Inlägg

Inlägg som Obligatorisk har skrivit i forumet
Av Obligatorisk

Du tappar en hel del prestanda om du inte har ACHI aktiverat. Jag har ett flertal gånger bytt från IDE till AHCI men det är en hel del fiffel och det älskar att inte fungera som förväntat. Det tar betydligt kortare tid att installera om Windows helt - och då får du ju en ren installation också.

Se även till att inaktivera allt vad legacy boot och liknande heter - om du har ett UEFI-baserat moderkort, d v s.

Av Obligatorisk

Det funkar utmäkt med en sån sticka för mig. Gjorde Windows-installations-usb-sticka med detta program. Mycket bra:

http://joshcellsoftwares.com/products/zotacwinusbmaker/

Av Obligatorisk

ECC-minnen (som normalt används i workstation-datorer) brukar funka i vanliga moderkort, men just ECC-funktionen kommer inte att vara aktiverad.

Av Obligatorisk

4 GB räcker gott och väl för spel i dag. 8 är overkill, men du kan åtminstone känna dig bekväm.

16 GB i en speldator är som att kasta pengar i soptunnan.

Av Obligatorisk

7850K har ju en riktigt hög tdp, vilket gör den opassande i en htpc. Men den kanske klockar ner sig rejält den mesta tiden?

Av Obligatorisk

Jag rekommenderar att du gör en ren installation i stället, och innan det allt tar bort allt vad "legacy boot" och liknande heter i ditt UEFI, detta för att få igång en fungerande UEFI-bootprocess, vilket är att föredra när man kör Windows 8.

Av Obligatorisk

Får man bygga en dator vardera, eller bygger man en enda dator tillsammans i sitt lag? Jag förstår inte riktigt hur det skulle gå till i så falll, de andra skulle ju bara vara i vägen.

Av Obligatorisk

Jag har upplevt ett grafikkort med punkterad heatpipe. Kylförmågan var obefintlig. Förstod först inte vad felet var, allt såg bra ut. Hade satt fin pasta på, t o m filat ner GPU/kylflänsen till en vackert skinande yta, men temperaturerna var EXTREMT höga. Runt 100C i idle. Belastning kraschade hela skiten. Vid omstart vägrade datorn över huvud taget att starta. Man fick vänta på att grafikkortet hade svalkat sig lite.

Av Obligatorisk
Skrivet av nimren:

Precis som jag har gjort. Beställde 4 st konstroller från ebay för 20kr/st och funkar utmärkt. SNES på 50' TV och Mario kart med vännerna är oslagbart!

Men såna fejk-SNES-kontroller är radikalt mycket tråkigare (och sämre) att spela med än originalkontroller. Såna får man ge ca 150 kr för.

Av Obligatorisk

Jag har för mig att diskettstationen anslöts med SCSI. Jag tror att de flesta grejerna (hårddisk, cd, zip etc) anslöts via SCSI på ett flertal Macar.

Av Obligatorisk

Snyggt och inspirerande som vanligt!

PS: Kristaller gillar inte långa ledare, det kan resultera i instabilitet. Helst ska de sitta så nära sina kretsar som absolut möjligt. Har prövat lite med att förlänga ledarna på dem faktiskt, och vid ett tiotal cm slutade de "klocka" över huvud taget.

Av Obligatorisk

Typ 400 skulle jag säga.

Av Obligatorisk

Detta låter som en Beverly Hills-historia. Bor OP verkligen i Sverige?

Av Obligatorisk

Svar ja. Bland det vanligaste som går sönder i åskan är just telefonutrustning, som t ex modem. Och det är absolut inte ovanligt att bara vissa funktioner slås ut.

Fråga bredbandsbolaget. De har en hel avdelning enbart dedikerad till åsk-skadade boxar.

Av Obligatorisk

Thermalright har väldigt många väldigt dåliga produkter. Jag tycker att det är bra att vi inte behöver utsättas för dem längre. Det finns ingen anledning att ha dem på marknaden när en stor del av det de säljer är rena skräpet, och när alternativa tillverkare har betydligt bättre val. Deras nätagg brukade brinna upp hur lätt som helst, och de hade många extremt högljudda kylare.

Av Obligatorisk

Se upp med det där, du kan försämra datorns prestanda.

Vissa AMD-baserade datorer använder en del av RAM-minnet för den inbyggda grafikprocessorn, och långsammare minnen resulterar i sämre 3d-prestanda.

Har du en AMD A4, A6-baserad laptop (eller liknande) så ska du absolut bara sätta i 1600 MHz-minnen.

Av Obligatorisk

Jag har inte dyslexi, men jag har ändå enorma svårigheter med att säga XBMC... jag får det alltid till XMBC...

Ett namnbyte är ju fantastiskt. XMB... jag menar XBMC är tveklöst det sämsta namnet något i människans historia någonsin använt.

Av Obligatorisk

Den verkar ha stöd för dd-wrt vilket är väldigt roligt att leka med. Rekommenderas!

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Asus_RT-N66U

Av Obligatorisk

Ta det försiktigt med den disken nu, inget viktigt där. Den kan mycket väl vara på väg ut. Har upplevt liknande symtom med döende diskar ett flertal gånger, dock aldrig ssd.

Av Obligatorisk

Jag kopplade en nätverkskabel mellan 360:n och en gammal laptop med wifi. Sen bryggade jag den trådade anslutningen till wifi-anslutningen i datorn. Pow! Trådlöst nät till 360:n... typ.