Inlägg

Inlägg som Sälen har skrivit i forumet
Av Sälen

Varför specifikt ESD? Om du får samma resultat är det väl troligt att det är någon annan flaskhals. BF3 kräver inte mycket av processorerna. Vad jag sett skall en i3 klara av det utan något problem, det är grafikkorten det hänger på. Kör andra tester istället, bencha och jämför med andra. Drivrutiner är alltid trevliga att uppdatera, men det känns lite lekskola i sammanhanget. Rekommenderar att du besöker tomshardware och spanar in deras bf3-test med jämförelser.

Lycka till och God Jul!

Edit: Intel Core 2 Quad 2.5 GHz Q8300 är jag inte särskillt övertygad om däremot!

Av Sälen

Jodå

Alla strömavbrott är inte skadliga. Det beror på hur ditt nätagg hanterar det och hur strömavbrottet(och PÅSLAGET) gått till. Så jodå, strömspikar kan uppstå med brännd PCB som följd. Vanligt förekommande hos Samsung SpinPoint.

Av Sälen

Lite tillägg

Det finns redan ett svenskt namn för detta, om ni vill använda det; Läppning, lapping på engelska. Autosolet ger inte nödvändigtvis bättre ytfinhet. Vid bearbetning med 1200-1400 våtslippapper KAN man få så låga värden som 1-2 mikrometers ytfinhet. Polering i dessa toleranser görs med VÄRME och TRYCK och då uppnås samma ytfinhet som med läppning. I industrin är värdena för läppning cirka 0.25-0.5 och ungefär detsamma för polering (jag avrundar helt enkelt lite uppåt med tanke på eventuella skrivbordsverkstäder). Vill man ha bra kontakt bör man läppa processorn också.

En effekt av Autosol är avoxidering av koppar med hjälp av ammoniak och fotogen, så det ser väldigt spegelblankt ut ett tag. Alltså innebär det inte nödvändigtvis en förbättrad ytfinhet.

Slutligen kan jag säga att det finns flera skäl varför läppning inte används på processorer. En av de är uppsättningstid (tid=pengar). En annan är troligtvis problemet med fina abrassiva partiklar som aluminiumoxid som inte alls är roligt att ha i en miljö där man sysslar med nanoteknik av flera anledningar. En tredje är att det inte behövs för att produkten skall fungera.

Av Sälen

Framtidssäkert

Framtidssäkert eller inte, jag vet bara att alla prylar är tämligen värdelösa i jämförelse om 3-4 år. Något att tänka på kanske. Köp en dator till det du behöver den till och lite till, men att gå all in är sällan ekonomiskt försvarbart. Usch, nu blev jag själv deprimerad.

Av Sälen

Rek

Hade samma funderingar och slutade med att jag köpte MSI GX660, den som ser ut att vara designad av en tolvåring. Inte för att jag bryr mig om design på datorer, men man vill helst inte skämmas när man tar fram den heller. Jag ångrar mig inte en sekund, LEDsen bortkopplade och avinstallerade så är det rent ut sagt behagligt att titta på den (när de är släckta så är "LEDlisten" av spegelkaraktär, så det ser ut som en tunn kromlist). Batteritid cirka 2.20h beroende på sysselsättning, hd5870, 4gb ram, 15.4, full hd, lite småtricks med färginställningar så har du en riktigt härlig skärm. 10890kr på webhallen. Inte många som tar det för den slanten

Av Sälen

Bör noteras:

Om du är boende på nation i lund med Ownit som ISP så bör du även tänka på att du är patchad genom fastighetens routrar. Helsingkrona nation har 2gb/s dedikerad till fastigheten, men har 200 lägenheter. Alla tankar inte och trafiken varierar. Oavsett belastning så bör det nämnas att det alltså är högst tveksamt om full duplex på så många fysiska portar samtidigt kan fungera. Självklart är det inga tramsprylar vi har, men 100/100 full duplex på så många lägenheter är inte att leka med.

Av Sälen

Elgot, det räcker med en anmärkning. Jag tror alla vet att flaskhalsa inte är ett verb. Lingvistiska poliser har vi haft här sedan en bra tid tillbaka. 9600 och din prolle känns hyfsat jämställda imo, men jag kan tänka mig att 9600 korkar igen på en del ändå. Nu när MSI 8800GT OC 512mb 660Mhz kostar 1595:- känns det som ett ganska uppenbart val för gamern, både som singel och sli.

Ovan ser ni ett så kallat syftningsfel; "singel" kan här tolkas som den personliga statusen. "Sli" kan då tolkas som att man ingått ett förhållande.
Om man är idiot.

Av Sälen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skogsvilden
Värt att notera är att 680chipsetet inte kommer att ha stöd för kommande intel 45nm processorer, för det skall man ha kommande 780 (ddr2) och 790 (ddr3) vilket bara är modifierade 680 kort, så synd att 680 inte får det stöd den har, nvidia vill väl sälja fler moderkort...

Kontentan är att man kanske ska vänta tills efter jul iaf innan man klickar på beställ?

