller ej, dåligt är dåligt oavsett).

Därför att W10 inte är bättre på en subjektiv nivå för alla. Inte alltid jag väljer det objektivt bästa, för ibland har man egna preferenser. Jag hade kunnat skita totalt i om jag körde W7, 8 eller 10. Alla gör det jag vill göra lika bra, så 10an sitter jag med för det följer med datorn. Hade inte brytt mig ett skit om det var W7 eller 8 istället.

Tycker inte alls Microsoft är inne på rätt spår, med det sagt är dom bättre än för några år sedan.

Åsikt =/= attityd.

Av Friterad
Skrivet av Ozzed:

Jag ignorerar det inte, jag löser det ju genom att köra ett script. Du sitter här och lägger dig i hur allvarligt jag bör tycka att ett problem är eller inte. Inser du inte det?

Du får naturligtvis ha dina åsikter, men du börjar mer och mer tassa in på att bete dig som om du är någon slaga auktoritet över vad andra får tycka och hur andra skall agera, det är obehagligt.

Det ger signalen att Microsoft lägger krut på den produkten de vill att folk skall köpa. Det är precis vad företag brukar göra. Inget konstigt med det.

En god idé om du ogillar det beteendet kanske vore att titta dig själv i spegeln? Allvarligt....

Finns väl vad jag vet inget specifikt att "den här åtgärden baseras på feedback-appen", men de skriver ju ibland "based on user feedback" och där är Feeback-appen den tydligaste kanalen.

Nej, men det kanske blir det när jag berättar att det är jättelätt att lösa med ett PS-script? Förstår inte din inställning att man inte ska få komma med förslag på lösningar på problem bara för att det enligt dig borde vara Microsoft som ska fixa det.

Om t. ex toaletten pajar hemma så kan man ju "spola" genom att hälla i en hink vatten, men du tycker man ska vänta med att skita tills fastighetsskötaren fixat toan då eller??

Sålänge resultatet blir att det står "genuine" och att produkten beter sig som en köpt produkt och kan få samma uppdateringar så blir det ju noll och ingen skillnad för användaren. Snacka om att hänga upp sig på småsaker.

Kontentan i det hela verkar vara att eftersom du inte delar min uppfattning att Windows 10 är överlägset bättre än Windows 7, och att de brister som faktiskt finns i 10:an går att åtgärda eller leva med, så ska jag vara tyst.... Ledsen, men det kommer inte hända.

Jättebra att du kan lösa problemet, men det är ett problem som inte skall finnas från första början, och det finns ingen logik i att försvara MS, bara för att man kan fixa det själv. Vi hade haft betydligt mindre problem om man slutade att bara acceptera saker och gå vidare och istället tog upp problemen med MS. Varför stör du dig på att folk kritiserar MS?

Bara för att jag påstår att en skara folk inte gillar dessa saker som MS gör med sitt OS får du obehag? Hur får du det till att jag är någon som stoppar åsikter i folks skallar och vill styra deras agerande? Helt ologiskt.

Bra exempel på din dubbelstandard, nu är det alltså okej att man försöker påtvinga för "Det är precis vad företag brukar göra". Ska vi gå efter vad företag (eller enskilda individer heller för den delen) brukar göra för att rättfärdiga handlingar så kan vi lägga ner hela konceptet med moral.

Dikterar jag vad du ska göra? Eller någon för den delen? Jag tycker du har en dålig attityd och jag påstår att en viss skara (inte specificerat hur stor) har en negativ åsikt om vissa saker med W10. Hur i hela helskotta får du det till att jag dikterar?

Vadå inte får komma med förslag? Det är inte ditt förslag jag har reagerat på, utan din attityd. Visst kan vi fixa många saker vi inte gillar i Windows, men vi ska fortfarande kunna kritisera MS för det. Vet inte hur många gånger i hur många olika formuleringar jag är tvungen att förklara det.

Jag påpekade bara att det inte är så att piratkopierade W7 versioner fick ett äkta W10 gratis, för så är det inte. Dock behöver man inte en "äkta" licens för att använda W10 fullt ut, vilket är helt logiskt eftersom MS vill att alla ska köra deras OS, även om det är gratis, eftersom, som sagt, har dom bytt strategi. Man måste vara bra ignorant om man tror att Microsoft bara är snälla som ger bort gratis operativsystem.

Windows 10 är bättre överlag, men inte överlägset bättre än 7an. I alla fall inte objektivt.

Av Friterad
Skrivet av Ozzed:

Det du säger är alltså att bara för att du tycker att någonting är dåligt så är man ett "får" om man tycker annorlunda? Säkert en grov förenkling men det är verkligen så du får det att låta.

