Inlägg

Inlägg som bud_bundy har skrivit i forumet
Av bud_bundy
Skrivet av GaMeR2K5:

Inte genom reklam va?

Sådant är bara hemskt.

Nepp, gör programmet buggigt och avsaknad av funktioner och tar 1000-1500kr/h för att rätta till felen som inte borde finnas där från första början. Buggarna är kanske inte medvetet ditlagda..

Men som sagt det finns många affärsmodeller och jag tror varken spel eller musikbranschen skulle försvinna med förändrad upphovsrätt.

Av bud_bundy
Skrivet av Sir. Haxalot:

Är du samma person som tycker att folk som kan webbdesign ska göra det gratis åt diverse firmor för att de tycker att det är roligt?

Ingen uttalande som jag har gjort.
Men jag har inte heller sagt att någon ska tvingas att arbeta gratis oavsett vad man jobbar med. Där lösningen för folk som ekonomisk drabbas av en "sund upphovsrätt" är att byta jobb. Sund upphovsrätt är vad som är bäst för befolkningen och jag har inte sett några tendenser på att vare sig musik, hemsidor eller spel är något som håller på och försvinna så att staten måste beskydda dem så överdrivet.

Btw jag jobbar själv inom mjukvarubranschen och upphovsrättsbrott är ett litet problem för oss, då man konstruerar mjukvaran så att man tjänar pengar på andra sätt. I vilket fall spel, musik, hemsidor etc kommer produceras även om ingen upphovsrätt funnits alls.

Av bud_bundy

Ingen brådska för min del, jag hinner göra mycket på denna tid.

http://i60.tinypic.com/2rrq8zt.png

Annars är jag inte det minsta rädd för att göra såna tester då jag sannolikt inte kommer då av "naturliga orsaker" ändå.

Skrivet av Alakai:

Om det någonsin skulle komma en metod för att med någorlunda säkerhet fastställa högsta sannolikhet för vilket år man kolar så skulle jag definitivt göra det i brist på annat att underhålla mig med.
Jag menar, det finns så mycket jag ska hinna med i livet men jag gör det inte för jag har så långt kvar så jag hinner nog ändå. Får jag veta hur pass lång tid jag har så kanske jag lägger på ett kol och avslutar mina memoarer i tid.

Samma här, man skulle känna sig bra dum om man slet som ett svin för att bli klar med något projekt och sedan skulle dö innan driftsättningen ägde rum.

Nej all information är bra att få ta del av för att kunna fatta smartare beslut.

Av bud_bundy

Ledig från jobbet idag, första dagen på två år och min kommentar om dagen är fy f-n vad tråkigt, det ska bli riktigt skönt komma tillbaka till jobbet i morgon. Det finns ett ordspråk som heter gräset är grönare på andra sidan, men när man väl släpps ut på grönbetet så vill man allt in igen fast man hatar livet där inne så mycket..

Av bud_bundy
Skrivet av GaMeR2K5:

Till dem som förespråkar FRI "illegal" fildelning kan man ställa frågan: Varför ska de som gör något inte få betalt för sitt arbete? T.ex. spelprogrammerarna eller musikerna. Varför ska de arbeta gratis?

Eller på vilket sätt hade ni tänkt att de skulle tjäna pengar?

Varför är det vårt problem? Speltillverkare och musiker är det ens några grupper som ens behövs? Om de inte kan leva på sin hobby så får de som oss andra hitta ett annat jobb.
Missförstå mig inte jag är inte emot fri fildelning, däremot förändring på upphovsrätten och göra så att den inte gäller lika länge.

Av bud_bundy

Ett problem är att folk har våldtagit ordet rasism och blandar in saker som inte alls har något med rasindelning av folk att göra, som att se ner på folk som tror på talande ormar, Noaks ark och liknande från andra religioner kan ses som rasism.

Nå i det aktuella fallet så finns det inget som utesluter något annat, propagandafilmen som länkades till visade många extremister.