Btw. OT^2
Ursprungligen inskrivet av stanco
"Jag tar mig tid o ger dig mitt råd o synpunkter kring Asus mobot, o du svarar så?.. "

Det fanns inget obefogat att i SkiZors fråga. Jag hade själv tänkt ställa frågan innan jag såg att han frågat.

Av Sälen

Har också en tråd upp om detta problemet. Jag får ex. inte adminrättigheter när jag skapar ett nytt adminkonto. Det är inte firewall dethär.. det är säkerhets policys som inte vill samma sak. Någon jiddrade om maskar som kan ändra sånt, så att antivirusprogrammen ska balla ur. Är inte säker dock.

Av Sälen

Det var ganska länge sen nu, men jag kan ju kolla.. inget mer sofistikerat?

Av Sälen

Rättigheter som admin saknas.

Hejsan, har börjat få lite underliga problem med mitt xp.
Jag ändrade några rättigheter som enliigt punkbusted.com var ett måste om jag skulle lira BF2 på PB servrar. Detta har medfört att jag inte kan starta program som ex. PS 8 eller vissa andra program. Det är mkt möjligt att jag tolkat fel från deras engelska policies, och att jag då pillat på något jag inte borde. Jag har testat att ta bort konton och använt mig av WXfinder2 för att försöka sätta standard på allting igen, men inget fungerar. Tänkte höra om någon vet någon schysst fix, eller guide för att resetta allt igen. Tack på förhand!

Av Sälen

Ett riktigt stiligt vattenblock lyfter jag på hatten för!

Av Sälen

50 meter cat5e cabel från router?

Fick höra att 50 meter nätverkskabel av vanlig tp cat5 typ inte skulle vara något problem för dsl trafik från router till dator.

Använder tjänsten telia 24/1. (telia 24000?)

Nu har jag kopplat telias Zyxel till en hyfsad medelrouter (3com).
Därifrån har jag grävt(!) ner sk*ten till ett litet hus på tomten.
Sunet ger 800-900Kb/s och vill inte starta multipla DLs.
Tp-test ger ca 7mbit (12 mbit mindre än innan). Har kontrollerat
kabeln och kopplingar. Samma portar som innan används med samma dmz, har även testat att helt stänga brandväggen på routern med negativa resultat.

Någon som har något tips? Måste jag använda förstärkare för bara 50 meter?! Detta låter absurt. Vad skulle hända om man använde 50m förlängning till telefonkabeln istället? Att testa direkt från modemet innebär 50meter korsad kabel som jag inte har råd med. Orkar inte heller skala själv om jag vill lämna tillbaka den.

Av Sälen

Om man teoretiskt sett är tillräkligt dum och testar första gången på farsans 100hzare; kan man då fortsätta ställa upp frekvensen på g-kortet?
Har program där man "kan" sätta upp frekevensen på upp emot 120 hz tror jag, men har aldrig testat pga av skärmens gräns.

För oss vanliga döda så är det lite svårt att förstå vad interlace är. hsync och vsync är inte omöjliga att förstå iof, men är det enda kravet t.ex rgb?

OT: Trevlig tråd... kan bli bra till eventuella htpc-byggen!

EDIT: LOOOOOL (ursäkta språket, men jag såg precis datumet för förra inlägget

Av Sälen

Testa ta ur batteriet också, att cleara cmos funkar inte alltid som det ska. Men utan ström kan inte några av dina påhitt lagras. Blir helt som orginalinställningarna, om jag inte har fel(?).

Edit: Det är viktigt att batteriet är ute en bra stund, för mig räckte det inte med en halvtimme iaf. Ta ut det när du går till skolan/jobbet.

Av Sälen

Ckeck for errors med Partition magic låter bra.

Av Sälen

Klusterfel och abnormal hd-aktivitet

Hejsan.

Har börjat uppleva massa konstiga fel sedan min hårddisk blivit kurrupt. Kurruptionen startade på ett lan när jag nästan tankade sönder hdn, var tvungen att formatera. Nu hänger sig hdn och man hör hur läshuvuden ställer in sig (varje gång jag startar spel!?!!?!?). Grafikkortet har jag kollat, det funkar, inga drvs fel heller. Kör jag PM 8 säger den bara att filer är öppna på hdn, och hänvisar till chkdsk. chkdsk suger, det vet vi alla. Jag kan inte söka efter fel på den, den hänger sig och leker med läshuvuden och drygar sig stup i kvarten. Några förslag? RMA på den eller?

Av Sälen

Partition Magic 8 funkar jäkligt bra till klusterfel (vilkjet du förmodligen har). Högerklicka på enheten i programmet och ta "Check for errors". Lycka till.

Av Sälen

Ändrade en molex så den gav 7 istället (till en 80mm på nordbryggan). Efter ett tag var den onödig för jag hade redan klockat sönder ljudet och klockat ner denn igen. Kopplade in min 80 giggare på ide 2 och allt var frid och fröjd ända tills den fick 5 volt där den skulle ha 12 och tvärt om.
Nån som har kundtjänstnummer till samsung?

Av Sälen

Är det wajn att säga att det är filmen på neonröret som lyser och att den exciterade gasen är källan? (gasen lyser inte inom ögats våglängd). Bara en liten liten kommentar :). Verkligen bra at tfolk orkar skriva så pass långa FAQs!