Antingen så anser du dig allsmäktig domare över vad konsumenter i allmänhet tycker är dåligt, eller så har du en felaktig bild av hur det ligger till.

Det du beskriver som ett stort problem tycker jag är en skitsak. Jag har inte hävdat att Windows 10 är perfekt, men bloatware och telemetridatainsamling och dylikt är långt ifrån en dealbreaker för mig. Helheten, som du pratar om, tycker jag är långt mycket bättre än Windows 7, så jag ställer inte upp på något konsumentuppror eller vad det nu är du försöker få till. De som upplever att förinstallerade appar är ett problem tipsar jag gärna om scriptet jag länkade till. Det är inte så att jag tycker att det är bra med bloatware, men det är liksom inget stort problem.

Sen så ändrar inte Microsoft kurs för att någrra klagar heller... Se på Windows phone (eller vad det nu heter nuförtiden)... 1.5% marknadsandel är ett uselt betyg från konsumenterna men Microsoft har inte gjort några större ändringar där. Det är inte från hemanvändare som Microsoft får in de stora pengarna.

Sen så har ju faktiskt Microsoft sin feedback-app som jag nämnde. Där kan man lufta sina åsikter med Microsoft, och jag tror man kommer längre där än att "vägra" operativet.

Ledsen om jag förstör för dig, men jag ser som sagt ingen anledning att bojkotta 10:an eller gnälla om den. Jag har blivit för gammal för att orka stå på barikaderna och skrika om småsaker.

Sen kom jag på att jag glömt bemöta ditt påstående att jag på något sätt skulle ha något emot stora företag bara för att de är stora företag. Jag kan väl säga då att det oftast handlar om dels upphovsrätt och dels artificiella nedlåsningar och jag tycker inte att Windows 10 faller in i någon av kategorierna. Windows 10 kunde ju till och med uppgraderas från piratkopierade Windows 7 vill jag minnas, så det känns som att Microsoft inte är lika giriga på den fronten längre. Landskapet ser ju annorlunda ut idag och mångas primära dator är en mobiltelefon, så Microsoft har inte en dominerande ställning de kan missbruka på samma sätt som de brukade göra, jag tycker de har kommit in i matchen och skärpt sig, och jag ogillar vissa företag för vad de gör, inte för vilka de är, och gör de inte längre det jag ogillar så finns det ingen anledning till kritik.

Hur får jag det att låta så? Du själv ville inte ha programvaran, eller? Skillnaden är att du bara accepterar skit för att du ändå kan ta bort det, det är ingen bra attityd. Hylla det som är bra med W10, gör det gärna du, men när något är ett problem så ska man inte bara ignorera det. Leder bara till att MS kommer fortsätta på fel väg.

Allvarligt talat, du menar att jag har fel eller så har jag fel? Vad grundar du det på egentligen?

Du är extremt anti-W7 och försöker komma med mängder av argument för att få över folk till W10, därav backlash. Sedan så hade Microsoft inte haft en sådan aggressiv strategi för att få folk att installera W10 hade dom säkert fått fler användare då folk som skaffat det kunnat ge bra betyg och rekommendera det, istället för att MS ska komma fram och säga åt alla att uppgradera och trycka ner det i halsen på dom, det ger ingen signal om att W10 är ett bra OS, snarare tvärtom.

Vad du tycker om vilket OS som är bäst är som sagt inte något folk bryr sig om, utan ditt anti-W7. Många uppgraderar inte för att det inte finns någon anledning för dem att uppgradera, även om det finns det för dig. För en del användare, speciellt för företag, så är en uppgradering bara trassel och inte värt det om inte för att dom måste. Sen finns det dom som faktiskt tycker vissa saker är en dealbreaker, även om inte du tycker det. Verkar vara väldigt svårt att acceptera att alla inte har samma behov eller värderar samma saker likadant som dig. Blir bara irriterande när folk vill diktera över vad man ska göra, och det du gör är kontraproduktivt.

Vore intressant att se hur mycket dom gör i praktiken med feedback från den appen.

Ingen anledning att bojkotta, men all anledning att predika för folk om det tydligen. En småsak för dig måste inte vara en småsak för någon annan.

W10 kunde inte uppgraderas till gratis från piratkopierade W7 kopior, det var ett rykte. Egentligen var det så att man kunde köra uppgraderingen men när det var klart så fick man ett inaktiverat W10, dvs ingen äkta kopia. Dock behöver man ingen betald kopia alls då du kan köra en inaktiverad version hur länge som helst och dom kommer inte låsa dig eller så. MS vill att alla ska köra 10an oavsett om man gör det gratis eller ej. Det gör dom inte mindre giriga, dom har bara bytt strategi.