Angående nationalism så anser jag det vara förlegat trams och ska ses som religionstrams, samhället utvecklas åt det håll den vill. Jag förstår inte poängen med att ens bry sig hur samhället förändras med avseende "normal" kultur etc. -Med normal kultur menar jag ej häxbränning, stening etc.

Angående Israel så ska de göra som alla vettiga människor gör och det är att bygga högre murar för att skydda sin egendom, däremot ska det självklart finnas stora dörrar så att kompetent folk enkelt kan ta sig in och ur. -Med kompetent menar jag folk som kan försörja sig själva lagligt i landet, vilket inte alls är något högt krav för att låta någon bli insläppt.

Av bud_bundy

Det svenska uttrycket lagom är bäst stämmer för det mesta. Det finns ungdomar som sysslar med för mycket spel, musik, matematik etc för sitt eget bästa. Just spel antar jag är en av de största bovarna idag, alltså skaran som t.ex. lägger ner för mycket tid på att spela instrument utan någon framtidsutsikt är inte lika stor.

Och det är bra att lärare m.m uppmanar föräldrar att se över deras barns fritidsintressen. Och man kan ju enkelt göra en återkoppling till betydelse, han ett barn hög frånvaro mycket IG och lägger ner förbaskat mycket tid på whatever, så borde barnet dra ner på detta. Har barnet däremot bra betyg, ja då är det inte lika allvarligt att den bränner bort en massa tid på nöjen.

Problemet idag med skolan tycker jag är barn är för lata, jag m.f.l lästa matematik på egen hand utan lärare i gymnasiet. (bara göra proven) I gymnasiet är kurserna på så låg nivå så man behöver inte ha någon lärare, dock kan jag förstå att lärare behövs i låg och mellanstadiet och på lite labbar i högstadiet.

Av bud_bundy
Skrivet av robalm:

Microsoft Office 2013 Service Pack 1 kom nyss via windows update

Grymt, jag tycker minst aftonbladet m.m borde stoppa pressarna och ha stora rubriker kring detta. Frågan vad för nytt den innehåller?

För min del väljer jag att avvakta, då jag sysslar med så mycket office-kritiska saker och har ej tid med något strul.

Nå några saker jag störde mig på var lync och så att excel vill balla ur om man arbetar tungt med den med stora filer under längre period.

Kollade lite på MS hemsida och de har varit och pillat en hel del med Lync, Gött!

This service package fixes the issues that are described in the following Microsoft Knowledge Base (KB) articles:
2919506 Can't hear the first few words that a callee speaks when they answer a call in Lync 2013
2919507 The "Program Events" sound setting is reset to the default value after you restart Lync 2013
2919508 Can't rotate the screen orientation of a video window in a Lync 2013 video conference on a Windows 8.1-based device
2919510 A pie chart clock icon appears in the "Conversations" tab as a meeting icon in Lync 2013

(säkerligen annat också då)

http://support.microsoft.com/kb/2817430

Av bud_bundy

Efter att ha granskat youtubeklipp på WTC som denna: http://www.youtube.com/watch?v=qhyu-fZ2nRA
Så ser jag direkt att det är datoreffekter som har gjort kollapsen. (CGI-effekter)

Jag har då 2st konspirationer:

Konspiration 1:
WTC byggnaderna är kvar, all information som har visas kring att detta har utsatts för terrordåd är bluff.

Jag tror dock mer på konspiration 2:
Byggnaderna precis som månlandningarna är en bluff. Genom att bara använda logisk tänkande inser man snabbt att så höga byggnader som WTC var aldrig skulle gå att byggas, nu när allt fler länder får tillgång till satellitövervakning etc så var usa tvungen att agera innan andra länder avslöjade deras bluff. Usa anlitade då Hollywood till att göra filmeffekterna och betalade medierna etc.

Annars tycker jag generellt att man ska passa sig för att använda "rent förnuft" på saker som man inte begriper eller har sett något annat exempel på och hur det fungerade. Att använda cherry picking via google och leta fram idioter som tror på samma sak som en är inte att leta fram fakta.

