Inlägg

Inlägg som Hyperhorn har skrivit i forumet
Av Hyperhorn
Skrivet av Peppar2014:

AMD och Nvidia stödjer 144Hz refresh rate. Rekommendationen är att avvakta med ett köp tills tester på Fury dyker upp, eventuellt kan priset på GTX 970/980 serien sänkas.

mhm okej men jag borde gå på 290x som det ser ut nu eller?

Av Hyperhorn

Kom på en sak! Spelar endast i 1080 Skärm dock 144 hz. Något som spelar roll i valet?
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2442876 Min Skärm

Av Hyperhorn
Skrivet av kaya:

Det här med oljud... visst det är sant att 970 är tystare, men 290x är ingen dammsugare.
290x är tystare än det kort som TS har (760) och det är även tystare än alla andra gamla kort som 780, 680, 7970, 5970 osv osv.

Jag störs inte alls av det kort jag har nu faktiskt
men back to my question!
Vilken typ av 290x är att föredra?

Av Hyperhorn

Vilken typ av 290x är det som är "bäst" då?
Oj bra pris på 970 där

Är detta bra? http://cdon.se/hemelektronik/99-videocard-pci-express-amd-sap... - PC - Components

Av Hyperhorn

Har ett R4 chassi så det är ju rätt isolerat om ajg fattat det? Sen kasnek man ska köpa en fläkt till 290x ifall man köper det ocksÅ?

Av Hyperhorn

290x vs 970, Bf4, GW2, nya battlefront

Tjenare!

Är lite kluven om vilket kort jag sak köpa. Eller har ni andra förslag? ca 3000-3.5k i pris
Sitter på ett 760 Windforce nu men känner att det kanske är dags att uppgradera sig? Eller komemr jag inte märka stora skillnader i ovan nämnda spel?

Av Hyperhorn

att vara kund i 4-5 banker gillar nog inte banken heller. Luktar penningtvätt för dem lång väg

Av Hyperhorn

En Bank kan inte tvinga dig att flytta över ditt kapital. DOCK! Kan dem neka dig att öppna ett konto ifall dem inte tycker att du komemr använda det för rätt saker eller tillräckligt mycket. I det fallet så kan dem vilja ha över dina andra bankärenden för att godkänna det

Av Hyperhorn

Ett kort öppna inte automatiskt utan du måste be om det så det går finfint att öppna ett personkonto.

Av Hyperhorn

om jag nu köper ett AMD 290x. ska man köra mitt gamla 760 tillsammans med det eller blir det bara kaos då?

Av Hyperhorn

DU behöver starta 2 stycken personkonton ( Transaktionskonton) Eftersom det endast går att koppla kort/betala räkningar till dem typerna av konton.
Sen kan du öppna ett förmånskonto som du kan lägga över en del pengar på ifall du inte vill ha dem på kortet eller räkningskontot. Antingen gör det du det via din internetbank eller ringer till oss på 0771-224488 och ha din personligakod eller BankID redo

Av Hyperhorn
Skrivet av snajk:

Vad menar du nu? Banken behåller självklart den ränta som de slipper att betala på grund av väntetider i transaktionshanteringen, det är varken en konspiration eller en teori. Vem skulle få den annars menar du?

Tänk dig följande: Jag har ett (väldigt bra) sparkonto på bank A som ger mig 1% ränta per dag och där har jag sparat hundratusen och får då alltså tusen om dagen i ränta (vi säger att räntan hamnar på ett annat konto för att förenkla uträkningen). Sen får jag ett erbjudande från en annan bank (B) med lika bra ränta men något annat som lockar över mig så jag skriver på där och för över mina pengar dit. Överföringen tar tre dagar och under denna tid får jag varken ränta från Bank A eller Bank B. Alltså förlorar jag tretusen på denna transaktion och bankerna tjänar tretusen som de inte hade tjänat annars.

Vet inte om du var seriös med din räkning där eller inte men så funkar inte ränta. Det är årsränta men gissar att du kanske skojjade.

Sen när en bank skickar pengar till en annan bank så tjänar dem inget på det ju? Dem har ju inte kvar pengarna? Anledningen till att pengarna tar lång tid är att de slussas genom Riksbankens betalningssystem. Varje dag bokförs ett överskott eller underskott hos bankerna till riksbanken och då får banker ut så att de kan täcka underskottet av sitt kapital eller så för bankerna över kapital till riksbanken då de har ca 10% själva. Sen så förlorar banken på varenda krona som sätts in i sparkonton/fastränteplaceringar pga ränteläget.

Av Hyperhorn

Vi har väldigt många som jobbar på "Timmar" det gjorde även jag i början. Tror ni inte det missuppfattas elelr anses som "dåligt" om ajg tar upp det?