Av Friterad
Skrivet av Cenorida:

"Bra byggkvalitet" var intressant. Något som Razer inte är direkt kända för.

Kanske inte i övrigt men just möss tycker jag dom är riktigt bra. Älskar DeathAdder, kör Chroma nu efter över 6 år med den första(?) DeathAddern

Skrivet av Devildoll:

Och då var det typ x antal timmar dagligen som du använde den?

Jag köpte min första Deathadder 2007, den gick sönder 2009, vilket innebar att jag fick en ny på garanti, som i sin tur gick sönder 2011, som jag än en gång fick utbytt på garanti.

Den trejde gick sönder förra året någon vecka innan Elite's lansering, och då hade det gått 5 år, så då fick jag för första gången betala för en ny Deathadder, då fick det bli en Elite.

Ska bli intressant att se hur länge denna håller.

Har provat ett par andra möss här och var, men jag har inte riktigt hittat något som passar bättre i handen än Deathaddern, vilket kan vara en vanesak.

Min som jag använde i 6 år (och som fortfarande fungerar, vilket jag först inte visste då jag trodde vänsterknappen hade börjat bli dålig men visade sig vara mjukvarufel) användes dagligen för spelande, 5 utav dessa åren spelade jag flera timmar om dagen, och 4 utav dessa spelade jag Dota 2 i över 4000 timmar vilket jag har för mig jag snittar runt 5-6k klick per match (som är mindre än en timme). Den är alltså inget annat än välanvänd.

Tycker dock deras headset är rentav äckliga att ha på sig, aldrig använt deras tangentbord.

Av Friterad
Skrivet av Ozzed:

Vet du ens vad du själv tycker?

Först är det fel för att det är krångligt, men när jag visar att det inte behöver vara det så är det inte det det handlar om? Att diskutera med dig är som att spela whack-a-mole. Du skiftar hela tiden vad du tycker fokus är.

Vad du och jag tycker spelar ingen roll i Microsofts ögon, och det är att värdera sig själv väl högt om man tror annat.

Mitt motstånd mot startskärmen handlade om att det rätt tydligt gick att se att det var ett försök att slå sig in på mobilmarknaden utan hänsyn till användaren, och därför var jag också kritisk.

Men bloatware och kartläggning för annonser är varken nytt eller unikt för Microsoft, de "gör bara som alla andra". Jag tycker det är en dubbelstandard att vara OK med när andra företag gör så, men inte när Microsoft gör det. Det är ingen skillnad.

Sen så tycker jag faktiskt inte att Microsoft är på väg åt fel håll. De var det med Windows 8.x när de försökte få det till att en desktop är en mobil, men de har ju ändrat sig. De har feedback-appen som jag tycker är riktigt nice, och de samlar in telemetridata som gör att de får en bättre förståelse för hur vanligt folk faktiskt använder Windows, så att styggelser som Windows 8 slipper upprepas.

Och, som sagt... Det är enkelt att avinstallera eventuell bloat man inte trivs med, så jag ser ingen anledning till att kasta skit på Microsoft nu när de börjat gå åt rätt håll. Att du tycker att de pissar folk i munnen får stå för dig, men då undrar jag hur du överhuvudtaget står ut med att alls använda internet när skurkar som facebook och google pissar i kors.

Ja det är fel att det är krångligt, men inte på grund av att man (eller snarare vi på teknikforum så som SweC) inte kan lösa problemen. Det finns många problem jag kan lösa, det betyder inte att det är okej eller något att strunta i bara för det. Jag skiftar inte fokus utan du har helt enkelt inte förstått hela bilden.

Vem är det som säger att det inte är OK för MS att ha bloatware och kartläggning men att det är det för andra? Sen finns det ju även något kallat kompromiss

Nej MS må skita i vad enskilda individer tycker, men när jag säger kunden, så hoppas jag du förstår att det är kunder rent generellt, inte nödvändigtvis en majoritet, men i alla fall en betydande skara, som gör sin röst hörd. Om tillräckligt många slutar stödja en produkt så ringer varningsklockorna hos företagarna. Tråkigt nog så är många bara får som fortsätter köpa produkter som dom påstår att dom har problem med. Ett bra exempel är Cod, folk köper det nya Cod varje år men man klagar mer och mer varje gång om hur dåligt Cod har blivit, men din röst är inte ett klagomål Online, man gör sin röst hörd via plånboken. Eller i detta fallet (eftersom W10 har varit, och är fortfarande om man vet hur man gör, gratis) genom att inte använda produkten alls. Det hela beror också på kompromisser, kanske är man nästintill tvungen att använda Windows 10, kanske väger fördelar över nackdelar osv. Samma gäller Google och Facebook (själv använder jag inte social media som FB).