Av bud_bundy

Är det denna produkt? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=182626
Alltså en produkt som kostar nästan 1300kr, vilket för många är mycket pengar.

Angående bedrägeri så är det mer regel än undantag att fysiska butiker säljer gammal utgående skit, det är därför man ska vara väldigt vaksam på vad man köper.

Nå som sagt skynda dig tillbaka till affären och förklara, ju tidigare du gör detta ju större är chansen att de går med på ett återköp. Io.f.s. kan jag förstå att butiken inte vill ta tillbaka en sak som de har haft på lager i många år utan att få sålt den.

Av bud_bundy
Skrivet av Alexander7938:

Men fysiska aktiviteter kan också ses att eleverna kan göra detta på fritiden och att man bara har teori på idrotten. Fysiska aktiviteter kan man ju se på två sätt, antingen någon slags lek som gör att man motionerar, eller tväremot. Samma sak för datorspel. Antingen ett spel som ger positiva egenskaper eller något som ger positiva egenskaper men som är kul också. Tycker dock att det skulle vara jättekul att ha träning i Dota 2 exempelvis där läraren sitter på en stor monitor och lär ut alla slags gubbar etc.

Vad kan inte elever göra på fritiden? Skolans uppgift ska vara att på ett så bra sätt som möjligt tillgodose elevernas behov för att de ska lyckas bra i framtiden och gärna såklart ha roligt under tiden.
Ungdomars passivitet generellt när det gäller fysiska aktivister är stort ett problem, det är inget som skolorna bör minskas på utan tvinga alla att delta.

Vad som räknas som spel kan diskuteras, ett populärt spel är att först blir klar med alla mattetalen i matteboken och komma med den elegantaste lösningen, detta spel är dock lite beroendeframkallande så eleverna får inte syssla för mycket med det, vilket är anledningen till varför ni inte får ha mer matematiklektioner fast alla elever vill ha det.

När det gäller spelet Dota 2 så vet jag inte vad det är för spel, om det ska ingå i någon kurs så får läraren komma med någon bra förklaring. Att lära sig en massa trams som namn på påhittade karaktärer varje sig dessa finns i spel eller i religioner är inget som skolan ska syssla med. Däremot kan spel komma med intressanta problem och lösningar och skolorna bör försöka göra problemen så roliga som möjligt.
Det har funnits och finns säkerligen än idag ett antal spel för skolorna, där pyramiden är en klassiker.

Jag tycker dock du har helt fel utgångspunkt, det verkar på dig som att du just vill spela datorspel på skolan. Bättre är istället att ha ståndpunkten att datorspel inte är fel på skoltid om det fyller sitt syfte. Där syftet är att förbättra ungdomarnas framtidsmöjligheter.

Av bud_bundy

Varför inte låta elever sova på skolan? Sova är väldigt bra för kroppen och man får tusan så mycket bättre studieresultat om man sover minst ett par timmar i veckan, det är vetenskapligt bevisat som det heter.

Nå syftet med skolan ska vara att ge eleverna så bra förutsättningar som möjligt, där skolan får anpassa sig efter tiden. Idag när ungdomar sitter mer stilla så behövs mer obligatorisk motion på skolan om man är för att tvinga elever röra sig mer.
Alla ämnen som finns måste man granska och fundera på om man kan minska dem eller ta bort dem. Läroplan i skolan kan sess som ett nollsummespel, d.v.s. om man ökar tiden för ett visst ämne så får man dra ner på något annat, såvida man inte beslutar sig för att höja tempot eller ha längre skoldagar.

Min uppfattning är att datorteknik är något som skolan borde satsa på mer, problemet är dock att lärarna i grundskolan ofta saknar teknisk intresse. Om vi tar datorspel så tycker jag att man kan se det lite som sömn, rätt mängd sömn kan vara bra, men kan inte eleverna göra detta på fritiden? Däremot kan man såklart för skojs skull vara ute på något läger och både spela och sova.