Av Hyperhorn

Är ju lite "rädd" för att prata med min chef om det eftersom licensen kostar banken pengar (dock småpengar för en bank). Sen vill jag ju inte bli uppfattad som att jag tar plugget före mitt jobb (fast det kanske är bra haha? )

Av Hyperhorn
Skrivet av str8forthakill:

Kommer få en trevlig skattesmäll jag, pga en "jobbcoach" som inte kunde någonting överhuvudtaget om skatt men berättade hur det skulle vara minsann! Med mycket säkerhet i sin sak! Jobbade även genom det företaget som bemanning, även dem betalade helt fel skatt... Allt det handlade om var hur mycket skattepengar dem kunde stoppa i sina egna fickor innan AMS/staten säger ifrån, av hundratals personer och miljoner med skattepengar som gått genom dem har mindre än fem personer fått jobb. Bra spendering av skattepengar!

Och pga dem så kommer jag få en skatteskuld på 3K~ exklusive ränta... utan inkomst.

SÅ du fick hjälp med skatteinbetalning eller dyligt via en jobbcoach? Låter konstigt att en jobbcoach gör sånt. Visste inte att man fick det. Banken får inte ens hjälpa dig med din deklaration.(Skatteverkets uppgift) Jag missuppfattade kanske nu?

Av Hyperhorn

Bor I uppsala då finns ju både där och i Stockholm tänker jag

Av Hyperhorn

Det är inte så att jag ogillar det jag gör nu. Jag trivs rätt bra och är bra på det jag gör också.
Men som sagt inte det som jag "slutligen" vill jobba med. Så känns som en stor chansning allt ihopa :/

Av Hyperhorn

Börja Studera Systemvetare eller Jobba kvar? Svårt val!

Hej Folket!

Har ett litet dilemma som jag vill dela med mig av och möjligen få en del råd.

Jag jobbar idag inom bank på Inkommande telefoni, (hanterar i princip allt förutom rådgivning)
Jag har jobbat ca 1.5 år och haft en 100% provanställning sen I December.
Den Sista November ska jag vara klar med en så kallad Swedsec Licens. För dem som inte vet vad det är så är det en rådgivarlicens (samma som era Bankmän har ifall ni har en).
Denna licens är extremt bra att ha och jag har gjort 1 försök men missade med 2 frågor (oflyt).
Ska skriva snart igen MEN! jag börjar tänka.

Jag vill egentligen inte jobba just med detta eller som rådgivare, utan snarare åt systemvetarhållet och att utveckla system/intranät mm inom banken. Eller andra av deras system. SÅ jag vill vara kvar men inte ha samma tjänst.
Iom att jag bara är provanställd kan jag ju inte söka tjänstledigt (eller hur?) så då måste jag alltså säga upp mig för att få börja plugga.
Denna kurs har gått upp i intagninspoäng mer och mer vad jag märkt och jag vet snart inte ifall jag kommer in. ( har sökt nu till hösten)
Utbildning startar ENDAST höstterminen. Så antingen tar jag plugget ifall jag kommer in och slutar jobba. Eller fortsätter jobba och FÖRHOPPNINGSVIS klarar jag Swedsec tentan och får en fast anställning och pluggar efter det. Dock måste jag då vänta ett helt år och då vet jag inte ens om jag kommer in på utbildning bara för att jag valde Swedsec tentan som jag inte behöver just för det jobb jag vill ha i framtiden men jag får ju dock behålla en fastanställning på Banken iom att jag tar tjänstledigt och kan komma tillbaka.

Ursäkta dåligt utformade meningar etc (som tur är pratar jag bara i telefon med kunderna haha).

Någon som varit lite i liknade sits eller har råd allmänt.
STÄLL frågor ifall ni har dem!

Av Hyperhorn
Skrivet av Lagerlöf:

Bra att nån sa det. Om det nu var så att de "höll" på pengarna, skulle de få nån slags ränta på det? Kan en bank få ränta på pengarna de har, det är väl dem som har ränta åt andra snarare.

Nja alltså pengarna som finns på dina sparkonto finns ca 10% hos banken bara. Resten hos Riksbanken. Sen är transaktionskonton lite annorlunda ( dem är dina egna elelr hur man ska uttrycka det). Sen är det så att för alla pengar som kommer in på en bank så låner banken ut en del av de som kommer in och så är det med ALLA pengar. Så banken tjänar inget direkt på att hålla på dina pengar så.(möjligt något men inget jag vet direkt) Dem lånar ju ändå ut dem sen när dem finns på ditt konto. Så ingen anledning att hålla på dem. Precis som andra bolag så vill man inte ha massa "släpande ärenden" om man kan uttrycka det så.

Detta med utlåning är samma för hela bankverksamheten så inget påhitt av din egna bank för dem som undrar.

Av Hyperhorn

Skulle bara vilja klargöra för folk gällande utbetalningen av pengar. Det är inte banken som håller på pengarna. Det är helt beroende på vilket datum skatteverket lagt som bokföringsdag. En del kan se att pengarna är på väg men inte fått dem. Det gör man ibland när myndigheter/lön skickar pengar.
Så ingen ide att ringa banken och fråga varför pengarna inte kommit. Dock kan man ibland se pengaran dagen innan.

<-- Jobbar på bank