Det är inte att du använder W10 som gör att folk bryr sig, eller att du gillar W10. Utan att bara för att du gillar W10 i övrigt så förlåter du, och t.o.m försvarar det dåliga med operativsystemet, det är inte ett beteende som gynnar användaren som du ofta annars verkar vara så mycket för.

Av Friterad
Skrivet av Garderoben:

Alltså är så trött på dom här "Vi får se Zenare" du förstörde precis min dag.

Va? Ordvitsar kan man väl aldrig få för mycket utav?

Av Friterad
Skrivet av Mithras:

Slår ett slag återigen då för mitt förslag att gå ut istället för att vara i cyberspace. Brukar rätt så ofta, kanske inte varje gång men ofta ändå, hitta någon på puben/klubben/baren som är intressanta att prata med och har sjukt sköna diskussioner med, tjejer som är mer än bara uppblåsbara Barbara.

Där gäller det såklart också att många är ute efter bekräftelse, syns dock rätt tydligt vilka dessa är och dom är det bara att undvika direkt. Det positiva är att man har mycket mer än en bild att utgå ifrån, du får se personen direkt med allt tillbehör som röst, ton, kroppspråk, etc etc.

Svarade bara vad jag tyckte om Tinder och liknande dejtingsajter/appar. Betydligt större chans att träffa någon i verkligheten eller i alla fall på ställen där man samlas av ett delat intresse.

Av Friterad
Skrivet av Ozzed:

Om man tycker att det är okomplicerat att sitta med moddad hostfil, noscript och allt vad folk nu gör för att blocka "spionage", är det då ett så stort steg att köra ett Powershell-script som någon annan redan har skrivit? Det var i alla fall allt jag behövde göra för att få bort appar som jag tyckte var onödiga.

Var lite konsekvent. Antingen så vägrar man krångel och vägrar Windows, eller så tycker man att krångel är OK för att få den upplevelse man vill ha.

https://github.com/W4RH4WK/Debloat-Windows-10/blob/master/scr...

Du har inte fattat poängen, det handlar om att det är fel väg att gå av MS, och om du bara rycker på axlarna och menar på att man får finna sig i saker och ting och hålla käften, hur tror du egentligen att Windows kommer bli i framtiden? Du som är så mycket emot stora stygga företag annars blundar bara när Microsoft pissar dig i ansiktet. Det är kunden som bestämmer över en produkts framtid, och när kunder inte bryr sig om problem bara för att dom nu inte skulle vara tillräckligt stora nog för att man skall orka med att säga emot, vad tror du händer med sagd produkt då? Får med en fin dubbelstandard, det gillar företagen.

Av Friterad
Skrivet av Ozzed:

Du säger att det är att ta i att säga att det är lögner och sedan går du "Full force konspirationsteori". Jag drar vissa slutsatser av det.

Du fortsätter med att klaga på att en massa program installers du inte bett om med "in app köp".... Det är inget konstigt, det är så operativsystem ser ut idag. Har du ingen smartphone eller vad då??

Min "agenda" är att alla ska köra det senaste från Microsoft för att så mycket resurser som möjligt skall kunna läggas på det och inte att underhålla gammal skit. Nej, jag jobbar inte på Microsoft. Jag gör musik. Det är liiiite skillnad,

Har du fler frågor diskuterar jag gärna, men jag är totalt ointresserad av domedagsprofetsior och konspirationsteorier som att Microsoft vill ha "makt" och "spionerar" på oss och sådant där dagis. Det är väldigt tramsigt tycker jag. Är man så himla orolig för sådant så fattar jag inte varför man ens kör Windows alls, eller tror sig vara säkrare med Windows 7... Tänk lite.. OM Microsoft hade planer på världsherravälde och ville spionera på alla så finns det inget alls som hindrar att de patchar in sådan funktionalitet i Windows 7. Det har ju redan skrivits om att uppgraderingen till W10 las in utan folks vetskap, så Windows 7 är ju helt klart precis lika motagligt för uppdateringar som inte kräver användarens vetskap.... Huuuu vad läskigt va?