Så det jag har emot spel är att jag inte ser behovet att införa något större mängd sådan i skolan, dock borde självklart lite datorspel finnas.

Av bud_bundy

Som nämnts vilken struntsumma för något så otroligt viktigt.

Nå det är många som forskar på saken och det är positivt att vi i sverige får vara med.

Av bud_bundy

Bill Nye blev så ägd så det inte var klokt, jag kan ej förstå hur det kan finnas antikreationister som har sett denna debatt och som fortfarande förnekar verkligheten.

Annars jag betvivlar att man kan vara extrem kreationist och allmänt påläst och samtidigt "mentalt frisk". Med extrem kreationist så syftar jag på personer som förnekar allt fakta och kommer med hur dåliga argument som helst.
T.ex. Ken Ham hade som argument på en slide för ung jord är antalet människor. Där kreationistresonemanget lyder att om jorden skulle miljardtals år gammal så skulle människopopulationen ha varit mycket större än 7 miljarder.
http://www.youtube.com/watch?v=40taNnr7Jww (exempel på en välkänd kreationist med detta argument)

Av bud_bundy

Det finns ett talesätt som lyder: -Det är aldrig för sent för att ge upp hoppet!

Angående din granne så kom det folk eller något som gjorde att de ej kunde ta med däcken.

Jag har varit i samma sits som du fast med cykel och lösningen på mina problem var att inte ha någon cykel alls. Detsamma gäller bilar, oavsett vilken bil man har så kan det finnas en hel del pengar i tanken. Det man kan göra för att undvika bli drabbad är att försöka smälta in och man då inte blir mer utsatt än någon annan.

Patrullera mitt i natten etc tar tid och kraft och även om man skulle ta någon på bar gärning så får vederbörande knappt hårdare straff än en hemkörning av polisen hem till sin mamma. men visst det är inte dumt att diskutera med grannar vad ni kan göra, för om ni är mer aktiva än andra områden plus att ni ej har något mer att stjäla så väljer de andra områden.

Av bud_bundy
Skrivet av JesperT:

Dock var arbetsförmedlingen till noll hjälp när det gällde att finna jobb. Jag trodde nog innan lite naivt att de faktiskt skulle hjälpa till lite åtminstone. Så trevliga, men meningslösa är mitt omdöme av dem.

Kan du ge något konkret exempel på vad de skulle kunna göra bättre?
Jag tycker det är väldigt lätt att kritisera arbetsförmedlingen för att de inte gör något, men komma med förslag på bra lösningar är inte lika enkelt.

Skrivet av JesperT:

Att vara arbetslös var i längden väldigt nedbrytande för självkänslan.

Det mest tragiska är att detsamma gäller många arbeten. Vi är många som måste arbeta heltid (d.v.s. 7 dagar i veckan året om) och inte har någon fritid, medans väldigt många inte har något jobb alls.

Skrivet av JesperT:

Skriver man mängder med ansökningar och inte ens får några svar tillbaka med avslag så blir man med tiden rätt bitter. Att sitta och svara på jobbannonser med brev kan man ju glömma att det ger något. Dels läggs bara en liten del av all lediga jobb ut som annons och dels verkar alltför många andra söka på samma sätt. Vill man visa sig engagerad måste man själv hitta kontakter och ringa runt och annat.

Telefon upptar tid personens tid. Mitt tips är istället googla fram olika företag som man är intresserad av att jobb hos, leta upp på deras hemsida någon vettig mailadress och skriv en spontanansökan utan att de ens har annonserat efter någon.
Dessutom besök mässor, visa er mycket intresserade av deras produkter och sök jobb den vägen.

Skrivet av JesperT:

Jag var hursomhelst inte inställd på att det skulle vara så hopplöst svårt att ens få komma på en intervju i landets största och jobbtätaste stad. Trodde tidigare lite på myten att det bara är lata och outbildade som har svårt att finna jobb, vilket det ofta låter som i den politiska retoriken.