Det följer inte med tredjepartsprogram och spel till alla smartphones, exempel är telefoner med ren Android eller iPhone. Givetvis får jag Samsungprogramvara om det är en Samsunglur, samma gäller andra märken. Men så har det varit på PC också hur länge som helst. Fick massa Asusprogram förinstallerade i mitt W10 eftersom laptopen är en Asus. Men det är skillnad på det och att om du köper W10 och installerar "rent" så att säga. Men jag antar att du skiter fullständigt i att programvara installeras utan din tillåtelse som dom dessutom ser till att det ska vara så komplicerat som möjligt att få bort också. Mm, ja definitivt sådant som får mig att vilja stödja Microsoft!

Av Friterad
Skrivet av anon159643:

Jag vet många som kör windows 7, windows 95, windows 3.11. Just nu sitter jag och jobbar med en burk som kör windows server 2003 som bara är enstaka år nyare än windows xp.

Angående säkerhet, så absolut ingen åtkomst till administrativa nätet, helt fysisk åtskilt, internet är bara att glömma o.s.v. Vakter som kräver leg och förbeställd tid för att komma in i datorrummet etc.

Det folk borde tänka på med operativsystem är att det finns så väldigt mycket mer användningsområde till dem än ha dem som webbläsare utåt och kolla på skumma sidor som facebook.

Men snälla Johan, det är Ozzed du talar med! Alla som inte "hänger med" är bakåtsträvande idioter...

Av Friterad
Skrivet av alex5555:

Vad har ni för åsikter om Tinder då?

Känns som 9 av 10 utav alla (i alla fall tjejer) som är på Tinder, Badoo och liknande sajter/appar bara är ute efter bekräftelse. Har fått en och annan att skratta men det är i princip ingen som fortsätter en konversation efter en kvart eller så. Har haft betydligt längre konversationer med tjejer man träffat på andra ställen online. Synd bara att dom mest intressanta har bott på andra sidan klotet nästan.

Av Friterad

Var surt tvungen att köra på en 960m laptop för några månader sedan. Man skulle kanske ha väntat även om det hade kostat mer så hade det inte kostat mycket mer i alla fall. Dock spelar jag väldigt sällan krävande spel så det påverkar inte mig så speciellt mycket. 90% av all min speltid är Dota 2 vilket datorn klarar hur fint som helst.

Grejen med laptops är att det är inte bara prestandan man vill titta efter utan även skärmpanel, upplösning på den och tangentbord. Är egentligen nöjd med allt sådant på min laptop.

Du får inte en laptop med samma prestanda för 13k som din stationära men så dåligt dom vissa påstår är det inte, du behöver verkligen inte lägga ut 20k+ för en likvärdig dator. För 13k får du förmodligen en laptop med GTX1050Ti idag, vilket kan driva alla spel idag, bara inte på högsta med 60fps. Många laptops har problem med värmen, så kolla recensioner/tester om det nämns något bra/dåligt om värmen i en viss modell. Men tänk också på att cpu'er till bärbara ofta har en högre tillåten temp än stationära.

I övrigt vad gäller spelkänslan så är den annorlunda givetvis. Var faktiskt en laptop jag började köra fps spel på, och när jag först köpte min egen stationära så var det ett lyft. Nu är man tillbaka på bärbart men det är ganska bra spelupplevelse, men vill man koppla in en extern monitor och tangentbord så går det ju också och då känns det som stationärt. Är väl egentligen bara prestandan som kostar mer men vill man kunna förflytta datorn ofta, eller bara ibland så är det helt klart värt det. Dom som säger att det inte är värt med gaming laptops är förmodligen bara dom som inte har behov av det ändå och alltid spelar i sin lilla hörna hemma

Av Friterad
Skrivet av Extraq99:

"är det fläkten som gör datorn snabb?" -Jag själv sommaren 2015

Ptja, det beror ju på vad du menar med snabb?

Av Friterad

Då har man lärt sig en läxa att hålla fast fläkten när man ska göra rent den.

Av Friterad

U Play, uPlay?

Av Friterad

Vad exakt menar du med "billig"? 2000kr? 3000kr?

Av Friterad
Skrivet av Gender Bender:

BF1 är ett väldigt väloptimerat spel, så kan förstå att de valde att visa just det spelet. Nog för att Gsync förbättrar upplevelsen en hel del, men att vara helt beroende utav det i höga prisklasser känns lite vemodigt. De borde satsa på dubbla 1080 i stället.

Väloptimerat? Ha

Av Friterad
Skrivet av ParasiteX:

Men så klart.. CIA kan man ju lita på.. De var ju såååå träffsäkra när de sa Saddam hade massförstörelse vapen. Och vi vet ju alla hur bra det gick. Inte som att CIA någonsin ljuger. noosireee.

Ironiska är hur många som inte litade på någon underrättelsetjänst, speciellt inte CIA och FBI, för inte alls länge sedan. Nu är allt dom säger sant helt plötsligt.