Ja varför skaffar du ej en vettig utbildning på lite högre nivå? Att bara ha en doktorsexamen idag inom det område man söker jobb inom kommer man inte långt med.

Nå jag har själv sysslat med rekrytering vilket kan variera från företag till företag. Det företag som jag jobbade inom handlade valet om kandidater endast om en sak, kan vederbörande dra in pengar? Hur lång tid dröjer det innan vederbörande kan börja fakturera 40h i veckan, hur stor är chanserna att vederbörande söker ett annat jobb?
Du JesperT med din bakgrund hade inte ens blivit kallad på en arbetsintervju, då vi inte alls har matematiska problem som våra civilare från teknisk fysik har problem med. Och vi skulle ha sett dina matematikkunskaper som något negativt, då det finns risk att du använder dessa för att söka ett annat jobb. Säkerligen skulle du dessutom vilja ha högre lön också för din examen och kunskaper som vi inte alls skulle utnyttja.

Skrivet av JesperT:

Första intervjun jag fick komma på ledde till mitt nuvarande jobb. Dit spontansökte jag, utan att någon annons fanns uppe och där kände jag dessutom en som jobbade sedan tidigare som kunde tala gott om mig.

Helt rätt metod att finna jobb.

Sist så tycker jag hela arbetsmarknaden är så tragisk så det inte är klokt, vi har ett socialistisk system som passar den stora skaran bra, vi som av någon anledning är lite utanför den stora skaran blir dock negativt drabbade. Frågan är vad som skulle kunna göras för att förbättra arbetsmarknaden?

*edit*
Jag såg en tråd i flashback en gång som var lite åt trollhållet, men ändå var det mycket sanning i det. Det var en person som var högutbildad (5år högskola) på något som det inte fanns jobb inom. Och vederbörande undrade tips på hur han kunde ljuga och säga att han hade gjort något annat under tiden, som att ha varit arbetslös suttit inne på kåken eller något. Och vad som skulle hända om arbetsgivaren fick veta att personen hade ljugit om sin bakgrund och hade en civilingenjörsexamen som han ej hade nämnt något om.

Det var mycket troll över det hela, men tyvärr så finns det mycket sanning i det. Vi som rekryterar folk vill ej ha personer som med stor sannolikhet kommer söka ett annat arbete, speciellt inte för arbeten med en lång inlärningstid.

Av bud_bundy

Det finns dock knappt några programvaror som klarar av att utnyttja kraften i ett HD 7850 så det är inte så himla allvarligt. (allt prat om gpgpu men inte mycket händer, i.o.f.s ej konstigt att det tar tid)

Dock tycker jag att grafikkorttillverkare allmänt borde vara öppnare, varför inte köra med pluspoäng som AMD en gång i tiden gjorde och sa att deras processorer motsvarade en intel cpu med denna klockfrekevns. (t.ex. AMD Athlon 64 X2 4000+ , som inte alls gick i 4GHz)
Som det är idag så är många inte uppdaterade med vad en viss grafikkort kallas för tillfället och det handlar inte om att sakna teknisk förmåga inte hela tiden följa namnbyten på grafikkort.

Ärligt talat så vet jag själv inte alls vad senaste grafikkorten till de bärbara datorerna idag heter, det är något som jag själv får kolla upp just den dagen då jag ska köpa en ny bärbar. Och jag tror detsamma gäller de flesta i sverige, vi har viktigare saker att uppdatera oss med.

Av bud_bundy
Skrivet av Huzzbutt:

Hur som haver, Skattelättnader skapar endast ett mervärde för det privata näringslivet om det skapar ett mervärde. Tautologiskt men det är nödvändigt att påpeka.

Är du kommunist? Bara mervärde för det privata näringslivet, vem f-n bryr sig om det statliga, det statliga ska vara så litet som möjligt. Det finns inga positiva saker att det skapas ett större behov av mer resurser i statliga verksamheter som arbetsförmedlingen, skola, sjukvård och omsorg.

Nå skattelättnader påverkar samhället beror främst på två saker, vilka skattelättnader och vad används skattepengarna till? Om t.ex. skattepengar används för att förbättra infrastrukturen eller om skattepengar slösas bort har stor betydelse. Så man kan inte direkt säga att skattelättnader är bra, däremot ska stora krav ställas på det som staten satsar pengar på. Och vi som är motståndare till denna skattesatsning har inte bevisbördan för att bevisa att något är dåligt, utan det är de som vill slösa bort skattepengar på något som ska göra det.

Skrivet av Huzzbutt:

Givetvis behöver invandringen öka lavinartat, vi behöver ha ett flyktingmottagande som vida överskrider dagens siffror tillsammans med ett bostadsbyggande som får Miljonprogrammet att likna hobbyverksamhet. Endast med en sådan politik så skulle ålderfördelningen och det här är viktigt: Medelklassen få mer pengar i plånboken.

Ser du en risk att behovet av arbetskraft i världen vida kommer överstiga antalet resurser som finns, så att vi i lång tid innan behovet finns måste hamstra på oss arbetskraft?

Om inte så behöver vi ej slösa pengar på att förbereda oss på den världsomfattande arbetskraftsbristen som man är så rädd för, utan när vårt behov ökar så kommer folk flytta hit. Och det finns gott om riktigt duktiga personer att inhämta från våra grannländer i öst. Problemet idag är att det är för svårt att flytta hit för att just arbeta, då de inte ens får konkurrera med lägre löner ty alla lönekarteller och argssynta lobbyister.

Så invandringsbehovet ska lösas genom att göra det enklare för folk att komma hit och arbeta och konkurrera med bl.a. lägre löner. Kravet på bidrag ska dock vara rejäla. Inom väldigt många företag idag så är knappast allt som skulle behöva göras är gjort, orsaken till varför det inte utförs är att arbetskraft är så fruktansvärt dyrt. (En vanlig tekniker idag kostar ofta runt 1000spänn i timman, samtidigt som det finns gott om tekniker som får ut över 10000kr i bidrag varje månaden efter skatt utan att behöva göra ett skit..)
Samma sak gäller privatpersoner, är verkligen alla tjänster som privata personer skulle vilja ha utfört redan utförda? Om inte så finns det ett behov för privata personer att anlita folk som utför tjänsterna, men när en vanlig enkel snickare ska ha runt 500spänn i timman så får saken för många allt bli ogjord.
(finns det verkligen inga personer i världen med snickarkompetens som kan göra jobbet billigare?)

Av bud_bundy
Skrivet av Klumpeduns:

Tänk vad bra, vi kommer alla att spara jättemycket pengar då det inte finns något att uppgradera till.

Det är det mest tragiska. Varenda nörd har behov av en cpu som är minst 50 gånger så snabb som de som finns att köpa idag, man väntar och väntar på nya cpuer och så släpps det en nya variant med en prestandaboost på typ 5%.

Grundproblemet är dock att nördar och entusiaster är en liten marknad och pengar satsas främst på där det finns mest pengar att tjäna. (konstigt)

Av bud_bundy

Söka minst ett jobb som man är kvalificerad för per dag inklusive helger var ett krav som jag hade den tiden då man hade press på sig. Om man kunde hitta 30st vettiga jobb som man hade en chans till så räckte det att söka i ens närområde. Vissa perioder hade jag inga alls krav på mig och jag undrar mycket vad kraven idag är? -Alltså alla ska göra allt de kan för att få jobb, det är inte detsamma som att mailbomda arbetsgivare med sökannannonser utan bättre kan vara att satsa på kvalitet istället för kvantitet.

Angående jobb längre bort så ställer jag frågan vilken unik kompetens besitter man på som gör att arbetsgivaren är beredd att anställa en som har försvårande omständigheter som att göra ett bra jobb? Jag hade själv inne en kille på en intervju en gång som var ett gränsfall, vederbörande skulle dock tvingas att flytta, han hade inga barn eller så, men ändå så var det onödigt strul och något som vägde minus.